The Last Samurai (2003)

In the face of an enemy, in the Heart of One Man, Lies the Soul of a Warrior.

discussie

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chuz

Avatar

Beetje mindere Dances with wolves kloon.

MrBassie

Avatar

Wat een heerlijke film is dit. Deze film boeit mij van begin tot eind. Het verhaal vind ik zeer intrigerend. Ook Hans Zimmer maakt met het nummer "A Way Of Life'' een geweldige toevoeging aan deze film. Ik vind de acteerprestaties van Tom Cruise in deze film erg goed. Al met al een TOP FILM !!!

Toelietoesh

Avatar

Poos geleden dat ik deze gezien heb. Kan me herinneren dat ik 'm goed vond. Ik heb onderhand de 11 soundtracks van deze film dolgedraaid (zelfs al vind je de film bagger zou je daar geen negatief woord over mogen vellen), dus het word weer tijd om de film uit de kast te halen.

hetisjantje "Wordt in Japan uitgekost want is zoiets als TOM CRUISE die als Amerikaanse held in Soldaat van Oranje de hoofdrol gaat spelen, en dan veel molens en klompen in beeld. 4/10."


http://www.japaneselifestyle.com.au/japanforum/viewtopic.php?t=15 "When I first heard about a movie featuring Tom Cruise with some Japanese Samurai actions, I immediately felt sick of the idea of another Hollywood movie full of stereotyped and misinterpreted depiction about Japan which dedicates to the number of confused people around the world. I mean, how many times did we Japanese audience feel like screaming to the screen, “That’s not us!” or “We don’t normally do that!”, when every time seeing a Chinese-American actors speaking weird Japanese and demonstrating emphasised eccentric behavior as a Japanese in Hollywood movies?

But this blockbuster movie truly was the exception from those typical culturally-biased Hollywood Japanese movies. This is one of the few movies that don’t embarrass discerning viewers. At the same time it’s full of exciting actions, this movie is more of a cultural one that successfully conveys the convincing beauty of various aspects of Japan and its culture."

Benjamin1989

Avatar

Ik vind dit een van zijn beste rollen, vind de film geweldig. Baal dat ik een verjaardag heb vanavond, anders had ik er heerlijk voor gaan zitten!

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Pure prachtige film
echt waar heel mooi gespeeld door tom cruise zelfs 1 van m'n lievelingsfilms
voor mij de beste film van tom cruise gevolgd door de mission impossible reeks
prachtig verhaal
zalige actie
een film met heel veel emoties gevoelens
een beetje zoals bravehaert en the patriot van mell gibson die vindt ik ook de max

9/10

abba82

Avatar

Ik begrijp echt niet dat mensen Tom Cruise een slechte acteur vinden. Nou ik moet eerlijk toegeven dat de meeste van zijn films echt goed zijn. Ik vind dat deze man zich echt een ACTEUR mag noemen.

En TLS was echt een mooie film. Ik bedoel als je niet van lange dialogen en drama houdt ga dan maar lekker naar een film als American Pie zou ik zeggen.

m7h

Avatar

Het is weer zover

22:00 The last samurai deel 1

23:00 Hart van Nederland - Late editie

23:10 Shownieuws - Late editie

23:15 Piets weerbericht

23:25 The last samurai deel 2

tot 1:15

In dec.2007 nog geweest

Thiver

Avatar

Ach, kom op: het is gewoon een westerse film over een oosters onderwerp door een westerse bril. Door de hoofdrol door een Amerikaan te laten spelen sla je juist een brug tussen die werelden. Een Amerikaanse regisseur dit verhaal laten verfilmen zonder enig Amerikaanse invloed in het verhaal zou helemaal als een tang op varken slaan.

*Tommy!*

Avatar

Ik vond deze film echt niks, had hooggespannen verwachtingen, maar het viel nogal tegen. Veel teveel slap geouwehoer. (niet dat ik daar niet van houd, maar het is het saaie slappe geouwehoer soort)

RM

Avatar

Deze film was zo gaaf,... geweldige kostuums prachtig acteerwerk en een goed verhaal. Wat mij betreft een dikke 9 !! En nu maar wachten op de DVD...

Gr. RM

shaffa2

Avatar

Bedankt voor de spoiler, aoshi...

aoshi

Avatar

VICX "
Ik heb momenteel 3 Katana's (Replica's welteverstaan) en 2 Bokto's (houten oefenzwaarden)
Ik heb les gehad in de Japanse zwaardvechtkunst. "


bokken zul je zeker bedoelen ?wat voor heb je beoefend dan?kenjutsu??

http://www.samurai.com/5rings/
geschreven door miyamoto musashi,zul je vast wel interessant vinden :Y

ontopic : wel aardige film,alleen tom cruise had ook seppuku moet plegen. ik vond het maar zwak dat hij het overleefde.

