The Green Mile (1999)

Walk a mile you'll never forget.

Reviews (19)

Orangey

Avatar

Best een aardig drama, maar wel een die puur op je emoties speelt. Het verhaal is aardig, maar alles behalve subtiel en ook de lijntjes van goed-slecht zijn erg zwart-wit. Daartegenover staan natuurlijk wel de geweldige acteerprestaties en de prima regie.
Zeker geen afrader, maar ik vond het niet één van de beste films ooit. Dat hoeft ook zeker niet, maar die verwachting werd bij mij wel geschept(door mijn omgeving end hype eromheen destijds). Deze film moet je vooral kijken, omdat je anders cultureel onderontwikkeld bent.

7.5/10

Tarkus

Avatar

Weinig of niets aan het eerdere commentaar toe te voegen na het herbekijken van deze film op blu-ray.
Steengoede prent !!!

Commentaar 2009:
Fantastisch prachtige film is dit.
Een verhaal waar elke regisseur van droomt en dat grandioos is verfilmd.
Je zou eerst niet zeggen dat dit verhaal van de hand van Stephen King is, daar hij een meester is in het vertellen van griezel- en/of horrorverhalen.
Er zit natuurlijk in dit verhaal ook iets bovennatuurlijks, maar het is vooral het dramatische einde dat op je gevoel werkt.
De vertolkingen zijn stuk voor stuk prachtig en sereen, maar toch is de rol van Michael Clarke Duncan als John Coffey een van de indrukwekkendste die ik ooit heb gezien, en dat is niet alleen door zijn imposante verschijning, de man speelt hier de rol van zijn leven.
Deze film moet je gezien hebben, het is voor mij al de derde maal, en ook ik kan het nog steeds niet droog houden op het einde.
Klasseprent !!!

Tarkus

Avatar

Fantastisch prachtige film is dit.
Een verhaal waar elke regisseur van droomt en dat grandioos is verfilmd.
Je zou eerst niet zeggen dat dit verhaal van de hand van Stephen King is, daar hij een meester is in het vertellen van griezel- en/of horrorverhalen.
Er zit natuurlijk in dit verhaal ook iets bovennatuurlijks, maar het is vooral het dramatische einde dat op je gevoel werkt.
De vertolkingen zijn stuk voor stuk prachtig en sereen, maar toch is de rol van Michael Clarke Duncan als John Coffey een van de indrukwekkendste die ik ooit heb gezien, en dat is niet alleen door zijn imposante verschijning, de man speelt hier de rol van zijn leven.
Deze film moet je gezien hebben, het is voor mij al de derde maal, en ook ik kan het nog steeds niet droog houden op het einde.
Klasseprent !!!

Stefaand

Avatar

Heel goede film. Hij heeft me geboeid tot het einde.
En ook een film vol symbolic die je doet nadenken over verschillende dingen. Hij zal me lang bijblijven.

De muziek was ook mooi...vooral het stuk waar de muis over de green mile loopt. Ik ben op zoek naar de titel van dit stukje muziek. Je kan het horen op http://www.stefaandevos.net/mouse.mp3
Weet iemand hoe dit stukje muziek heet en wie de auteur is ?
Bedankt,
Stefaan

Sakura

Avatar

Toch ben ik het ook wel een beetje met Otmeister eens. Ik wil niet beweren dat het een slechte film is, en er wordt niet slecht geacteerd, maar toch sprak deze film me totaal niet aan. Dat hij veel prijzen heeft gewonnen dat dat de meeste mensen dit een geweldige film vinden, verandert daar helemaal niets aan. Normaal gesproken houd ik wel van films met een magisch, bovennatuurlijk tintje, maar hier vond ik het niet subtiel. :N

Otmeister

Avatar

Tegenvaller.

Misschien niet helemaal eerlijk.
Na de Shawshank verwacht je een nog groter cinematografisch hoogstandje. Maar je komt thuis met een belabberde film over het "hogere" in de mens.

Dit is een film om welgeteld één keer te zien. Daarna nooit meer. Laten liggen en vergeten.

Zelfs Tom Hanks kan dit brabbelwerk niet naar een hoger niveau tillen.

Het is niets, dubbel niets en zelfs drie keer niets. Vooral de "memorabele" scene waarin de Grote Neger de zonden van de mens wegneemt, inslikt en er vervolgens nog wat mee doet, is tenenkrommend slecht.

Het is zeker geen meesterwerk en al helemaal geen klassieker. Als je hier van houdt, heb je geen smaak.

Ik sluit me aan bij de post hierboven.
"Je bent gewaarschuwd"!

bijna2mtr

Avatar

Vaak gezien maar deze keer sla ik over. Hoewel.. hij blijft boeien. Mijn rating [rating 4.5]

afbeelding

Dit is (cq vind ik) een absolute must-see.
Sfeer, screenplay, perfecte karakters, de ragfijne vleug mystiek van Stephen King en rakende dramatische momenten maken The Green Mile tot een van Darabont's meesterwerken. Watch 'till the very end!

Wie deze film waardeert, 'moet' ook The Shawshank Redemption gaan zien (van dezelfde regisseur).

aceventura

Avatar

Ik vind het geen slechte film, maar wel lichtelijk overrated. De film pakte me op de één of andere manier niet. Hij was te langdradig en ja misschien lag me verwachtingspatroon ook wel te hoog. Na alle positieve reacties vond ik het een fikse tegenvaller. Als je een film van Frank Darabont wil gaan kijken zou ik niet deze kiezen: maar eerder het schitterende "the shawshank redemption" of het ondergewaardeerde "the majestic".

lulligvoorje

Avatar

Nee, er IS geen god, en nee, er is geen good versus evil, Hollywood-style. Een heleboel mensen zijn iets ertussenin. In een gevangenis waar mensen hun executie afwachten ga je als gevangenispersoneel niet dollen over een muisje nadat je 3 'slechte mensen' hebt vermoord..

Het feit dat er een paar goede acteurs in spelen maakt het niet meteen een 8 waard. Belachelijk science fiction verhaal, slappe poging om The Shawshank Redemption na te doen. Duurt te lang bovendien.

lulligvoorje

Avatar

Als je niet kunt schrijven gewoon opdonderen en het eerst leren. En een nieuw keyboard kost je nog geen 20 euro, dus dat is geen argument. Dan rook en zuip je maar eens wat minder.

De film is mij wat te gemaakt voor een 8. Begint goed, eindigt nogal overdreven. Ook wil de film dat we denken dat het allemaal echt is, maar net als je denkt dat dat zo is komt er van die reli zooi doorheen. Such miracles do not happen in real life.

joyce

Avatar

Hallo ik las net iets van iemand die het een hoog gaap gehalte vond hebben ik vind dit een geweldige film over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar ik wilde het toch even doen ik denk namelijk als je dit geen schiterende film vind je hem niet hebt begrepen en dat tsja wat zal ik zeggen ik geloof dat ik het nogal dom vind maar ja dat ben ik dit wilde ik even kwijt

jur

Avatar

Ze kunnen blijkbaar niet genoeg krijgen van deze film, heb hem al 2 keer op tv. gezien.
Nou ik kan er ook niet genoeg van krijgen. Het acteerwerk in deze film spreekt me erg aan.
De film is één woord geweldig.
Het is geen film met een hoog gaapgehalte. Als je behoefte heb aan gapen dan moet je naar bed gaan.

Deze film is voor mij een dikke tien waard. Hij is niet voor niets genomineerd voor 4 oscars.

groetjes

juso

Avatar

Indrukwekkende klassieker naar een verhaal van Stephen King en door regisseur Frank Darabont tot een magistraal scenario bewerkt.
Prachtige fotografie van David Tattersall en een schitterende muzikale score van Thomas Newman.
Deze drie uur durende productie verveelt geen seconde en houdt de liefhebber van de ware cinema aan zijn/haar stoel gekluisterd.
Ongelofelijk maar waar werd deze film totaal over het hoofd gezien bij de Academy Awards!
"The Green Mile" is een schitterende diamant..wow!
En meneer Igonggr...deze film is alles behalve voorspelbaar. KIJKEN!!!! :W

CAGE

Avatar

Erg mooi deze film. Vooral die Micheal Clarke Duncan speelt zijn rol echt met verve. Maar dat doen die andere acteurs ook zeer zeker. Hij is al best wel vaak op de buis geweest de afgelopen tijd. Ik heb hem dan ook minstens drie keer gezien. Voor de mensen die deze nog niet gezien hebben is nu onderhand wel de tijd gekomen om dat eens te doen. Wel jammer dat ie op Net5 komt, wordt ie weer onderbroken. En dan spreek ik nog niet eens over de vele commercials. :( Zonder meer een echte Aanrader!

breul

Avatar

Deze film is gewoon een topper,heb hem al twee keer gezien,ademloos heb ik hem zitten kijken,en
vooral de spelers zijn allemaal goed, soms is een film zo goed dat je alles vergeet,het verhaal is zo aangrijpend,dat je van het begin tot het eind hem wilt volgen,ja de reclames wie dat geregeld heeft,het is zo jammer dat deze film of anderen word onderbroken,maar echt deze film is zo goed,dat hij gewoon een topper is.beslist kijken.

shaffa2

Avatar

Geweldige film! Blijft boeien, ook na 3 keer.
Ik zie in deze film duidelijk een parallel met de laatste dagen van Jezus. Wat mij betreft benadrukt deze film wederom het foute aan de doodstraf. Gedurfde verwijzing naar kampbewakers van bijvoorbeeld concentratiekampen...
Haha, iedere keer weer heb ik het idee van: "Kom op Paul Edgecomb, waarom heb je 'm toch gedood? Wat had de wereld anders kunnen zijn met een man als John Coffey...." Ja, het is wel aanlokkelijk is om te geloven in een Messias of iets dergelijks.

emperor

Avatar

De film creeert een zeer aangrijpende sfeer,
mede door de acteerprestaties,en de verhaallijn,die magisch blijft tot het eind.
Waanzinnig goeie film!
Zit/lig,kijk-en geniet van alle momenten,soms aangrijpend dan weer schokkend,en meelijwekkend,
qua emotie zit hier alles in,acceptatie,wraak,zelfverdediging,vergeving,opoffering.
geniet!
een van de aangrijpenste momenten vond ik:
als John Coffey op de stoel moet, en de cipiers hun emotie bijna niet meer kunnen bedwingen, zo mooi! dan krijg ik een brok in me keel,
en dan al die triviale dingen, de muis, de naam van John ('like the drink..only not spelled the same') enz.absolute klasse film.
uiteraard pronkt deze in mijn DVD collectie..

BeeZZ

Avatar

Hm....ik had het boek gelezen voordat ik de film zag dus dan valt ie altijd een beetje tegen......maar ik moet toegeven dat ie geweldig gecast is en dat de film (tenmisntse voor mij) nergens verveelt, leuk filmpje wat je toch gezien moet hebben voor mijn idee.....de mensen die de film helemaal te gek vinden raad ik aan om het boek (de boeken eigenlijk....want het zijn er vier) te lezen.

[rating 4]

LekkerDoen

Avatar

Leuke film. Beetje traag. Leuke karakters. Sinds wanneer worden paranormale gaven realistischer als je ze niet ziet? Deed mijn paragnost maar van die leuke trucjes, dan zou ik hem misschien zelfs gaan geloven.

Het geloof is een leuk iets om mee te spelen en om over na te denken. Of het nou in geloven in God is, of iets anders, het maakt je nederig als mens en het is best fijn om niet over alles controle te hebben. Heerlijk zoals King nog een vleugje verplichtingen van de maatschappij er doorheen gooit met als gevolg het vernietigen van een gift van god aan de aarde, omdat het moet van anderen