The Amazing Spider-Man (2012)

His past was kept from him. His search for answers has just begun.

Reviews (14)

Tarkus

Avatar

En naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film deze eens opnieuw bekeken.
Blijft een mooie prent, en wel heel benieuwd naar het vervolg . Smiley face

Commentaar 2012:
Net als zovelen stelde ik me vragen bij deze film, of het echt wel nodig was om nog eens opnieuw het verhaal van Spider-Man te vertellen, we hebben het toch allemaal al eens gezien, niet ?
Maar deze prent is voor mij wel eentje die prachtig is gemaakt en toch een extra dimensie aan het verhaal toevoegt.
Dat de film zoveel slechte commentaren krijgt, omdat we het allemaal al gehad hebben, vind ik zeer onterecht, dat wist je op voorhand.
Neen dit is een steengoede prent, en iedereen had hem de hemel ingeprezen mocht men niet de vergelijking maken met de eerdere filmen van Sam Raimi.
De vertolkingen zijn prima, van de ganse cast, de beelden zijn prachtig en dat is de actie ook.
Prima film is dit en zoals het einde van de film tijdens de aftiteling laat uitschijnen komt er een vervolg, en ik kijk er nu al naar uit.
Topfilm is dit zeker en vast !!!

Sentare

Avatar

Veel spiderman-comics gelezen in mijn jeugd, groot fan en was redelijk blij met de eerste trilogie. Al had dat zoete geklef van mij niet gehoeven, scheelt zeker een half uur per film :x
Waarom een re-make? En waarom nu al?
Gelukkig slaan ze een iets andere weg in, meer over het verleden van z'n ouders, minder over z'n spinnenbeet.
Echter, Andrew Garfield kan mij niet boeien als Peter Parker. Aunt May ziet er wat jong uit en de Lizard was niet echt een verschrikking. Aardige, maar overbodige re-make.

Olrik

Avatar

The Amazing Spiderman komt bijna geheel overheen met het eerste deel van de oude Spiderman trilogie op het feit na dat in deze film meer achtergrond bied naar de verdwijning van Peter's ouders, iets waar geen aandacht aan wordt besteed in het eerste deel uit 2002.
The Lizard als schurk is niet bepaald een keuze die je had kunnen verwachten, maar als je kijkt naar het tweede en waarschijnlijk ook het derde deel zie je dat ze werken naar een film over The Sinister Six.
Persoonlijk heb ik niet veel tegen The Lizard, maar alleen op sommige momenten oogt hij een beetje raar.
Andrew Garfield speelt erg overtuigend als Spiderman en de film is wat duisterder als zijn voorgangers.

7,5 / 10

B@chelor

Avatar

Ik heb de film van de week op BR gekocht en ik heb er nu wel spijt van (gratis af te halen...). Na een 2e keer gezien te hebben, vind ik 'm toch tegenvallen. En eigenlijk is die Garfield maar een vreemde Parker. Met die rare trekjes en stotteringen; (misschien komt 't door de Honest Trailer....hehe). Actie is okay, maar niet echt wow. Lizard is underused. En dat einde met die kranen; verschrikkelijk. En dan weer die amerikaanse vlag op de achtergrond :r. Ik had de film een 7 gegeven en haal daar nu 1 punt vanaf. Een mager 6je.

Frietgezicht

Avatar

Deze film viel me toch wel beetje tegen.

Sowieso is het eerste uur vooral een herhaling van zetten.
Natuurlijk weet ik dit van tevoren en natuurlijk moet het nou eenmaal verteld worden als het overnieuw begint maar daardoor is gewoon een feit dat je bijna denkt naar een film te kijken die je al gezien hebt.
Van Uncle Ben tot het beetje van de spin en het getreiter op school enz enz,been there,done that.

Maar goed,het moet blijkbaar weer dus dan maar kijken wat de film te bieden heeft nadat Peter eindelijk Spidey is geworden en dat vermaakt op zich wel maar The Lizzard valt wel heel erg tegen moet ik zeggen en dat maakt de rest van de film ook niet erg sterk daardoor.
Ik vind sowieso z'n kop niet goed eruitzien en ik vind er weinig dreiging vanaf komen de gevechten vallen vies tegen.
En als ze dan ook in een bibliotheek met een man op de voorgrond en muziekje aan het gevecht op een komische manier brengen heb ik t helemaal gehad.De dreiging van een gevecht tussen Spidey en Lizzard verpesten op zo'n manier.
Alleen deze scene bewijst al dat deze film totaal niet 'donker' is.Bij het gevecht tussen Bane en Batman is dat niet eens voor te stellen.
Ook het einde valt vies tegen en de dood van Gwen's papa wordt ook beetje snel gedaan zonder emoties van Gwen te showen.

