Featured

De 25 films en series die in het Marvel Cinematic Universe gaan verschijnen!

Een compleet overzicht van alles wat er gepland staat in het MCU.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Na 23 films verspreid over ruim 10 jaar wist Marvel Studios de succesvolste filmfranchise tot op heden neer te zetten. En komende jaren wordt dit bevestigd met minimaal 25 producties in zo'n 4 tot 5 jaar tijd. Hieronder een overzicht wat er officieel in ontwikkeling is bij Marvel Studios.

Dit jaar wordt overigens afgetrapt met de film The New Mutants. Deze Marvel-film maakt nagenoeg zeker geen onderdeel uit van het Marvel Cinematic Universe. In 2020 volgen zes Marvel-films en series die dat wel doen. In de jaren daarna wordt het aantal alleen maar opgeschroefd.


Films & series in 2020

Het jaar 2020 lijkt op het eerste oog misschien een wat rustig jaar te zijn, maar dat valt best mee. Uiteraard verschijnen er maar twee films van Marvel Studios, maar ook de Sony Pictures komt met twee films die op één of andere manier aansluiten op het MCU. Daarnaast verschijnen de eerste twee Marvel-series op Disney+.

1 | 29 april: Black Widow
2 | augustus: The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
3 | 13 augustus: Morbius (Sony)
4 | 2 oktober: Venom II (Sony)
5 | 4 november: Eternals
6 | Eind 2020: WandaVision (Disney+)
Films & series in 2021

Het jaar 2021 is het eerste jaar dat er officieel vier films verschijnen die ook daadwerkelijk door Marvel Studios zijn gemaakt, al blijft Spider-Man: Homecoming 3 eigendom van Sony Pictures. Aangezien WandaVision tot voor kort gepland stond voor 2021 zou het kunnen dat een serie gepland voor 2022 naar voren wordt geschoven.

7 | 12 februari 2021: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
8 | 7 mei 2021: Doctor Strange in the Multiverse of Madness
9 | Lente 2021: Loki (Disney+)
10 | Zomer 2021: What If...? (Disney+)
11 | 15 juli 2021: Spider-Man: Homecoming 3 (Sony)
12 | Herfst 2021: Hawkeye (Disney+)
13 | 5 november 2021: Thor: Love and Thunder
Films & series in 2022
Alweer even geleden werd bekend dat Marvel Studios in 2022 vier waarschijnlijk compleet eigen films gaat uitbrengen. Eén van die films is al bekend. Daarnaast verschijnen er films op 18 februari, 19 juli en 7 november. De drie Disney+ series hebben nog geen verschijningsmoment, maar moeten in 2022 verschijnen. De kans bestaat dus dat één (of misschien wel meer) van deze series naar 2021 gaat.

14 | 6 mei 2022: Black Panther II
15 | 2022: Ms. Marvel (Disney+)
16 | 2022: She-Hulk (Disney+)
17 | 2022: Moon Knight (Disney+)


Officieel nog geen datum

In 2023 verschijnen ook vier films in het MCU. De volgende datums zijn al geprikt: 17 februari, 5 mei, 28 juli en 3 november. Van onderstaande film is nagenoeg zeker dat ze verschijnen, al kan de titel uiteraard nog aangepast worden. Een aantal van de films zal in 2022 verschijnen.

18 | Blade
19 | Ant-Man 3
20 | Guardians of the Galaxy Vol. 3
21 | Captain Marvel 2
22 | Fantastic Four
23 | X-Men mutantenfilm
24 | Avengers 5
25 | Deadpool 3 - officieel niet bevestigd als MCU-film11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

De koek is wel een beetje op aan het raken heb ik het idee. Anderzijds was destijds Iron Man een veel grotere klapper dan verwacht.

adofmirosch

Avatar

Nee hoor Marvel maakt geen lopende band films en series ;)

Master Of Films

Avatar

Van Black Widow ben ik wel een voorstander van. Smiley face
Maar....

Ik merk dat we dit jaar nog meer Sony meuk gaan krijgen.
En dan nog die D+ series. Middelmatig. Niet bepaald Netflix's Daredevil/Punisher niveau ben ik bang.

