Featured

Het DC-filmuniversum rond Batman en Superman lijkt definitief dood

Na Aquaman weinig continuïteit meer.

door Bram de Groot om 05:36 in Featured
Begin volgende maand verschijnt de DC-film Shazam! in de bioscoop en in die film wordt DC's Captain Marvel / Shazam geïntroduceerd. Ondanks dat de film officieel onderdeel zou zijn van het DC Extended Universe lijkt het er verdacht veel op dat er steeds verder afstand wordt genomen van dit groots gelanceerde filmuniversum.

Hieronder een blik op hoe het 'shared universe' DCEU werd geïntroduceerd en hoe het geheel er nu voorstaat.

Half afgerond DC-filmuniversum

Shazam! blijkt de laatste officieel nog te verschijnen film in de reeks DCEU-films die in 2014 werd aangekondigd. Van de twaalf aangekondigde films zijn er zes gecanceld of anders flink verschoven naar een nog onbekende datum. Hieronder de originele reeks films die in oktober 2014 werd aangekondigd.

- 25 maart 2016: Batman v Superman: Dawn of Justice (als gepland)
- 5 augustus 2016: Suicide Squad (als gepland)
- 23 juni 2017: Wonder Woman (als gepland)
- 17 november 2017: Justice League: Part One (als gepland, als één film)
- 23 maart 2018: The Flash (gecanceld)
- 27 juli 2018: Aquaman (half jaar vertraagd)
- 5 april 2019: Shazam! (als gepland)
- 14 juni 2019: Justice League: Part Two (gecanceld)
- 3 april 2020: Cyborg (gecanceld)
- 19 juni 2020: Green Lantern (gecanceld)

Daarnaast zouden er nog solofilms komend rond Batman (gecanceld)) en zou ook Man of Steel 2 (gecanceld) moeten verschijnen.


Toekomst vol losstaande DC-actie

In Aquaman uit 2018 waren er korte verwijzingen naar gebeurtenissen uit het grotere universum en in Shazam! zou dit mogelijk ook kunnen gebeuren. In de films die vanaf volgend jaar verschijnen lijkt de connectie verder te vertroebelen. Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020) lijkt vooral een los verhaal met Margot Robbie's Harley Quinn en van Wonder Woman 1984 (2020) is bekend dat het niet per se een vervolg is op de succesvolle voorganger uit 2017.

James Gunns The Suicide Squad (2021) wordt nagenoeg complete reboot van de eerste film uit 2016 en The Batman (2021) belooft een compleet nieuw verhaal te worden rond een jongere Batman, wie weet zelfs gekoppeld aan Joker van later dit jaar. En dan is er ook nog het Aquaman-universum. In 2022 verschijnt Aquaman 2 en als we de verhalen mogen geloven verschijnt daarvoor nog The Trench, mogelijk eind 2021.


Dus is het DC-filmuniversum dood?

Het DC-filmuniversum is overduidelijk geen prioriteit meer voor Warner Bros. Van Ben Affleck en hoogstwaarschijnlijk Henry Cavill is afscheid genomen en de helden The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher) lijken tot 2022 geen solofilm te krijgen. Met Margot Robbie's Harley Quinn, Gal Gadots Wonder Woman en Jason Mamoa's Aquaman lijkt de franchise slechts drie personages over te houden uit de eerste zes films.

De toekomstige DC-films

Hieronder de lijst van reeds officieel aangekondigde DC-films die nog moeten verschijnen.

- 5 april 2019: Shazam!
- 3 oktober 2019: Joker
- 7 februari 2020: Birds of Prey
- 4 juni 2020: Wonder Woman 1984
- 21 mei 2021: DC Super Pets
- 25 juni 2021: The Batman
- 5 augustus 2021: The Suicide Squad
- 16 december 2022: Aquaman 2


Bovenstaande titels zijn nog los van de vele DC-films die in ontwikkeling zijn (of waren).17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Maar in aquaman werd er duidelijk gesproken over justice leaque......Ik vond de x-men films al verwarrend.
Als het maar leuke films opleveren.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Gelukkig maar, want Snyder heeft er echt een zooitje gemaakt met MOS, BVS en JL... Nu een frisse weg inslaan met verschillende ideeën dan maar een man met duistere visie van het universum.... The flash film (Flashpoint) zal een keerpunt zijn en de nieuwe batman als superman introduceren en kan je zo de echte JL film opbouwen.