Teleurstelling maar voor de rest wel geinig vermakelijk filmpje.
Als Electro de enige badguy in deel 2 wordt verwacht ik niet veel meer ervan.

Tarkus

Avatar

Net als zovelen stelde ik me vragen bij deze film, of het echt wel nodig was om nog eens opnieuw het verhaal van Spider-Man te vertellen, we hebben het toch allemaal al eens gezien, niet ?
Maar deze prent is voor mij wel eentje die prachtig is gemaakt en toch een extra dimensie aan het verhaal toevoegt.
Dat de film zoveel slechte commentaren krijgt, omdat we het allemaal al gehad hebben, vind ik zeer onterecht, dat wist je op voorhand.
Neen dit is een steengoede prent, en iedereen had hem de hemel ingeprezen mocht men niet de vergelijking maken met de eerdere filmen van Sam Raimi.
De vertolkingen zijn prima, van de ganse cast, de beelden zijn prachtig en dat is de actie ook.
Prima film is dit en zoals het einde van de film tijdens de aftiteling laat uitschijnen komt er een vervolg, en ik kijk er nu al naar uit.
Topfilm is dit zeker en vast !!!

jaime91

Avatar

De vergelijking met de vorige reeks is inderdaad snel gemaakt en dat vond ik ook echt tegen deze film werken althans zowiezo voor mij. Ik heb me enorm geamuseerd met de vorige reeks en ik was van mening dat deze reboot te snel kwam. En dat ben ik nog steeds.

Niet dat deze film onder doet voor de vorige, nee absoluut niet hij is op sommige vlakken zelfs beter,het enige probleem is dat je het allemaal nog niet zo lang geleden al gezien hebt en deze film veel dingen overdoet. Bijvoorbeeld Het moment dat Uncle Ben sterft is opnieuw na een ruzie met Peter over het gevecht van Peter tegen Flash En ook de manier waarop is hetzelfde Hij wordt neergeschoten door een crimineel die geld jat van iemand die geen respect voor Peter toont. en Peter laat die gast opnieuw ontsnappen waardoor hij dus zijn oom neerschiet En ook de relatie tussen Peter en Connors toont veel gelijkenissen met de relatie van Peter en Norman Osborn. Over Osborn gesproken, ik vond het goed werken om dat personage zo op de achtergrond te laten. Er wordt af en toe wel over hem gesproken maar je ziet hem (nog) niet. Ben benieuwd of hij in het vervolg misschien opduikt. Dat kan haast niet anders denk ik maar we zullen zien...

Toch zijn er ook dingen beter gedaan, zo vind ik de relatie tussen Peter en Gwen Stacy beter werken dan tussen Peter en Mary Jane. Wat ik vooral slim vond was de keuze om Gwen op de hoogte te stellen van Peters geheime identiteit. En ik vroeg me ook af of Gwen Stacy nou echt zo anders is dan Mary Jane. Dat is ze zeker, Gwen is meer net als Peter een soort van nerd. Zij is niet het populaire meisje dat voor de stoere mooie jongen gaat en daarom vind ik haar ook beter bij Peter passen. Ik vond zowiezo dat Andrew Garfield en Emma Stone een goede chemie hadden, wat ook logisch is omdat ze in het echt ook een relatie hebben. Ook Rhys Ifans vond ik zeer overtuigend als badguy. Vooral omdat Curt Connors niet echt een slechterik is maar meer iemand die zijn recht wil halen. En tot slot nog een heel sterk punt Gwen Stacy wordt gelukkig niet ontvoerd zoals Mary Jane in de vorige reeks in ieder deel gebeurde Dat werd op een gegeven moment nogal afgezaagd dus top dat ze dat nu niet doen. Sterker nog Stacy heeft zelfs een heel belangrijke rol in het slot

Conclusie: Al met al zeker een fijne superhelden film en de gevechten zijn idd een stuk realistischer omdat Peter ook af en toe rake klappen krijgt en daar dit keer wel de nodige blauwe plekken en schrammen op nahoud. Ik denk alleen dat de mensen die heel toevallig de vorige Spider-Man film(s) niet gezien hebben hier meer van zullen genieten. Vond het overigens ook tof dat er wat meer te lachen valt. Zowel Garfield als Stone zijn af en toe erg komisch en brengen de humor goed. Garfield is absoluut een goede opvolger van Tobey Maguire.Ook de nieuwe outfit van Spidey ziet er heel mooi uit! Heb de film trouwens in 3D gezien, dat raad ik iedereen ook af. Het 3D gebruik voegt heel weinig toe en had van mij niet gehoeven. Kijk zeer uit naar een vervolg, omdat ze dan definitief een nieuwe richting kunnen inslaan.