[Edit: Spoilertags geplaatst]

The Lunatix Project

Avatar

Ik vind ut echt een super film!! met mooi decor, vooral as ze dat grote gevecht gaan doen!!

svw

Avatar

stuffertje "goede film met briljante muziek, dit is echt een film die je met je ogen dicht kan kijken, ik heb bijna 3 uur lang van de muziek zitten te genieten :+"


met je ogen én oren dicht is zelfs een Police Academy-marathon nog vol te houden :E

in dit geval is het echter toch zonde om je ogen dicht te doen...

Stuffertje

Avatar

Goede film met briljante muziek, dit is echt een film die je met je ogen dicht kan kijken, ik heb bijna 3 uur lang van de muziek zitten te genieten :+

Liedje

Avatar

Deze vond ik echt goed :W echt een toppertje, heb er geen spijt van dat ik hier heen ben gegaan. dus echt een aanradertje:Y

filmpie

Avatar

Oops.. Helemaal de spoiler tags vergeten zo te zien. Smiley face Was ook erg laat geworden (of vroeg).

nicka888

Avatar

Watch out voor de spoilers :?

filmpie

Avatar

Het einde. :N
Toen ze verslagen werden en dan had men ineens alle respect voor Tom Cruise. Lijkt net of het script daar werd veranderd. Hij had gewoon in de pan gehakt moeten worden en dan een mooie pan-out.

Hoe maak je een geweldige film met een scene grotendeels teniet. :(

Saartje

Avatar

Tom Cruise ben ik zo moe gezien. Maar ik heb de film nog niet gezien dus kan ik nog niet oordelen.

dja

Avatar

Unrelated "Nee. Je beweerde dat bushido (zoals in de film omschreven) fantasy is. Dat deed je door misdaden van de Kabuki-mono (uit bovendien een ander tijdsvak!) aan samurai toe te schrijven.
Die conclusie is weldegelijk zo fout als maar zijn kan.
Je mening over de film probeer ik helemaal niet aan te vechten. Ieder zijn mening (maar als je die mening beargumenteert, doe het dan goed.)
;)"


klopt en als je een mening van een ander beargumenteert doe het dan ook goed.Smiley face Ik heb niet gezegt dat Bushido fantasy is. Ik heb alleen gezegd dat de film een fantasy is (scroll maar terug voor de zekerheid). Tuurlijk zitten er ook ware dingen in de film. Ik heb ook gezegd dat je door de film niet een waar beeld krijgt van de geschiedenis in Japan.

De echte laatste Samurai: Saigo Takamori. Had geen leger van een paar duizend man zoals in de film maar een leger van wel 50.000 man. Ze vochtend inderdaad met zwaarden maar hadden gewoon westerse kleding aan en niet de harnassen van hun grootvaders.:N Wat wel weer waar is dat Saigo aan het eind van de veldslagen zelfmoord heeft gepleegd.

De laatste scene in de film waarin de keizer zegt tegen zijn mensen dat ze trots moeten zijn op de Samurai klopt ook niet echt. Pas vlak voor WWII heeft men pas laten blijken dat de Samurai vechters met honor waren. Dit deden ze om meer mensen in het leger te krijgen. Daarvoor niet!

Yamamoto Tsuentomo heeft misschien wel historische feiten in zijn verhaal zitten, maar het blijft pure fictie. Dus nogmaals de geschiedenis gaat toch ff iets anders.

En wat betreft de Ronin. (had dat argument idd niet moeten gebruiken) Dit waren gewoon ook Samurai krijgers in dienst van de keizer. (Dat is dus hun leiderSmiley face) Dat dit een andere stam is en eerder gebeurde klopt, maar dat neemt niet weg dat het heel lang gebeurde en voor de arme Jappaners echt geen pretje was. (De film is een beetje Samuraiverheerlijking daardoor dacht ik hieraan).

Nougoed, ik hoop dat je me mening nu wel snapt en niet walgelijk vind :+. Nogmaals Bushido is geen fantasy, die leer met de 7 lessen is al lange tijd bekend.

unrelated

Avatar

Dja "eigenlijk vindt ik mijn conclusie wel geslaagd. Regie besteed aandacht aan alle goede kanten van de Samurai -> Bushido etc. Slechte kanten komen gewoon niet aan bod."

