Featured

FilmTotaal Filmoverzicht Oktober

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

door Jim Pedd op 03.10.2011 om 11:00 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

5 oktober: The Lion King 3D
6 oktober: Warrior, Body Language
13 oktober: The Three Musketeers, All Stars 2: Old Stars
20 oktober: Contagion, The Ides of March, Restless, The Guard, The Turin Horse
26 oktober: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
27 oktober: De Heineken Ontvoering


5 oktober The Lion King 3D (Roger Allers, Rob Minkoff)
Toen The Lion King in 1994 uitkwam, werd de film een enorm kassucces. De film, die het wel en wee van de jonge leeuw Simba volgt, haalde bijna 800 miljoen dollar binnen in de wereldwijde box office en staat in menig toplijst. Dit blijkt ook wel als gekeken wordt naar RottenTomatoes, daar is de film namelijk ‘certified fresh’, met een rating van 89% op basis van 80 recensies. Roger Ebert oordeelde destijds als volgt: The saga of Simba, which in its deeply buried origins owes something to Greek tragedy and certainly to "Hamlet," is a learning experience as well as an entertainment. Reden genoeg dus voor Disney om te film opnieuw uit te brengen, en dit geheel in drie dimensies. Hiermee speelt de studio in op de huidige hype om oude films opnieuw in 3D uit te brengen (eerder werd bijvoorbeeld nog aangekondigd dat Titanic ook in 3D te zien zal zijn).


6 oktober Warrior (Gavin O'Connor)
Warrior volgt een gepensioneerd bokser, Paddy Colton. Als gevolg van zijn alcoholprobleem is zijn gezin uit elkaar gevallen, maar als Paddy zijn leven weer op de rails heeft, moet hij het vertrouwen van zijn zoons terugwinnen. Zijn jongste zoon, Tommy, vergeeft hem snel, en samen werken ze eraan van Tommy een professionele MMA-vechter (Mixed Martial Arts) te maken. Brendan, zijn andere zoon, heeft het niet zo op zijn vader en werkt zelf ook aan een carrière als professioneel MMA'er. Als de broers allebei meedoen aan een toernooi, komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondanks dat het verhaal vrij bekend voorkomt, vinden de filmcritici dat de film de clichés weet te omzeilen. Volgens RottenTomatoes, waar de film een percentage van 84% scoort, overkomt de film de vele clichés van het genre door de aangrijpende actie, het sterke acteerwerk en het oprechte gevoel dat de film met zich meebrengt.


6 oktober Body Language (Jeffrey Elmont)
De afgelopen jaren zendt RTL5 rond deze tijd van het jaar de danswedstrijd So You Think You Can Dance uit. Vorig jaar was een van de hoofdprijzen een rol in de dansfilm Body Language, die eigenlijk alleen weggelegd zou zijn voor de winnaar van de wedstrijd. Floris Bosveld, die uiteindelijk won, kreeg dan ook een van de vijf hoofdrollen, maar als beter gekeken wordt naar de cast blijkt dat een aantal andere deelnemers van de wedstrijd ook een rol hebben. Runnerup van vorig jaar, Lorenzo van Velzen Bottazzi, kreeg namelijk ook een van de hoofdrollen, net als finalisten van voorgaande edities. Een uur voordat het vliegtuig van vijf Nederlandse danscrews naar New York vertrekt, wordt hun subsidie ingetrokken. Vijf dansers van de groepen willen hun gratis vliegticket niet opgeven en gaan alsnog. Eenmaal in New York realiseren ze zich wat ze hebben gedaan: ze hebben geen geld, geen plan en geen crew. Daarom besluiten ze samen een crew te vormen en alsnog mee te doen aan de danswedstrijd, en daarnaast moeten ze proberen zonder geld in New York te overleven.


