Featured

Hoe ziet die Marvel-kalender er nu opeens uit?

Ondanks de uitstel, toch veel Marvel onderweg!

door Bram de Groot om 10:43 in Featured
Een deel van de vele nieuwe Marvel-slechteriken verschijnt later dan verwacht in actie. Dat werd gisteren duidelijk. Marvel Studios zag zich genoodzaakt om de kalender weer eens aan te passen, met dank aan de coronacrisis.

Hieronder een snel overzicht van de Marvel-films en series die binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) en Sony Pictures Universe of Marvel Characters (SPUMC) gaan verschijnen komende jaren. En we kijken dan vooral naar de series en films die officieel zijn aangekondigd.

De Marvel-films en series in 2020

Voor 2020 stonden eigenlijk twee MCU-films (Black Widow, Eternals), twee SPUMC-films (Morbius, Venom 2 en twee MCU-series (The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision) gepland, voordat de pandemie de kalender compleet door elkaar gooide. Nu staat alleen nog WandaVision gepland, voor december 2020.De Marvel-films en series in 2021

Het jaar 2021 lijkt te gaan starten met de MCU-serie The Falcon and the Winter Soldier om vervolgens uit te kunnen kijken naar Black Widow (7 mei 2021). De franchise gaat verder met Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings die nu voor begin juli 2021 gepland staat.


Net als Black Widow is Eternals een heel jaar uitgesteld en deze verschijnt nu begin november. Mogelijk in het voorjaar, maar waarschijnlijk nu eerder in de zomer of het najaar verschijnt ook nog de MCU-serie Loki op Disney+, evenals de vermoedelijk meer losstaande animatieserie What If.... Er bestaat een heel klein kansje dat we via streaming de serie Hawkeye te zien krijgen.

Ook de SPUMC-films Morbius (19 maart 2021) en Venom: Let There Be Carnage (24 juni 2021) verschijnen volgend jaar en waarschijnlijk met heel veel mazzel debuteert vlak voor kerst 2021 de derde Spider-Man film met Tom Holland.De Marvel-films en series in 2022

Als vanaf heden alles blijft staan, dan kan 2022 een heel mooi jaar worden. De situatie is echter dat ook in 2022 nog e.e.a. gaat veranderen. Wat betreft de MCU-series staan in ieder geval Ms. Marvel, She-Hulk en Moon Knight gepland en aan die series wordt nu hard gewerkt.

Het MCU-filmjaar start met Thor: Love and Thunder (18 februari 2022) met vlak daarna Doctor Strange in the Multiverse of Madness (23 maart 2022). Voor mei 2022 staat Black Panther II gepland, maar door het overlijden van Chadwick Boseman zou die film zomaar op zijn minst vertraagd kunnen worden.

De kans bestaat dat die datum opgevuld wordt door Blade of Ant-Man 3, aangezien die reeds zijn aangekondigd. Voor 8 juli 2022 staat in ieder geval al Captain Marvel 2 gepland en in oktober moet ook een MCU-film verschijnen.Overige MCU en SPUMC-films

Marvel Studios wil in 2023 ook weer vier films uitgeven. Guardians of the Galaxy Vol. 3 en een Fantastic Four-film lijken titels die een plekje krijgen dat jaar. Hoogstwaarschijnlijk verschijnen er dat jaar weer MCU-series op Disney+.

En dan zijn er nog minimaal vier Marvel-films bij Sony Pictures in de maak, met Kraven the Hunter van regisseur J.C. Chandor, waarschijnlijk Madame Web van S. J. Clarkson, mogelijk Spider-Woman van Olivia Wilde en een Onbekende Film van schrijver Roberto Orci.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

2020 wordt hetzelfde als het MCU topjaar van 2009. Dan heb ik uiteraard over de MCU films. WandaVision is een unieke uitzondering geworden.

NieuwsFilm

meest populair