Cloverfield (2008)

Some Thing Has Found Us

Reviews (16)

Olrik

Avatar

Erg spannende film die me zeker heeft kunnen boeien!
Normaal ben ik niet zo'n grote fan als je de film kijkt vanuit een camera, maar bij Cloverfield had ik daar niet echt problemen bij en pakte het verassend goed uit.
Het verhaal heeft me de hele tijd kunnen boeien, met de special effects was niks aan de hand en de stad zag er lekker chaotisch en verwoest uit, maar toch blijf ik me maar ergeren aan het einde...
Op het afgeraffelde einde na is Cloverfield een prima film.

7,0 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Goede film waarin het found foutage écht zijn nut had gewoon omdat het zo slecht gefilmd was. Dat zorgde er ook wel voor dat je soms bijna misselijk werd. het verhaal is dun maar blijft wel boeien door het hele verhaal, effects waren degelijk, de stad zag er wel indrukwekkend chaotisch uit maar het einde was een dikke sisser, ook al kun je raden wat er gebeurt... heb je zo lang 'meegeleefd' voor niets...

6,5/10

Frietgezicht

Avatar

Matige film. Origineel wel en perfecte marketing maar that's it.

Het verhaal is dun en het begin(het feestje) echt lachwekkend nep,slecht en saai. Bedoeld om karaktera te introduceren om beter met hun mee te leven maar het zijn irritante mensen waarbij het niet boeit wat ze overkomt.
Komt ook omdat het slechte acteurs zijn wat vooral duidelijk wordt in ristige situaties waarin er even geen gevaar is.

Het monster zelf is ok maar ook ziet er ook beetje lomp en nep uit. Maar vooral die kleinere beesten komen duidelijk uit de computer en zijn minder gevaarlijk dan bijv een agressieve hond. Makkelijk uit te schakelen en van weg te komen.
Ook het camera-werk irriteert mateloos. Ja natuurlijk is het found footage maar dan nog kan het irriteren en daar had ik bij bijv Blair Witch geen last van.
Waarom niet gewoon een 'normale' film maken die wel dichtbij de karakters blijft waardoor je dezelfde sfeer creeert?

De personages maken ook ongeloofwaardige keuzes. Dat je voor je liefde nog naar verdieping 50 ofzo in een gebouw gaat dat zowat omvalt wil ik voor lief nemen maar dat de andere karakters dat doen slaat nergens op.

Een open einde en mystery is leuk maar dit einde is wel erg slecht en open en we komen ook niks te weten in de film zelf wat het verhaal nog simpeler maakt.

4

wallace

Avatar

Cloverfield

Deze film vond ik echt min. Het verhaal is helemaal niet spannend.
Toen je de eerste trailer bekeek leek de film wel spannend, maar dat is de film dus niet.

De film is dan wel origineel, maar toch heeft de film niet iets bijzonders.
Half New-York wordt geterroriseerd door buiten aardse beesten.
Ten eerste dat al, buiten aardse beesten. Dat klinkt al best min.
Maar wat ik nog stommer vind is dat je de beesten bijna niet kan zien.
Je ziet nooit een keer goed wat voor beest het eigenlijk is.
Allemaal heel vaag. Wat ik ook heel min vond is, hoe die beesten in eens op onze aarde komen. Ongeveer naar een half uur als de film begint hoor je een grote ontploffing, die tegen het standbeeld komt van New-York. Het hoofd van het standbeeld knalt er van af en komt met een grote vaart kei hard op de straat in New-York. Heel dat stuk zag er heel nep uit.
En dat was nog één van de beste scènes van de film.

Je hebt ook best veel scènes waarvan je niks kan zien. Je ziet maar wat flits beelden, en dat moet spannend lijken. Je hoort alleen maar mensen gillen en een seconde, een soort flits van zo beest. Ik vond dat echt slecht. Er zijn ook stukken die helemaal niet zo goed gefilmd kunnen worden. De belangrijkste stukken zie je vaak erg goed. Dat vond ik raar, ik bedoel je bent bang je rent maar toch let je op wat je kan filmen. Ik snap ook niet dat iemand gaat filmen als je dood kan gaan. En zo camera zou nooit het zo lang kunnen volhouden.
De camera wordt zelfs een keer bijna opgegeten, maar dan overleeft de camera het nog.

