The Amazing Spider-Man 2 (2014)

His greatest battle begins.

Reviews (15)

MovieMazzter

Avatar

Goede film maar niet echt amazing. Heb me prima vermaakt dat wel ondanks de lange duur. Electro is een coole vilain en zeer mooi vormgegeven. Zijn motief om wraak te willen nemen op Spiderman is wel flinterdun en wat gekunsteld. Rhino kan mij geen seconde overtuigen en De rondvliegende Harry op het einde kan me ook niet echt bekoren. Die mist werkelijk alle uitstraling van een bad guy. Ondanks de minpunten een leuke film met prima visuele effecten. 7/10

thehungergames

Avatar

Na eindeloos veel en lange trailers kon ik eindelijk de film bekijken. Hij verraste me, maar toch is er een groot minpunt: Electro. Hij is naar mijn mening een van de slechtste villains ooit. Hij werd slecht omdat Spidey zijn naam was vergeten? Natuurlijk, hij was een beetje gek maar ook dat vond ik erg slecht uitgewerkt. Bij zijn scenes had ik het gevoel dat ik naar de Teletubbies zat te kijken. Dit schuif ik niet volledig af op Foxx, maar ook op de writers. Dit alles is echt heel jammer, want voor de rest was het een geweldige film. De actie zag er goed uit en werd leuk ondersteund door de muziek van Zimmer. Ik was ook bang dat er teveel villains zouden zijn maar dit was totaal niet het geval. Rhino had eigenlijk gewoon een grote cameo en de Green Goblin was een veel betere Villain dan Electro en dat maakt het dan ook een stuk leuker. Het personage Peter Parker werd zeer goed uitgewerkt. Al die grapjes tijdens de vechtscenes passen echt bij hem. Hij dacht ook nog aan de vader van Glenn, en de belofte die hij niet kan waarmaken. De flashbacks van zijn ouders helpen het verhaal van Oscorp neer te zetten.
Conclusie: Sterke blockbuster, maar toch nog een beetje verpest door Electro.

Glennekeeeee

Avatar

Vandaag nog eens herbekeken en blijft een topfilm al vind ik de laatste acte rond gewen toch minder had haar gewoon naar engeland laten gaan en de relatie de tand des tijds laten doorstaan of ze in deel 3 terug laten komen als peter al met MJ is. je haalt gewoon dé kracht van deze franchise weg: de chemie tussen stone en garfield, dat zorgde ervoor dat hun liefde oprecht is (wat ook zo is) en dat de scènes waarin hun twijfels van de relatie naar boven komen ook echt raken en je ook met de personages inzit. zo had je ook een peter parker in de put in de finale die zwakker was en waardoor electro iets meer angst uit kon boezemen. ook het einde dat garfield terug spider man word hadden ze eruit moeten laten. zo had de sinister six-film volledig los van de spider-reeks kunnen staan want die is er op dat moment niet. nu gaan ze weer een manier moeten vinden die weg te omzeilen dusja. maar vooral gwen stacy verwijderen vind ik een écht minpunt en ik vrees dat het een leegte is die ze niet meer zullen kunnen opvullen want denk dat garfield die klik niet kan krijgen met iemand anders, daarvoor is hij nog niet sterk genoeg als acteur toch is de finale geweldig, vooral door de wervelende actie die fenomenaal in beeld gebracht is. nog nooit gezien in een film waar de beelden zo spectaculair zijn!

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert:

Weer een matige Spider-Man film en dat is erg jammer.

Toen de film begon dacht ik dat ik de eerste 10 minuten naar een kinder-film aan het kijken was.
Rhino(voordat die Rhino is eigenlijk en een ontzettend vervelend figuur) op de vlucht met kinderachtig gedrag en Spidey vol grapjes erachteraan terwijl er tientallen slachtoffers kunnen vallen en dat dat niet gebeurt draagt bij aan het kinderachtig overkomen van het begin.
Als Spidey dan ook op een New Kids-achtige manier nog geraakt wordt door een auto als die even de andere kant opkijkt was ik al bang voor de rest van de film.
Gelukkig werd het nergens zo erg maar erg goed ook zelden.

