James Gunn's favoriete films uit 2014

De lijst betreft zijn persoonlijke favorieten.

'Guardians of the Galaxy' regisseur James Gunn is een van die filmmakers die graag contact heeft met zijn fans (of gewoon collega-film geeks). Op zowel Twitter, Instagram als Facebook is James altijd heel open over het beantwoorden van vragen, het delen van achter de schermen foto's en zelfs discussies over films in het algemeen.

James Gunn heeft nu zijn favoriete films van 2014 bekend gemaakt. Zijn lijst, waarbij hij duidelijk heeft laten weten dat het zijn persoonlijke favorieten betreft en niet noodzakelijk de beste films, bevat zowel Hollywood-films als films met een laag budget.

"Ik moet toegeven, als gevolg van mijn drukke schema, heb ik waarschijnlijk minder films gezien dan enig ander jaar, buiten het jaar voor ik begon met filmen. En ik zal natuurlijk niet Guardians of the Galaxy op deze lijst vermelden, want dat zou niet eerlijk zijn. Maar dit zijn de favorieten die ik heb gezien. De lijst staat niet op volgorde, maar Whiplash is mijn favoriet van allemaal; ik raad jullie zeker aan om deze direct te gaan kijken."

- Whiplash, (Damien Chazelle)
- The LEGO Movie, (Phil Lord & Christopher Miller)
- Edge of Tomorrow, (Doug Liman)
- The Drop, (Michaël R. Roskam)
- Dawn of the Planet of the Apes, (Matt Reeves)
- Boyhood, (Richard Linklater)
- The Raid 2, (Gareth Evans)
- Heaven Knows What, (Josh Safdie & Benny Safdie)
- Captain America: The Winter Soldier, (Anthony Russo & Joe Russo)
- Begin Again, (John Carney)
- The Hive, (David Yarovesky)
- John Wick, (David Leitch & Chad Stahelski)

Ook zette James er nog een paar notities bij namelijk: "Dit zijn mijn favorieten, niet per se de beste. Het hoeft niet jouw favoriet te zijn. Het moet het jaar van de regisseuren-teams zijn, aangezien er vier paren zijn. Ja, je hebt gelijk, ik hou van actiefilms." En ook liet hij weten snel zijn favoriete nummers en tv-programma's van het jaar te posten.



NieuwsFilm

meest populair