Featured

FilmTotaal Filmoverzicht Oktober

Met o.a. The Boxtrolls, Gone Girl, Dracula Untold en Fury.

door Jim Pedd op 30.09.2014 om 19:14 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

The Boxtrolls (1 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Irena Brignull, Adam Pava, e.a.
Genre:
...
Animatie, Avontuur, Comedy


De Boxtrollen zijn bijzondere wezens die onder de grond leven. Ze hebben een weesjongetje uit de stad Kaasbrugge geadopteerd en noemden hem Eitjes (Isaac Hempstead Wright). Wanneer ze bedreigd worden door een gemene slechterik zoekt Eitjes hulp bij de mensen in de stad boven de grond en ontmoet daar het avontuurlijke meisje Winnie (Elle Fanning). Samen ontdekken ze dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, waar je woont en wie je ouders zijn; want Winnie en Eitjes sluiten echte vriendschap voor het leven. De nieuwste film van Laika scoort op RottenTomatoes een percentage van 71%, op basis van 41 getelde recensies. The Boxtrolls zou niet de beste film van Laika zijn, maar is desondanks de moeite waard. Onze eigen Michelle Iwema tijdens het Filmfestival van Venetie nog met Isaac. Toen vertelde hij het "ongelofelijk [te] vinden" hoe de film gemaakt werd. "Om vervolgens een geanimeerd figuur op het scherm te zien met mijn stem, was vreemd en gaaf tegelijk."

» Bekijk de trailer


Gone Girl (2 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Gillian Flynn
Genre:
...
Drama, Mysterie, Thriller


Gone Girl legt de geheimen van een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Gillian Flynn. Hij schreef ook het scenario voor deze film en vertelde in interviews dat hij bewust het einde van zijn verhaal veranderd had voor deze film, zodat de fans van zijn boek nog verrast konden worden. De recensies van Gone Girl zijn tot nu toe positief: hij scoort op RottenTomatoes 87 procent op basis van 14 getelde recensies. Dat maakt de film één van de best gerecenseerde films van regisseur David Fincher.

» Bekijk de trailer


Bittersweet (2 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Marieke Niestadt
Genre:
...
Documentaire, Sport

De vrouwelijke bokser Diana Prazak wil de beste van de wereld worden en neemt daarom het zeer ambitieuze besluit te vechten tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld, Frida Wallberg. De twee zijn totaal verschillend. Fride wordt onverslaanbaar geacht en is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training en knoopt de eindjes bij elkaar. Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet begint zes weken voor het gevecht en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit alles waar Diana het voor gedaan heeft? Marieke Niestadt legt met haar camera de strijd tegen kilo's, angst en onzekerheid vast. De innerlijke strijd, de emoties en de relatie tussen trainer en coach vormen het decor. De film biedt daarmee een unieke kijk in de wereld van het vrouwenboksen. Aan de ene kans zien we de glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan vol trainingen dat de vrouwen leiden.

» Bekijk de trailer


2/11: Het Spel van de Wolf (2 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Theodor Holman
Genre:
...
Drama


2 november 2004, even na negen uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af. In Amsterdam is Theo van Gogh vermoord door Mohammed Bouyeri. Vooral Bouyeri's naam doet de hectiek toeslaan, want die naam kennen ze maar al te goed bij de inlichtingendienst. Hoe kon het dat de dienst niet in de gaten had dat Bouyeri, die wegens zijn banden met de Hofstadgroep onder de aandacht van de dienst stond, met deze plannen rondliep? Of is er meer aan de hand? De zaak om zoveel mogelijk angels uit het dossier te halen wordt toevertrouwd aan teamhoofd Ellen Maas (Visser). Zij onderzoekt de zaak samen met haar vaste stafleden, nauwlettend in de gaten gehouden door haar baas Sybrand van Hulst (Leysen). Al snel raakt Ellen ervan overtuigd dat de moord voorkomen had kunnen worden en dat brengt haar in een groeiend loyaliteitsconflict. De dienst is haar leven, andere zaken spelen geen rol. Maar er is veel meer aan de hand dan onoplettendheid en dat zet haar loyaliteit - bovenal richting haar baas - onder grote druk.