Deze film is gewoon erg min. Hij is zelfs niet leuk om te kijken als de film op tv komt


1,5 sterren.

Toelietoesh

Avatar

Geweldig, die met "handcam" gefilmde films
Het feestje "omschrijft" elk karakter erg goed en vond ik daarom absoluut niet langdradig. Je zag dat iedereen verschillend en behoorlijk natuurlijk op de camera reageerde waardoor ik de dialogen juist heel sterk vond.
Dat het beest niet goed in beeld kwam vond ik juist fijn, ik ergerde me eigenlijk zelfs op momenten dat hij wél in beeld kwam, omdat monsters altijd tegenvallen met wat je verwachtte.

Het einde kwam wat hard aan...
wat denk ik de zwakke én sterke kant van deze film is.

Amazon62

Avatar

Goeie film! Heeft inderdaad een tintje 'Blairwitch' in zich, maar dat komt alleen maar door de manier van filmen. Het einde is alleen een tegenvaller vind ik. De special effects zijn wel erg mooi. Ben het niet eens met "Laguitara", dat het langdradig is, want er wordt veel geswitcht tussen verschillende scenes. En trouwens, iemand die een plaatje van Vin Diesel als avatar heeft, neem ik sowieso niet serieus als 'film-kenner/liefhebber' Smiley face

DVD-maniac

Avatar

Zowel in de trailer als andere stukjes van deze film, o.a. op YouTube hebben mij geen seconde een goed beeld kunnen schetsen van dit monster. Verder ook geen duidelijke scene te zien dat mij zou kunnen stimuleren om naar deze film te kijken vanwege het spastische geschud en gebeef met de camera :r. Ook is het vaak te donker en scenes worden al snel weggedraaid voordat je ook maar iets duidelijks kan ontwaren.
Niet bepaald een representatieve trailer :N.
Ik hoop dat de film anders laat zien dus misschien toch even gaan kijken ;).

Oboema

Avatar

Zeer aparte, intense film. Ik mag dit soort Point-Of-View films wel; al begrijp ik van anderen dat ze moeite hebben zich te concentreren vanwege zoveel camerabewegingen.

Helaas zit er een enorm gat in het verhaal: één van de hoofdrolspelers geeft het zelfs op een gegeven moment aan dat de vinder/kijker van de film meer over het voorval zal weten dan de hoofdrolspelers. Dat vastgesteld hebbende, waarom zou je blijven filmen als dit allemaal om je heen gebeurd?

7/10

vic_

Avatar

Waanzinnige film vond ik het, de relatieperikelen daargelaten.Er zit dan perse weer zo'n semi romantisch tintje aan met name aan 't eind. Hoef voor mij niet zo. Maar ben me met de eerste attack op 't feestje werkelijk kapotgeschrokken; een vrij bizar lawaai deed de feestvreugde letterlijk ineenstorten. Vooral het arsenaal waarmee het Amerkaanse leger uitrukt en vervolgens dat beest a la USA army probeert te bestrijden, fenomenaal! Op 't laatst zag ik nog een heuse Stealt bommenwerper wat bommen afleveren op dat beest en in de veronderstelling dat 't beest uitgeschakeld zou zijn; niet dus. Tja, inderdaad een mix van Blairwitch, Kingkong en Godzilla. Ook tintje 9/11. Stoorde me enkel een beetje aan 't commentaar van de filmer steeds.

Prima film.

Aoristus

Avatar

Ik vond het een erg slechte film, niet alleen waren de dialogen erg onwerkelijk, een monster met kindermonstertjes gaat New York aanvallen :S
Misschien lag het aan mij, maar ik keek er naar met de Amerikaanse voorverkiezingen in gedachten, oftewel: welke staat zal het monster daarna bezoeken..
Dan heb je ook nog zo'n eikel die het no-go area in wil omdat hij weet wat hij doet en ja, dan kom je ineens zonder duidelijke reden in de metrogangen terecht. Het is verbazingwekkend hoe je zoiets kan verzinnen, laat staan dat je er een bioscoopprodukt van kan bakken. Deze film zou niet hoger dan een 4 mogen scoren imo

Sha

Avatar

Ik heb deze film dit weekend ook maar eens bekeken en ik moet me toch echt aansluiten bij de mensen die het wel een goede film vonden. Het ligt misschien aan de verwachtingen die mensen hebben als ze deze film gaan kijken of ze het wel of niet goed vinden.

