Featured

Comic-Con: 21-23 juli

Wat voor nieuws is er allemaal naar buiten gebracht de afgelopen dagen tijdens de Comic-Con.

door Jim Pedd op 24.07.2010 om 18:58 in Featured
Van 22 juli tot en met 25 juli is de San Diego Comic Con gaande. In die paar dagen komt zoveel nieuws dat er wellicht een paar nieuwtjes doorheen zijn geschoten. In dit bericht dan ook de interessantste nieuwsberichten van de afgelopen dagen op de Comic-Con.

Woensdag
's Avonds begon de Comic-Con met de zogenaamde preview-avond, en op die avond werden er al redelijk wat smeuïge nieuwtjes uitgegeven. Zo had de Los Angeles Times een interview met regisseur Joe Johnston over Captain America. Het ging onder andere over in hoeverre Johnston trouw blijft aan het originele verhaal van de eerste Avenger. Daarop antwoordde Johnston dat er enigszins veranderingen zijn gemaakt aan het personage Steve Rogers, dat uiteindelijk in Captain America verandert. Volgens Johnston is hij een man die zijn land wil dienen, maar niet overdreven patriottistisch is. "He's just a good person. We make a point of that in the script: Don't change who you are once you go from Steve Rogers to this super-soldier, you have to stay who you are inside, that's really what's important more than your strength and everything. It'll be interesting and fun to put a different spin on the character and one that the fans are really going to appreciate." Uiteindelijk is de filmversie volgens de regisseur een interpretatie van de stripversie.

Ook maakte men bekend dat Brad Pitt de hoofdrol in World War Z op zich zal nemen. Dit is weinig verrassend, aangezien de rechten op de film werden opgekocht door zijn eigen productiebedrijf Plan B. De zombiefilm, geregisseerd door Marc Foster staat gepland voor 2012.

Verder kwam er nog een trailer uit van Scott Pilgrim vs. the World, die er helaas doorheen is geschoten.

Donderdag
Een van de hoogtepunten van donderdag is waarschijnlijk het uitkomen van een teaser van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Helaas besloot degene die het filmpje op YouTube plaatste dat hij niet meer gedeeld mag worden op andere websites, dus hier alsnog even de link naar het filmpje: YouTube.

Guillermo del Toro kondigde aan een reboot van The Haunted Mansion uit 2003 te maken. Hij werkt op dit moment aan het scenario van de film, en zal hem ook produceren. Mogelijk neemt del Toro ook plaats op de regiestoel, maar dat is nog niet zeker. Wel weten we dat de film in 3D uitgebracht zal worden, en anders wordt dan de originele film met Eddie Murphy. Droogjes merkte del Toro nog het volgende op: "We antwoorden niet op de telefoontjes van Eddie Murphy. De reboot wordt geen komedie. De film wordt eng en vermakelijk, maar het enge gedeelte wordt echt eng."

Een ander hoogtepunt van donderdag is de eerste trailer van Saw 3D. De film wordt schijnbaar wel héél erg gewelddadig, aangezien men eerst een NC-17 rating kreeg. Dat houdt onder dat iedereen tot de 17 jaar geweigerd moet worden bij de bioscoop, zelfs als de betreffende personen begeleidt worden door volwassenen. Nu heeft de film een R-rating, wat een treetje lager is op de ladder van de MPAA. "I'm surprised we got it," zei producer Mark Burg. "It's more violent than any of them. But it's in 3-D, it answers all the questions, it comes full circle. We have the goods on this one." Het wordt ook de laatste Saw-film. Dat zei producer Oren Koules: "We have told the story we wanted tot ell, and this is going to be a great farewell."
Tot slot kwam er nog een trailer uit van Red. De film, die op 14 oktober 2010 uitkomt, gaat over een gepensioneerd CIA agens, wiens rustige leventje op een dag verstoord wordt door een moordenaar die het op hem voorzien heeft.

Vrijdag
Vrijdag werd gekenmerkt met vooral veel trailers en foto's. Er waren echter ook een paar korte nieuwsberichten die dag, waaronder een nieuwtje van regisseur Joss Whedon. Hij vertelde dat Jeremy Renner Hawkeye gaat spelen in de aankomende productie The Avengers. Tot dusverre waren er alleen nog maar geruchten dat Renner de rol op zich zou nemen, maar nu is het dus ook officieel.

Daarnaast praatte IGN even met Len Wiseman, de co-creator van de Underworld franchise. Het verhaal gaat namelijk al tijden dat er gewerkt wordt aan Underworld 4, en dat actrice Kate Beckinsale weer een rol gaat spelen in de franchise. "All [is] being written and talked about and hopefully all comes together. Se we're seeing how things happen. But we're all keeping our fingers crossed," aldus Wiseman. Het vierde deel van de franchise moet het verhaal direct na het einde van deel 2 oppakken.

Verder kwamen er dus vooral trailers en foto's uit. Zo was er een red-band trailer van Machete, die we hier plaatsten. Ook van The Goon kwam een trailer uit, die plaatsten we hier.