RyanD

Avatar

Hoe amuserend The amazing spider-man ook bleek,door de eerdere SpiderMan-trilogie van Sam Raimi was een vergelijking met deze reboot snel getrokken.
Ook bij deze reboot werd de dood van Peter Parkers oom als drijfveer gebruikt voor het superheld zijn maar toch kwam dit minder pakkend over. Wel was het een pluspunt dat er iets werd verteld over de herkomst van Parkers ouders. Dit gebeurde niet in Raimi's versie. Qua actie is de reboot visueel mooier en realistischer. Het enige wat eventueel anders had gekund waren de vele nachtshots.
Daar staat wel tegenover dat Andrew Garfield meer intellectueel gezicht geeft aan Spider-Man. Iets dat Tobey Maguire naliet.
Ook de schurkkeus voor de Lizard werkte vernieuwend.
Al met al is The Amazing Spider-Man een geslaagde remake maar doet Raimi's voorgaande trilogie absoluut niet onder.

Banned

Avatar

Was die reboot nodig ? Wel ik zat niet te wachten op nog een film met Tobey en Kirsten... Neen dankje! Dus als er écht een moest komen dan graag met andere acteurs.
De grootste redding van The Amazing Spiderman is dat hij z'n verhaal iets anders vertelt en dat we gelukkig gespaard zijn gebleven van lange scènes waarin Peter Parker ontdekt dat hij een spinneman is. Andrew Garfield en Emme Stone is inderdaad een sympathiek filmkoppel en acteren beter dan Maguire en Dunst. Maar misschien zijn ze iets te oud om 17-jarigen te spelen. De film vond ik soms iets te lang duren. Vaak dommelde ik wat in om dan weer wakker te schieten tijdens één of andere actie scène. Dus echt Amazing werd het voor mij althans nooit.
The Lizard is netjes gemaakt uit ondanks dat hij er iets té, nuja kinderachtig uitziet en hoeveel keer hebben we zo'n vervormde lage stem nu al niet gehoord!? Laat dat beest gewoon zwijgen. De dood van oom Ben is nogal vreemd, waarom hij naar dat geweer moest grijpen is me niet helemaal duidelijk. Een normaal mens zou wegrennen. :}
De soundtrack heeft ook een heuse opsmuk gekregen en James Horner levert hier prachtig werk af en doet de score van Elfman vergeten. Ook leuk waren de slow motion shots op het einde van Spiderman die eventjes blijft hangen in de lucht. Het 3D voegt bij deze film geen centimeter spinnenweb toe. En voor wie dacht dat het 3D wel leuk zou zijn bij de first person shots van Spidey die door New York vliegt ? Dan ben je eraan voor de moeite. Ik bleef wat op m'n honger zitten, grotendeels omdat we het allemaal al eens gezien hebben... Los daarvan zullen de fans hier weer van smullen. Zeker van het shot met die ouwe Gabber in de bibliotheek ;) 6/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Verdorie verdorie ...
Ben nog steeds zwaar onder de indruk...
moesten er niet zoveel goeie films uitkomen deze vakantie had ik hem een tweede keer gezien.

*Ik vond Garfield fantastisch als de nieuwe Peter Parker.
en Emma Stone ... daaaamn ;P echt schoon meisje ;)

*The villian,the Lizard, vond ik een van de gevaarlijkste villians ooit (ik tel hierbij de vorige Spiderman Triologie mee ( Green Goblin,Doc Oc,Venom,Sandman
Ik vond hem er zo gevaarlijk uitzien tegenover het kleine spidermannetje ;P

*Het is in het begin wat aanpassen,een nieuwe Ant May en Uncle Ben,maar het gaat wel... Uncle Ben kon ik gemakkelijk zien,maar ik vond de tante er wat... jonger uitzien,toch jonger dan de vorige versie.

