Dit zijn de tien grootste plotgaten in het MCU

Dit zijn de tien grootste plotgaten in het MCU

Welke dingen kunnen we niet vergeten?

Als je een gedeeld filmuniversum bouwt met meer dan twintig films die allemaal op de een of andere manier aan elkaar verbonden zijn, dan levert dat soms problemen op. Tien van die plotgaten zetten we in dit artikel voor je op een rij!

Nieuw element
In Iron Man 2 ontdekt Tony Stark een nieuw element. Dat doet hij met behulp van zijn vader, die een stel aanwijzingen achterliet in een model van het Epcot Center. Tony bedacht het dus niet direct zelf, maar moest een boel hints van zijn vader volgen. En dat was wel heel complex. Zo moest Tony toevallig naar SHIELD gaan, om daar een blooper reel te bekijken van zijn vader en vervolgens naar het model kijken. Nog toevalliger is dat precies dit element Tony's leven redt.

Bekijk de afbeelding
Alles genezen
Om maar even bij Iron Man te blijven: in Iron Man 3 kan Extremis ledematen opnieuw laten aangroeien bij mensen en huid en vlees terug laten groeien. Maar Tony Stark lijkt de technologie maar in de archieven gestopt te hebben. En dat terwijl hij daarmee het leven van Pepper Potts heeft gered. In Age of Ultron krijgt Hawkeye een experimentele behandeling om zijn huid terug te laten groeien, en is dat geen Extremis.

Bekijk de afbeelding
Bifrost Bridge
Tegen het einde van Thor wordt de Bifrost Bridge vernietigd. Inwoners van Asgard kunnen daardoor niet meer zomaar naar andere planeten reizen. Maar in The Avengers verschijnt Thor gewoon ten tonele en zegt hij dat het iets te maken had met duistere energie. Waarom is het verlies van de brug dan zo'n probleem?

Bekijk de afbeelding
Meerdere Infinity Gauntlets
Het leek een leuke easter egg in Thor. Een van de schatten in de schatkamer van Odin is een Infinity Gauntlet, compleet met zes Infinity Stones. Kevin Feige vertelde vervolgens dat er gewoon twee van die handschoenen waren in het MCU. En later zegt Hela dat dit gewoon een nepper is. Maar waarom zouden ze zoiets neps hebben in hun kluis?

Bekijk de afbeelding
Wanneer precies?
Een vroege scène van Spider-Man: Homecoming speelt zich direct na de strijd om New York in The Avengers af. Vervolgens gaan we naar het heden, wat acht jaar later is. Dat betekent dat Homecoming zich in 2020 afspeelt. Dan speelt de film zich na het zich in 2018 afspelende Avengers: Infinity War af en tijdens de blip. Maar dat kan dus niet met Avengers: Endgame.

Bekijk de afbeelding
De laatste?
In Guardians of the Galaxy zegt het Nova Corps dat Gamora de laatste van haar soort is. Thanos heeft haar thuisplaneet vernietigd. Maar in Avengers: Infinity War horen we dat hij de helft van de populatie uitgeroeid heeft en dat ze dus niet de laatste is.

Bekijk de afbeelding
Pym Particles
Hoe werken de Pym Particles nou precies? We leren erover in Ant-Man en het blijkt dat ze Ant-Man laten krimpen door de afstand tussen atomen te verkleinen. Dat klinkt een beetje plausibel, tot je belandt bij de Quantum Realm. Als je daar in wil komen, moet je kleiner dan een atoom zijn. Maar de Pym Particles laten de afstand tussen atomen krimpen...

Bekijk de afbeelding
Eerste keer?
In Thor komt onze held voor het eerst in zijn leven op onze planeet langs. Maar daar gaat iets mis. De Vikingen hebben immers tal van verhalen verteld over Thor, Loki en andere grote personages in Thor. Hoe kunnen ze dat precies doen als ze Thor nooit ontmoet hebben? Een uitleg hoeven we niet te verwachten.

Bekijk de afbeelding
The Raft
In Captain America: Civil War vechten Captain America en Iron Man met elkaar. De vrienden van Cap worden vastgezet op The Raft, maar dan komt Cap langs om hen te redden. Maar hoe is hij daar terecht gekomen? The Raft bevindt zich ver van de beschaving. En Cap heeft niet de middelen van SHIELD ter beschikking, of die van Tony Stark. Waar haalt hij dus het geld vandaan?

Bekijk de afbeelding
Hulk-geheugen
De reden waarom de Aarde weet dat Thanos eraan komt, is omdat Heimdall de Hulk naar zijn thuisplaneet terugstuurt. Als hij landt is hij geen Hulk meer, maar Bruce Banner en weet hij precies wat er aan de hand is. Maar in Thor: Ragnarok kan hij zich juist niks herinneren als Banner ontwaakt na een paar jaren als de Hulk. Hoe komt hij dan ineens aan dat goede geheugen?

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair