Geweldig filmjaar 2021 met o.a. 'Avatar 2', 'Mission: Impossible 7' en 'Fantastic Beasts 3'

Geweldig filmjaar 2021 met o.a. 'Avatar 2', 'Mission: Impossible 7' en 'Fantastic Beasts 3'

Met in dit artikel nog eens negen gigantische films van 2021!

2021 was al een bijzonder goed filmjaar vol blockbusters en langverwachte vervolgen. Maar door het coronavirus wordt het een nog veel beter filmjaar. Er zijn namelijk heel wat releases toegevoegd aan de planning van dat jaar en daarover vertellen we je in een drietal artikelen. Vandaag het derde deel met nog eens negen blockbusters van het jaar.

» Benieuwd naar de eerste acht blockbusters? Lees dan hier het artikel!
» Benieuwd naar de tweede reeks van acht blockbusters? Lees dan hier het artikel!

Space Jam 2 (16 juli)
Deze film is al jaren in de maak. LeBron James zal ditmaal te zien zijn als basketbalheld! De opnames vonden al in 2019 plaats, nog voordat het NBA 2019-2020 seizoen begon. Het plot is niet helemaal duidelijk, maar we gaan er vanuit dat de Looney Tunes weer hulp nodig hebben van een beroemde basketballer om weer wat aliens te verslaan. De grote nostalgie die gepaard gaat met deze release, zal er mogelijk een grote knaller van maken.

Bekijk de afbeelding
Mission: Impossible 7 (23 juli)
Acteur Tom Cruise keert in elk geval nog tweemaal terug als Ethan Hunt. De film was al druk bezig met de opnames in Italië, en dan specifiek in de stad Venetië. Die zijn helaas komen stil te liggen door de coronacrisis en de vrees is dat Paramount Pictures het hele plot om moet gooien. Dat komt doordat Italië zo zwaar geraakt is door het coronavirus, dat het nog wel even duurt voordat daar weer filmopnames plaats kunnen vinden.

Bekijk de afbeelding
Jungle Cruise (30 juli)
Al sinds 2006 wordt er gewerkt aan deze film, waarvan uiteindelijk in september 2018 de opnames afgerond werden. De release stond gepland voor oktober 2019, maar die datum is nu voor Mulan. En dus moeten we nog even wachten op de release van dit Dwayne Johnson-vehikel. Ditmaal speelt hij Frank, de kapitein van een rivierenboot. Hij neemt een wetenschapper en haar broer mee op een missie in de jungle om de Tree of Life te vinden. Maar onderweg blijkt er ook een Duitse expeditie op zoek te zijn naar diezelfde boom.

Bekijk de afbeelding
The Suicide Squad (6 augustus)
Toen Disney hem van Guardians of the Galaxy Vol. 3 haalde, wist Warner Bros. James Gunn snel aan boord van het DCEU te krijgen. Nu maakt hij dus The Suicide Squad, dat op veel manieren af zal wijken van wat we tot nu toe gezien hebben in het DC-universum. De film brengt wel personages als Harley Quinn terug, maar voegt ook acteur Idris Elba toe als nieuw castlid. Op dit moment is Gunn druk bezig met de editing, iets wat hij vanuit huis doet.

Bekijk de afbeelding
Uncharted (8 oktober)
Eén dag. Zoveel tijd zat er al in de opnames van de film, maar die werden de dag erna al stilgelegd vanwege het coronavirus. Er was dus weer een flinke tegenslag voor de film waarin Tom Holland de hoofdrol heeft. De live-action film is gebaseerd op de Uncharted-games en naar het schijnt het oorsprongsverhaal van avonturier Nathan Drake.

Bekijk de afbeelding
Halloween Ends (15 oktober)
Halloween Kills wordt de tweede in de revivaltrilogie rond Laurie Strode en haar strijd tegen Michael Myers. Daarna krijgen we het derde deel in de reeks te zien, waarin Michael Myers nog eenmaal terug zal keren om vervolgens - als het goed is - voorgoed verslagen te worden. Deze film is back-to-back met Halloween Kills opgenomen en dus is het de verwachting dat de release gewoon in november 2021 plaatsvindt.

Bekijk de afbeelding
Fantastic Beasts 3 (12 november)
Deze derde Fantastic Beasts-film zou eigenlijk in november 2020 in de bioscopen uitkomen, maar na forse kritiek op The Crimes of Grindelwald werd besloten de film flink uit te stellen. Zo kon het creatieve team van onder meer regisseur David Yates en bedenkster J.K. Rowling meer tijd nemen om de film te perfectioneren. We reizen naar verluidt naar Brazilië, waar de toveroorlog tegen Grindelwald langzaam vorm krijgt.

Bekijk de afbeelding
Avatar 2 (17 december)
Het lange wachten eindigt in december 2021. James Cameron is al tien jaar bezig met het ontwikkelen van de eerste van vier (!) geplande vervolgen op Avatar uit 2009. De films worden in twee grote blokken opgenomen, met twee films tegelijk. Op dit moment liggen de fysieke opnames stil, maar gaat de virtuele productie gewoon door. Deze film vormt de terugkeer van Jake Sully en Neytiri, maar ook van Colonel Miles Quaritch, die het hen moeilijk gaat maken.

Bekijk de afbeelding
Black Adam (22 december)
Het langverwachte DC-debuut van Dwayne Johnson staat gepland voor december 2021. De acteur is al vele jaren aan de rol van Black Adam verbonden. Toch uitte hij al eens zorgen of de film er wel kan komen in deze maand. Door het coronavirus zijn andere projecten die Johnson eerst af moet maken ook vertraagd en dus zou het zomaar kunnen dat er nog meer uitstel komt. Als dat maar geen afstel wordt.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair