The Insider

The Insider (1999)

Two men driven to tell the truth... whatever the cost.

discussie

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nicholaszen

Avatar

Geweldige film.. dat ik deze nog niet eerder heb gezien.. schaam me hiervoor wel een beetje.. maar ben erg blij dat ik hem vanavond toch heb gezien.. dankzij de reacties hier op FT..

Atlas

Avatar

Magnifiek. Doodzonde dat dit meesterwerk in de schaduw van Crowe's Magnus Opus Gladiator staat.

Nar

Avatar

SUBLIEM.

Ben blij dat ik de positieve commentaren op dit forum heb gevolgd. Teglijkertijd schaam ik me dat ik deze film nog niet gezien had.
Overigens verbaas ik me over de idiote discussie hierboven.
Hoe dan ook fascinerend gebracht en een te laag IMDB-cijfer.

Remkoo7

Avatar

Hmm, je moet maar van dit soort films houden denk ik. :}

cyphax

Avatar

Filmp@ssie "Uitstoot gassen van auto's en dergelijke zijn ook degelijk kankerverwerkende stoffen daar zwijgen de oliemaatschappijen ook over."

Hebben ze het ook ontkend, net als de tabaksfabrikanten de verslavende werking ontkenden?
Overigens heb ik ook het vermoeden dat de oliemaatschappijen er bepaald geen frisse praktijken op nahouden, net zoals de tabaksfabrikanten. Maar dat praat de streken van die fabrikanten niet goed. Smiley face

Filmp@ssie

Avatar

cyphax "Hehe, ja je hebt gelijk, geheimhoudingsplicht betekent dat je malafide praktijken zoals die van de tabaksfabrikanten gewoon moet accepteren, het is namelijk helemaal geen punt dat er mensen overlijden aan longkanker (nu nog) omdat ze vroeger hun klep hielden. Ook geen enkel punt dat je door een simpel contract bij je werkgever (niet de maffia ofzo he) je leven niet meer zeker bent. Da's heel normaal allemaal...
:}
Komop joh, je bent kettingroker ofzo dat je zo'n reactie post?

Overigens is dit geen anti-rokersfilm, het hadden ook autofabrikanten kunnen zijn die opzettelijk veiligheidsproblemen in auto's verzwegen ofzo: het is niet meer dan de context. En rokers zelf blijven ook nog buiten schot ook nog!"


Uitstoot gassen van auto's en dergelijke zijn ook degelijk kankerverwerkende stoffen daar zwijgen de oliemaatschappijen ook over.

cyphax

Avatar

Filmp@ssie "Gewoon een anti rokers film. Als je een contract afsluit met een geheimhoudingsplicht blijft dat gewoon rechtsgeldig als je dat overtreed heb je een probleem."

Hehe, ja je hebt gelijk, geheimhoudingsplicht betekent dat je malafide praktijken zoals die van de tabaksfabrikanten gewoon moet accepteren, het is namelijk helemaal geen punt dat er mensen overlijden aan longkanker (nu nog) omdat ze vroeger hun klep hielden. Ook geen enkel punt dat je door een simpel contract bij je werkgever (niet de maffia ofzo he) je leven niet meer zeker bent. Da's heel normaal allemaal...
:}
Komop joh, je bent kettingroker ofzo dat je zo'n reactie post?

Overigens is dit geen anti-rokersfilm, het hadden ook autofabrikanten kunnen zijn die opzettelijk veiligheidsproblemen in auto's verzwegen ofzo: het is niet meer dan de context. En rokers zelf blijven ook nog buiten schot ook nog!

Dash

Avatar

Michael Mann flikt het elke keer weer, deze film is daar geen uitzondering op!! Gewoon altijd goede acteurs, goed verhaal, goede soundtrack. Ga weer genieten.....

Obadiah Hakeswil

Avatar

Fantastische cast. Nu maar hopen dat de film niet al te moralistisch is.

Kecin

Avatar

Lijkt me een goede film, Al Pacino _O_.

Filmp@ssie

Avatar

Gewoon een anti rokers film. Als je een contract afsluit met een geheimhoudingsplicht blijft dat gewoon rechtsgeldig als je dat overtreed heb je een probleem.

Ann McDunn

Avatar

Een echt goede film met een goede cast en zeker een aanrader.

Biedonk

Avatar

Prachtige film, had zeker wel een paar oscars kunnen winnen.

Ravaged

Avatar

Sterke thriller die het niet moet hebben van 'gemaakte' engheid. Puur het meeleven met Crowe's character en de dreiging van wat er kan gebeuren. Prachtig gefilmd en sterk verhaal. Verdient zeker boven de 8.

Aanrader van formaat!

Rubbert

Avatar

Hele mooie film. Mann in topvorm, na Heat en voor Collateral. Russel Crowe acteert hier super, hij was anders ook niet voor niks genomineerd voor zijn rol in deze film. Al Pacino in zijn laatste goeie film zo'n beetje, ook hij deed het prima!

Minority_freak

Avatar

Wat mij betreft, beste film aller tijden! Op de voet gevolgd door Mann's ander meesterwerk, 'Heat'. Ciné naar m'n hart... :Y

filmsmurf

Avatar

depp "filmsmurf je naam zegt genoeg ga beter de smurfen kijken!!, het is nooit te laat voor een goeie film!!

dan ga jij lekker uit ofzo en kijken wij de film, deal?
je mag blij zijn dat we de belgische zendes hebben tenminste, kunnen we als nederlanders wat van leren"


Ik heb geen commentaar op de filmkeuze van Canvas, waarvan de Nederlandse zenders inderdaad nog wat van kunnen leren. Kennelijk is jouw sociale leven zo uitgeblust dat je op vrijdagavond niet beters te doen hebt, dan op de bank vegeteren. Prima, dat is jouw keuze, veel plezier ermee!!