13 oktober The Three Musketeers (Paul W.S. Anderson)
Een verfilming van het bekende boek De Drie Musketiers van Alexandre Dumas is niets nieuws. Sinds 1904 is het boek met enige regelmaat verfilmd, en zoals we gewend zijn van de filmindustrie is de rechtvaardiging voor de zoveelste verfilming gevonden in een ‘nieuwe, moderne visie’ op het boek. De film speelt zich af rond de bekende drie musketiers: Athos, Aramis en Porthos. Daarnaast is er nog de jonge D’Artagnan, die graag ook een musketier wil worden. Samen moeten ze een plan van Kardinaal Richelieu zien te verijdelen om oorlog tussen Engeland en Frankrijk te voorkomen. Leslie Felperin, die de film voor Variety al recenseerde voelt de film al verouderd aan. Although adequately entertaining thanks to lavish production values and game supporting perfs, this anodyne adaptation lacks a killer hook that would help it cross over to a demographic beyond action buffs and fanboys.


13 oktober All Stars 2: Old Stars (Jean van de Velde)
In 1997 kwam de Nederlandse voetbalkomedie All Stars uit. All Stars volgde een vriendengroep die samen elk weekend voetbalt. Als hun vijfhonderdste wedstrijd nadert willen sommigen van de groep ermee stoppen: allemaal kampen ze met hun eigen problemen en nu is het maar de vraag of ze nog door moeten gaan. Natuurlijk zijn ze uiteindelijk doorgegaan, met als uitkomst deze film. All Stars 2 speelt zich jaren later af en kijkt hoe het nu gaat met de vriendengroep. Door een onverwachts huwelijk besluit de groep een ouderwets trainingskamp te organiseren in de vorm van een lang weekend Barcelona. Samen kijken ze wat er nu eigenlijk van hun toekomstplannen terechtgekomen is. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Antonie Kamerling zijn rol in de film ook opnieuw zou vertolken, maar door zijn onverwachte zelfmoord mocht dit niet het geval zijn.


20 oktober Contagion (Steven Soderbergh)
Contagion volgt de uitbraak van een dodelijk virus dat zich via de lucht verspreidt. Iedereen die erdoor geïnfecteerd raakt sterft binnen enkele dagen een pijnlijke dood. Terwijl het virus zich razendsnel over de wereld verspreidt, probeert de medische wereld een geneesmiddel te vinden. Naast het virus neemt de wereldwijde paniek snel toe, en proberen gewone mensen te overleven. Volgens RottenTomatoes is de film enorm goed ontvangen: op basis van 172 recensies scoort de film namelijk een percentage van 85%. De consensus is als volgt: Tense, tightly plotted, and bolstered by a stellar cast, Contagion is an exceptionally smart -- and scary -- disaster movie.


20 oktober The Ides of March (George Clooney)
The Ides of March is alweer de vierde film die George Clooney regisseert. Defilm volgt Stephen, een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat Morris. Al snel valt Stephen, ondanks zijn goede intenties, ten prooi aan achterkamertjespolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire. Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist, de campagneleider van een andere kandidaat en een groot schandaal hem tegenwerken. Volgens Richard Corliss, die een recensie schreef voor TIME Magazine, is het een goede film. Clooney sees blustering bustle and edgy familiarity — giant closeups of private conversations — as the contrasts of political campaigns, which are, at heart, all rhetoric and no accountability.


20 oktober Restless (Gus van Sant)
Gus van Sant’s nieuwste film belooft een bijzondere film te worden. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mia Wasikowska en Henry Hopper (inderdaad, de zoon van). Wasikowska speelt de terminaal zieke Annabel, die verliefd wordt op een jongen (Hopper) die ervan houdt om zoveel mogelijk begrafenissen bij te wonen. De jongen heeft ook een vriend die alleen hij ziet: de geest van een Japanse kamikazepiloot uit de Tweede Wereldoorlog. Op RottenTomatoes is men niet zo te spreken over de film. Op basis van 60 recensies scoort de productie 32%, wat de status ‘rotten’ oplevert. Todd McCarthy over de film: Goopy doomed teen romance looks to appeal mostly to impressionable adolescent girls.