De badguys zijn al een minpunt en dat zag ik aankomen.
Rhino die er belachelijk uitzag(zeker als die zijn kop laat zien in dat ding) reken ik maar ff niet mee,jammer zo'n einde en hoop hem niet meer te zien.

Electro is een kruising tussen Dr Manhatten, The Emperor en Carrey's Riddler en is een badguy die nooit indruk maakt en past in een kinderfilm.
'It's my birthday so i will blow out my own candles' zegt die op een gegeven moment,ongelooflijk,wat lullig voor Foxx dat die zulke dialogen krijgt.
Electro zag er prima uit maar daar was ook wel alles mee gezegt.
Ik hou er ook niet zo van als een badguy al vroeg in de film verslagen wordt want dat haalt de dreiging uit het karakter. Zeker als het op zo'n simpele manier gebeurt waarbij Spidey zelfs een Brandweerhelm draagt.

Dan is er The Green Goblin hoewel ik twijfel of het wel The Green Goblin is of gaat worden.
Die naam wordt niet gebruikt en als je ziet hoe Harry al veranderd was denk ik dat als die nog meer veranderd hij toch echt The Hobgoblin zal zijn.
Fans weten wel wie ik bedoel.
Maar hij leek er meer snel ingebracht om Gwen te laten sterven.
Hi Peter,oude vriend! Hee,ik heb je nodig! Ik haat Spider-Man.
Ging zo snel.
En die scene uit de trailer waar Harry met Peter over zijn ouders praat zit niet eens in de film.

Als Spider-Man zijn masker niet ophad gebeurde er ook weinig boeiends.
Gwen is een charmant karakter(zeker vergeleken met die slet Mary Jane uit de originele reeks!) maar dat romantische gedoe ging mij vervelen en behalve dat en flauwe grapjes met o.a. Tante May had de film weinig te bieden.
Ja,Leary die op Peter geilt af en toe vanuit alle hoeken,pff,echt?

Het verhaal was niet erg boeiend als er uberhaubt een verhaal was. Hoewel Harry er wat leek bijgehaald leek alles met hem meer bij het verhaal van de film te horen dan de grote badguy Electro zelf dus dat zegt ook alles.

Het einde met Gwen was best mooi gedaan maar daarna wordt ook dat snel afgeraffeld. Beter als hij Rhino niet meer had meegedaan en Peter geen Spidey meer werd.

Echt spectaculaire actie-scenes bied Spider-Man 2 niet.
Er zitten 2 grote actie-scenes in en die zijn vermakelijk maar ook niet bijzonder.
Humor was soms leuk en soms erg flauw en romantische geouwehoer ging vervelen,Spider-Man richt zich teveel op tieners in eigenlijk alle films.

Ik heb weinig hoop voor de rest van deze reeks. Een 5

Ed Crane

Avatar

Wat een prutsers bij Sony. Terwijl de concurrerende superheldenreeksen van de andere studio's met steeds nieuwe dingen aan komen zetten, is TAS2 samen met het vorige deel gewoon één grote herhalingsoefening van de vorige trilogie, maar dan nét even anders zodat we niet zouden doorhebben dat we met de vijfde film nog steeds geen steek zijn opgeschoten. Enkel meer van hetzelfde, het komt maar niet vooruit. En laten we eerlijk zijn, die originele trilogie was al niet meer dan luchtig vermaak en steekt schril af tegen de betere films van het superheldengenre. Twee leuke actiescènes in TAS2, that's it, meer interessants heeft de film niet te bieden.. De acteurs kan niks kwalijk worden genomen, ze doen allemaal hun best. Maar oj, als je dacht dat Marvel de boel eindeloos zat te rekken, moet je deze Spider-Man-reboot eens checken.

