'Guardians of the Galaxy' de favoriete film van 2014

De sci-fi komedie blijft Interstellar en The Wolf of Wall Street voor.

Gisteren plaatsen we de Top 10 van FilmTotaal en de afzonderlijke lijsten van de recensenten en nieuwsredacteuren. Hieronder zie je de uitslag van de POLL over het filmjaar 2014 en het blijkt dat de lijstjes er compleet anders uitziet.

De nummer één film van de FilmTotaal-bezoekers blijkt de sci-fi komedie Guardians of the Galaxy. De film van James Gunn kreeg een vijfde van de circa 1.150 stemmen. De Marvel Studios titel bleef het sci-fi drama Interstellar enkele procenten voor. De over het algemeen toch wat mild ontvangen film van Christopher Nolan kwam uit op vijftien procent van de stemmen. Op de derde stek eindigde de misdaadkomedie The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese, goed voor dertien procent.

Hieronder de Top 10 films volgens de bezoekers van FilmTotaal:

1. Guardians of the Galaxy - 19%
2. Interstellar - 15%
3. The Wolf of Wall Street - 13%
4. The Hobbit: The Battle of the Five Armies - 8%
5. Dawn of the Planet of the Apes - 6%
6. Captain America: The Winter Soldier - 5%
7. Gone Girl 4%
8. X-Men: Days of Future Past - 4%
9. The Grand Budapest Hotel - 3%
10. Vijf films met 2%: Boyhood, Edge of Tomorrow, Her, 12 Years a Slave, Whiplash

Als bovenstaande lijst wordt vergeleken met de Top 10 van FilmTotaal dan blijkt dat de nummer één van de recensenten en nieuwsredacteuren van FilmTotaal ontbreekt onder de toppers van de bezoekers. Nightcrawler kreeg slechts één procent van de stemmen. De nummer één van de bezoekers, Guardians of the Galaxy, staat wel in de lijst van FilmTotaal, namelijk op de vierde plaats én één keer op de nummer één-positie van een (deze!) redacteur. Er zijn in totaal zes overeenkomstige titels met Guardians of the Galaxy, The Wolf of Wall Street, The Grand Budapest Hotel, Boyhood, Her en Whiplash. Hierbij de kanttekening dat de laatste drie films op een gedeelde tiende plaats staan.



NieuwsFilm

meest populair