Rain Man

Rain Man (1988)

A journey through understanding and fellowship.

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Overbekende film is dit wel, met een sublieme Dustin Hofmann.
Maar het onderwerp, autisme, is niet echt mijn interessegebied, met alle respect voor die mensen.
Vond de film wat langdradig en dus ook saai.

Mathilde

Avatar

Dustin Hoffman speelt met regelmaat ontroerende scene's, bv het leren dansen met cruise is erg verterend om te zien. Cruise speelt eerst een wat koude rol die gaande de film opwarmt tot een mooi band met zijn autistische broer. Het is een fijne film om te zien, maar ook weer niet de beste..

swompie

Avatar

Vanavond voor de derde of vierde keer gezien en blijft een geweldige film! Fantastische hoofdrollen voor Hoffman en Cruise. Waarschijnlijk over een paar jaar weer kijken, en een paar jaar daarna weer en een paar jaar daarna.....

MrUnavoidable

Avatar

Gisteravond was ie te zien op het digitale net van MGM.
Ik zapte er toevallig op en bleef toch hangen tot het einde.Smiley face
Ik had em al vaker gezien, maar wou em toch weer effe zien.
Hij blijft leuk.

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Aha de film dat we in pav bekeken hebben
over het algemeen is het nog een goede film vindt ik
somms wat rare stukken maar ja

Gias

Avatar

Talpa is zelfs al heel lang geleden 10 gaan heten.

Dino_

Avatar

Talpa :B

Kimon

Avatar

Ben ik met je eens Mook...Cruise is juist op zijn best met zeer grote acteurs aan zijn zijde. Kijk maar naar "The colour of money" met Paul Newman

Crveni Luk

Avatar

Ik zei toch, Hoffman draagt de film maar Cruise speelt ook erg goed! 8-)

Filmp@ssie

Avatar

Zeer goede film die ook in zijn geheel wordt gedragen door de acteerprestaties van Dustin Hoffman.
Heeft ook maandenlang voor de opnames een studie gedaan omtrent het ziektebeeld van autistische patienten.
Het is duidelijk merkbaar in de gehele film dat Tom Cruise maar in de schaduw staat in vergelijking met Hoffman.

Crveni Luk

Avatar

Rain Man is een van de betere films van Tom Cruise en Dustin Hoffman. Dustin Hoffman draagt de film maar Cruise speelt ook erg goed.

Heb hem 7 keer gezien maar hij blijft geniaal!

RunForestRun

Avatar

Hele goede film. Cruise heeft me in eerste instantie weerhouden van het kijken van de film, maar uiteindelijk heb ik toch gekeken. Hofman speelt hier denk ik 1 van zijn allerbeste rollen. Ik ga vanavond zeker kijken.

Coeck

Avatar

Goeie fil!!
Vaker gezien, maar krijg bij voorbaad al kippenvel als ze in de badkamer zijn.
Dustin Hoffman is echt zo geweldig!!

Dus . . . ik ga weer kijken!! :Y T+)

Marlous

Avatar

Goede film, TE vaak gezien....Dit keer dus niet...

Derek Vinyard

Avatar

Oscar dubbel en dwars verdiend. Dustin Hoffman, wat een geweldenaar (zie ook The Graduate, Midnight Cowboy, Straw Dogs, Papillon en Marathon Man).

jur

Avatar

breul "wat een fantastische speler is toch dustin hofman,ook tom speelt goed, maar deze film is gewoon een topper,heb hem al gezien,maar hij is zo geweldig dat ik hem nog een keer ga kijken,dit is gewoon een topper"


Zit in het script, doet niets af aan de acteerprestaties van Tom Cruise.

Emilia46

Avatar

Prachtige film dit! Was ook ontzettend onder de indruk van Hoffman, ondanks dat ik al had gehoord dat hij geweldig was in deze rol, is hij toch nog beter gebleken dan ik gedacht had. Echt goed! (Cruise vond ik niet heel bijzonder om eerlijk te zijn..)

Otmeister

Avatar

Zeurdoos "Mooie verspreking :D

On-topic: Ik vind Tom Cruise juist het mindere punt van de film. Ok, hij zet een goede rol neer, maar de show word toch echt door Hoffman gestolen. Voor Cruise hadden ze ook een andere acteur kunnen nemen wat mij betreft..."


Daar ben ik het wel mee eens. Hoffman steelt inderdaad de show. Maar dat is niet zo vreemd. Hij is en blijft een geweldig acteur, en het akkefietje van Meet the Fockers vergeven we hem.

Duidelijk is dat Cruise, toch wel de meest overgewaardeerde acteur van zijn tijdperk, zich optrekt aan het spel van Hoffman. Maar ik neem het hem niet kwalijk. Een ieder die de kans krijgt om met Hoffman te mogen samenspelen, zou die kans moeten benutten, dus waarom Cruise niet? Neemt niet weg, dat er net zo goed een ander acteur voor in de plaats had kunnen staan.

De film zelf is erg sterk. Zeker als je bedenkt dat in '88 het begrip "autisme" niet algeheel erkend werd en men er bijzonder veel vraagtekens bij plaatste, en men (de deskundigen...) niet goed overweg wist te gaan met deze "patienten".

Fantastische film, hulde voor Hoffman, en Cruise... Tja... Tom weet zich uitermate goed te profileren met zijn All-American-Colgate-Smile.

Zeurdoos

Avatar

miszy_shakin_asz "Oke.. ik ga dus even zout in het eten gooien want ik vond het eigenlijk niet zo'n goede film."


Mooie verspreking :D

On-topic: Ik vind Tom Cruise juist het mindere punt van de film. Ok, hij zet een goede rol neer, maar de show word toch echt door Hoffman gestolen. Voor Cruise hadden ze ook een andere acteur kunnen nemen wat mij betreft...

Wicked

Avatar

Ik vond m goed. Hofman en Cruise zetten een heel aardig filmrol neer.
[rating 4.0]

Agent Smith

Avatar

Erg mooie film en Dustin Hofman is echt geweldig.
Heb thuis ook een broertje die leeft wat in een eigenwereldje en je ziet de trekjes wel terug in het personage alleen is het in de film erger dan bij mijn broertje.

Soapy

Avatar

Dat is echt zo een film die meer dan de moeite waard is.....geweldige cast en super sterk gespeeld....een "Klassieker" T+)

breul

Avatar

Wat een fantastische speler is toch dustin hofman,ook tom speelt goed, maar deze film is gewoon een topper,heb hem al gezien,maar hij is zo geweldig dat ik hem nog een keer ga kijken,dit is gewoon een topper

Meninho

Avatar

Een geweldige film. Tuurlijk speelt Dustin Hoffman geweldig, maar Tom Cruise word hierin iondergewaardeerd. Hij speelt namelijk heel subtiel van onuitstaanbare klootzak in het begin van de film tot sympathieke broer van.. aan het einde.

een absolute aanrader voor degenen die deze klassieker nog nooit gezien heeft.

WBFT

Avatar

Al zo vaak op T.V. geweest. Mocht je 'm niet kennen dan moet je zeker kijken. I.d.d. een super rol van Dustin en een erg passende rol voor Tom Cruise!

Belloq

Avatar

Geweldige rol van Dustin Hoffman. In deze film speelt ook dat mens van Hot Shots! Maar dat wisten jullie vast wel.