Featured

Hoofdrolspelers 'Star Wars: Episode VII' uitgelicht

Wie zijn John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson en Max von Sydow eigenlijk?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 30.04.2014 om 09:10 in FeaturedGisteren maakten Walt Disney Pictures en Lucasfilm bekend welke acteurs de belangrijkste rollen gaan spelen in Star Wars: Episode VII. Hiermee kan er waarschijnlijk een streep gezet worden door de namen van een hele groep andere acteurs en actrices die afgelopen maanden in verband werden gebracht met de nieuwe Star Wars-film.

Maar wie zijn John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson en Max von Sydow eigenlijk? Hieronder een overzicht van de acteurs die gaan aansluiten bij Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Princess Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) en Kenny Baker (R2-D2).

John Boyega
De jonge Britse acteur John Boyega speelde zijn eerste grote rol in de film Attack the Block (2011) van regisseur Joe Cornish. Na flink wat rollen in wat onbekendere (tv-) films was hij onlangs te zien in het drama Imperial Dreams. Ook heeft hij een rol in de tv-serie 24: Live Another Day, die nog dit jaar op tv verschijnt.
Boyega was één van de eerste acteurs die in verband werd gebracht met de nieuwe Star Wars-film. Het is uiteraard onbekend welke rol hij zal spelen in Episode VII, maar vermoedelijk speelt hij een jonge Jedi en één van de échte hoofdrollen.


Daisy Ridley
De jonge actrice Daisy Ridley is de grote onbekende. Ze speelde een paar kleine rollen in tv-series en haar enige filmrol heeft ze in de kleine horrorfilm Scrawl (2014). Haar naam dook niet op in de vele geruchten. Vermoedelijk speelt ze wel een behoorlijk belangrijke rol in Episode VII, aangezien ze de enige (nieuwe) vrouw is in het gezelschap.


Adam Driver
De talentvolle acteur Adam Driver is ondertussen een grote naam aan het worden. Hij speelde in films als J. Edgar, Frances Ha, Lincoln en Inside Llewyn Davis en de HBO tv-serie Girls. Komende periode duikt hij onder meer op in Jeff Nichols' Midnight Special en Martin Scorsese's Silence. In februari werd Driver al in verband gebracht met de rol van de slechterik in Episode VII.

Oscar Isaac
De Guatamalteeks acteur Oscar Isaac wist afgelopen jaar hoge ogen te gooien in Inside Llewyn Davis van Joel en Ethan Coen. Hij werd onder meer genomineerd voor een Golden Globe. De laatste jaren dook hij ook op in een aantal andere bekende films, zoals Body of Lies (2008), Robin Hood (2010), Sucker Punch (2011) en Drive (2011). Komende tijd heeft hij rollen in onder meer The Two Faces of January (2014) en A Most Violent Year (2014). De rol die aan Isaac wordt toebedeeld in de zevende Star Wars is redelijk onduidelijk. Hij was in Robin Hood en Sucker Punch in ieder geval een slechterik, dus mogelijk is hij dit ook in Episode VII.


Andy Serkis
Het aantrekken van Andy Serkis komt redelijk uit de lucht vallen. Serkis wist alle aandacht te trekken toen hij via motion capture gestalte gaf aan het personage Gollum uit de Lord of The Rings-trilogie. Ondanks dat Serkis ook live-action rollen vervult, weet hij vooral door mo-cap rollen indruk te maken, aangezien hij ook 'te zien' was als Caesar in Rise of the Planet of the Apes (2011) en als Captain Haddock in The Adventures of Tintin (2011). De verwachting is dan ook dat Serkis in de nieuwe Star Wars-film een mo-cap rol heeft.Domhnall Gleeson
De Britse acteur Domhnall Gleeson speelde de rol van Bill Weasley in de Harry Potter-filmsaga en is dus geen onbekende met grote filmfranchises. De afgelopen periode had Gleeson fraaie rollen in de films About Time (2013) en Anna Karenina (2012) en binnenkort is hij te zien in Frank (2014). Naar verwachting geeft Gleeson samen met Boyega en Ridley invulling aan de drie belangrijkste jongere Jedi's.

