Featured

FilmTotaal Filmoverzicht December

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 26.11.2012 om 08:00 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Koning van Katoren (5 december)

Regisseur: Ben SombogaartCast:

Abbey Hoes | Mingus Dagelet | Frits LambrechtsGenres: Avontuur | Familiefilm

Afgelopen april begonnen de opnames van de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw nog in Italië, en nu is deze al klaar om uitgebracht te worden. De film speelt zich af in het land van Katoren, waar de koning overleden is. Zijn ministers grijpen direct daarop de macht. Zeventien jaar later durft Stach (Dagelet) de vraag te stellen die niemand eerder durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht die de pers eran besteedt, en besluiten de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Koning van Katoren is niet de eerste film die gebaseerd wordt op een boek van Terlouw. Eerder werden Briefgeheim en Oorlogswinter verfilmd. Die laatste werd de Nederlandse inzending voor de Oscars.


Anna Karenina (6 december)

Regisseur: Joe WrightCast:

Keira Knightley | Aaron Johnson | Kelly MacdonaldGenre: Drama

Deze dertiende verfilming van een van de bekendste boeken van de Russische schrijver Leo Tolstoy (dat tussen 1873 en 1877 verscheen), draait om Anna (Knightley), de vrouw van een vijftigjarige ambtenaar. De jonge graaf Vronsky (Taylor-Johnson) is verliefd op haar, maar Anna verzet zich tegen zijn avances, wat zijn verlangens alleen maar aanwakkert. Daarnaast is er de jonge prinses Kitty (Vikander), die op haar beurt weer gevoelens heeft voor Vronsky, maar ook voor haar is er iemand anders, namelijk Constantin Levin (Gleeson). Verschillende acteurs en actrices wezen rollen in de film af: James McAvoy, Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Andre Riseborough bedankten allen voor de eer. De film scoort op RottenTomatoes een percentage van 64%, gebaseerd op 110 recensies. Joe Wright's energetic adaptation of Tolstoy's classic romance is a bold, visually stylized work -- for both better and worse.


Alex Cross (6 december)

Regisseur: Rob CohenCast:

Rachel Nichols | Matthew Fox | Jean RenoGenres: Misdaad | Mysterie | Thriller

In deze derde film over het personage Alex Cross, van misdaadschrijver James Patterson, wordt het personage niet langer door Morgan Freeman gespeeld. In plaats daarvan mag Tyler Perry de titelrol op zich nemen. In de film gaat hij op onderzoek uit om de verschrikkelijke moorden van de huurmoordenaar die bekend staat als 'de Slachter' op te lossen. Dit bevalt de psychopaat niet, en dus vermoordt hij Cross' vrouw. Daarmee ontstaat er een strijd tussen de twee, want Cross zint natuurlijk op wraak. Heel goed valt dit niet, want ondanks het goede acteerwerk scoort de film slechts een percentage van 13% op RottenTomatoes. Tyler Perry and Matthew Fox do their best, but they're trampled by Rob Cohen's frustrating direction and a tasteless, lazily written screenplay.


The Hobbit: An Unexpected Journey (12 december)

Regisseur: Peter JacksonCast:

Martin Freeman | Ian McKellen | Richard ArmitageGenres: Avontuur | Fantasy

Na jarenlange voorbereidingen is de film er dan eindelijk. Meermaals kwam The Hobbit in gevaar, maar de film is redelijk ongeschonden uit het gevecht gekomen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat MGM failliet leek te gaan, en de film er misschien helemaal niet meer zou komen. Of de ontevreden erfgenamen van Tolkien. Maar, zelfs toen die problemen overwonnen waren, lag er nog meer ongeluk in het verschiet, want regisseur Guillermo Del Toro was het gedoe moe en besloot uit de productie te stappen. Vervolgens besloot Peter Jackson de regie weer op zich te nemen, met 266 opnamedagen als gevolg. Uiteindelijk is de film, die de komende jaren nog twee vervolgen krijgt, er dus toch gekomen. Vanaf 12 december is in de bioscopen te zien hoe de Hobbit Bilbo (Freeman) op een dag bezoek krijgt van een dertiental ongenodigde gasten. Het zijn dwergen, gestuurd door de tovenaar Gandalf (McKellen), die hem mee willen nemen op een epische queeste om het verloren dwergenkoninkrijk Erebor terug te claimen op de gemene draak Smaug. Het is verder ook het verhaal van hoe de ring gevonden werd, die in de Lord of the Rings trilogie vernietigd wordt.


