Hoofdrolspelers 'Star Wars: Episode VII' uitgelicht

Wie zijn John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson en Max von Sydow eigenlijk?



Gisteren maakten Walt Disney Pictures en Lucasfilm bekend welke acteurs de belangrijkste rollen gaan spelen in Star Wars: Episode VII. Hiermee kan er waarschijnlijk een streep gezet worden door de namen van een hele groep andere acteurs en actrices die afgelopen maanden in verband werden gebracht met de nieuwe Star Wars-film.

Maar wie zijn John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson en Max von Sydow eigenlijk? Hieronder een overzicht van de acteurs die gaan aansluiten bij Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Princess Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) en Kenny Baker (R2-D2).

Bekijk de afbeelding John Boyega
De jonge Britse acteur John Boyega speelde zijn eerste grote rol in de film Attack the Block (2011) van regisseur Joe Cornish. Na flink wat rollen in wat onbekendere (tv-) films was hij onlangs te zien in het drama Imperial Dreams. Ook heeft hij een rol in de tv-serie 24: Live Another Day, die nog dit jaar op tv verschijnt.
Boyega was één van de eerste acteurs die in verband werd gebracht met de nieuwe Star Wars-film. Het is uiteraard onbekend welke rol hij zal spelen in Episode VII, maar vermoedelijk speelt hij een jonge Jedi en één van de échte hoofdrollen.


Bekijk de afbeelding Daisy Ridley
De jonge actrice Daisy Ridley is de grote onbekende. Ze speelde een paar kleine rollen in tv-series en haar enige filmrol heeft ze in de kleine horrorfilm Scrawl (2014). Haar naam dook niet op in de vele geruchten. Vermoedelijk speelt ze wel een behoorlijk belangrijke rol in Episode VII, aangezien ze de enige (nieuwe) vrouw is in het gezelschap.






Bekijk de afbeelding Adam Driver
De talentvolle acteur Adam Driver is ondertussen een grote naam aan het worden. Hij speelde in films als J. Edgar, Frances Ha, Lincoln en Inside Llewyn Davis en de HBO tv-serie Girls. Komende periode duikt hij onder meer op in Jeff Nichols' Midnight Special en Martin Scorsese's Silence. In februari werd Driver al in verband gebracht met de rol van de slechterik in Episode VII.





Bekijk de afbeelding Oscar Isaac
De Guatamalteeks acteur Oscar Isaac wist afgelopen jaar hoge ogen te gooien in Inside Llewyn Davis van Joel en Ethan Coen. Hij werd onder meer genomineerd voor een Golden Globe. De laatste jaren dook hij ook op in een aantal andere bekende films, zoals Body of Lies (2008), Robin Hood (2010), Sucker Punch (2011) en Drive (2011). Komende tijd heeft hij rollen in onder meer The Two Faces of January (2014) en A Most Violent Year (2014). De rol die aan Isaac wordt toebedeeld in de zevende Star Wars is redelijk onduidelijk. Hij was in Robin Hood en Sucker Punch in ieder geval een slechterik, dus mogelijk is hij dit ook in Episode VII.


Bekijk de afbeelding Andy Serkis
Het aantrekken van Andy Serkis komt redelijk uit de lucht vallen. Serkis wist alle aandacht te trekken toen hij via motion capture gestalte gaf aan het personage Gollum uit de Lord of The Rings-trilogie. Ondanks dat Serkis ook live-action rollen vervult, weet hij vooral door mo-cap rollen indruk te maken, aangezien hij ook 'te zien' was als Caesar in Rise of the Planet of the Apes (2011) en als Captain Haddock in The Adventures of Tintin (2011). De verwachting is dan ook dat Serkis in de nieuwe Star Wars-film een mo-cap rol heeft.



Bekijk de afbeelding Domhnall Gleeson
De Britse acteur Domhnall Gleeson speelde de rol van Bill Weasley in de Harry Potter-filmsaga en is dus geen onbekende met grote filmfranchises. De afgelopen periode had Gleeson fraaie rollen in de films About Time (2013) en Anna Karenina (2012) en binnenkort is hij te zien in Frank (2014). Naar verwachting geeft Gleeson samen met Boyega en Ridley invulling aan de drie belangrijkste jongere Jedi's.





Bekijk de afbeelding Max von Sydow
De Zweedse oudgediende Max von Sydow is uiteraard de grootste nieuwe naam. Hij werd voor een Oscar genomineerd voor zijn aandeel in de films Pelle erobreren (1987) en Extremely Loud & Incredibly Close (2011). Ook had hij rollen in films als The Exorcist (1973), Flash Gordon (1980), Three Days of the Condor (1975), Minority Report (2002) en Robin Hood (2010). Mogelijk horen we volgende week tijdens Star Wars Day (4 mei) welke rol hij gaat spelen, maar misschien ook niet...







NieuwsFilm

meest populair