En Electro... leuke actie, maar de Electro-incarnatie voor deze film is wel gejat van Dr. Manhattan uit Watchmen. Hij ziet er hetzelfde uit en een aantal iconische shots zijn direct gekopieerd zonder dat hier sprake is van 'een ode aan'. Ook is Electro er geforceerd tussengeplakt. Z'n personage is zo plat als een dubbeltje en hij is er alleen tussen gezet om af te leiden van het échte verhaal, dat met The Green Goblin, omdat we dat verhaal al gewoon gezien hebben in de originele trilogie, en daarom moet er dus afleiding zijn. Op deze manier komen béiden niet goed over en komt de 'emotionele climax' van de film ook een stuk minder sterk over dan de bedoeling is, ook omdat je dat einde al ver van tevoren kunt zien aankomen. En dan is er ook nog wat geforceerd een derde schuk bij geplaatst aan begin en einde, puur voor een vervolgfilm. Ook deze film lijdt net als veel Marvel films dus een beetje aan alvast bezig zijn met de toekomst ipv het heden. En ik wil toch vooral graag nú vermaakt worden. Dit moet echt stukken beter Sony, hopelijk wordt The Sinister Six een frisse film.

4/10

Roeltje

Avatar

Heb deel 1 en deel 2 op 1 dag gekeken! Smiley face

Het is een goed verhaal (voor een superhelden film) die goed is uitgewerkt, zonder teveel actie. Als de actie aanwezig is, is het ook echt goed. De chemie tussen Garfield en Stone werkt ook heel goed. Ik zeg dat dit een waardig vervolg is op Spider-Man. Ook een aanrader om deze in 3D te zien, ik werd echt in een achtbaan meegesleurd. Gruwelijke ervaring!

8/10

pmw84

Avatar

Ik vond het een goede film, vermakend, komische en ook actie!!!

Deel 1 vond ik toch beter, niet zo zeer omdat Webb dit x voor 3 villains heeft gekozen, maar meer in de zin van: waarom krijgen Rhino en Harry een korte bescheiden introductie. Het gevecht met Electro vond ik eigenlijk heel erg matig, viel me best tegen. Maar de special effects waren super mooi gemaakt! Het eerste gevecht deed me denken aan t einden van Man of Steel.
Deze deel 2 was meer gepraat dan actie. Ik kon me niet in die balans vinden. Sommige stukjes uit de trailer komen ook niet voor in de film!!! Wat ik heel erg jammer vond.

De laatste 5 minuten van de film vond ik ook erg triest. Ben heel erg benieuwd waarom Webb voor die keuze is gegaan. Ik kon het niet geloven noch bevatten.

De bonus stukje, dat vond ik ook super raar. Was het überhaupt gerelateerd aan deze film?

Maar de acteerwerk waar iedereen hier boven zit te zeuren, was U I T S T E K E N D! Soms vraag ik me af, als je deze acteurs zo slecht vindt acteren, waarom zit JIJ dan niet in de film?

Secret1994goesFilm

Avatar

Film was zeer goed!

De beperkte actiescenes waren zéér goed verfilmt en de slow motion maakt het soms zoveel ruiger!

Maar in dit deel wordt er echt meer verhaal gestoken, dus aub denk er over na voor je je hele kroost meeneemt naar deze film... want ze beginnen hun te vervelen omdat ze spinnenman niet zien en beginnen irritant te fluisteren en te stampen...
Maar waar was ik? Het gaat dus meer om het verhaal. Je ziet wat rond Gwen en Peter, dan ook een verhaal rond Harry Osborn en dan nog het verhaal rond Peters ouders.
Het verhaal is dus heel wat beter uitgedacht dan deel 1,maar hier neemt het natuurlijk zijn tijd voor.

Ook het einde is zeer uitgestrekt en ze hebben de scenes erna nog vluchtig erbij gepropt, wat op zich wel jammer was. Had de afwezigheid van Spider-man en de opkomst van Rhino toch uitgesteld voor het begin van deel3!