Wreck-It Ralph (12 december)

Regisseur: Rich MooreCast:

John C. Reilly | Sarah Silverman | Jack McBrayerGenres: Animatie | Komedie | Familiefilm

In deze animatiefilm krijgt onze titelheld Ralph (Reilly) het zwaar te verduren. Hij is namelijk de slechterik van een arcade-game, waarin de held Fix-it Felix Jr. het tegen hem opneemt. Na jarenlang hetzelfde doen, is Ralph het zat, en besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Tijdens zijn reis door andere computerspellen, vernietigt hij per ongeluk de gevangenis van een dodelijke vijand, waarop alle spelwerelden in het geding komen. Aan Ralph en het irritante buitenbeentje Vanellope Von Schweetz (Silverman), de taak om iedereen te redden. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 86%, op basis van 113 recensies. De consensus luidt als volgt. Equally entertaining for both kids and parents old enough to catch the references, Wreck-It Ralph is a clever, colorful adventure built on familiar themes and joyful nostalgia.


De Groeten van Mike! (12 december)

Regisseur: Maria PetersCast:

Maas Bronkhuyzen | Faas Wijn | Bracha van DoesburghGenre: Familiefilm

In deze film ligt de jonge Mike (Bronkhuyzen) al maanden in het ziekenhuis. Het liefst wil hij zo snel mogelijk naar huis, maar als hij eindelijk beter is, komt zijn moeder (van Doesburgh) hem niet ophalen. Laetitia (Philippo), de strenge verpleegkundige die hem onder haar hoede heeft, wil hem daarom laten onderbrengen in een pleeggezin. Mike vindt dat natuurlijk belachelijk, en wil dat helemaal niet. Daarom bedenkt hij samen met zijn kamergenootje Vincent (Wijn) allerlei manieren om de plannen van Laetitia te dwarsbomen, met als doel om voor de kerst weer thuis te zijn.


Seven Psychopaths (13 december)

Regisseur: Martin McDonaghCast:

Michael Pitt | Michael Stuhlbarg | Sam RockwellGenres: Komedie | Misdaad | Drama

Seven Psychopaths is het verhaal van Marty (Farrell), die geen inspiratie heeft om zijn nieuwste script te voltooien. Wat hij nodig heeft is een beetje focus en wat inspiratie. Billy (Rockwell) is Martys beste vriend en part-time hondendief. Hij wil Marty op alle mogelijke manieren helpen. Hans (Walken) is Billy's vriend en partner in crime. Samen stelen ze honden om vervolgens losgeld te eisen van de eigenaren. Op een dag stelen ze de hond van Charlie (Harrelson). Helaas voor hen blijkt Charlie een onberekenbare en gewelddadige gangster te zijn. Marty krijgt daarmee alle focus en inspiratie die hij nodig heeft, maar dan moet hij Charlie's wraakzucht natuurlijk wel overleven. De film heeft op RottenTomatoes de status 'certified fresh' gekregen, met zijn percentage van 83%. De consensus is volgens de website als volgt: Seven Psychopaths delivers sly cinematic commentary while serving up a heaping helping of sharp dialogue and gleeful violence.


Caesar Must Die (13 december)

Regisseurs: Paolo Taviani | Vittorio TavianiCast:

Cosimo Rega | Salvatore Striano | Giovanni ArcuriGenres: Documentaire | Drama

Deze film, die in documentairestijl werd opgenomen, speelt zich af in een streng bewaakte Romeinse gevangenis. Daar voeren de gedetineerden het toneelstuk Julius Caesar van Shakespeare op. De film registreert niet alleen de aankondiging en voorbereidingen, maar ook de uitvoering van het stuk. In hun rollen komen de persoonlijke frustraties van de gevangen tot uiting. Cesare Deve Morire, zoals de film oorspronkelijk heet, deed het erg goed bij critici, gezien het feit dat deze de Gouden Beer voor de Beste Film won op het Filmfestival van Berlijn.