Een van de dingen die we helaas misten was een teaser van de film Monsters. De film speelt zich zes jaar nadat de Aarde een invasie van aliens heeft doorstaan af. De film volgt een cynische journalist en een Amerikaanse tourist, die door een geiinfecteerde zone in Mexico reizen, richting de veilige Amerikaanse grens.


Ook kwamen er heel veel beelden van Megamind uit. In de film vermoordt schurk Megamind per ongeluk zijn aartsrivaal Metro Man. Daarmee verliest hij meteen het doel van zijn leven, dat hij weer probeert te herstellen door een nieuwe superheld te maken. Deze ontstaat onder de naam Titan, echter het plan pakt niet zo uit als hij bedoeld had: Titan wil ook de nummer één schurk van de stad zijn.


Foto's
Er kwamen een heleboel foto's uit de afgelopen dagen. Hierbij hoort onder andere een foto van de helmen van Thor.
Daarnaast waren er drie foto's van de film Battle: Los Angeles. In die film vecht de marine een alieninvasie af in Los Angeles.


Verder ook een poster van Let Me In, geregisseerd door Matt Reeves.
Daarnaast plaatsten we de afgelopen dagen nog een andere foto van Thor, die jullie hier kunnen vinden. Op die foto staat acteur Chris Hemsworth, die zijn enorme armen laat zien, en probeert een hamer uit een rotsblok te trekken (wat hem vast wel zal lukken). Naast die foto was er op de Comic-Con ook nog een poster van de film te vinden. Naast Thor kwam er ook een poster van Captain America: The First Avenger uit. Beiden zijn hier te vinden. Ook van Don't Be Afraid of the Dark plaatsten we een poster en foto. Tot slot nog zes karakterposters van Sucker Punch en een stuk of wat foto's uit Drive Angry 3D.

Natuurlijk hebben we ook een compilatiebericht geplaatst waarin een heleboel filmfoto's staan, stuk voor stuk afkomstig van de Comic-Con. Die kunnen jullie hier vinden.

Maandag komt het tweede deel over de Comic-Con online te staan. Daarin wordt de rest samengevat.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik wil ook wel eens naar de Comic-Con gaan, al hoop ik dat je daar niet heel de tijd tussen die idioten zit (zoals bij die Pirates-teaser).

En eigenlijk is die nieuwe rating voor Saw niet zo vreemd, omdat hij in 3D is, wat toch nog intenser en al zou moeten zijn. Nu ja, mij kan het niet schelen, het is Saw maar. Snap niet hoe ze ooit dat Guinness Book hebben gehaald.

Remco

Avatar

Ja wie wil daar niet heen Smiley face. Alleen sta je de hele dag in de rij voor alles.

Ereptile

Avatar

Steve-O "Lijkt me ook geweldig om daar een keer te zijn!!! En ik zou ook graag een teaser van Thor willen zien:E Zou er nog nieuws naar buiten komen over Man of Steel en Batman 3? Ook niks van Spidey dan? Ach, er zijn genoeg andere dingenSmiley face"


Ik hoop ook op een Thor Teaser :D En Comic-Con lijkt me ook enorm geweldig om eens mee te maken Smiley face Fieldtrip van FT? :D Van Superman, Batman en Spidey hoop ik meer te horen over de castings. Vooral nu (zoals al veel eerder) Josep Gordon-Levitt werd genoemd voor de Riddler en de casting van Spider-Man ook bezig is.

Hawkeye komt dus in The Avengers Smiley face Nu wachten op meer info, wie er nog meer een verschijning gaan maken Smiley face

Steve-O

Avatar

Lijkt me ook geweldig om daar een keer te zijn!!! En ik zou ook graag een teaser van Thor willen zien:E Zou er nog nieuws naar buiten komen over Man of Steel en Batman 3? Ook niks van Spidey dan? Ach, er zijn genoeg andere dingenSmiley face

Jim

Avatar

Galu "las net dat Fincer de remake gaat maken van millenium ... of was dit al eerder bekent"


link
Tijdje al dus Smiley face

Galu

Avatar

Las net dat Fincer de remake gaat maken van millenium ... of was dit al eerder bekent

B@chelor

Avatar

Comic-Con zou ik ook wel eens keer willen bezoeken. Ik las ergens dat 't ruim (maanden) van te voren is uitverkocht.

Jammer dat Les Wiseman verder gaat met die underworld crap. Heb liever een Gears of War verfilming.

En vanavond is Marvel aan de beurt. Ik hoop dat ik hier morgenochtend een teaser trailer van Thor vind. :E

Lord Voldemort

Avatar

Morgen de Smallville panel. Ben benieuwd!

leidenaar

Avatar

Van dat Battle : Los Angeles hoor ik weinig,is er al een trailer van?

Mark

Avatar

ComicCon wil ik toch een keer naar toe man!

Bram

Avatar

Mooi bericht Jim! Supercool dat Comic-Con!

NieuwsFilm