Max von Sydow
De Zweedse oudgediende Max von Sydow is uiteraard de grootste nieuwe naam. Hij werd voor een Oscar genomineerd voor zijn aandeel in de films Pelle erobreren (1987) en Extremely Loud & Incredibly Close (2011). Ook had hij rollen in films als The Exorcist (1973), Flash Gordon (1980), Three Days of the Condor (1975), Minority Report (2002) en Robin Hood (2010). Mogelijk horen we volgende week tijdens Star Wars Day (4 mei) welke rol hij gaat spelen, maar misschien ook niet...20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Goed artikel! Al dacht ik eerst dat nu al bekend was wie wat zou spelen. (Voor 4 mei dus :P). Maar zo maken we dus alvast kennis met de cast! Voor mij althans is een groot deel van de cast me nog onbekend (op Serkis na).

Van Andy Serkis verwacht ik wel dat hij een goed personage zal neerzetten. Ik ben eerder nieuwsgierig naar het nieuwe vrouwelijke gezeldschap Smiley face Aangezien ze toch redelijk onbekend is!

MRDammann

Avatar

Wat ben ik blij met deze cast. Allemaal goeie namen. Serkis, Isaac, Gleeson. Maar ik ben toch met von Sydow het meest blij. Die heeft echt in heel veel goeie films gespeeld. Denk dat hij ook deze keer een goeie rol gaat neerzitten.

Gigan72

Avatar

Ereptile "Goed artikel! Al dacht ik eerst dat nu al bekend was wie wat zou spelen. (Voor 4 mei dus :P). Maar zo maken we dus alvast kennis met de cast! Voor mij althans is een groot deel van de cast me nog onbekend (op Serkis na). "


Ken je Max von Sydow niet? die heeft toch al in heel veel films mee gedaan.

Chris23

Avatar

Iedereen haat Sucker Punch, maar ik vond Oscar Isaac daar goed in.
Ben blij dat ie in Starwas komt nu.

horizon

Avatar

Chris23 "Iedereen haat Sucker Punch, maar ik vond Oscar Isaac daar goed in.
Ben blij dat ie in Starwas komt nu."

Doe normaal, Sucker Punch was een geweldig gelaagde film.

Ereptile

Avatar

Gigan72 "Ken je Max von Sydow niet? die heeft toch al in heel veel films mee gedaan."


Zijn gezicht komt me wel bekend voor en ik heb hem ook wel in een paar films zien spelen. Maar hij heeft er echt in heel veel gespeeld, en ik heb die niet allemaal gezien Smiley face Al heb ik hem laatst wel gezien op tv in Robin Hood.

geertvdheide

Avatar

Het is een interessante cast. Ik ben benieuwd naar de echte nieuwkomer, Daisy Ridley, want zij is zowat de enige waarvan we nog niet echt weten wat ze kan. Voor de rest zijn het allemaal behoorlijk getalenteerde personen. Ook mooi dat het niet allemaal supersterren zijn, want nu moet de film het winnen op inhoud en niet op star-power. Daarnaast scheelt dit vele tientallen miljoenen dollars op het budget, ten opzichte van het casten van de grootste sterren.

Deze cast, samen met de betrokken regisseur en schrijver, kan iets bijzonders opleveren. De CGI van nu is ook weer een stuk beter, waardoor we hopelijk van het plastic gevoel van deel 1, 2 en 3 af zijn. Ben benieuwd!

Chris23

Avatar

horizon "Doe normaal, Sucker Punch was een geweldig gelaagde film."

Vind ik zelf ook hoor, maar er is een hoop haat voor die film, vandaar.

Gigan72

Avatar

Volgens cbm is de cast nog niet compleet ze zijn nog op zoek naar een vrouw voor een grote rol in de film

jaime91

Avatar

Ik ken alleen Andy Serkis en Max Von Sydow en ik vind het onwijs tof dat beide heren zich hebben aangesloten bij Star Wars. Boyega ken ik eigenlijk alleen maar van Attack the Block.

Maar diegene waarvan ik best veel verwacht en dat zijn er eigenlijk voornamelijk 2 en dat zijn Von Sydow en Adam Driver. Ondanks dat ik Driver niet ken, is het wel al bekend geworden dat hij waarschijnlijk een nieuwe badguy zal spelen. Ik denk dat Von Sydow een soort van nieuwe Emperor zal spelen, de hoofd badguy zeg maar en dat Driver zijn Sith leerling zal worden.

En ik ben me toch benieuwd naar de nieuwe badguys, dus daar kijk ik ook heel erg naar uit.