» Bekijk de trailer


Dracula Untold (9 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Matt Sazama, Burk Sharpless, e.a.
Genre:
...
Actie, Drama, Fantasy


Als sinds 2007 wordt er gewerkt aan deze film. In dat jaar werd Alex Proyas ingehuurd werd om Dracula: Year Zero te maken. Zijn plannen met de film gingen uiteindelijk wegens een te hoog budget niet door en dus besloot Universal Pictures de plannen compleet om te gooien. Dracula: Year Zero verwerd tot deze film, waarin Luke Evans de rol van Graaf Vlad Tepes speelt. Zijn koninkrijk en zijn familie worden bedreigd en daarom neemt hij de beslissing een deal te sluiten met gevaarlijke bovennatuurlijke krachten. Maar kan hij die samenwerking wel aangaan zonder zichzelf te verliezen? Dracula Untold dient gek genoeg niet als begin van het Cinematic Universe van Universal Pictures (die eer is aan de reboot van The Mummy). De studio kent uiteraard de successen die Marvel, DC en Sony boeken en wil dat zelf herhalen. Vandaar dat er gebouwd wordt aan en universum boordevol iconische filmmonsters. De komende jaren komen nog films over bijvoorbeeld Frankenstein, de Mummie en Wolf Man uit in de bioscopen.

» Bekijk de trailer


Locke (9 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Steven Knight
Genre:
...
Drama


Ivan Locke (Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf op te bouwen. Hij houdt van zijn werk en adoreert zijn gezin. Op de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, gaat zijn telefoon en wordt er een reeks gebeurtenissen in werking gezet. Terwijl Locke zijn auto instapt en de tijd weg begint te tikken, wordt duidelijk dat die ene verkeerde beslissing zijn leven voorgoed heeft veranderd. Bijzonder is dat de complete film plaatsvindt in een BMW X5, een zeer kleinschalig project dus. De wagen reed tijdens de opnames over de snelweg, op de achterkant van een vrachtwagen. De opnames vonden in real time plaats en de enige momenten waarop gestopt werd, dienden om de geheugenkaarten van de filmcamera's te wisselen. Locke wordt door critici geprezen. Op RottenTomatoes heeft deze een percentage van 89 procent. "Een one-man show, die zich afspeelt op een enkele kleine locatie. Locke vraagt daarom sterk acteerwerk en krijgt dat van de meer dan ooit meeslepende Tom Hardy."

» Bekijk de trailer


A Walk Among the Tombstones (16 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Scott Frank
Genre:
...
Drama, Misdaad, Mysterie


New York is in de greep van een reeks brute moorden. Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd en de seriemoordenaars losgeld eisen, kan de drugsdealer onmogelijk naar de politie. Hij roept de hulp in van privédetective Matt Scudder (Neeson). Als voormalig NYPD agent is hij de aangewezen persoon om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij bijt zich vast in het onderzoek en maakt koortsachtig jacht op de psychopaten die de stad terroriseren. Wanneer de enige getuige voor zijn ogen zelfmoord pleegt, lijkt het spoor dood te lopen. Tot Matt onderdeel wordt van het gestoorde spel dat door de moordlustige kidnappers gespeeld wordt. De film is met gemengde kritieken ontvangen. Critici vinden dat de film de clichés van het genre niet bepaald weet te overstijgen, maar dat Liam Neeson wel een van zijn betere rollen in de recente geschiedenis speelt. En dat is eigenlijk wel genoeg voor een amusante film.

» Bekijk de trailer


The Judge (16 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Nick Schenk, Bill Dubuque, e.a.
Genre:
...
Drama


Henry "Hank" Palmer (Downey Jr.) is een succesvolle advocaat. Hij keert terug naar zijn geboortestad van Carlinville in Indiana, voor de begrafenis van zijn moeder. Eenmaal daar komt hij er al snel achter dat zijn van hem vervreemde vader, Rechter Joseph Palmer (Duvall) de verdachte is. Nu moet hij zijn vader in de rechtbank verdedigen tegen Dwight Dickham (Thornton), een openbaar aanklager die vastbesloten is Joseph in de bak te doen belanden. De film ging in première tijdens het Toronto International Film Festival en werd daar met gemengde kritieken ontvangen. De film zit volgens de ene recensent juist vol met clichés en de ander vindt dat weer niet het geval. Hoe dan ook, het acteerwerk mag er wel zijn volgens de meeste recensenten.

