Featured

Herfst 2010: de grootste releases op een rijtje!

Naar welke films kunnen we deze herfst uitkijken?

door Jim Pedd op 23.08.2010 om 12:32 in Featured
De komende herfst is er een waarin een boel films uitkomen. Daarom besloten we bij FilmTotaal om in navolging van het artikel Zomer 2010: de grootste releases op een rijtje! er ook een te maken van de grootste herfstfilms.

September: Machete, Resident Evil: Afterlife, Legend of the Guardians: the Owls of Ga'Hoole
Oktober: Despicable Me, Red, Jackass 3D
November: Let Me In, Unstoppable, Buried, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One
Machete – 9 september
In 2007 begonnen regisseurs Robert Rodriguez en Quentin Tarantino te werken aan het filmproject Grindhouse, een hommage aan de oude Grindhouse bioscopen. Zowel Tarantino als Rodriguez maakten een film voor het project, die van Tarantino heette Death Proof en die van Rogdriguez Planet Terror. Als overgang tussen de twee films werden een aantal neptrailers gemaakt, waaronder de trailer van Machete. Die trailer, met Danny Trejo in de hoofdrol, bleek het populairst van alle neptrailers van het Grindhouse project, waarop Robert Rodriguez besloot om een oud scenario dat hij in 1993 schreef, waarop de trailer uiteindelijk werd gebaseerd, te herschrijven zodat er een volledige film gemaakt kon worden over Machete. Tijdens een interview onthulde Rodriguez nog dat ongeveer 99% van alle beelden uit de neptrailer gebruikt zouden worden voor de film, en dat de verhaallijn nauwelijks zou veranderen. De enige grote wijziging is de toevoeging van een aantal personages, zodat onder andere Steven Seagal, Jessica Alba, Robert DeNiro en Lindsay Lohan mee konden spelen.
Resident Evil: Afterlife – 23 september
Het begon allemaal in 2002, toen kwam Resident Evil uit, met actrice Milla Jovovich in de hoofdrol als Alice, de vrouw die blijkbaar heel veel te maken heeft met het notoire Umbrella Corporation. De afgelopen acht jaar hebben we in nog eens twee films, getiteld Resident Evil: Apocalypse (2004) en Resident Evil: Extinction (2007) meer mogen uitvinden over wat het precieze verband tussen de twee is. Nu, in 2010 dus een vierde Resident Evil film, die zich wederom zal focussen op de strijd tussen Alice en het Umbrella Corperation. Het lijkt erop dat dit niet eens de laatste film zal zijn: tijdens de San Diego Comic-Con 2010, sprak regisseur Paul W.S. Anderson samen met producer Jeremy Bolt, over de mogelijkheid van een vijfde film. "We always take it one movie at a time. We put so much effort into them and it is a family affair. It is all about making the best possible movie now and then promoting well and getting it out there. Making sure it is seen in the right way. When the dust settles then you think about something else. For us, it is not a business, it is a passion. You don't want to start talking about the next baby until you make sure this one is okay." Echter, zo gaf Anderson toe, zou hij graag een vijfde film maken als deze ook een succes blijkt. En als die vijfde film er komt, dan zou hij graag het personage Leon S. Kennedy een rol laten spelen in de film. Het personage maakte zijn opwachting in het tweede spel, als een van de protagonisten, en in het vierde spel van de franchise speelt hij de hoofdrol. De belofte dat de films vanaf nu méér met de spellen te maken zullen hebben wordt daarmee in ieder geval deels ingelost.
Legend of the Guardians: the Owls of Ga’Hoole – 29 september
De productie van deze film begon al in 2005, toen Warner Bros. de filmrechten op de boekenserie Guardians of Ga'Hoole door Kathryn Lasky kocht. Plannen om er animatiefilms van te maken werden al snel gemaakt, en zo kwam het dat Lasky zelf al snel begon aan een scenario voor de film. In april 2008 besloot men een grote stap voorwaarts te zetten in de productie, door regisseur Zack Snyder in te huren. Het schrijven van een nieuw scenario door John Orloff en John Collee begon en toen men daarmee klaar was, kon het casten van rollen en animeren van de film beginnen. De film volgt de eerste drie boeken uit de serie, waarin een jonge kerkuil genaamd Soren wordt ontvoerd door de uilen van St. Aggie's. Hij en zijn vrienden weten St. Aggie's te ontsnappen en vluchten naar het legendarische eiland Ga'Hoole, om de wijze uilen die dat eiland bevolken te helpen bij hun strijd tegen de kwaadwillenden. Voor de film wist men een aantal grote namen te casten: onder andere Hugo Weaving, Emilie de Ravin, Helen Mirren, Geoffrey Rush en Sam Neill spreken de stem van een van de uilen in.
Despicable Me – 13 oktober
Despicable Me laat zien hoe Groo (Steve Carell), 's werelds nummer één slechterik probeert de maan te stelen, maar ondertussen gedwarsboomd wordt door drie weeskinderen: Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) en Agnes (Elsie Fisher). De film kwam in Amerika al op 9 juli uit, en draait ook al in een aantal andere landen. Het budget van 69 miljoen dollar is er in ieder geval allang uitgehaald, aangezien de boxoffice tot nu toe op 279 miljoen staat. Omdat de film in het buitenland al uit is valt er al vanalles te zeggen over de beoordeling van de film. Op RottenTomatoes scoort de film goed: een percentage van 79% op 143 reviews (waarvan 30 negatief). Op IMDb scoort de film een 7,8 met op moment van schrijven 9,049 stemmen. Er valt dus veel te verwachten van de film die vanaf 13 oktober 2010 in de Nederlandse bioscopen draait.
Red – 14 oktober
