De 11 favoriete superhelden uit het Marvel-filmuniversum

Ben jij het hiermee eens?

Afgelopen week keken we terug op de belangrijkste helden die reeds zijn geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe. Hieronder de uitslag met de 11 meest favoriete personages, op basis van bijna 1.500 stemmen.

1. Iron Man 22%
Geen onverwachte koploper. Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man is het gezicht van de franchise en ook de held die de franchise aftrapte. Met optredens in de drie Iron Man-delen, de twee Avengers-films, Civil War en Spider-Man: Homecoming heeft hij in veel films een rol gehad. Na Avengers 4 is zijn toekomst nog troebel. Downey Jr. lijkt onvervangbaar, maar hij wordt ongetwijfeld ook onbetaalbaar van Marvel Studios. Een van zijn beste scènes stamt nog altijd uit Iron Man uit 2008:


2. Captain America 15%
Het personage dat overduidelijk gegroeid is gedurende de reeks is Chris Evans' Steve Rogers / Captain America. Na zijn introductie in The First Avenger groeide Captain America uit tot een bepalend gezicht, via de Avengers-films en ook zeker de Captain America-films van de Russo's. Evans heeft aangegeven dat hij na Avengers 4 niet zal terugkeren. Een van zijn beste scènes komt uit The Winter Soldier uit 2014:


3. Spider-Man 11%
Zijn positie op de ranglijst lijkt iets gekleurd aangezien Spider-Man al een lange historie heeft op het witte doek. Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man debuteerde in Civil War uit 2016 en keerde terug in zijn solofilm Spider-Man: Homecoming. Door zijn hechte relatie met Tony Stark beschikt deze Spider-Man over krachtige outfits, zo ook in Infinity War. Holland lijkt nog een lange toekomst te hebben in het MCU.


4. Hulk 9%
Na zijn debuut in The Incredible Hulk veranderde het personage enigszins, mede doordat Mark Ruffalo de rol van Bruce Banner / Hulk overnam. Na optredens in de Avengers-films keerde hij terug in Thor: Ragnarok en daarin is Hulk een stuk gecontroleerder geworden. De kans lijkt groot dat Hulk terugkeert na Avengers 4. De Hulkbuster-scène uit Age of Ultron (2015):


5. Thor 9%
Samen met de Guardians of the Galaxy lijkt Chris Hemsworths Thor het grootste voorbeeld dat het meer fantasierijke superheldengenre niet zonder humor kan. Na twee meer serieuze films kwam Thor pas echt tot leven in het recente, uiterst melige Thor: Ragnarok. Hij was ook te zien in de Avengers-films, maar was samen met de Hulk de grote afwezige in Civil War. Aangezien de filmreeks verder de ruimte in zal gaan, lijkt een aanblijven van Hemsworth als Thor na Avengers 4 geen onlogische.


6. Star-Lord 7%
Chris Pratts Peter Quill / Star-Lord is de leider van de Guardians en blijkt half mens / half "god". We zagen hem uiteraard in de twee Guardians of the Galaxy-films en hij leerde zichzelf kennen na zijn ontmoeting met zijn vader Ego (the Living Planet). De Han Solo van het Marvel Cinematic Universe keert op zeker terug na Avengers 4, aangezien ook Vol. 3 volgt. Uiteraard is hij ook bekend van zijn Awesome Mix-tapes:


7. Doctor Strange 6%
Een nieuwer en heel belangrijk personage in het MCU is Benedict Cumberbatchs Stephen Strange / Doctor Strange. Hij is de poort naar andere dimensies en tijdreizen en hij zal ongetwijfeld een grote rol spelen in de twee nog te verschijnen Avengers-films. Hoe hij Doctor Strange wordt zagen we uiteraard al in zijn herkomstfilm uit 2016 en we zagen hem kort in Thor: Ragnarok. Zijn eerste stappen in de magische wereld:


8. Black Panther 4%
Net als Spider-Man werd Chadwick Bosemans T'Challa / Black Panther geïntroduceerd in Civil War uit 2016. En ondertussen is duidelijk hoe geliefd het personage en zijn thuiswereld Wakanda zijn. Zijn recente solofilm blijkt een monsterhit en met een belangrijk aandeel in minimaal Infinity War lijkt zijn toekomst veiliggesteld. Een tweede solofilm is reeds bevestigd.


9. Groot 3%
Het boomachtige 'Flora colossus'-wezen Groot kreeg zijn eerste optreden in Guardians of the Galaxy. Het bleek een meesterzet, aangezien Groot - ingesproken door Vin Diesel - uitgroeide tot het oogappeltje. Dit ook mede door zijn dood en zijn nakomeling Baby Groot, in het nafilmpje. In Guardians of the Galaxy Vol. 2 was de iets oudere Baby Groot een prima stukje vermaak en Teen Groot is al geintroduceerd. De vraag is hoe hij terugkeert in Vol. 3. Baby Groot:


10. Rocket 3%
Net als Groot heeft Rocket een hoog aaibaarheidsgehalte in zowel Guardians of the Galaxy als Vol. 2. Met de stem van Bradley Cooper is hij nadrukkelijk aanwezig en we zien hem na de twee Avengers-films ongetwijfeld terug in Vol. 3. Op zeker met de nodige wapens:


11. Black Widow 3%
Er komen meer vrouwelijke helden aan, maar tot op heden is Scarlett Johanssons Natasha Romanova / Black Widow - samen met met Elizabeth Olsens Wanda Maximoff / Scarlet Witch - een van de weinige echte vrouwelijke krachten in de reeks. Ze dook voor het eerst op in Iron Man 2 en kreeg een belangrijke bijdrage in de reeks, waaronder in The Winter Soldier. Een solofilm zou in de maak zijn.



NieuwsFilm

meest populair