Spider-Man 2

Spider-Man 2 (2004)

Take Another Spin In IMAX

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Spider-Man 2 is een hele matige film die zeker na zoveel jaren er alleen maar op achteruit gegaan is.

Behalve een behoorlijk saaie badguy(ziet er wel cool uit met die armen enz) die weer een door een experiment zo wordt(net als in deel 1) krijg je net als in deel 1 de beroerd gecaste Kirstin Dunst als MJ die weer gillend gered moet worden aan het einde. Lekker origineel.
Tussendoor de gehele film een liefdesverhaaltje waarin Spiderman het Spider-Man zijn even opgeeft voor de liefde net als Superman voor Lois in Superman 2.

De film is saai en draait vooral om de crush van Peter op MJ terwijl dat totaal niet werkt omdat ze lelijk is en een sletje.
Ze gaat van Harry Osborn naar Jameson's neefje en speelt wat met de gevoelens van Peter.
De film probeert een dramatisch liefdesverhaal te zijn maar de enige drama zijn de dialogen.

Dan krijg je nog van die scenes die tenenkrommend slecht zijn. Als Peter zijn gezicht laat zien in de trein scene en iedereen hem helpt. We protect your identity spidey! Ik moest een emmertje erbij pakken. Alsof er niet minstens een paar zijn die denken aan hoeveel geld dat zal opleveren. Fake.

Of die scene waarin die irritante uncle May(met al dr fucking adviezen over het juiste doen enz,ik hoopte echt dat ze stierf) met een paraplu dr val red. Kom op. In dezelfde tijd dat we X-Men 2 krijgen zie je dit soort scenes.

Peter is klungelig en lijkt net een blanke Steve Urkel. Gaat nergens over. Ik zou hem zo graag een hoek op z'n neus geven. Oneliners die niet werken, mislukte grappen.

Enige echte geslaagde actiescene is die met de trein(die dus lachwekkend afgesloten wordt)

Een 5

Glennekeeeee

Avatar

De beste uit de reeks en verveelt me na 50x gezien te hebben nog steeds niet. Octopus is een heerlijk neergezet personage en in deze film merk je toch wel de chemie tussen Dunst en Maguire.

JamesBond

Avatar

Vind Doc Ock 1 van de beste Spider-Man schurken! Tobey speelde alweer geweldig, en zoals altijd, Actie, misdaad en spanning! Deze film is echt de moeite waard. Beter dan 1 & 3. Kijken dus!


Rang:
9/10

Rorschach

Avatar

Filmp@ssie "Precies, helemaal mee eens, het is een puberpuistenfilm dat zeer overgewaardeerd is, een 5,5 is al meer dan genoeg voor de waarderingscijfer."


Echter vond je You've Got Mail wel een 10 waard.. hoe serieus moet ik het bovenstaande dan nemen, hmm?

Nickzy9

Avatar

Dit zijn niet echt mijn soort films maar een tijdje geleden heb ik bij toeval Batman Begins gezien en die is me zo goed bevallen dat ik besloten heb om ook deze film maar eens te gaan kijken, hij haalt het alleen net niet bij Batman Begins omdat die toch net wat meer realisties is, maar toch kijkt hij wel lekker weg.

Cijfer: 6/10

Lord Voldemort

Avatar

wallace "die Doc Ock heeft toch niks meer te maken met Spider-Man 3. en gaat Eddie brock nouw ook dood in de STRIPS?"


Nee, hij krijgt kanker maar wordt er later van genezen! ;)

SunChaser

Avatar

Viel me wel op hoe snel de effecten alweer zijn verouderd

Filmp@ssie

Avatar

hetisjantje "Zeg knul moet jij niet eens je huiswerk maken en achter de PC van pappa vandaan komen?"


Precies, helemaal mee eens, het is een puberpuistenfilm dat zeer overgewaardeerd is, een 5,5 is al meer dan genoeg voor de waarderingscijfer.

hetisjantje

Avatar

Zeg knul moet jij niet eens je huiswerk maken en achter de PC van pappa vandaan komen?

Lord Voldemort

Avatar

hetisjantje "Deel 1 vond ik wel aardig, maar dit..oei wat een tergend clichematig Amerikaans film-lieftesverhaaltje. En dan weet je dat dat geneuzel eeuwig doorgaat in Spiderman 3, 4, etc. en er nooit eens echt goed geneukt zal worden. Wedden dat de slechterik haar volgende keer kidnapt en hij dan weer voor "gewetensproblem" komt te staan? Gaaaaaap.. daar kan ik dus echt niet tegen heh."