Oh enne 2022 zijn er weer van die PC Woke titels op D+
Beide dames (Kamala Khan & Jennifer Walters) zijn toffe karakters.
Maar.....

Ik ben bang dat er bepaalde nadrukken van Kamala Khan wordt opgelegd. Net zoiets van...we plaatsen een homo in een MCU film (zoals Endgame, Eternals), want homo. Of de wel bekende "sterke" vrouw ala Captain Mary Sue. Waarmee Carol Danvers (voorheen Ms. Marvel) helemaal is verpest.
She-Hulk precies hetzelfde lot als Khan.

Persoonlijk heb ik geen boodschap aan Hollywood (en vooral Disney) met hun "levenslessen".

krisiz

Avatar

Ik kan niet wachten!

RoberPaulsen

Avatar

Ze gaan werkelijk helemaal tot de bodem. Tot er werkelijk iemand te wachten op een Loki-film?

Sparrow09

Avatar

@roberpaulsen Nee, daarom krijgen we een serie????????

Aeon

Avatar

Helaas ben ik ook bang dat het prekende van Disney de mcu gaat verknallen. Echter vind ik in jullie opmerkingen nogal wat tegenstrijdige verhalen.
Sterke vrouw is homo sinds wanneer dus je zit duidelijk nog steeds wat k** angst bij jullie in. En als we dan eens even hoe goed homofiel karakter erin gooien dus niet gewoon homo of gewoon lesbisch maar omniseksueel panseksueel of transseksueel daar gaan jullie compleet uit je plaat.
Wat laten we even welzijn racistisch Nederland kan dat niet hebben. En dat is dan wel weer mooi zoals Disney het graag ziet

Ook haalt deze gele totaal niet ter zake doende discussie ontstaat verdere weg van het probleem wat hier nu eigenlijk echt aan de hand is. Namelijk dat de nalatenschap van Marvel gebruikt wordt als Plee papier door Disney.
daarin waren de verhalen gecompliceerd de karakters multidimensionaal de gingen ze keer iets fout wat opgelost moet worden Nu is het allemaal laai.

Ik volg van de mcu een paar fanfiction sites en daar staat op één van die sites een verhaal op Wat toevallig ,toevallig gaat over een zevende in finity stone en nemesis heel sterk uitgewerkt met Hobbit met ook eigen men met inderdaad een hoofdrol voor Loki een goede sterke kast eromheen en dan denk ik wat is hier aan de hand zijn ze dat aan het uitproberen op die site en waar moet u dit verhaal niet verfilmd.
is het omdat dat te sterk steunt op de gehele Noorse mythologie van goden en wilt Disney een christelijke organisatie dat niet hebben wat is hier nog meer aan de hand. En om dan te gaan roepen Het ligt aan de homo's kijk alsjeblieft twee tellen verder.dan kun je net zo goed roepen Het ligt aan de Turken of aan de zwarte of aan de weet ik wat.
Disney heeft met die hele Noorse mythologie gewoon meer afgebeten als dat ze verwacht hadden en dat proberen ze nu ver- christelijken.

Dat ze daarbij Marvel de nek omdraaien doet er zoveel niet toe niet voor hun.

Aeon

Avatar

Kleine kanttekening Ik weet niet of jullie op Tumblr zitten maar zo'n paar miljoen Mensen zitten op een Loki film te wachten zit er serieus op een Loki film te wachten.

Colruiter

Avatar

Het zal uiteindelijk teveel worden, veel te veel, we worden overspoelt door superhelden, want niet alleen Disney maakt superheldenfilms en je vraagt je af hoe je al die films boeiend kan houden.

Renegade

Avatar

Ik persoonljjk ben gek op superhelden films en geniet er enorm van. Laat maar komen.

Mothercopper

Avatar

Marvel zou met WW Hulk een geweldige Avengers 5 kunnen hebben. Echter, in de comics veegt de hulk met alle helden de vloer aan. Dus dat verlies moeten ze dan maar slikken ... of ... Hulk vs Wolverine. Eigenlijk zouden dat de 2 films van Marvel zijn waarvoor ik nog naar de bios ga.

NieuwsFilm

meest populair