Dirk Sung van Aalsburg


Dirk Sung van Aalsburg
30

Recensies

179,44K

Views

Recensent
Schrijft sinds oktober 2023 voor FilmTotaal

Auteur
Dirk Sung is psycholoog en LEGO-handelaar. Bij FilmTotaal is hij recensent.

Achtergrond en focus
Het aantal bezoeken dat Dirk Sung in de loop der jaren aan de bioscoop heeft gebracht loopt dik in de viercijferige getallen. Met de streaming (en vroeger de videotheek) erbij heeft hij een schat aan filmkennis opgebouwd. Als psycholoog let Dirk Sung speciaal op het gedrag van de personages op het witte doek: hun motivaties, reflecties, grootse conflicten en kleine gebaren. Plot is voor hem bij de beoordeling van een film van minder belang dan menselijke interacties, geloofwaardigheid en sfeer.

De films die Dirk Sung kijkt moeten wel fictie zijn; documentaires slaat hij in de regel over en ook biopics zijn niet favoriet. Verder is hem niets is te min om een ritje voor naar de bioscoop te maken. Van zoetsappige romkoms tot dertien in een dozijn horror. Van verstofte cultfilms tot de grootste zomerblockbusters. Dirk Sung is een omnivoor.

Favoriete genres en films
Dirk Sungs favoriete films vallen in de genres van sciencefiction, fantasy en highschooldrama. Als kind van de jaren tachtig komen dan titels als Blade Runner, The Road Warrior, Labyrinth, Aliens en Some Kind of Wonderful bovendrijven. Na de traumatische ervaring van het zien van Grave of the Fireflies durft Dirk Sung eigenlijk geen animatiefilms meer te kijken, maar voor FilmTotaal overwint hij toch regelmatig zijn angsten.

Dirk Sung zijn account op letterboxd.com


Neem contact op met Dirk Sung van Aalsburg