Sand

Avatar

Damn en nu nog wachten tot december 2015 :(
gaat veel te lang duren Smiley face

Sand

Avatar

Ik zie ook dat Carrie Fisher nog niet veel aan haar figuur gewerkt heeft.. spijtig Smiley face
Hamill is anders wel een pak kilo's kwijt.

Steve-O

Avatar

geertvdheide "Het is een interessante cast. Ik ben benieuwd naar de echte nieuwkomer, Daisy Ridley, want zij is zowat de enige waarvan we nog niet echt weten wat ze kan. Voor de rest zijn het allemaal behoorlijk getalenteerde personen. Ook mooi dat het niet allemaal supersterren zijn, want nu moet de film het winnen op inhoud en niet op star-power. Daarnaast scheelt dit vele tientallen miljoenen dollars op het budget, ten opzichte van het casten van de grootste sterren.

Deze cast, samen met de betrokken regisseur en schrijver, kan iets bijzonders opleveren. De CGI van nu is ook weer een stuk beter, waardoor we hopelijk van het plastic gevoel van deel 1, 2 en 3 af zijn. Ben benieuwd!"

Het zal me niks verbazen als Ridley de hoofdrol krijgt. Als dochter van Han en Leia is ze natuurlijk ook het nichtje van Luke. Ik zie hem haar wel trainen om een Jedi te worden :P

En wat de effecten betreft, ze hebben gezegd dat ze een balans zoeken tussen grote sets en CG. Hopelijk dus ook met miniaturen al denk ik dat dat misschien nog lastig kan worden… Ik ben in ieder geval blij dat dit gewoon met 35mm word opgenomen. Was al helemaal wat geweest als ze voor de 65mm waren gegaan ;)

StarWars2015

Avatar

Sand "Ik zie ook dat Carrie Fisher nog niet veel aan haar figuur gewerkt heeft.. spijtig Smiley face
Hamill is anders wel een pak kilo's kwijt."

Hoeft toch ook niet? Of wil je haar 30/40 jaar later nog steeds in die bikini zien >Smiley face

Spider-fan

Avatar

Von Sydow is een verrassende keuze, maar net als eerder Cushing en Lee kon je verwachten dat er weer een oudgediende in zou zitten. Hij zit ook in Flash Gordon wat natuurlijk min of meer de voorganger van Star Wars is: een ruimte-avontuur met een kwaadaardige keizer en een gewone jongen die een held wordt.

Ik ben benieuwd of hij een villain zal spelen of aan de kant van de helden staat. (Eigenlijk hoop ik villain, want afgezien van Ming kan ik me niet zoveel schurkenrollen van hem herinneren.)

Rest van de namen zegt me niet zoveel, afgezien van Serkis en Gleeson. Maar ik heb liever nieuwe gezichten dan grote Hollywoodbekenden, dus ik ben erg optimistisch.

Spider-fan

Avatar

Sand "Ik zie ook dat Carrie Fisher nog niet veel aan haar figuur gewerkt heeft.. spijtig Smiley face
Hamill is anders wel een pak kilo's kwijt."


Ik denk niet dat ze van plan is af te vallen.

Dit zei ze: "I like being bought by Disney, because they never wanted to buy me before… I’m glad they are doing a new movie because they are sending a trainer to my house so I can get in really good shape. So I’m really eating a lot of sugar in advance, as you can see. By the time I really get down to it I will have eaten everything.”

Ik vraag me trouwens ook af of elke vorm van zwaarlijvigheid weg te trainen is...

Bilbo

Avatar

Persoonlijk hoop ik een keer op geen mo-cap rol van Serkis, maar als het toch zo is heb ik er ook wel vrede mee.

Gigan72

Avatar

Bilbo "Persoonlijk hoop ik een keer op geen mo-cap rol van Serkis, maar als het toch zo is heb ik er ook wel vrede mee."


Misschien doet hij het alletwee wel

Remco

Avatar

Sand "Ik zie ook dat Carrie Fisher nog niet veel aan haar figuur gewerkt heeft.. spijtig Smiley face
Hamill is anders wel een pak kilo's kwijt."


Tja dat wordt lastig om die terug te zien in Imax haha. Of ze moeten er flink wat CG tegen aan gooien om het te laten werken. Voor de rest zeggen een hoop namen me weinig maar das geen probleem. Was met de originele films immers ook zo.

nieuwslaatste nieuws

meest populair