*Ook is het verhaal een beetje realistischer geworden
Zoals
- Hij moet een apparaat gebruiken om te kunnen 'spid-en'
- Hij kan z'n wonden (op z'n gezicht) moeilijk verbergen

Komedie zal in deze film zeker niet ontbreken (ookal wordt het soms wel ernstig of gewoon drama)

*De vechtscenes waren top... maar Ik vond het einde ,achteraf gezien,maar zwakjes.Hoe is hij nu verslagen? Dat was hij niet. Hij was supersterk en Spidey kon enkel wat slagen geven en de commandant kon even schieten Maar dat leek ook niet echt te werken. Dus moest er geen Antimiddel geweest zijn,was Spidey nog steeds aan het vechten.

*Ik vond het wel spijtig dat er een aantal stukken waren uitgeknipt. Zoals De scene dat Peter tegen een gast staat te praten om binnen te mogen bij Stacy... dan pakt hij maar de brandladder
Of Het stuk waar hij zo staat te krabbelen op een soort schoolbord met Connors naast zich

*Na de film zat ik nog met wat bedenkingen over de film en over het vervolg
In deze film wordt Niet echt afgerekend met de moordenaar van Uncle Ben--> wordt hij nog Sandman?
Volgens de geruchten over de 2de Komt dus Green Goblin? Ik vind het wat jammer, Die hebben we al in de vorige versie als VILLIAN gehad
En dit misschien ook al de dood van Emma Stone worden ;( want de Goblin was hier verantwoordelijk voor
Maar we zullen zien hoe het loopt. Ben wel benieuwd of we Harry Osborn eens gaan zien... ik denk dat Peter Parker hem tegenkomt op de universiteit (in deze film zat ie in het middelbaar)


Ik vind deze film dus zeker geslaagd met een Awesome Garfiel als Amazing Spiderman (double A duz ;P) en Gwen Stacy aka Emma moet zeker terugkomen in het vervolg.
Hopelijk maken ze niet één supergoeie en de vervolgen brol ;S (ben een beetje bang ;S

10/10 Amazing,Awesome Geslaagd ;D

UndercoverPanda

Avatar

Ondanks dat ik het vanaf het begin af aan al onnodig heb gevonden om Spiderman nu al een reboot te geven, kon ik het uit nieuwsgierigheid toch niet laten om de nieuwe Spidey even in de bios te checken. Met vrij lage verwachtingen dus.

The Amazing Spider-Man voldoet enigzins aan deze verwachtingen, maar weet op andere vlakken toch positief te verassen. Hoewel Andrew Garfield zeker in het begin van de film nogal gemodelleerd wordt als een irritante hipster met een skateboard en vooral gecast lijkt te zijn om meer vrouwelijk publiek naar de film te trekken, heeft hij genoeg charisma om ook de mannelijke kijkers voor zich te winnen. Spiderman is hyperder en een stuk zelfverzekerder dan zijn voorganger, noem het een soort puberaal enthousiasme, maar dat stoort zeker niet.
Ook de actie is flitsender dan ooit in beeld gebracht. Spidey heeft er wat nieuwe moves bijgeleerd, en het slingeren door de straten van New York voelt nog meer als een achtbaanrit met het gebruik van innovatieve POV shots. Het gebruik van 3D komt hier wel goed bij uit de verf, maar de bril kan tijdens de rest van de film net zo goed af worden gezet.
Een nieuwe Spiderman betekent ook een nieuwe villain, en met Rhys Ifans als de een-armige Curt Connors/The Lizard is hiermee een prima keuze gemaakt. Ifans zet een prima geloofwaardige Jekyll & Hyde achtige rol neer en mept er lekker op los in zijn geschubde alter ego.

Het grootste struikelblok van de film blijft echter toch wel dat het op veel vlakken nog steeds dezelfde film is als Sam Raimi's versie uit 2002. Sony lijkt dit probleem op hebben willen te lossen door The Amazing Spider-Man op twee manieren te willen presenteren als anders dan de voorgangers. Punt 1: deze film zou donkerder en volwassener moeten zijn dan Raimi's films. Punt 2: Hier krijgen we het nieuwe, completere verhaal over Spidey's ontstaansgeschiedenis te horen.
Twee loze beloftes zo lijkt het. Het enige aspect dat donkerder is aan The Amazing Spider-Man, is dat meer scènes zich 's nachts afspelen. Verwacht echter zeker geen Dark Knight, of zelfs Batman Begins. Een echt gemis is dit wat mij betreft niet. Spiderman is altijd wat luchtiger van toonaard geweest en daar hoeft wat mij betreft geen verandering in te komen.
Het niet volledig inlossen van de tweede belofte is een stuk teleurstellender daarentegen. Hoewel de schrijvers in dit deel Peter's vader meer in het verhaal hebben willen betrekken, worden zijn mysteries in de film niet veel verder ontrafeld. Het lijkt meer op een handige manier in het plot om Peter in contact te laten komen met zijn vijand. Hopelijk biedt een eventuele sequel hiervoor meer ruimte.