Ga dan lekker porno kijken, als je superhelden films te cliche vind. :B

Wesley18M

Avatar

HELE GOEIE FILM!!!

Deze film moet je gezien hebben als je helemaal weg van Marvel:p

Ken je Marvel niet? maar ben je toch gek op fantasy/actie?.. zeker kijken!!

Don't Miss It!!!

hetisjantje

Avatar

Deel 1 vond ik wel aardig, maar dit..oei wat een tergend clichematig Amerikaans film-lieftesverhaaltje. En dan weet je dat dat geneuzel eeuwig doorgaat in Spiderman 3, 4, etc. en er nooit eens echt goed geneukt zal worden. Wedden dat de slechterik haar volgende keer kidnapt en hij dan weer voor "gewetensproblem" komt te staan? Gaaaaaap.. daar kan ik dus echt niet tegen heh.

Jnk18

Avatar

Opnemen dan maar :D
zekers omdat het 3e deel volgende week uitkomt.

BMH

Avatar

Erg sterke film. Ik kreeg het gevoel alsof ik een serie zat te kijken die ik al jaren volgde. De personages en de setting werken ontzettend goed.

Zoals hierboven al gemeld zijn ook de CGI stukken beter gedaan. Waar Spider-Man in deel 1 eruit zag als rubber-man is het nu al een stuk overtuigender (nog steeds niet on par met andere CGI zware films).

Een hele leuke film.

Remco

Avatar

Ik vond de CG juist stukken beter dan deel 1 daar was het soms wel erg duidelijk nep. Zoals op het moment dat Peter Parker achter de moordenaar van zijn oom aan gaat. (Althans de zogenaamde moordenaar ;) ). Verder vind ik deel 2 erg goed op het zoetsappige einde na......

wallace

Avatar

Die Doc Ock heeft toch niks meer te maken met Spider-Man 3. en gaat Eddie brock nouw ook dood in de STRIPS?

Baski

Avatar

Heb deze nog steeds niet gezien, maar aangezien Spidy 3 in de bios komt binnenkort, zal ik deze ook maar gauw eens gaan kijken!

Deweb

Avatar

De film kijkt wel lekker weg (niet meer), maar ik vond de digitale spidey echt bedroevend. Je zou helemaal niet mogen zien dat hij soms uit de computer komt, en toch zag je het. Dat vond ik een beetje jammer.

Lord Voldemort

Avatar

Hopelijk is dit de extended versie met extra scénes. Smiley face

Sara04

Avatar

Deze film is gewoon te gek!! Ik verheug me al op de 3e deel....wanneer komt die ook alweer uit?

spiderhouse

Avatar

Ik vond em een 10 waard.
en verder wil ik nog zeggen dat ik niet kan wachten tot deel 3 uit komt of tot deel 2 te koop is.

Gooch

Avatar

Heb deze film het afgelopen weekend gezien. vond hem redelijk. had er eigenlijk ook niet zoveel van verwacht om dat deel 1 simpel weg ook niet zo geweldig is. sommige stukken vooral die in de metro waren gewoon over de top en triest. verder redelijk vermakelijk

rainmaker

Avatar

Vandaag gezien in de bios. Echt een topfilm. Misschien zelfs beter dan deel 1 zelfs. Ik kan niet wachten tot deel 3 uitkomt.

BlackBurn

Avatar

Het was echt een goed vervolg, ik vond de schurk iets minder als in deel 1, maar zeker niet slecht.

Zou ik deel 1 nog een 8,5 geven krijgt deze een 8 van mij. Leuke vermakelijke film en ik kijk alweer uit naar deel 3 Smiley face

chriznotyze

Avatar

Nee idd, het is meer humor, drama en romantiek...als het eenmaal actie is...dan is spiderman helemaal verneukt

DarkoDonnie

Avatar

BertjeDH "Ik heb hem zaterdag gezien....wat een baggerfilm zeg! Het hoort een actiefilm te zijn, maar het ging alleen maar over de liefdesperikelen tussen MJ en PP en over zijn innerlijke strijd of hij nou wel of geen spiderman moet blijven.
"


Het hoort helemaal geen actiefilm te zijn...

chriznotyze

Avatar

Ik heb hem afgelopen dinsdag gezien
beter dan 1 idd...betere schurk...betere actie...betere acteerprestaties etc.

Jameson steelt de show again 8-)
[rating 4.5]

nu op naar deel 3

ik hoop niet dat de green goblin weer de schurk word

Blight

Avatar

Ik heb 'm gisteren avond gezien, en hij beviel uitstekend. Beter als deel 1.
Ik kan me goed vinden in de recensie van Kaj