Green Zone moet het Alice moeilijk maken

Vier grote landelijke premières in de States.

Elk weekend komen er in de States nieuwe films uit. Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release.

Dit weekend zijn er vier nieuwe releases:

1. Green Zone
De nieuwe film van Paul Greengrass moet de moeilijke uitdaging aangaan om te concurerren met Alice in Wonderland. Onderstaande voorspelling geeft aan dat er weinig vertrouwen is dat Green Zone gaat verrassen met een monsterscore. Het grootste succes van regisseur van de laatste twee Jason Bourne films en United 93 was The Bourne Ultimatum, dat opende met bijna $70 miljoen in de States en wereldwijd goed was voor $442 miljoen. Hieronder de Basic Training Featurette:


2. Remember Me
Nadat Robert Pattinson al twee keer in de Harry Potter film te zien was, kreeg hij een hoofdrol in de Twilight Saga. Deze saga verovert sinds verleden jaar de bioscoopzalen en Pattinson zal hierdoor komende jaren niet van de stempel "lieve vampier" afkomen. Remember Me is een eerste film in een reeks van films waarmee de acteur een serieuzere kant op wilt. Financieel succes wordt niet echt verwacht, wat aangeeft dat het succes van New Moon niet aan hem ligt. Bekijk de HD trailer:


3. She's Out of My League
De trailers gaven al aan dat we te maken hebben met een goede komedie, met Jay Baruchel in de hoofdrol. De acteur draait al wat jaartjes mee en krijgt in She's Out of My League de hoofdrol als de nerdie Kirk. Hieronder een zeer fraaie Red Band Clip!


4. Our Family Wedding
Dit is weer typisch zo'n film die alleen in de States in de bioscoop verschijnt. Er wordt op een grappige wijze ingegaan op een groot maatschappelijk probleem in de States: de huidskleur, en in dit geval het bijhorend gedrag. Our Family Wedding met o.a. topacteur Forest Whitaker scoort hoogstwaarschijnlijk niet zo daverend in het eerste weekend. Voor de geïnteresseerden de trailer:


Voorspelling Box Office
Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première beleven.

1. Alice in Wonderland 3-D - $56.2 miljoen
2. Green Zone - $21.4 miljoen PREMIERE
3. Remember Me - $12.2 miljoen PREMIERE
4. She's Out of My League - $11.3 miljoen PREMIERE
5. Shutter Island - $8.2 miljoen
6. Our Family Wedding - $7.3 miljoen PREMIERE
7. Brooklyn's Finest - $6.7 miljoen
8. Valentine's Day - $5.0 miljoen
9. Dear John - $3.2 miljoen
10. The Wolfman - $2.1 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over dit bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm

meest populair