Mad Max: Fury Road (2015)

THE FUTURE BELONGS TO THE MAD (all-caps One Sheet)

Reviews (13)

Screambird

Avatar

Ik ben eigenlijk zonder verwachtingen naar Mad Max: Fury Road gaan kijken, echter wel met de eerdere films met Mel Gibson in mijn hoofd.
Toch werd het een grote tegenvaller!
Mad Max liep er de hele film als Jan L*l bij, alsof hij voor spek en bonen meedeed. En een achtervolging is prima, maar deze blijft duren en verveelt al na 20 minuten. Een deugdelijk verhaal ontbreekt.
Tuurlijk, de hele entourage is 'des Mad Maxs', maar herinnert verder maar mondjesmaat aan de klassefilms deel 1 tot en met 3.
Een vervolg zal mij niet bereiken en daar zullen alle Oscar(nominatie)s geen verandering in brengen.

Tarkus

Avatar

Voor mij toch een tegenvaller deze Mad Max.
Charlize Theron doet het nog aardig, maar verder ben ik niet erg te spreken over de cast.
Bovendien ontbreekt een goed scenario, de film is één grote achtervolging met bitter weinig dialogen.
De eerste drie films, met Mel Gibson, die hier ook duidelijk wordt gemist, waren goed en vermakelijk.
Deze is de film té veel in deze reeks, had nooit gemaakt moeten worden !!

MovieMazzter

Avatar

Ik ben geen fan van de Mad Max serie. Knettergek, post-apocalyptisch, veel lelijke wezens en vooral een hoop oud roest dat door een wasteland scheurt. actie genoeg zoals je kan verwachten, maar de reeks leent zich niet voor ook maar een greintje humor. Complimenten voor Tom Hardy die een uitstekende Max neerzet. Eigenlijk levert de hele cast puik werk.
Ondanks dat ik geen fan ben een voldoende, maar ik heb het nu allemaal wel gezien in deze franchise. 7/10

filmotopia

Avatar

Verrassend goede film. Ik had er geen vertrouwen in. De meeste trailers zonder dialoog of slechte dialogen beloven meestal weinig goeds. Niettemin was ik nieuwsgierig na alle positieve kritieken en was benieuwd hoe de mooie beelden in de trailer over zouden komen. Na het zien van de film (gelukkig in de bioscoop) kan je stellen dat de afwezigheid van een goed verhaal of originele dialogen geen probleem hoeven te zijn. Integendeel, deze film doet alles goed en houd de aandacht goed vast. De camera regie is zelfs vernieuwend te noemen. Gloedvolle beelden en dan die heerlijke jaren 80 oranje filters overdag en blauwfilters in de nachtscènes. Hiernaast worden ook alle rollen prima vertolkt. Ik denk met name een bioscoop ervaring.

Glennekeeeee

Avatar

Een domper op de feestvreugde:

Met hoge verwachtingen betrad ik de zaal. zoveel jaren later een nieuwe Mad Max? met Miller in de regie? Hardy en Theron in de hoofdrol? en een heerlijke trailer? dit kon niet echt misgaan. toch loste de film mijn verwachtingen niet in. De film begint wel schitterend: meteen komen de sterke punten van deze film ook naar boven: schitterende vormgeving, prachtig kleurpalet en een lekkere soundtrack, Hardy die niet te veel zegt en de meest gekke personages vliegen door het scherm. top zal het worden denk ik op dat moment. Spijtig genoeg is de vreugde snel over. Ten eerste is de titel al wat raar: Dit is voor mij geen Mad Max film maar een Furiosa-film. Theron draagt de film: Hardy is vaak maar 2e of zelfs 3e personage in lijn qua belangrijkheid en doet doorheen de film niet veel meer dan simpele, domme zaken, echt bad-ass word hij nooit. Zelfs Hoult's personage Nux is in vele delen van de film nog belangrijker dan Max en krijgt de meeste uitdieping qua personage (ook al is het nog steeds zeer beperkt). Waar de soundtrack in het begin je nog tot op het puntje van je stoel laat zitten heb je het na een uur ook wel gehad. zeer repetitief en het is alsof je op een tienerfuif telkens weer dezelfde hit rond de oren geslagen krijgt en je gewoon geen zin meer hebt om erop te dansen. hetzelfde kan gezegd worden van de actie: leuk dat je vanaf minuut 1 leuke actie krijgt in een schitterend landschap en prachtig visueel in beeld gebracht (al waren de versnelde beelden toch echt storend: het viel zo hard op en was totaal niet nodig) maar na een uur is ook de actie wat herhalend. nergens verfrissend en nergens sterk opbouwend naar een groter geheel, iets wat in het eerste halfuur wel leek te lukken. Verhaal is er niet in deze film: je hebt gewoon een 'pakje' ergens te leveren met een meute achter je aan en tussendoor vul je wat verhaalplotjes van de personages. Acteerprestaties? ook best teleurgesteld: Hardy doet het niet slecht maar krijgt gewoon te weinig om handen en waar ik Theron vaak zo graag zie spelen werkte ze me nu op de zenuwen: als keiharde bitch in het begin is ze nog sterk maar naarmate ze het emotionele wrak moet spelen zakt ze in elkaar (raar want in Monster deed ze dat perfect) Hoult deed het nog wel leuk maar het werd al snel duidelijk dat het de badguy die overgaat naar de goodguys was en zou sterven op het einde de finale was best nog leuk: verfrissend met nu écht de hele rampetamp achter de war rig en een goede opbouw alleen zijn de laatste 4,5 minuten van de finale gewoon een grote teleurstelling.