Ondanks de kleine teleurstellingen en het feit dat The Amazing Spider-Man verder precies doet wat je ervan kunt verwachten, is de reboot toch geslaagd te noemen. Met een speelduur van 135 minuten kan regisseur Webb prima de tijd nemen om alle personages (opnieuw) neer te zetten en voelt de film allerminst aan als een haastige reboot. De basis voor een nieuwe trilogie lijkt hiermee gezet. Het geslaagde eerste deel smaakt in ieder geval al naar meer!

7/10

pmw84

Avatar

Ben net terug van de film, fantaaaaastisch gemaakt ik heb enorm genoten!!!! Hij is 1000x beter dan de andere delen!!! Alleen wat me opviel, na het zien van de film heb ik nogmaals de trailers bekeken, er zijn echt MINIMAAL 8 stukjes dat NIET in de film voorkomen. Dr connor zegt niet in de film do u want to play god, do want to know the truth come and get it, peter do u want to play football no its to dangerous en nog een paar !!! Waarom knippen ze dat nou uit maar wel in de trailer aantonen?? Dont get it really. Maar deze film moet je echt in 3D IMAX zien want dan beleef je het echhhhhtttt hoe Spidey hoort te zijn. De emotionele scenes zijn echt cool in elkaar gezet en chemistrie tussen peter en gwen zijn prachtig. Ik geef deze film een dikke 9 !!!!!!!!!

Ereptile

Avatar

Een vermakelijke film met een goede en sterke cast. Ook de effecten waren goed. Het was tof om Spider-Man weer door de straten van NY te zien swingen. En dit keer is hij een stuk komischer dan in de Sam Raimi versie.

The Lizard is zeker m'n favoriete villain van de Spidey universe, en ik was echt blij dat hij in de film voorkwam. Alleen had hij niet echt dezelfde impact als Doc Ock had in Spider-Man 2. Maar daarintegen ben ik wel blij, want Curt Connors blijft leven, en dus is er kans om, net als in de comics, The Lizard vaker te zien verschijnen naast Spider-Man

Ik kijk erg uit naar TASM-2 Smiley face Vooral omdat er naar een sequel met Norman Osborne word verwezen.

Al vind ik ook dat er wel iets meer in de film heeft kunnen zitten qua actie, het is zeker een geslaagde reboot. Eentje waar ik eerst fel op tegen was, maar nu blij ben dat die er is gekomen.

7/10

JamesBond

Avatar

De film is het begin van een veelbelovende trilogie!

De film heeft in vergelijking met de vorige drie een meer duistere setting. De film speelt zich meer 's nachts af en Peter raakt in deze film toch duidelijk gewond waar in de vorige drie films weinig sprake van was.

De actie is gewoonweg gaaf! Elke actiesequentie zit goed in elkaar en wordt ondersteund door de geweldige special-effects. Vooral het first-person webshooter effect is erg mooi en goed in beeld gebracht.

Over de acteerprestaties valt niks te zeggen. Ik dacht aan het begin dat Andrew niet echt de juiste keus was om Peter Parker te spelen, maar hij is toch een waardige opvolger van Tobey. Emma Stone doet het goed als nieuwe love-interest, ik vind haar misschien nog leuker dan Mary-Jane. Chemie tussen Peter en Gwen is ook goed te voelen, en je ziet ze langzaam naar elkaar toegroeien.
Ryhs Ifans speelt goed als Dr. Curt Connors. The Lizard ziet er mooi en realistisch uit. Rest van de cast speelt ook goed en overtuigend, en Martin Sheen en Sally Field zetten een goede oom Ben en tante May neer.

De after-credits scène geeft veel speculatie rond de volgende villian, misschien The Green Goblin(?)

Zeer vermaakt met deze film! Hij geeft in elk geval veel hoop voor de toekomst!

10/10