Poll

Heeft het Marvel of DC-filmuniversum de sterkste line-up voor komende jaren?

Veel films aangekondigd in superheldenland.

door Bram de Groot om 22:08 in Poll
Steeds meer wordt het filmland rond superhelden een strijd tussen Warner Bros. met DC en Disney met Marvel. Welke reeks voor 2020 tot en met 2022 aangekondigde films vind jij het indrukwekkendst? Hieronder een snel overzicht en een poll.

Ook voor volgend jaar staan weer heel wat superheldenfilms gepland, maar studio's hebben de afgelopen jaren de neiging om films al velen jaren van te voren vast te zetten. Zo staat Avatar 4 al in de boeken voor december 2027. Ook het superheldengenre is al flink uitgestippeld. Marvel Studios heeft officieel zeven films in de planning staan en ook DC Films komt tot eind 2022 tot zeven acht geplande films.

Welke line-up vind jij het indrukwekkendst?
Hieronder een snel overzicht van de films die gepland staan rond de comicpersonages van DC en Marvel, met daarvoor al de simpele vraag in poll-vorm. Heb je nog aanvullingen, dan kun je die kwijt op de gebruikelijke plaats!


De geplande films van Warner Bros. en DC films:
- Birds of Prey (2020)
- Wonder Woman 1984 (2020)
- The Batman (2021)
- The Suicide Squad (2021)
- Black Adam (2021)
- The Flash (2022)
- Super Pets (2022)
- Aquaman II (2022)

De geplande films van Disney en Marvel Studios:
- Black Widow (2020)
- Eternals (2020)
- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
- Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021)
- Spider-Man 3 (2021)
- Thor: Love and Thunder (2021)
- Black Panther II (2022)

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Zoiets als Super Pets kan volgens mij alleen werken als je het loskoppelt. Anders gaat de "geloofwaardigheid" van zo'n universum toch achteruit. Een beetje zoals Deadpool deed, minus de volwassen keuring uiteraard. Stond op zich en maakte vooral zijdelings de connectie met X-Men (en andersom gebeurde dat niet).

Grendizer

Avatar

DC is te veel verschillende verhaallijnen die niets met elkaar te maken hebben,zowel de films als de TV series.
Marvel is duidelijk in de structuur van verhaal en karakteropbouw,en alles loopt door elkaar heen als een verweven geheel.

Ang3l

Avatar

DC is vooral een rehash van voorgaande dingen. Bij Marvel staan er nu echt nieuwe dingen aan te komen. EN terwijl ik dit type denk ik: Nou nee, alleen Eternals en Shang Chi :D Maar mijn gevoel is wel zo.

TwinsA

Avatar

Ik stem hier niet op, ze hebben beiden goede en slechte films wat mij betreft, en toch kijk ik er naar uit naar hun aanbod. Birds of Prey staat mij al niet aan na het zien van de trailer, en Thor spreekt mij ook niet aan.

SplashySleet20

Avatar

Dc trekt me heel erg aan vanwge the suicide van james gunn the batman film met een ongelooflijke cast. Wonder Woman 1984 zag er ook super vett uit. Aquaman 2 heb ik 100% vertrouwen in. Marvel is ook wel vett. Alleen het DC voelt gewoon heel erg goed omdat ze vooral met bestaande ip's alles goed gaan doen. En marvel het tijd perk van de infity saga is over.

McKelly

Avatar

Overall marvel, maar the batman heeft zeker ook mijn interesse gezien de cast.

Popcultuurfreak

Avatar

Het hangt er allemaal vanaf.
Maar als Eternals goed is en Black Panther 2 dr Doom heeftzoals de geruchten zeggen denk ik toch dat Marvel overall beter voor staat.
Birds of prey en superpets trekken mij niet zo en het is apart dat ze een film maken van Black Adam ipv dat ze met Shazam vervolg gaan. Maar vanaf Wonderwoman tot The batman ziet er goed uit, maar bij DC weet je niet wat je kan verwachten. Helaas, maar misschien ook wel goed. Gezien dat Marvel steeds meer als de producer van voorspelbare popcornflicks wordt gezien.

John Wayne

Avatar

De enige film van DC waar ik benieuwd naar ben is The Batman. Voor de rest is het maar mèh. Daarnaast heeft Marvel bewezen dat ze ook van minder bekende figuren verrassende films kunnen maken.

Drogodracarys

Avatar

Marvel brengt duidelijk meer op maar.. de beste films in het genre komt wel van DC met the dark knight en wonder woman en Sin city. Plus de score van DC is ook zoveel beter. Het samenvloeien tot 1 geheel is dan weer bij Marvel beter uitgewerkt.

Renegade

Avatar

Allebei behalve superpets.

Blablazer

Avatar

DC denk ik meer films die me leuk lijken. Maar Eternals en Black Widow en Thor lijken me ook top.

NieuwsFilm

meest populair