20 oktober The Guard (John Michael McDonagh)
Gerry Boyle (Brendan Gleeson) is een wat onconventionele Ierse agent. Zijn moeder ligt op sterven, hij heeft een voorliefde voor prostituees en een absurd gevoel voor humor. Als hij samen moet werken met de rechtlijnige FBI-agent Wendell Everett, om een groep drugsdealers op te pakken, levert dat natuurlijk vreemde situaties op. Dat is waarschijnlijk ook deel van de reden waarom The Guard het zo goed doet bij recensenten. Op basis van 115 recensies scoort de film op RottenTomatoes een percentage van maar liefst 95%. De consensus is als volgt: A violent, crackerjack comedy with a strong Irish flavor and an emminently likable Brendan Gleeson in the main role.


20 oktober The Turin Horse (Béla Tarr, Ágnes Hrantizky)
Toen Friedrich Nietzsche in 1889 in Turijn op de Piazza Alberto getuige was van de mishandeling van een paard veranderde zijn leven voorgoed. De huilende Nietzsche sloeg zijn armen om het uitgeputte en mishandelde tuigpaard, en schreef vervolgens nooit meer. Wat vervolgens met Nietzsche gebeurde is bekend, het verhaal van het paard niet. Daar focust de allerlaatste film van Béla Tarr zich dan ook op. De film, die uit slechts dertig takes bestaat, is de officiële Hongaarse inzending voor de 84ste Oscars. Tijdens het Filmfestival van Berlijn won de film al de Jury Grand Prix, de prijs voor de tweede film.


26 oktober The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Steven Spielberg)
Oorspronkelijk wilde regisseur Steven Spielberg de verhalen van Kuifje als live-action films vormgeven. Hij vroeg Peter Jackson om aan de film te werken, en een digitale Bobbie, het hondje van Kuifje, te maken. Jackson, die zelf ook een fan van Kuifje is, wist Spielberg ervan te overtuigen dat live action geen goede weergave van Kuifje kon zijn en dus besloot men Hergé's wereld digitaal vorm te geven. In dit 3D motion capture avontuur ontmoet de jonge Kuifje Kapitein Haddock. Samen beginnen ze een zoektocht naar de schat van diens vader. Ze zijn echter niet de enigen die op zoek zijn naar de schat, dus moeten niet alleen het geheim ontrafelen dat hen naar de schat leidt, maar tegelijkertijd een flink aantal tegenstanders ontlopen. Men gaat er vanuit dat de film een groot succes wordt, want de volgende Kuifje-film is ook al aangekondigd: The Adventures of Tintin: Red Rackham’s Treasure.


27 oktober De Heineken Ontvoering (Maarten Treurniet)
De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods. Peter R. de Vries, die zich uiteindelijk met de opsporing van één van de verdachten van de ontvoering bemoeide, veroordeelde deze film alvast. Volgens hem zouden, ondanks dat hij de film niet heeft gezien, de feiten verdraaid worden en kan men beter wachten op de Hollywood-verfilming van zijn eigen boek, die in de loop van 2012 uitkomt.

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Nogal wat mooie titels, ben vooral benieuwd naar Tintin (de eerste beelden zagen er al veelbelovend uit), The Ides Of March, Contagion en Warrior (al zal het moeilijk worden die te zien want een echt groot commercieel succes zit er niet in). Films die mij dan weer niet interesseren zijn Body Language en The Three Musketeers.

patrick_h

Avatar

Kijk echt uit naar The Turin Horse.

Daarnaast ben ik ook wel meer dan gemiddeld geïnteresseerd in Body Language, The Ides Of March, Restless en Ra One.

Vreemd dat Johnny English Reborn er niet bijstaat, dat lijkt me met Tintin toch wel de grootste film deze maand.

batmaster

Avatar

Geen johnny engish? Voor de rest wil ik ze allemaal wel zien.

Havoc

Avatar

Hoezo krijgen wij Tin Tin al in oktober terwijl amerika moet wachten tot kerst? Raar.