Maar persoonlijk vond ik het erg goed gemaakt, het is een film die me na afloop nog best lang bezig hield. Hoe zou ik reageren in een (wat minder vergezochte) ramp situatie? Zou ik m'n leven wagen voor iemand anders?

lulligvoorje

Avatar

Deze film is kwalitatief briljant. Weinig op aan te merken. Enige kritiek die enigszins fair is, is dat de acteurs niet allemaal even natuurlijk overkomen. Maar dat is zelfs nog door de vingers te zien, want ik ken mensen die zich exact zo gedragen, zonder te acteren, dus ze bestaan wel degelijk. Daarnaast, niemand weet hoe die zich zou gedragen onder dergelijke omstandigheden.

Uitvoering is perfect, tot in de kleinste details. Zoals ook erg duidelijk wordt uit de special features op de DVD. Geluid, knipwerk, CGI en post productie zijn ook bijzonder sterk in deze film. If not uitmuntend!

Ik vind het erg prettig als een film veel aan het denkvermogen en de fantasie van de kijker over laat. Deze film hoort kwalitatief thuis bij de categorie waar ook de eerste Alien en Predator films thuis horen. Voor een bios bezichtiging acht ik hem minder geschikt. Het best is om hem met hoofdtelefoon in het donker thuis te bekijken. Zeker 60 van de 84 minuten op het puntje van je stoel.

whitetornado

Avatar

Ben het volkomen eens met Chilipepper. De hand-held positie betrekt je bijna letterlijk in het verhaal, iets wat in eerdere monster-movies nooit het geval was (Blair Witch valt misschien onder het genre horror maar kon mij nauwelijk boeien). Het beest is indrukwekkend, zo verschrikkelijk groot en haast onverslaanbaar, (maar écht geen dinosaurus hoor!!) zoals het wat mij betreft hoort. Dat was een groot minpunt aan Godzilla, waar Matthew Broderick er haast een feel-good movie van maakte. De hype rondom Cloverfield vond ik geweldig, tot op de dag van release kon je nauwelijks iets erover vinden. De intro duurt misschien ietsje te lang, maar bouwt de spanning alleen maar meer op, aangezien je al weet dat die explosie komt. Ik vond hem heel erg sterk, een verhaal moet je bij een film als deze niet verwachten, er zijn al genoeg films met een goed verhaal.

Chilipepper

Avatar

Begrijp je het idee niet achter de film, chikuen?
De film is ten eerste opgenomen met een hand held camera zodat je het idee hebt net zo weinig van de monsters te weten als de hoofdpersonen in de film zelf. De film komt zo veel realistischer over.
Ten tweede is het spanningsverhogend om nu en dan wat glimps van die beesten te geven, dan om ze helemaal in beeld te brengen. Het laatste laat ook veel te weinig aan de fantasie van de kijkers over. De spanning van de film blijft zo ook gewaarborgd tot het einde toe.
Het realisme in de film sprak me juist enorm aan. Je werd er als het ware ingezogen.
Top film!

LordThanatos

Avatar

Het 'party-begin' is irritant langdraderig en voegt verder helemaal niks toe aan de film... Had met 3 of 4 minuten lang genoeg geweest...

De actie is echter wel prima in beeld gebracht, effecten zijn best goed, niet veel op aan te merken...

Maar het einde is abrupt en jammer... Zeker omdat het een relatief korte film bleek te zijn, kwam het einde onverwacht, wat tot extra teleurstelling leidde...

Onnozel lang onnuttig begin, prima actie-gevulde kern, een gek, abrupt einde...

treris

Avatar

Het is absoluut een intense film, maar ook een film met een ontzettend dun verhaal, voor zover je überhaupt kunt spreken van een verhaal. Ik wil geen details noemen i.v.m. spoilers enzo, maar er zitten echt wel wat vage punten in.
De effecten zijn daarentegen meer dan prima voor elkaar en ook het acteerwerk is wel ok, dus het zou zeggen hoger mogen hebben dan een 3.9 als FT-cijfer. Dat zeggende vind ik het IMDb-cijfer wel weer aan de hoge kant, ergens rond een 6.5 zou wat mij betreft hoog genoeg zijn.