Andrew Garfield acteert dit keer weer zo goed hij kan, maar moet toch onderdoen voor de mysterieuze Dane DeHane.
Ook leuk om andere karakters te zien uit het SpidermanUniversum zoals Felicia, Jameson en Alistair

Dus zeker een goed filmpje die iets te lang duurt met z'n vele verhaal-scenes... Smiley face

johnwayne

Avatar

Hierboven staan opvallend veel lovende reacties, op een zeer matige film. De makers van The Amazing Spider-Man 2 hadden in mijn ogen maar 1 doelgroep in gedachten, pubers tussen 12 en 16 jaar. Anders kan ik niet verklaren waarom er zoveel uiterst kinderachtige elementen in de film zaten. Hoewel de film gebaseerd is op een comic betekent dat niet dat sommige figuren clichématig en als bordkarton moeten werken. In de 4 minuten dat Paul Giamatti te zien was vroeg ik me af waar hij in godsnaam mee bezig was. Dit was overacting ten top. Jamie Foxx wist ook niets te maken van Max Dillon, maar dat kon ook zijn omdat z'n figuur slecht geschreven is. Hij speelt de grootste nerd die men zich kan voorstellen. Zielig, slecht kapsel, gekleed als een clown, eenzaam, wereldvreemd maar schijnbaar toch briljant. Maar op het moment dat hij Elektro wordt is alle nerdiness weg. Z'n alter-ego Electro wordt vervolgens één van de saaiste schurken die men had kunnen bedenken. Zonder Green Goblin, die te kort in de film zit maar desondanks de gevaarlijkste schurk is, was de film niet meer geworden dan een 'Kabouter Plop voor tieners'. Jammer dat de men al te zeer bezig was om allerlei plotlijntjes te bedenken voor de volgende films waarin de wraak van Harry Osborn meer centraal zal staan. Men had nu al een goed en afgerond verhaal kunnen maken zonder bijfiguur Electro.
Ik erger me er steeds vaker aan dat films tegenwoordig het stramien van een t.v.-serie volgen, waarbij het voorgaande deel een opmaak is naar de volgende delen. Waarom niet een geheel op zichzelf staande film? Ik zit niet te wachten op een Spider-Man-film zonder Spider-Man (Sinister-Six) die dan weer een inleiding is voor een volgend Spider-Man deel. Gek dat schijnbaar veel fanboys hier wel op zitten te wachten.

Olrik

Avatar

Erg goed en waardig vervolg!
Ik was er tevreden na het zien van The Amazing Spiderman in 2012 en nu na het zien van het tweede deel ben ik dat opnieuw! De film draait weer om het feit dat Peter Parker die fel tussen de strijd zit tussen zijn grote liefde Gwen Stacy of het zijn van de geliefde held Spiderman niet weet waarom zijn ouders hem hebben achtergelaten bij zijn oom en tante en dat alle sporen die hij vind wijzen naar Oscorp.
Veel mensen dachten voordat de film uitkwam dat het een herhaling zou zijn van het derde Spiderman deel uit 2007, maar de drie tegenstanders van Spiderman in deze film zijn niet de gehele film aanwezig en Rhino is slechts alleen te zien in de laatste 4 minuten.
De grote schurk in The Amazing Spiderman 2 is Electro gespeelt door Jamie Foxx die het naar mijn mening erg goed heeft gedaan, maar Dane DeHaan als The Green Goblin was het aller overtuigendst!
Erg jammer dat we in het eerste deel van Spiderman uit 2002 geen Green Goblin hadden die zo overtuigend word neergezet als Dane DeHaan dat doet in deze film.
Andrew Garfield speelt Spiderman geweldig en weet de juiste mix tussen drama en humor te scheppen, waardoor hij de juiste acteur is om de rol te spelen.
Op sommige momenten vond ik de liefdesrelatie tussen Peter Parker en Gwen Stacy een beetje zoetsappig en vervelend worden, maar het legde er wel weer meer drama in en zorgde ervoor dat het einde schokkender aankwam.
De film heeft me erg weten te vermaken en ik kijk erg uit naar het derde deel en vooral naar The Sinister Six!

8,0 / 10

Angelater

Avatar

De film was zo slecht nog niet, maar ook geen hoogvlieger. Was al tevreden dat de actiescènes verbeterd waren ten opzichten van het vorige deel. De humor en de meeste dramatische scènes konden me echter niet bekoren; of het was iets te veel van het goede of zeer ondermaats. Qua acteerwerk was het ook niet echt helemaal bijzonder, al deed Emma Stone het niet onaardig. De soundtrack viel ook wel mee, maar hoop toch dat Zimmer zich op beter werk dan elektronische muziek gaat richten.

