Top 10 best verdienende acteurs & actrices

Top 10 best verdienende acteurs & actrices

Wie bracht het meeste geld in het laatje afgelopen jaar?

Forbes heeft zijn jaarlijkse lijstje met de best verdienende acteurs bekend gemaakt. De lijst wordt aangevoerd door acteurs en actrices die in superheldenfilms speelden, waarmee weer eens des te duidelijker wordt gemaakt dat 't grote geld op dit moment in comicverfilmingen ligt.

10. Will Smith
Bekijk de afbeelding Wereldwijde box office: 775 miljoen dollar
Smith speelde een van de hoofdrollen in Suicide Squad, dat fel bekritiseerd werd, maar desondanks 745 miljoen dollar ophaalde aan de wereldwijde box office. Dat maakt de bulk uit van zijn totale verdienste dit jaar, die enkel nog aangevuld wordt met Smiths werk aan Collateral Beauty.

9. Felicity Jones
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 805 miljoen dollar
Felicity Jones heeft een druk jaar. Niet alleen speelt ze de hoofdrol in Rogue One (dat na krap twee weken al een half miljard opbracht), ook is ze dit jaar te zien in films als Inferno en A Monster Calls. Als Rogue One eerder was uitgekomen, had ze vermoedelijk helemaal bovenaan de lijst gestaan.

8. Ryan Reynolds
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 820 miljoen dollar
Acteur Ryan Reynolds heeft zijn plek aan maar één film te danken en dat is natuurlijk Deadpool. Het duurde jaren om Deadpool gemaakt te krijgen, maar het is Reynolds en regisseur Tim Miller uiteindelijk gelukt. Het resultaat: een humoristische box office hit, die 783 miljoen dollar opbracht.

7. Henry Cavill
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 873 miljoen dollar
Henry Cavill scoorde dit jaar met Batman v Superman: Dawn of Justice de best presterende film uit zijn carrière. Met zijn rol als Superman heeft hij dus eindelijk zijn draai gevonden in Hollywood, na flops als The Man from U.N.C.L.E. en Immortals. Volgend jaar speelt 'ie in Justice League.

6. Ben Affleck
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,02 miljard dollar
Affleck haalde net als Cavill veruit het meeste geld op met Batman v Superman: Dawn of Justice, maar was dit jaar ook te bewonderen in The Accountant. Daarmee werd nog eens een mooie 148 miljoen dollar verdiend. En dan is er nog zijn kleine rolletje in DC-film Suicide Squad.

5. Amy Adams
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,04 miljard dollar
Het houdt maar niet op met vermeldingen van Batman v Superman: Dawn of Justice, want ook Amy Adams behaalde haar topplek voornamelijk dankzij die superheldenfilm. Maar de actrice was ook te zien in Arrival, dat wereldwijd al goed was voor 144,4 miljoen dollar.

4. Margot Robbie
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,1 miljard dollar
Ook Robbie haalde succes met Suicide Squad. Maar dat is niet de enige film waarmee de actrice succes behaalde. Ze was immers ook te zien in actiefilm The Legend of Tarzan, die wereldwijd 356 miljoen dollar opbracht en komedie Whiskey Tango Foxtrot. Die was goed voor iets meer dan 20 miljoen.

2. Robert Downey Jr.
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,15 miljard dollar
Robert Downey Jr. speelde in slechts één film afgelopen jaar, maar dat was meteen de best verdienende film van het jaar. We hebben het dan natuurlijk over superheldenfilm Captain America: Civil War. Het bezorgde Downey Jr. in elk geval een gedeelde tweede plek dit jaar.

2. Chris Evans
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,15 miljard dollar
Acteur Chris Evans zat net als Robert Downey Jr. praktisch stil, op Marvel-succes Captain America: Civil War na. Het was een actievehikel dat in naam dan wel draait om zijn personage, maar uiteindelijk een ensemblefilm was waarvoor bijna het hele Marvel-filmuniversum mocht komen opdraven.

1. Scarlett Johansson
Bekijk de afbeeldingWereldwijde box office: 1,2 miljard dollar
Ook Scarlett Johansson speelde in Marvel-succes Captain America: Civil War, maar de beste dame zat in tegenstelling tot collega's Evans en Downey Jr. niet stil. Ze speelde ook nog Hail, Caesar! en The Jungle Book. Die laatste heeft Forbes overigens niet meegerekend.

NieuwsFilm

meest populair