UndercoverPanda

Avatar

Warrior, Contagion, Ides Of March en The Guard klinken allemaal interessant, maar alleen Tin Tin lijkt me een bios bezoek waard. The Three Musketeers daarentegen lijkt me echt een verschrikkelijk slechte film.

patrick_h

Avatar

Trouwens

The Ides of March is alweer de vijfde film die George Clooney regisseert
Heb ik er een gemist? Ik dacht toch echt dat het de vierde is.

En overkomen is niet het Nederlandse woord voor to overcome.
[/zeurpiet]

Jim

Avatar

patrick_h "TrouwensHeb ik er een gemist? Ik dacht toch echt dat het de vierde is.

En overkomen is niet het Nederlandse woord voor to overcome.
[/zeurpiet]"

Nee, je hebt gelijk. Het zijn er vier.
Waar zie jij iets met 'overkomen' staan?

patrick_h

Avatar

Jim "Nee, je hebt gelijk. Het zijn er vier.
Waar zie jij iets met 'overkomen' staan?"
Bij het stuk over The Warrior. Maar het kan ook zijn dat ik gewoon weer een stuk verengelsing van de Nederlandse taal heb gemist, en het tegenwoordig normaal en geaccepteerd Nederlands is.

Jim

Avatar

patrick_h "Bij het stuk over The Warrior. Maar het kan ook zijn dat ik gewoon weer een stuk verengelsing van de Nederlandse taal heb gemist, en het tegenwoordig normaal en geaccepteerd Nederlands is."

Ah daar, thanks! Heb 't aangepast Smiley face

Steve-O

Avatar

Het vervolg op Tintin gaat waarschijnlijk The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun heten ;). Bij Secret of the Unicorn hebben ze De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham samengevoegd.
Deel twee worden De Zeven Kristallen Bollen en De Zonnetempel. Tot zover ik weer dan...

Angelater

Avatar

Valt mij gek genoeg een beetje tegen eigenlijk. Zitten wel een paar knallers bij, maar die trekken dan net niet mijn interesse. Zoals Tin Tin etc.

De Heineken Ontvoering leek mij wel leuk, maar heb nooit zulke vertrouwen in NL films :E

Aston

Avatar

Tintin ben ik wel benieuwd naar. De trailers zagen er prachtig uit. Maar ik hoop dat ze het personage van Tintin nog wat persoonlijkheid kunnen meegeven.

Voor de rest ben ik niet echt bekend met de titels of ze trekken me niet zo. The Guard is misschien ook wel leuk maar die ga ik niet in de bios kijken.

Blockbuster

Avatar

Waarom in USA pas met Kerst Tin Tin? Mss omdat het dan meer volk gaat lokken. ;) En Kuifje is natuurlijk van Beneluxe makelij, dus wij mogen 'm hier allemaal als eerste zien. :D

Banned

Avatar

Ik ga enkel naar Kuifje en Code 37 de film en misschien ook Restless en Contagion...

pringles

Avatar

The ides of march zie ik al tijdens het pac festival, verder stelt de oktober maand naar mijn mening een beetje teleur

IvarW

Avatar

Dat worden dus The Lion King 3D, Tintin, Johnny English (staat er vreemd genoeg niet tussen)en The Three Musketeers voor mij

MrMovie

Avatar

Restless word echt mooi, voor mij de must see!

adofmirosch

Avatar

IvarW "Dat worden dus The Lion King 3D, Tintin, Johnny English (staat er vreemd genoeg niet tussen)en The Three Musketeers voor mij"wij hebben de zelfde film smaak

KeesjeNL

Avatar

Hoe is het mogelijk dat 3 mensen Tin Tin (Kuifje) al een 10 hebben gegeven? Een ban is op zijn plaats}:

FilmMaster

Avatar

WARRIOR and nothing more this month.

wallace

Avatar

Voor mij sowieso Kuifje Smiley face Heb er zo zin in. Het ziet er echt geweldig uit. En Spielberg hé kan niet fout gaan. En trouwens, zonde inderdaad dat Johnny English Reborn er niet bij staat. Ik heb hen gezien op de première in Amsterdam in Tuschinski. Echt een heel leuk vervolg is het.