Kort:
Mad Max is geen slechte film maar haalt voor mij nooit het niveau van deel 1 en 2 van de originele trilogie. visueel is het een pareltje, maar na de helft zakt de film in elkaar door te veel herhaling.

6/10

jaime91

Avatar

Het is inmiddels alweer 30 jaar geleden sinds de laatste Mad Max film genaamd Thunderdome uitkwam, toen werd de rol van Max nog vervuld door Mel Gibson. Ik heb recent pas de Mad Max trilogie op Blu-ray bekeken en het viel mij op, dat regisseur George Miller zijn tijd ver vooruit was. De stunts in de allereerste Mad Max film die alweer stamt uit 1979 zien er waanzinnig uit! Omdat er toen nog geen gebruik kon worden gemaakt van CGI is ook alles praktisch gedaan en ook dat zorgt ervoor dat die film amper verouderd is. Ook heeft de film ook goed tempo, het had dus zo een film kunnen zijn die recent pas was uitgekomen. Inmiddels kunnen we natuurlijk best veel met CGI maar ik hou ervan als films er een balans in weten te vinden. Als je namelijk teveel CGI gebruikt kan de film sneller verouderen aangezien de technologie natuurlijk niet stil staat, maar CGI is natuurlijk wel nodig, je kan namelijk onmogelijk alles praktisch doen. In Fury Road heeft Miller een goede balans gevonden tussen CGI en praktisch.

De cinematografie is daarnaast ook top! De actiescenes zien er geweldig uit, maar de hele film is ook prachtig in beeld gebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld scenes die zich s’nachts afspelen waardoor het beeld ineens grotendeels blauw kleurt. Alleen de lichten van lampen,kaarsen of fakkels zorgen voor een lichte kleur en dat ziet er echt prachtig uit! Ook de locaties, wat voornamelijk woestijn en bergen zijn, zijn prachtig! Daarnaast wordt er in de actie ook goed gebruik gemaakt van die bergen. Ook de muziek is fantastisch. Nederlander Tom Holkenborg ook wel bekend als Junkie XL is al een tijdje goed bezig in Hollywood en met zijn score in Fury Road levert hij weer prachtwerk af. Die muziek in de trailer wist mij al helemaal weg te blazen en komt ook meerdere malen terug in de film en zorgt ervoor dat ik tijdens de actie nog wat meer op het puntje van mijn stoel zat. Maar tijdens de emotionele momenten, kreeg ik ook kippenvel en een brok in mijn keel mede doordat de muziek zo perfect aansloot bij de gebeurtenissen.

Charlize Theron speelt ondanks dat de film Mad Max heet de hoofdrol als Furiousa, en dat doet ze natuurlijk erg goed. Sinds ik de film Monster gezien heb, is zij een van mijn favoriete actrices. Ze is ontzettend badass als Furiousa en steelt zonder twijfel de show. Daarover gesproken, vrouwen spelen in Fury Road een erg grote rol en dat is tof om te zien. In Hollywood speelt er nog steeds het probleem dat vrouwen over het algemeen worden afgebeeld als het zwakkere geslacht. Ook vrouwelijke regisseurs zie je veel minder vaak dan mannen. Niet omdat vrouwen het niet kunnen of willen, maar puur omdat ze daar de kans niet voor krijgen. Ik vind het belachelijk dat zoiets tegenwoordig nog steeds kan, en ook George Miller laat zien dat vrouwen heel goed een film kunnen dragen en absoluut niet zwakker dan mannen hoeven te zijn. Tom Hardy is een goede vervanger voor Mel Gibson. Hardy heeft ook al vaak bewezen ook goede acteur te zijn, alleen verwacht in deze film geen film die daadwerkelijk om Max draait. Max is sinds de tweede film getiteld Road Warrior een personage die terechtkomt in iemand anders avontuur . Een mythisch legendarisch figuur ook wel bekend als The Road Warrior. Dat is in deze film dus niet anders. En Nicolas Hoult is onherkenbaar als de gestoorde Nux en hij mag zich goed uitleven in zijn rol en doet het ook fantastisch. En ook leuk dat acteur Hugh Keays Byrne die slecherik Immortan Joe speelt al eerder een slechterik in een Mad Max film mocht spelen namelijk Toecutter in de allereerste Mad Max.