» Bekijk de trailer


Fury (23 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
David Ayer
Genre:
...
Actie, Drama, Oorlog


April 1945. De keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Pitt), staat aan het hoofd van een Sherman tank en haar vijfkoppige bemanning. Hij leidt hen op een dodelijke missie achter de vijandelijke linies. In de minderheid, met een zwaarbewapende tegenstander én een groentje in het regiment, moeten Wardaddy en zijn mannen overweldigende druk het hoofd bieden in een heroïsche poging toe te slaan in het hart van Nazi-Duitsland. Geheel zonder ongelukken gingen de opnames van de film overigens niet. In oktober '13 kreeg een stuntman tijdens oefeningen voor een scène per ongeluk een bajonet in zijn schouder. De politie moest ter plaatse komen en een helikopter bracht de stuntman naar het ziekenhuis. Ook veroorzaakte de film in november nog een controverse door tijdens Remembrance Day figuranten in Nazi-kostuums te laten meespelen in de film. Dat ligt uiteraard gevoelig want Remembrance Day is de dag waarop de Gemenebest de Eerste Wereldoorlog en alle gewapende conflicten sindsdien herdenkt. Uiteraard boven cast en crew hun verontschuldigingen aan.

» Bekijk de trailer


Blind (23 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Eskil Vogt
Genre:
...
Drama


Blind vertelt het verhaal van Ingrid (Petersen), die net haar gezichtsvermogen heeft verloren en zich terug trekt in haar appartement. Het is de plek waar ze controle heeft, alleen met haar man en haar gedachten. Maar Ingrids problemen liggen tussen en niet buiten de muren van haar appartement. Al snel krijgen haar diepste angsten en onderdrukte fantasieën de overhand. De film ging in première tijdens het Sundance Film Festival en werd daar positief ontvangen. Zo noemt Scott Foundas de film in zijn recensie voor Variety een sprankelend regiedebuut van de Noorse scenariste Eskil Vogt, over het wisselend tragische en speelvolle verhaal van een blinde schrijfster. De film werd dus positief ontvangen wat ook wel blijkt uit de score op RottenTomatoes. Geen van de getelde recensies daar is negatief, al zijn het er pas zeven.

» Bekijk de trailer


Infiltrant (23 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Shariff Korver, Rogier de Blok
Genre:
...
Thriller


Hoewel zijn Marokkaanse vader fysiek nauwelijks aanwezig was, heeft die wel zijn stempel gedrukt op de opvoeding van Sam (Dchar). Door zijn afkomst voelde de bij zijn Nederlandse moeder opgegroeide jonge agent zich altijd een buitenbeentje. Met zijn enorme geldingsdrang laat Sam zich overhalen om te infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie ontvangt die hij bij zijn eigen familie en in het politiekorps altijd gemist heeft, begint hij langzaam te twijfelen waar zijn loyaliteit ligt. Regisseur Sharif Korver vertelde dat hij zich voor deze film de afgelopen jaren grondig verdiept heeft in de wereld van de politie en drugsmaffia in Nederland. "Op basis hiervan, en geïnspireerd door het huidige maatschappelijke klimaat waarin ik woon, heb ik een film gemaakt over een verhaal dat ik, zonder dat ik dit letterlijk mee heb gemaakt, als mijn eigen verhaal beschouw."

» Bekijk de trailer


The Drop (30 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Dennis Lehane
Genre:
...
Drama, Misdaad


Locke is deze maand niet de enige film met Tom Hardy in de hoofdrol. De tweede film met de acteur is The Drop. Hierin speelt hij de eenzame barkeeper Bob Saginowki (Hardy) die geld wegsluist voor de onderwereld van Brooklyn. Onder druk van zijn werkgever, en tevens neef, Marv (Gandolfini) raakt Bob betrokken bij een compleet mislukte roofoverval. Hij wordt het middelpunt van een diepgaand onderzoek in de buurt waarin vrienden, families en vijanden samenwerken om wat te verdienen, koste wat het kost. Ook deze film is goed ontvangen, wat blijkt als we een blik op RottenTomatoes werpen. 89 procent van de critici schreef volgens de site een positieve recensie. "Er is een tekort aan gelijk geaarde misdaaddrama's, maar The Drop weet daar bovenuit te stijgen door een slim geschreven scenario en sterke cast."

