Top 10 meest afgegleden acteurs

Top 10 meest afgegleden acteurs

Een van de best scorende polls in de geschiedenis van onze site... wat is de uitslag?

Vorige week zondag organiseerden we een uitzonderlijk goed scorende poll. Daarin vroegen we jullie naar de meest afgezakte acteur of actrice. Soms gebeurt het een acteur immers dat, na jaren van succes, dat magische randje ineens kwijt is. Jullie stemden vol enthousiasme en ook ongelofelijk veel en dus presenteren we in deze special de top tien.

1. Nicolas Cage (23%)
Bekijk de afbeeldingNicolas Cage is toch wel de terechte nummer een, en met een hele grote overmacht. Een kwart van de stemmen ging naar de acteur die in de ene na de andere slechte B-film te zien is. Daarvan lijken er elk jaar wel drie van uit te komen en doet Cage niets anders dan op de automatische piloot alles afraffelen. Dieptepunten zijn o.a. Left Behind (2014), Pay the Ghost (2015) en Army of One (2016).


2. Johnny Depp (11%)
Bekijk de afbeelding Ooit een van de meest winstgevende acteurs. Depp haalde grote successen met rollen in o.a. Edward Scissorhands (1990) en Pirates of the Caribbean (2003), maar nu lopen mensen minder warm voor zijn films. Wellicht omdat zijn rollen vaak typetjes zijn en dat een bekend riedeltje is geworden. Recent flopte bijvoorbeeld nog The Lone Ranger (2013), waar men hoge verwachtingen van had.


3. Wesley Snipes (10%)
Bekijk de afbeelding Blade (1998) is een van de films die regelmatig genoemd wordt als de film waardoor het comic-genre weer opleefde. In de film speelde Wesley Snipes de hoofdrol en deed dat met verve. Later verdween de acteur van de A-List en maakte hij vaak foute keuzes. Denk maar aan Game of Death (2010) en Gallowwalkers (2012). Geen wonder dus dat de acteur al jaren lobbyt voor een nieuwe Blade.


4. Robert De Niro (10%)
Bekijk de afbeelding Robert De Niro is zo'n acteur die in teveel goede films heeft gespeeld om allemaal te noemen. Een hele kleine greep: The Godfather: Part II (1974) Raging Bull (1980) en Once Upon a Time in America (1984). Maar de afgelopen jaren lijkt hij weinig interessants meer te maken. Wat te denken van Godsend (2004) en het bijzonder matige Bad Grandpa (2016).


5. Val Kilmer (9%)
Bekijk de afbeeldingStond Val Kilmer ooit echt helemaal aan top? We denken van niet, maar alsnog haalt de acteur veel stemmen. Wellicht is het omdat hij ooit een prima rol speelde in Heat (1995), en The Ghost and the Darkness (1996), maar de afgelopen jaren in niets noemenswaardigs meer speelde. Recent speelde Kilmer alleen in matige films als Seven Below (2012) en Standing Up (2013).


6. Bruce Willis (8%)
Bekijk de afbeeldingDie Hard (1988), Pulp Fiction (1994), Twelve Monkeys (1995). Zomaar wat films waarin Willis speelde en die het goed deden. Maar waar Live Free or Die Hard (2007) nog een prima film was, lijkt Willis nu een beetje het gevoel met het publiek kwijt te zijn. Hij maakt nu vooral matige actiefilms, als Extraction (2015), Marauders (2016) en Precious Cargo (2016).


7. Arnold Schwarzenegger (6%)
Bekijk de afbeelding Als je aan Arnold Schwarzenegger denkt, dan denk je ook aan The Terminator (1984), de franchise waar de voormalig Mr. Universe groot mee werd. Lang niet alle films waarin Schwarzenegger vroeger speelde, zijn goed ontvangen, maar zijn films waren financieel in elk geval een succes. Hoe anders is dat nu, met het recente Terminator: Genisys als dieptepunt.


8. Will Smith (5%)
Bekijk de afbeeldingSmith brak door met de hoofdrol in tv-serie The Fresh Prince of Bel Air en wist dat succes om te zetten naar de filmwereld. Hij was het hoogtepunt van Independence Day (1996) en zorgde hij voor het succes van Men in Black (1997). Vooral in komedies weet Smith indruk te maken. Als het aankomt op de wat serieuzere films, gaat het mis, zoals After Earth (2013) en Collatoral Beauty (2016).


9. Demi Moore (3%)
Bekijk de afbeelding Een enigszins opmerkelijke aanwezige op de lijst is Demi Moore, die - als we kijken naar de cijfers van films waarin ze speelde - nooit heel goed gescoord heeft. Een paar van de goed ontvangen films waarin ze te zien was, zijn o.a. A Few Good Men (1992) en Margin Call (2011), maar ze maakt veel meer foute keuzes. Wat te denken van het bijzonder matige LOL (2012), of wat recentere Wild Oats (2016)?


10. Kevin Costner (3%)
Bekijk de afbeeldingActeur Kevin Costner maakte ooit indruk met rollen in films als Dances with Wolves (1990) en JFK (1991), maar weet al enige tijd niet meer veel indruk te maken. Het verval lijkt zo'n beetje ingezet te zijn met het door velen verguisde Waterworld (1995) en The Postman (1997). De afgelopen jaren speelde de acteur nog rollen in kleinere en matig ontvangen films als Draft Day (2014) en 3 Days to Kill.

NieuwsFilm

meest populair