6.5

Glennekeeeee

Avatar

Voor mij persoonlijk de beste Spiderman film die gemaakt is. De perfecte mix tussen actie, humor, spanning en emotie met uitstekende vertolkingen van garfield, stone, foxx en dehaan. Vooral die laatste zet een goblin neer die de raimi trilogie naar ongekende hoogtes had kunnen brengen. Ook electro is een meevaller en brengt zeker de nodige dreiging met zch mee. Rhino is een opvuller in dit verhaal maar hij nodigt toch uit naar meer dankzij de excentrieke vertolking van gamiatti. De effects zijn echt wel sterk, ook al had ik er zware twijfels over na de trailer. Ook 3D is niet compleet nutteloos in deze film. Vooral de duik van spider man geveb echt een leuk gevoel. Vooraf had ik ook twijfels over de muziek van zimmer. Een topper in zijn vaak maar voor een film als deze had ik mijn bedenken maar die waren volledig onterecht. Een schitterende score van zimmer en ook de overig e muziek heeft perfect zijn plaats.

kort: deze spiderman doet de oude trilogie vergeten want webb zorgt voor een dik 2 uur durend slingerend avontuur die je doet lachen, nagelbijten en het water aan de ogen laat tintelen.

9/10

benjamin

Avatar

Laat me eerlijk zijn over één ding: ik vind Andrew Garfield een prima acteur en een goede keuze voor Spider-Man. Hij is ook samen met Emma Stone duidelijk het beste element in deze film. Jammer genoeg laat de rest van de film hem meer dan gewoon een beetje in de steek met als resultaat een zwakke Spider-Manfilm die zorgde dat niemand het echt erg vond dat de rechten teruggaan naar Marvel.

Grootste pijnpunt is dat Sony niks leerde van de eerdere zwakkke Spider-Manfilm (deeltje drie) en opnieuw probeert deze film vol te proppen met allerlei onzin. Zo zijn er maar liefst opnieuw meerdere slechterikken en lijkt er meer focus te liggen op het opstarten van een universum (wat nutteloos bleek) dan een goed verhaal. En niet alleen zijn er te veel bad guys, Electro is een soort combinatie van Mr. Freeze en The Riddler uit die heel slechte Batmanfilms en dat is geen goed teken.

Arteron

Avatar

De film heeft toch zeker aan de verwachtingen voldaan! Het waren weliswaar 3 villains maar het was geen overdaad maar mijn mening... er is over nagedacht hoe ze te introduceren en ze te laten werken naar het volgende deel. Vond Electro wel een overtuigende slechterik en zijn reden eigenlijk ook niet slecht door en door genegeerd, beetje het onzichtbare pispaaltje . Andrew speelt heerlijk geestig de rol van Spiderman, de humor was sowieso erg leuk. Emma vind ik gewoon een geweldige actrice en ze zette Emma mooi neer. enige verschrikkelijk is toch haar enigszins verwachtte dood... had gehoopt op een derde film met haar maar helaas. Was best een heftige scene.

Nette film, goede actie, passende muziek en goed acteerwerk! Laat deel drie (en spin-offs) maar komen!! 8/10*

Peebo

Avatar

Beter dan de eerste film maar er waren te veel villains en de toon van de film was oneven. Het voelde wel aan als een echte Spiderman " comic" met spidey die constant zijn vijanden vernederd. Het acteerwerk was wel weer mooi : Garfield en Stone hebben een mooie relatie naast en op het scherm, ( vooral Stone schittert en is voor mij het beste aan de nieuwe films) maar ook de vijanden zijn mooi gedaan : Electro was zeer cool, Green Goblin's design was zeer cool maar zijn transformatie was nogal snel en vluchtig gedaan ( Sony wil waarschijnlijk zo snel mogelijk voortgaan met de serie en een universe bouwen). Een paar rare zaken zoals de motivatie van Electro om badguy te zijn en ik ben nog niet volledig overtuigd van de Rhino. Ook de keuze van muziek was effectief ( dubstep iedere keer als Electro kwam was zeker raar maar je went er aan en na een tijdje gaf het een zeker episch gevoel aan de film). Een goed vervolg maar niet echt " Amazing".

7.5/10