» Bekijk de trailer


The Disappearance of Eleanor Rigby (30 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Ned Benson
Genre:
...
Drama


Connor Ludlow (McAvoy) en Eleanor Rigby (Chastain) vormen een gehuwd koppel dat in New York woont. Connor brengt zijn dagen door in het restaurant waar hij werkt en Eleanor gaat weer naar de universiteit, voor haar opleiding. Gedurende hun dagelijkse levens, komt het koppel voor een levensveranderende gebeurtenis te staan, die de stabiliteit van het huwelijk bedreigt. Deze film, die ook wel eens onder met de subtitel Them genoemd wordt, vertelt het verhaal van beider perspectieven. Daarnaast zijn er twee andere films gemaakt: de ene vertelt de gebeurtenissen vanuit het perspectief van Connor (Him) en de andere vanuit dat van Eleanor (Her). Alleen Them zal in de bioscoop draaien, waar Him en Her waarschijnlijk enkel op DVD en / of Blu-ray uitgegeven worden. De reacties zijn verder gemengd; RottenTomatoes kent de film een percentage van zestig procent toe en prijst vooral het acteerwerk van Chastain en McAvoy. Verder biedt de film een originele blik op verhalen van liefde en verlies.

» Bekijk de trailerWild Tales (30 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Damián Szifrón
Genre:
...
Drama, Komedie, Thriller


Wat is er voor nodig om jou te doen knappen en je meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? Wild Tales is een zwarte komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van onontkoombare corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Regisseur Damián Szifrón vertelt in de film een zestal verhalen. Het eerste verhaal speelt zich af in een vliegtuig vol mensen die erachter komen dat ze iets met elkaar delen. Het tweede is een verhaal van wraak en het derde een verhaal dat begint met een gewone woede-uitbarsting op straat, die zich ontwikkelt tot iets van ongelofelijke proporties. Een man die het helemaal gehad heeft met de bureaucratie van de regering staat centraal in het vierde verhaal van Sifrón. Dan is er nog het verhaal van een rijke familie die probeert de zoon des huizes uit de gevangenis te kopen, nadat die in een auto-ongeluk iemand gedood had. Tot slot wordt er nog verteld over een huwelijk, waar een jaloerse bruid haar receptie in een bizarre ervaring voor haar echtgenoot en een aantal gasten verandert.

» Bekijk de trailer

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Aardige maand met Gone Girl, Locke, A Walk Among the Tombstones, Fury, Blind, Infiltrant & The Drop. Snap alleen niet waarom Locke zo laat verschijnt. In andere delen van de wereld is de Blu-ray al te koop.

Roeltje

Avatar

The Boxtrolls en Gone Girl voor mij! Smiley face
The Judge lijkt me ook wel goed, maar eerst de recensies afwachten.

benjamin

Avatar

Zeker Gone Girl voor mij en ook naar Fury interesse. The Drop en Locke al gezien en beide goede films met een dijk van een prestatie van Tom Hardy.

Olrik

Avatar

Gone Girl voor mij deze maand!
The Judge lijkt me ook wel wat, maar toch maar even de recensies afwachten.

JamesBond

Avatar

'Gone Girl' is wellicht de film waar ik dit jaar het meeste naar uitkijk, dus die ga ik absoluut zien! T+)

'2/11: Het Spel Van De Wolf' had mij alleen interessant geleken omdat ik het boek momenteel lees (wat ik zeer goed vind) maar de film schijnt dus verdomd weinig te maken hebben met 'De Tweede November' dus die laat ik maar links liggen...

Mark

Avatar

Ga proberen om ze allemaal te kijken, Infiltrant en Gone Girl ben ik het meest benieuwd naar.

mooffie

Avatar

Filmtotaal "...en speelvolle verhaal..."

zal wel "speelse verhaal" bedoeld worden

Masterbrain

Avatar

Bah bah wat een slechte filmjaar zeg met zoveel bagger films , mischien wel de slechtste in jaren. Wat hebben we gezien transformers , Days of future past , Maleficent , the winter soldier en guardians of the galaxy en dat was het en aan het einde van dit jaar nog the Hobbit en daarmee is het duidelijk dat fanatasie en superhelden genres de overhand nemen , geen enkele waaridge down to earth film gezien die voor de oscars gemaakt is of gewoon echt cinema is , hoop dat volgend jaar beter zal zijn , maar dan ook veel beter.

benjamin

Avatar

Gone Girl wel sowieso dé topper van de maand, zou ik denken.

NieuwsFilm

meest populair