Life of Pi (20 december)

Regisseur: Ang LeeCast:

Suraj Sharma | Gérard Depardieu | Irfan KhanGenres: Avontuur | Drama

Life of Pi is gebaseerd op het tweede boek van auteur Yann Martel, die er meteen de Man Booker Prize mee won. Het bizarre uitgangspunt van het verhaal maakt dat het lange tijd als onverfilmbaar beschouwd werd. Het verhaal gaat over de zestienjarige Indiase jongen Piscine Patel, wiens vader een dierentuin in India heeft. Als de familie besluit om een dierentuin in de Verenigde Staten te beginnen, verhuizen zowel de dieren als de familie met een groot vrachtschip. Het schip komt terecht in een storm, waarop het zinkt. De enige overlevenden van de schipbreuk zijn Pi, een hyena, een zebra, een orang oetan en een Bengaalse tijger, die de naam Richard Parker heeft. Dat Ang Lee de juiste man was om het boek te verfilmen blijkt wel uit de RottenTomatoes score. Die is maar liefst 86%, op basis van 123 recensies. A 3D adaptation of a supposedly "unfilmable" book, Ang Lee's Life of Pi achieves the near impossible -- it's an astonishing technical achievement that's also emotionally rewarding.


Het Bombardement (20 december)

Regisseur: Ate de JongCast:

Jan Smit | Monic Hendrickx | Teri TordaiGenre: Drama

In augustus 2011 begonnen de voorbereidingen voor deze film al, toen regisseurs Ate de Jong en Paul Ruven besloten een verhaal te maken dat zich afspeelt tijdens het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940. Besloten werd om de film te centreren rondom de bokser Vincent (Smit) en hoe hij de liefde van zijn leven vindt in Eva (van Erkel). Haar vader ziet dat echter niet zitten en de twee proberen elkaar te vinden te midden van alle chaos tijdens het bombardement. De opnames van de film namen 36 dagen in beslag, en vonden plaats in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en in België en Boedapest.


Jack Reacher (26 december)

Regisseur: Christopher McQuarrieCast:

Tom Cruise | Rosamund Pike | Richard JenkinsGenres: Actie | Misdaad | Drama

Jack Reacher is de verfilming van het boek One Shot, van schrijver Lee Child. In de film opent een sluipschutter het vuur op een menigte tijdens het spitsuur. Er vallen zes schoten en vijf doden. Al het bewijsmateriaal wijst op James Barr, een voormalig sluipschutter van het leger. Hij wordt gearresteerd, en ontkent schuldig te zijn aan de moorden. Om zijn onschuld te bewijzen roept hij de hulp in van Jack Reacher (Cruise), die eerder werkte in dienst van de Militaire Politie. Hij werkte met Barr samen in het Amerikaanse leger en gaat er samen met een aantrekkelijke advocate (Pike) op uit om ervoor te zorgen dat Barrs onschuld bewezen wordt en de dader gepakt wordt.

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Ik ga in iedergeval naar jack reacher.

B@chelor

Avatar

The Hobbit natuurlijk. Wreck-It Ralph, Seven Psychopaths en Jack Reacher.
Alex Cross kijk ik wel een keer op DVD; ben wel benieuwd naar die rol van Fox.
Het Bombardement sla ik over. Las gisteren een artikel met Jan Smit, dat 't hem niet zo boeit wat critici straks van zijn acteerwerk vindt.

Secret1994goesFilm

Avatar

Jack Reachter,Alex Cross,THe Hobbet en Seven Sychodinges zie ik wel zitten ;D
Wel lomp dat Les Miserables maar uitkomt in februari... is echt wel een jankfilm voor bij kerst ;S

Ereptile

Avatar

The Hobbit, by far! :P Al lijkt Wreck-it Ralph me ook een enorm leuke film! :D Ik dacht dat The Hobbit op 14 December uitkwam, maar het is dus de 12e?! :D

Banned

Avatar

The Hobbit waarschijnlijk wel in de bios en Anna Karenina de nieuwe van Joe Wright altijd een visueel feest :P
Life of Pi wacht ik nog even af wat de reacties zijn. Toch verwonderlijk dat er zijn die Jack Reacher willen zien. Ziet er echt verschrikkelijk uit.

B@chelor "as gisteren een artikel met Jan Smit, dat 't hem niet zo boeit wat critici straks van zijn acteerwerk vindt."