Nee. Je beweerde dat bushido (zoals in de film omschreven) fantasy is. Dat deed je door misdaden van de Kabuki-mono (uit bovendien een ander tijdsvak!) aan samurai toe te schrijven.
Die conclusie is weldegelijk zo fout als maar zijn kan.
Je mening over de film probeer ik helemaal niet aan te vechten. Ieder zijn mening (maar als je die mening beargumenteert, doe het dan goed.)
;)

dja

Avatar

Dja "[...]In werkelijkheid waren de Samurai gewoon bloeddorstige krijgers die belasting ophaalden in arme Japanse dorpjes a la de methode beschreven in Robin Hood. De film is een fantasy. [...]
Dus niet allemaal denken dat je nu meer over de geschiedenis van Japan weet!!""


unrelated "Klets niet zo alsjeblieft... :}
Waar jij het over hebt is de Kabuki-mono, een ronin groepering, die onder het Tokugawa-regime (1600-1867), ten tijden sakoku (als die term jou iets zegt), Japan op stelten zette. Ronin zijn samurai zonder meester, en dus officieel geen samurai.
Natuurlijk wordt er ook geromantiseerd (Yamamoto Tsuentomo had wellicht een grote fantasie), maar merendeel van de stereotiep (bushi die een disciplinaire filosofie aanhingen die begon met het accepteren van de dood en totale toewijding aan hun meester) berust op historische feiten.
Verder heb ik deze film niet gezien (en ben dat eerlijk gezegd ook niet van plan) en kan dus weinig zeggen over de verdere inhoud... maar die conclusie van jou is in ieder geval geen cent waard."


eigenlijk vindt ik mijn conclusie wel geslaagd. Regie besteed aandacht aan alle goede kanten van de Samurai -> Bushido etc. Slechte kanten komen gewoon niet aan bod.

Nogmaals de film is mooi gemaakt, het verhaal is ook leuk alleen het blijft een fantasy. Het lijkt een beetje op Teenage Mutant Hero Turtles III. Beetje uitleggen wat de Samurai zijn en vervolgens maar beuken op z'n Amerikaans.

Goede review, alleen het cijfer mag wel hoger Smiley face

dja

Avatar

Bolo "Je kunt ook kiezen voor de versie met Leo DiCaprio, onder regie van Baz Luhrmann, die ook later dit jaar uit moet komen en - wat budgettering betreft - eigenlijk dé grote Alexanderverfilming is."


Zeg ik dan dat ie niet bestaan heeft ofzo? Ik zeg alleen dat het verhaal niet klopt.Smiley face

VICX

Avatar

Hmmmmmmz,

Zijn deze films ook geromantiseerd???

Ik ben best geinterreseerd in Alexander de Grote, maar met Leonardo DiCabrio? :r

Ik dacht dat hij allang uitgescheten was?

Kenji

Avatar

Gollum36 "ehh........ volgens mij heeft ALexander de Grote wel bestaan hoor...... maar dat ie nu door collin Farell gespeeld moet worden :("
Je kunt ook kiezen voor de versie met Leo DiCaprio, onder regie van Baz Luhrmann, die ook later dit jaar uit moet komen en - wat budgettering betreft - eigenlijk dé grote Alexanderverfilming is.

gollum36

Avatar

Dja "Mooie film. Zit goed in elkaar. Ook erg mooie gevechten (leuker dan in LOTR). Toch heb ik ook een aantal minpuntje:

De film is te commercieel en amerikaans:
- Gladiator: Romeins verhaal met Russel Crowe als de held.
- Last Samurai: Japans verhaal met Tom Cruise als de held.
- Alexander: Oost-Europees verhaal met Colin Farrel als de held. (later dit jaar in de bios)

Allemaal grote budget films met een verhalen die niet echt gebeurd zijn. In werkelijkheid waren de Samurai gewoon bloeddorstige krijgers die belasting ophaalden in arme Japanse dorpjes àla de methode beschreven in Robin Hood. De film is een fantasy. Het moet alleen verkopen.

Dus niet allemaal denken dat je nu meer over de geschiedenis van Japan weet!!"


ehh........ volgens mij heeft ALexander de Grote wel bestaan hoor...... maar dat ie nu door collin Farell gespeeld moet worden :(

unrelated

Avatar

Dja "[...]In werkelijkheid waren de Samurai gewoon bloeddorstige krijgers die belasting ophaalden in arme Japanse dorpjes a la de methode beschreven in Robin Hood. De film is een fantasy. [...]
Dus niet allemaal denken dat je nu meer over de geschiedenis van Japan weet!!""