Ik had alleen gehoopt dat ze deze films, of eerder op de avond uitzenden of op een andere dag. Dat is alles. Jammer dat dit simpele punt je ontging.

depp

Avatar

Filmsmurf je naam zegt genoeg ga beter de smurfen kijken!!, het is nooit te laat voor een goeie film!!

dan ga jij lekker uit ofzo en kijken wij de film, deal?
je mag blij zijn dat we de belgische zendes hebben tenminste, kunnen we als nederlanders wat van leren

juso

Avatar

Sterke film. Allereerst wil ik zeggen dat ik het acteerwerk van Pacino zeer goed vond.
Crowe ook wel, maar Pacino blijft voor mij number one.

MegaMarsvin

Avatar

Eh, sommigen van ons komen rond die tijd meestal thuis. Dan is't wel gezellig om nog ff na te borrelen met een filmpje ;)

filmsmurf

Avatar

Weet iemand waarom Canvas op vrijdagavond altijd films op dit belachelijke tijdstip uitzendt? Gaan Belgen op vrijdagavond nooit uit? Is uit wetenschappelijk onderzoek soms gebleken dat het optimale tijdsbestek om fims te kijken ligt tussen 00.00 uur en 02.30 uur? Ligt België toch stiekem in een andere tijdzone waar wij geen weet van hebben? Of sporen die lui gewoon niet?

Rare jongens die Belgen, prima film overigens.

Ann McDunn

Avatar

Mister Pink "Deze film krijgt hier een 7.2? Het cijfer van IMDb lijkt er meer op. Geweldig acteerwerk, sterke regie en een prachtige soundtrack. Misschien voor de sommigen wat te weinig explosies :P."


Dit is inderdaad geen film voor mensen die van actie en geweld houden, maar ik vind een 8 voor deze film ook meer op z'n plaats.

Mister Pink

Avatar

Deze film krijgt hier een 7.2? Het cijfer van IMDb lijkt er meer op. Geweldig acteerwerk, sterke regie en een prachtige soundtrack. Misschien voor de sommigen wat te weinig explosies :P.

Britt

Avatar

Ik vind het niet erg boeiend klinken . Wel fijn dat je kunt kiezen tussen de insider / outsider . Voor ieder wat wils ,,

N.E.R.D

Avatar

Een Michael Mann meesterwerk [rating 5]

UltraBrain

Avatar

Verhoogde ze het nicotine gehalte in sigaretten maar! Het enigste wat ze nu verhogen is de prijs.

zztuning

Avatar

Haa the insider of the outsider?
:P hahaha LOL zullen we maar deze kijken

hvsetten

Avatar

Hm, zo te zien aan de reacties gaan we deze film maar eens kijken. Voor de rest komt er toch niet veel op Smiley face

Tsjeard

Avatar

Prima thriller, leuk ook dat 't eigenlijk over iets gaat wat al jaren algemeen bekend is, en eens niet over één of ander virus of uitvinding wat al het leven in het heelal kan vernietigen oid.[edit]..alhoewel.. :}[/edit]

LordOgre

Avatar

Moet jij niet eens wat gaan doen met je leven?

:E just kidding, had er geen idee van dus vond het wel interessant om te lezen

WizardOfOss

Avatar

Mannekino "Fantastische film, en ik vind Crowe gewoon supergoed acteren, past bij het karakter de manier waarop hij acteert.

Ik heb alleen wel eens probleem met de film, het karakter wat Crowe speelt heeft natuurlijk veel geld, dan kan ik toch wel iets beters kopen dan een Audi A4 Smiley face. (Serieus hier heb ik me echt even aan gestoord Smiley face )"

Ik heb de film (nog) niet gezien, dus over de film kan ik niet oordelen. Je moet echter wel weten dat Europese auto's in de VS als statusbakken gezien worden, en daardoor per definitie altijd erg duur zijn. Een A4 wordt dan ook niet direct als goedkoper dan zijn grotere broers gezien, maar eerder als compacter en dus sportiever. Een 1.6'je zal je daar dan ook niet zien, eerder een fully loaded dikke V6, die qua prijs waarschijnlijk elke Caddilac, Corvette of Viper overtreft. Het is gewoon allemaal imago...

flip

Avatar

Mannekino "Fantastische film, en ik vind Crowe gewoon supergoed acteren, past bij het karakter de manier waarop hij acteert.

Ik heb alleen wel eens probleem met de film, het karakter wat Crowe speelt heeft natuurlijk veel geld, dan kan ik toch wel iets beters kopen dan een Audi A4 Smiley face. (Serieus hier heb ik me echt even aan gestoord Smiley face )"


Haha ja ik dacht ook veel na over die Audi A4 maar aangezien dat een van mijn lievelings auto's is maakt dat niet veel uit, misschien heeft hij wel alle opties derbij genomen ;)

Mannekino

Avatar

Fantastische film, en ik vind Crowe gewoon supergoed acteren, past bij het karakter de manier waarop hij acteert.

Ik heb alleen wel eens probleem met de film, het karakter wat Crowe speelt heeft natuurlijk veel geld, dan kan ik toch wel iets beters kopen dan een Audi A4 Smiley face. (Serieus hier heb ik me echt even aan gestoord Smiley face )

Marty Feldman

Avatar

LordOgre "haha, dat wordt in de reclames switchen naar The Outsider, kun je het ook eens vanaf die kant bekijken! :E"
PREXCIEZZZZ !!! :Y

LordOgre

Avatar

Haha, dat wordt in de reclames switchen naar The Outsider, kun je het ook eens vanaf die kant bekijken! :E