Dat noem ik " jezelf indekken". Al op voorhand toegeven dat je slecht zal acteren in die film.

Nakedsnake

Avatar

The Hobbit Wreck-It Ralph, Seven Psychopaths, Jack Reacher en The life of Pi. Hell Yeah december wordt weer een leuke bioscoop maand.

B@chelor

Avatar

Banned "Dat noem ik " jezelf indekken". Al op voorhand toegeven dat je slecht zal acteren in die film."
Toch vindt Jan dat ie een stabiele en degelijke rol heeft neergezet. hahaha
Ja joh, Jack Reacher, leuk. :P

Aston

Avatar

The Hobbit, the one and only!

Verder, Jack Reacher en Wreck it Ralph en alles wat een goede recensie krijgt.

Frietgezicht

Avatar

Tijd is snel gegaan.Kan me herinneren dat mensen het een superjaar noemden met films als The Avengers, The Dark Knight Rises, Prometheus, Skyfall,de nieuwe Spidey en natuurlijk The Hobbit en nog ff en het is alweer voorbij dat jaar :P
Voor mij was geen enkele film een tegenvaller(Prometheus had ietsje beter gekund)

Aston

Avatar

FilmMaster "ik ga in iedergeval naar jack reacher."

Niet eens de Hobbit? :X

wezel

Avatar

The Hobbit natuurlijk. Ik hoop dat ik er dit jaar nog heen ga. Wil hem wel graag in Imax zien. Alleen is dat voor mij/ons wel meer dan uur rijden. En dat is wel wat jammer. Maar het is wel zeker dat ik hem ga kijken natuurlijk.

Gister naar James Bond geweest in Imax. De zaal zat de hele dag vol. Die film gaat echt super. Zal mij niet verbazen dat hij deze week weer boven aanstaat in de Nederlandse boxoffice.

benjamin

Avatar

Verrassing verrassing, maar ook ik ben zeker benieuwd naar The Hobbit. Lijken verder ook dit de moeite: Life Of Pi en Seven Psychopaths en eventueel ook nog Wreck-It Ralph en Anna Karenina. Kortom, er zijn slechtere manieren om het toch zeer mooie filmjaar 2012 af te sluiten.

Jules17

Avatar

Vooral the hobbit en Life of pi grote verwachtingen voor. Vooral bij life of pi ben ik een beetje sceptisch over hoe ze het boek goed kunnen verfilmen.

Chrischzz

Avatar

Ik twijfel nog steeds over de Hobbit.. Het hele verhaal over 3 films uitsmeren lijkt me nog steeds een slecht plan.. Duurt het een uur voordat uberbhaupt de Dwergen in beeld komen.. en lopen ze 2 uur in het bos rond..


Weet iemand al waar de eerste film gaat ophouden?
Mijn lokale bios draait om alleen in HFR 3D :(
HFR ok, maar weer die verrotte 3d.. wordt er moe van..

Pete_027

Avatar

Frietgezicht "Voor mij was geen enkele film een tegenvaller(Prometheus had ietsje beter gekund)"


Prometheus was goed:Y Als we het zo gaan bekijken kunnen we ook zeggen dat The Dark Knight Rises goed was maar dat de tweede helft, en het einde, beter had gekund. The Avengers was te langdraderig enz..

Frietgezicht

Avatar

Pete_027 "Prometheus was goed:Y Als we het zo gaan bekijken kunnen we ook zeggen dat The Dark Knight Rises goed was maar dat de tweede helft, en het einde, beter had gekund. The Avengers was te langdraderig enz.."


Ik vond Prometheus erg sterk hoor alleen had ik net iets teveel verwachtingen om het helemaal waar te maken.

batmaster

Avatar

Jack Reacher gezien in Sneak. Wat een draak van een film zeg. Natuurlijk The Hobbit, wreck-it ralph, life of pi en Jack Reacher kijken.

Chrischzz

Avatar

batmaster "Jack Reacher gezien in Sneak. Wat een draak van een film zeg. Natuurlijk The Hobbit, wreck-it ralph, life of pi en Jack Reacher kijken."


Een draak van een film in de Sneak.. en dan toch nog een keer willen zien... :D

adofmirosch

Avatar

Wreck-it ralph&The Hobbit: An Unexpected Journey lijken me beide geweldig.