Steadicam

Avatar

Johnny English Reborn is nou niet bepaald een film waar men per se naar uit moet kijken. Sequels behoren sowieso al niet zo snel tot de interessante of opmerkelijke releases. :E

FilmMaster

Avatar

Steadicam " Sequels behoren sowieso al niet zo snel tot de interessante of opmerkelijke releases. :E"


Waar haal je dat nou weer vandaan?

Steadicam

Avatar

Niet zo serieus joh ;). Ik bedoel te zeggen dat 'men' altijd steen en been klaagt over al die sequels. Ideeënarmoede en uitmelken noemt men dat dan. En zeg nou zelf, een sequel op een origineel dat op IMDb en op FT een 5,8 scoort, daar zit toch niemand op te wachten? Hetzelfde geldt voor een hoop andere titels dit jaar: Final Destination 5, Cars 2, Space Chimps 2, Spy Kids 4, Honey 2 en Apollo 18 (oh nee, die niet :E).

SunChaser

Avatar

Steadicam "Johnny English Reborn is nou niet bepaald een film waar men per se naar uit moet kijken. Sequels behoren sowieso al niet zo snel tot de interessante of opmerkelijke releases. :E"


Snel kappen dan met jullie THS-spam! *O*

Tako

Avatar

SunChaser "Snel kappen dan met jullie THS-spam! *O*"

Prima... als bezoekers er niet meer op klikken! (het wordt heel veel gelezen en ik verdenk jou daar ook van.. ;) )

movieplanet124

Avatar

Dit zijn inderdaad mooie titels we zullen ons zeker niet gaan vervelen deze maand in de bioscoop ik kijk uit naar een paar titels zoals tintin
warrior
three musketeers
lion king

deze 4 zijn de titels die ik ga zien in oktober

Mas7

Avatar

Mijn Oktober top:

Warrior
All Stars 2: Old Stars
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
De Heineken Ontvoering

OMG Net de trailer van Body Language zitten kijken: Offcourse gaat het om de visuele dansscenes, maar de dialogen eromheen, wat slecht!

shaunofthedead

Avatar

Steve-O "Het vervolg op Tintin gaat waarschijnlijk The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun heten ;). Bij Secret of the Unicorn hebben ze De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham samengevoegd.
Deel twee worden De Zeven Kristallen Bollen en De Zonnetempel. Tot zover ik weer dan..."


Het vervolg op The Secret of the Unicorn wordt Red Rackham's Treasure, want in het eerste deel wordt de Schat van Scharlaken Rackham nog niet bijgevoegd. Dat is dus voor de sequel die geregisseerd gaat worden door Peter Jackson. Daarna komt er misschien een film rond De Zeven Kristallen Bollen en de Zonnetempel, maar dat is nog lang niet zeker en zal waarschijnlijk afhangen van hoe de andere 2 films het doen aan de box office.

jaime91

Avatar

UndercoverPanda "Warrior, Contagion, Ides Of March en The Guard klinken allemaal interessant, maar alleen Tin Tin lijkt me een bios bezoek waard. The Three Musketeers daarentegen lijkt me echt een verschrikkelijk slechte film."

Neeee joh als er 1 film een biosbezoek waard is dan is het Warrior wel. Ga dat zien je zal er echt geen spijt van krijgen. ;)

jelle211993

Avatar

Ik kan niet wachten op kuifje en the three musketeers leuk dat orlando daarin speelt

Blockbuster

Avatar

Off topic:

Kan FT niet stoppen met dat overdreven gepromoot van The Three Musketeers? ;)

RTL mag ook stoppen met The Making Of The Tree Musketeers uit te zenden: al 2 weken lang is elke avond op alle 4 de RTL zenders de making of te zien en het einde is nog lang niet in zicht. Werkt ook averechts, want die film gaan een grote flop worden.

NieuwsFilm

meest populair