Één dag na Despicable Me komt een andere film waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn uit: Red. De film is gebaseerd op de gelijknamige comic. Het is het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een gepensioneerd CIA agent, die nu in alle rust van zijn pensioen probeert te genieten. Dat plan wordt echter verstoord als een moordenaar het op hem voorzien heeft. Om maar meteen voorgoed af te rekenen met de moordenaar, en zijn vrouw Sarah (Mary-Louise Parker) te beschermen, roept hij zijn oude team weer bij elkaar, dat uit een aantal oud-agenten bestaat: Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) en Victoria (Helen Mirren). Leuk feitje: de titel van de film is gebaseerd op de stempel op het document over Frank Moses, en is een afkorting die staat voor "Retired, Extremely Dangerous".
Jackass 3d – 21 oktober
Jackass 3D wordt naar alle waarschijnlijkheid precies hetzelfde als wat we gewend zijn van Jackass: een boel grappen en stunts die je normaal gesproken niet uit zou voeren als je goed bij je hoofd bent. We weten ook dat een hoop mensen die aan de serie en andere films meededen terugkeren, waaronder Johnny Knoxville, Bam Margera, Chris Pontius en Steve-O. Vanzelfsprekend zijn er ook al een aantal stunts bekend, waaronder de stunt die Bam Margera als de gekste beschrijft: "Urm... I don't want to give too much away, but I'll just say that... I was hanging on a tree, 20 feet above and I let go, and I fell 10 feet onto my nuts on another branch, and then I fell on my face... and that's how I broke my shoulder." Daarnaast is ook bekend dat het 3D aspect in zekere zin goed benut wordt: sommige delen van de film worden omschreven als perfect voor 3D, waaronder een paintballgevecht.
Let Me In – 4 november
Let Me In is de Amerikaanse remake van Låt den rätte komma in, geregisseerd door Matt Reeves. Het origineel werd door veel critici gezien als het hoogtepunt van filmjaar 2009, waaronder door onze eigen redactie. De remake volgt het zelfde verhaal als het origineel, met hier en daar een aantal aanpassingen. Een aantal daarvan zijn om het verhaal wat "Amerikaanser" te maken, waaronder het aanpassen van de locatie naar New Mexico en het geven van nieuwe namen aan de personages. In plaats van Oskar en Eli zijn het ditmaal Owen (Kodi Smit-McPhee) en Abby (Chloe Moretz). Owen is de twaalfjarige jongen die gepest wordt op school, en maar één vriendje heeft: zijn buurmeisje Abby, dat een gruwelijk geheim met zich meedraagt. En waarom er zo nodig een remake gemaakt moet worden, als het origineel zó goed is? Producer Simon Oakes geeft antwoord: "It's a story that needs to be seen by a wider audience. [...] It came down to [the question], how do you achieve that? By paying homage to the original."
Unstoppable – 11 november
Unstoppable vond zijn inspiratie in een waargebeurd treinongeluk in 2001. Toen reed een onbemande trein door Ohio. Uiteindelijk wist een medewerker van het spoorwegenbedrijf de trein tot stilstand te brengen door op de bewegende trein te springen en uiteindelijk het voertuig tot stilstand te brengen. Toen was er geen gevaarlijke lading aan boord, maar in Unstoppable met onder andere Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson in de hoofdrollen, wel. In de film rijdt een onbemande trein, volgeladen met brandbare vloeistoffen en gifgassen op volle snelheid in de richting van een stad. Aan Denzel en Pine de opdracht om de trein in te halen en het voertuig onder controle te brengen voordat het te laat is. De film kende z'n eigen treinongeluk: op 21 november 2009 ontspoorde een deel van de trein, waardoor de opnames tijdelijk stilgelegd moesten worden. Daarnaast waren er enkele budgettaire problemen, waardoor Denzel Washington bijna uit de productie vertrok, en een aantal acteurs een deel van hun salaris moesten inleveren.
Buried – 11 november
Buried, met Ryan Reynolds in de hoofdrol belooft een spannende film te worden. Het concept van de film is doodeenvoudig. Paul Conroy (Reynolds) wordt ergens in een Irakese woestijn levend begraven en krijgt enkel een mobiele telefoon en een aansteker mee. Daarnaast is er maar genoeg zuurstof om hem negentig minuten in leven te houden. Daarnaast lijdt de arme man aan geheugenverlies, dus weet ‘ie ook niet hoe hij in de kist is belandt. Een van de hoofdaspecten van de film is dan ook zijn langzaam terugkomende geheugen, en zijn strijd om te overleven, die anderhalve meter onder de grond plaatsvindt.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One - 18 november
Nog voordat er ook maar iets bekend was over de verfilming van het zevende Harry Potter boek ontstond het gerucht dat het boek in twee films omgezet zou worden. Dit nieuws werd niet veel later ook bevestigd en zo komt het dat in november het eerste deel van Harry Potter and the Deathly Hallows uitkomt. De film volgt Harry Potter (Daniel Radcliffe), en zijn vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) op hun zoektocht naar de gruzielementen van Voldemort's (Ralph Fiennes) ziel, om hem zo voor altijd te verslaan. Een tijdje geleden werd nog bekend gemaakt waar de splitsing tussen Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One en Part Two plaats zou vinden. Klik op deze link om te lezen waar de splitsing is gemaakt. Tijdens de opnames van de grote finale ging overigens een klein dingetje mis: tijdens het filmen vloog de set van Hogwarts in brand.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Annefleur