JamesBond

Avatar

Een goede maand lijkt me! 'The Hobbit' 'Het Bombardement' 'Wreck it Ralph' 'Jack Reacher' en 'Alex Cross'!

movieplanet124

Avatar

Natuurlijk de Hobbit ik kan echt niet wachten op die film. En ook natuurlijk ik denk in mijn ogen de beste animatie film van het jaar WRECK IT RALPH dat zijn toch de twee movie,s waar ik naar uit kijk. Het bomberdement uhhhhhhhhhhh nee lijkt me een gare film met jan smit slecht

Asperientje

Avatar

Wanneer komt looper uit dan? Heb ik al gezien maar wil zo graag nog een keer. Echt een van de supervetste films van het jaar samen met skyfall!

JamesBond

Avatar

Asperientje "Wanneer komt looper uit dan? Heb ik al gezien maar wil zo graag nog een keer. Echt een van de supervetste films van het jaar samen met skyfall!"


Ergens deze week :D

IvarW

Avatar

The Hobbit, Wreck-It Ralph, Seven Psychopaths, Life of Pi en Anna Karenina voor mij! Jack Reacher heel misschien.

Pete_027

Avatar

Asperientje "Wanneer komt looper uit dan? Heb ik al gezien maar wil zo graag nog een keer. Echt een van de supervetste films van het jaar samen met skyfall!"


Release 29-11-2012

Pete_027

Avatar

Frietgezicht "Ik vond Prometheus erg sterk hoor alleen had ik net iets teveel verwachtingen om het helemaal waar te maken."


Ja het ontstaan van de mens zeker maar dat kun je al die gelovigen niet aandoen. Hebben ze helemaal geen doel meer in hun leven:P

Frietgezicht

Avatar

Asperientje "Wanneer komt looper uit dan? Heb ik al gezien maar wil zo graag nog een keer. Echt een van de supervetste films van het jaar samen met skyfall!"


Staat bij t rijtje boven hoor onder de laatste film(reclame ervoor :P )

Bilbo

Avatar

The Hobbit T+)

Chrischzz

Avatar

Pete_027 "Ja het ontstaan van de mens zeker maar dat kun je al die gelovigen niet aandoen. Hebben ze helemaal geen doel meer in hun leven:P"


Al die gelovigen? Zeggeh, wil je ons niet allemaal op 1 hoop gooien?
Als gelovige kijk ik juist iets verder dan wat er in de bijbel staat.. het zou ook niet slim zijn om de Bijbel letterlijk te nemen. Misschien dat ze dat 500 jaar geleden deden, maar tegenwoordig kan dat niet meer hè?

Prometheus ging juist geen enkele kant uit..

Orangey

Avatar

Anna Karenina, The Hobbit, Life of Pi en Seven Psychopats worden het waarschijnlijk voor mij. Wreck-It-Ralp en Jack Reacher lijken me wel leuk om een keertje op Blu-Ray te kijken.

En over dit jaar; ik vind dat vooral de blockbusters stuk voor stuk tegen vielen: alleen Skyfall vond ik echt zeer goed. The Dark Knight Rises had ook zijn sterke kanten, maar ook erg zwakke. Over Prometheus wil ik het niet meer hebben: bij de tweede kijkbeurt kon ik hem gewoon niet afkijken. Ook The Amazing Spider-Man vond ik een erg zwakke film. The Avengers was exact wat ik verwachtte, maar mijn verwachtingen daarvoor waren ook niet erg hoog. The Hunger Games had een erg zwakke finale en matige actiescènes, maar was voor de rest wel aardig.
Maar voor de rest heeft dit jaar ook al een aantal pareltjes als Lawless, Moonrise Kingdom, Beasts of The Southern Wild en Skyfall opgeleverd.
En voor Nederlanders hebben films als Meek's Cutoff, Martha Marcy May Marlene en Take Shelter dit jaar ook nog gedraaid, dat zijn ook toppers

Pete_027

Avatar

Chrischzz "Al die gelovigen? Zeggeh, wil je ons niet allemaal op 1 hoop gooien?
"


Het is allemaal een pot nat:P

nieuwslaatste nieuws

meest populair