Algemeen

Tv-tips week 36: Beyond Sleep, Black & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

door Jim Pedd om 15:36 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Black (2015)
[/b]
Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Sanaa Alaoui, Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Sanaa Bourrasse

Mavela en Marwan zijn leden van twee rivaliserende jeugdbendes uit het Brusselse. Hij is lid van de 1080 en zij van Black Bronx. Na een ontmoeting op het politiebureau beginnen ze voor elkaar te vallen maar de strijd tussen de bendes maakt deze liefde zeer moeilijk.

Lees de recensie van Black geschreven door Jim Pedd -

Bekijk de trailer van Black.

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)
[/b]
Regie: Stephen Daldry | Cast: Tom Hanks, Thomas Horn, Sandra Bullock, Zoe Caldwell

Extremely Loud and Incredibly Close draait om de 9-jarige Oskar, die zijn vader verloor tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn grootouders wisten te ontkomen aan het bombardement op Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de dood van zijn vader vindt hij in een vaas een sleutel in een envelop met het opschrift 'Black'. Ervan uitgaande dat zijn vader hem een boodschap wilde nalaten, gaat hij in New York op zoek.

Lees de recensie van Extremely Loud & Incredibly Close geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Extremely Loud & Incredibly Close.

X-Men Origins: Wolverine (2009)
[/b]
Regie: Gavin Hood | Cast: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Will i Am

Film over het verleden van de X-man Wolverine, waarin hij verschillende personages uit de comics tegenkomt, opgeleid wordt als supersoldaat in het weapon X programma en een confrontatie heeft met Victor Creed alias Sabretooth.

Lees de recensie van X-Men Origins: Wolverine geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van X-Men Origins: Wolverine.

Source Code (2011)
[/b]
Regie: Duncan Jones | Cast: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright

Source Code moet een erg goede en spannende actiefilm worden. Zo kreeg de film op RottenTomatoes een score van 91%, op basis van 216 recensies. De film volgt de soldaar Colter Stevens, die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel is van een missie om de man te vinden die verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van de onbekende man en probeert er gedurende die paar minuten achter te komen wie verantwoordelijk is voor de aanslag om hem uiteindelijk tegen te kunnen houden. Topcriticus Roger Ebert wederom aan het woord: But Jones has the right spirit, Gyllenhaal and Monaghan are adept at playing their variations on the eight minutes, and here's a movie where you forgive the preposterous because it takes you to the perplexing.

Lees de recensie van Source Code geschreven door Thomas Hermssen -

Bekijk de trailer van Source Code.

The Amazing Spider-Man (2012)
[/b]
Regie: Marc Webb | Cast: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary

The Amazing Spider-Man is het verhaal van Peter Parker, die bij zijn oom en tante woont. Zijn ouders verdwenen namelijk spoorloos toen hij nog een kind was. Nu is hij een tiener en gaat hij naar de middelbare school, waar hij Gwen Stacy ontmoet. Al snel worden de twee verliefd op elkaar, maar dat gaat niet helemaal zonder problemen. Zijn zoektocht naar de ware toedracht van de verdwijning van zijn ouders leidt hem naar Oscorp en het laboratorium van Dr. Curt Connors. Dit was een collega van Peters vader, maar ook hij heeft een geheim te verbergen. Net als Peter, die ook Spider-Man is, heeft Connors ook een alter ego: The Lizard. Terwijl de strijd tussen die twee losbarst, moet Peter keuzes maken die zijn leven veranderen en zijn lot als held vormen.

Lees de recensie van The Amazing Spider-Man geschreven door Bart Snoek -

Bekijk de trailer van The Amazing Spider-Man.

Pitch Perfect (2012)
[/b]
Regie: Jason Moore | Cast: Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Brittany Snow

Twee concurrerende a capella zanggroepen, Divisi (allemaal meisjes) en Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het "International Championship of Collegiate A Capella" (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. Divisi krijgt echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, vele van hen zijn afgestudeerd en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.

Lees de recensie van Pitch Perfect geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Pitch Perfect.

Beyond Sleep (2016)
[/b]
Regie: Boudewijn Koole | Cast: Reinout Scholten van Aschat, Jakop Ahlbom, Maria Annette Tanderød Berglyd, Anders Baasmo Christiansen

De mythische zoektocht van een jonge man naar een steen die uit de hemel is komen vallen. Daarbij reist hij door het sadistische universum van Noord-Europa. Hij vindt vergiffenis op de rand van gekheid. Gebaseerd op het iconische werk 'Nooit meer slapen' van Willen Frederik Hermans.

Lees de recensie van Beyond Sleep geschreven door Jim Pedd -

Bekijk de trailer van Beyond Sleep.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Betere tip: knal een DVD'tje in je speler.

benjamin

Avatar

X-Men Origins: Wolverine als tip?

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Betere tip: knal een DVD'tje in je speler."
DVD? Werkelijk. Dat is jouw tip.

Beste Thomas. Even voor de goede orde. We leven in het jaar 2017.

Er zijn dus ook 1080p Blu-ray's en 2160 UHD's schijven beschikbaar, tevens bijhorende spelers.

Wil je toch de iets mindere kwaliteit gaan kijken, maar wel het gemak dan zijn er ook de streamingservices zoals de Netflix, Videolands e.d.

DVD'tje opzetten, kan je net zo goed een HD TV kanaal gaan opzetten b.v. Veronica HD voor X-Men Origins: Wolverine. Een filmtip voor mensen die levensmoe zijn.

ThomasOMalley

Avatar

Ik kijk nog liever een fijne film met mindere kwaliteit dan dat ik de tips van deze week ga kijken. Dus ja, een DVD'tje.

ThomasOMalley

Avatar

Ik kijk nog liever een fijne film met mindere kwaliteit dan dat ik de tips van deze week ga kijken. Dus ja, een DVD'tje.

ThomasOMalley

Avatar

Ik kijk nog liever een fijne film met mindere kwaliteit dan dat ik de tips van deze week ga kijken. Dus ja, een DVD'tje.

ThomasOMalley

Avatar

Haha, nou die collectie is inmiddels al een poos de deur uit.

NieuwsFilm

meest populair