Klets niet zo alsjeblieft... :}
Waar jij het over hebt is de Kabuki-mono, een ronin groepering, die onder het Tokugawa-regime (1600-1867), ten tijden sakoku (als die term jou iets zegt), Japan op stelten zette. Ronin zijn samurai zonder meester, en dus officieel geen samurai.
Natuurlijk wordt er ook geromantiseerd (Yamamoto Tsuentomo had wellicht een grote fantasie), maar merendeel van de stereotiep (bushi die een disciplinaire filosofie aanhingen die begon met het accepteren van de dood en totale toewijding aan hun meester) berust op historische feiten.
Verder heb ik deze film niet gezien (en ben dat eerlijk gezegd ook niet van plan) en kan dus weinig zeggen over de verdere inhoud... maar die conclusie van jou is in ieder geval geen cent waard.

LordOgre

Avatar

Dja "
Allemaal grote budget films met een verhalen die niet echt gebeurd zijn. In werkelijkheid waren de Samurai gewoon bloeddorstige krijgers die belasting ophaalden in arme Japanse dorpjes àla de methode beschreven in Robin Hood. De film is een fantasy. Het moet alleen verkopen.

Dus niet allemaal denken dat je nu meer over de geschiedenis van Japan weet!!"


Maaaaaaaar, wat ik wel altijd heb begrepen is dat de Samurai wel een enorm eergevoel hadden en idd Harikiri uitvoerden etc. En de souplesse van hun vechtkunsten ed is ook gewoon overgenomen... Misschien is hun doel in deze film anders, maar over het algemeer is het wel redelijk over gezet...

VICX

Avatar

Nou met geromantiseerd bedoel ik de Holywood drama's. Erg theatraal en onrealistisch in mijn ogen.
Met de "American hero" die een volk van de ondergang wil redden. Mijn enige min punt voor deze film.

Ik heb momenteel 3 Katana's (Replica's welteverstaan) en 2 Bokto's (houten oefenzwaarden)
Ik heb les gehad in de Japanse zwaardvechtkunst en de manier waarop ze die in de film verwerkt hebben is benoemenswaardig.

:W

LordOgre

Avatar

VICX "Superfilm!

Ik ben zelf ook bezig met katana's en ik zat op het puntje van mn stoel.

Hij is een beetje geromantiseerd, maar de actie maakt dat allemaal weer goed!

AANRADER! :Y :Y :Y"


Ik vond hem JUIST niet geromantiseerd!! Dat vond ik een van de geweldige dingen van de film, dat dat echt super meevalt!

BTW, wat bedoel je dat je zelf bezig bent met katanas? Als in een sport daarmee ofzo? Klinkt relaxt iig... T+)

rainmaker

Avatar

Ja.. ik heb hem vanmiddag gezien. Echte topfilm. Kan me niet voorstellen dat iemand deze slecht beoordeeld. Beetje vreemd van de negatieve reviews in kranten. Ik had me best goed vermaakt.

wagina

Avatar

Het is echt een hele mooie film en heel goed gespeeld. Het gaat meer over het leven van een samurai dan het vechten, veel mensen in mijn omgeving dachten dat er heel veel in gevochten zou worden. zo moet je er niet naar toe gaan ander kan hij iets tegen vallen

ali

Avatar

Echt een super film ik ben nu al 2 keer gegaan
Veel mensen zullen niet met me eens zijn daar heb ik best begrip voor.

De film is bijna custom made ,je moet er echt van houden maar voor de gene die ZEVEN SAMURAI vet vind en LENGEND OF THE FALL nou dan zit je goed

:W :W :W must look

FireStarter

Avatar

Toennet geweest in Pathe Eindhoven...

Wat een topfilm, echt waar de verhaal lijn, de opbouw heel heel erg mooi.

Het geeft net als bij LOTR erg veel sfeer door de mooie landschappen in de film. Het was echt 154 min smullen.

Tom is goed bezig ;)

rilla

Avatar

Helemaal het geld waard vond ik zo. Ben gister wezen kijken en heb er geen spijt van.

VICX

Avatar

Superfilm!

Ik ben zelf ook bezig met katana's en ik zat op het puntje van mn stoel.

Hij is een beetje geromantiseerd, maar de actie maakt dat allemaal weer goed!

AANRADER! :Y :Y :Y

Meninho

Avatar

Heb deze een paar weken al mogen bekijken, en hij viel me reuze mee...Ik vond het verhaal mooi, het decor dat voor Japan moest doorgaan mooi, indrukwekkende gevechten en goed geacteerd. Het is mischien niet allemaal even origineel, en een tikkeltje amerikaans, maar als je daar doorheen prikt heb je een goede film te pakken.