PRIME

Avatar

Please, iedereen neemt het Zack kwalijk, maar het zijn de DC/WB studio's die dit hele verhaal kapot gemaakt hebben. Echt belachelijk wat voor toffe richting ze op gingen en nu wordt het alleen maar kutter.

aspers

Avatar

Blijft jammer. Ze hebben het zelf de das omgedaan. Man of Steel vond ik super, maar die combi met Batman én Justice League heeft alles verknald.

Sparrow_LW

Avatar

M.u.v. Batman, ben ik altijd al minder fan geweest van de DC helden... Man of Steel vond ik overigens een prima film en Aquaman ook, maar Shazam trekt mij helemaal niet... die kijk ik wel een keer thuis op de bank.... Het DCEU hebben ze te geforceerd proberen op te zetten. Dit hadden ze wat rustiger moeten opbouwen net als Marvel heeft gedaan.... jammer, maar helaas.

Innocent

Avatar

De eerste recenties van Shazam zijn binnen en naar verluid is de film fantastisch. Wel idd meer een standalone film maar er zitten wel degelijk hints naar andere helden in zoals Batman en superman. Gooi Shazam niet zomaar aan de kant dus, het lijkt erop dat DC en WB geleerd hebben van hun fouten.

aspers

Avatar

Shazam is volgens mij dé verrassing van het jaar! Het doet mij qua mix een beetje denken aan 'Hancock'. Goede dosis humor en actie maar waar nodig ook even een serieuze toon. Als die balans goed is, dan kan het zomaar een topper zijn!

soprano077

Avatar

ik blijf erbij dat mos en bvs ext cut gewoon kei goeie films zijn
ik wil graag nog een mos 2 zien maar wss zal het er nooit van komen

PRIME

Avatar

Geen idee of ik dit hier mag plaatsen, maar mocht iemand mijn recensie van Shazam (lichte spoilers) wilt lezen: https://hetfilmblik.nl/post/183718574049/shazam-2019

Inartie

Avatar

Snap het wel. WW en Aquaman waren nog wel leuk, maar de rest viel zwaar tegen. Baal wel dat de Flash film er nu (waarschijnlijk) niet gaat komen. Met afstand mijn favoriete DC superheld. Gelukkig hebben we de serie nog.

GreenHornet

Avatar

cancel the Flash dan ook maar

poptasi

Avatar

Gisteren geweest en ik moet zeggen dat hij me wel heeft verrast, dacht eerst aan een of andere domme komische film maar moet zeggen hij is wel heel goed te doen hoor... zeker weten een aanrader

rainking

Avatar

Sparrow_LW
M.u.v. Batman, ben ik altijd al minder fan geweest van de DC helden.

Pssssst! Booster Gold. The greatest hero you've never heard of. He protects the past to ensure your future.

Sunspot

Avatar

Wat rommelig allemaal.

En waarom zouden ze Cavill dumpen

Frietgezicht

Avatar

Best zonde want je kunt discussiëren over films als Man of Steel, Batman VS Superman en Wonder Woman maar de karakters waren geslaagd genoeg om ze samen te brengen in een mooie teamup die er helaas nooit kwam.

Net als Iron Man 2 klote was maar Tony zelf prima en een karakter om op voort te bouwen waren ook de karakters in dit universum prima.

CassidyButch

Avatar

Cyborg en The Flash zijn niet gecanceld, WB heeft aangegeven dat ze losse films gaan maken in plaats van crossovers, dat wil zeggen, individuele films.

Dit zijn de films die WB gaat maken


Aquaman 2
The trench
Birds of prey
The batman
Nightwing
The Flash
Cyborg
The green lantern corp
The new gods ( Disney's the eternals)
Batgirl

Trouwens, Disney kan wel goede superhelden films maken maar WB heeft wel een betere franchise.

Civilian Supreme

Avatar

Wat Prime zegt, en ik vind het doodzonde dat er nog geen Mos 2,3,4.....
zijn gemaakt of op de planning staan.
Krijgen we allemaal van die Marvel kopietjes.

nieuwslaatste nieuws

meest populair