Avatar

Masterbrain "
Harry Potter en de relieken van de Dood *


*Films met hoge verwachtingen"


Vooral in het Nederlands hé! :9

bobzombie

Avatar

Angelater "En bij september missen jullie nog Piranha 3D. Lekkere gore film."


:Y

Steve-O

Avatar

Welke ik sowieso in de bios wil zien:

Legend of the Guardians
RED
Harry Potter 7.1
Splice
Let Me In

En er zijn er nog wel een paar die ik ga zien, maar niet in de bios:9

WD

Avatar

benjamin "En "The Town", dat ziet er maar de beste film van het najaar uit. Voor de rest ben ik vooral benieuwd naar de laatste Harry Potter, Legend Of The Guardians, Red en ook wel een beetje naar Let Me In. Jackass en Machete kunnen me echt gestolen worden."


Je haalt me de woorden uit de mond, ''The Town'' ziet er idd erg goed uit, alleen al de poster van eerder deze week laat zien dat de film zowiezo al oke is...
Ik heb dezelfde intresses, maar ook Resident Evil lijkt me prut.

Angelater

Avatar

Masterbrain "even op een rijtje

Aankomende film die je zeker mag missen

Avatar Re-Release *
"


Even aangepast. Nu veel beter.T+)

En bij september missen jullie nog Piranha 3D. Lekkere gore film.

Masterbrain

Avatar

Even op een rijtje

Aankomende films die je zeker niet mag missenAvatar Re-Release *
The Last Exorcism
Wall Street: Money never sleeps *
Resident Evil: The Afterlife 3D *

Let Me In
Paranormal Activity 2 *
Red
The Social Network *
The Tree of Life *
Due Date
The Other Guys
Skyline *
Harry Potter en de relieken van de Dood *
Takers
Snabba cash (Easy money) *
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the dawn treader *
Saw 7 *
RA.ONE*

*Films met hoge verwachtingen

leidenaar

Avatar

Zat films die ik wil gaan zien,maar geen enkele waar ik me echt op verheug en gelijk voor de bios in duik zodra die uit is.

benjamin

Avatar

En "The Town", dat ziet er maar de beste film van het najaar uit. Voor de rest ben ik vooral benieuwd naar de laatste Harry Potter, Legend Of The Guardians, Red en ook wel een beetje naar Let Me In. Jackass en Machete kunnen me echt gestolen worden.

Steadicam

Avatar

En de overige minstens zo interessante releases:

El Secreto de Sus Ojos
Splice
Submarino
Enter the Void
The Killer Inside Me
The Kids Are Allright
The Town
London Boulevard
The Next Three Days
The Way Back
Another Year
Fair Game
Due Date

wim007

Avatar

Jackass 3D en Harry Potter. :W

Ereptile

Avatar

Ik ga voor Resident Evil, Legend of the Guardians en Harry Potter :D Wat er bij mag komen, wie weet :P En FT heeft achtergrond informatie neergezet :W!

timdekw

Avatar

Ik kijk enorm uit naar: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One, Despicable Me, Legend of the Guardians: the Owls of Ga'Hoole, Machete en Buried.

Maar de rest lijkt me ook niet onaardig hoor Smiley face

movieboy

Avatar

Ik erg uit naar machete en resident evil en zeker
Jackass 3d !

Marielle88

Avatar

Harry Potterrrrrrrrrrr. :W:W:W:W:W

Yanggie

Avatar

Voor mij Red en Buried.

NieuwsFilm