Ik kan dan ook weinig minpunten vinden voor deze film. Alleen dat je er wel van moeten houden. Heb je de vorige Mad Max films niet gezien, dan kan ik vooral deel 1 en 2 zeker aanraden maar het is niet nodig ze gezien te hebben aangezien Fury Road geen vervolg maar ook geen remake is. Het is simpelweg gewoon een nieuw verhaal waarin Max een rol speelt.

Fury Road is absoluut een aanrader om in de bioscoop te zien. Gedurende de 2 uur dat de film duurt zat ik van begin tot het eind helemaal in de post apocalyptische wereld. De film is prachtig in beeld gebracht, de actiescenes zijn ontzettend spectaculair ik heb zelden ontploffingen zo mooi in beeld gebracht gezien, de cast is fantastisch en ook de audio is top. Ik heb de film in 2D gezien dus ik kan niet oordelen over de 3D. Mad Max Fury Road krijgt een 9.5.

JamesBond

Avatar

Mad Max: Fury Road (2015, George Miller)
Het is alweer dertig jaar geleden dat meesterbrein George Miller ons het laatste deel in de Mad Max-reeks bezorgde… Althans, het laatste deel voordat Mad Max: Fury Road uitkwam. Na een lange tijd doorgebracht te hebben in de productiehel zou je bijna gaan vermoeden dat Mad Max: Fury Road dezelfde kant op zou gaan als andere films die hun geliefde reeksen nieuw leven in probeerden te blazen (denk aan de Star Wars-prequels of Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull) en daarin faalden. Gelukkig is dat bij Mad Max: Fury Road niet het geval, want niet alleen weet Miller zijn reeks vol energie een nieuw leven in te blazen, hij zet ook nog eens een nieuwe standaard voor de hedendaagse actiefilm.
Ondanks dat ik (tot mijn schaamte) nog geen enkele andere film uit de Mad Max-reeks gezien heb, keek ik wel ontzettend uit naar Mad Max: Fury Road! De trailers beloofden één en al spektakel en dat is ook precies wat er van de film geworden is. Eigenlijk kan ik het het beste zo omschrijven: als het woord "krankzinnig" een film was, dan was het zonder twijfel Mad Max: Fury Road, want het is een aaneenschakeling van scènes (of eigenlijk is het één lange actiescène) waar de waanzin vanaf spat. Er is amper tijd om op adem te komen, want zodra de film begint is het 120 minuten aan bloed, zweet, metaal en een vuurspuwende gitaar (!)
Wat misschien wel het meest opmerkelijke is aan de film is het feit dat het, ondanks dat het een aaneenschakeling is van spectaculaire stunts, gewoon een sterk verhaal heeft. Max wordt in deze film allereerst gevangen genomen, ontsnapt vervolgens aan en wordt opnieuw gevangen genomen door Immortan Joe. In deze post-apocalyptische wereld stuurt hij één van zijn trouwste Imperators, Furiosa (gespeeld door Charlize Theron) op een missie om benzine te gaan halen. Wanneer Joe erachter komt dat Furiosa van de route afwijkt en blijkt dat ze bezig is met een heuse vrouwensmokkel stuurt hij zijn volledige leger achter haar aan. Zoals je al kan raden breekt vanaf dat moment de hel los.
De eerste tien minuten had ik geen flauw benul waar de film nou helemaal heen wilde. Wellicht dat het komt omdat ik nog niet bekend was met het universum van Mad Max, maar ik werd aan het begin nogal overrompeld door hoe de film was vormgegeven. Het is alsof je zonder dat je kan zwemmen in het water wordt geduwd en dat er tegen je wordt gezegd dat je het maar lekker zelf moet uitzoeken. Zo voelde Mad Max: Fury Road ook aan het begin. De auto's vliegen je om de oren en er wordt van je verwacht om er maar in mee te gaan. Dat is eventjes wennen, maar als je eenmaal een idee denkt te hebben van hoe krankzinnig de film gaat worden en daarin meegaat, dan is Mad Max: Fury Road misschien wel de beste actiefilm van de laatste vijftien jaar.
Centraal in al deze waanzin staan Tom Hardy als Max Rockatansky en Charlize Theron als Furiosa. Allebei zetten ze naar mijn mening een Oscarwaardige (ja, dat zei ik zojuist) prestatie neer. Hardy heeft gezegd dat hij geen idee had wat George Miller nou precies voor ogen had, tot hij het eindresultaat zag. Zo'n dergelijke opmerking kan ik begrijpen, want het lijkt me als acteur erg moeilijk je staande te houden in een film als deze waar de actie (die grotendeels uit praktische effecten bestaat) de boventoon voert. En dat is nu precies de reden dat ik hun acteerprestaties Oscarwaardig vind. Hardy en Theron zetten allebei een zeer intense rol neer en weten memorabele rollen neer te zetten (iets wat lastig is in het actiegenre van tegenwoordig). Daarnaast zijn ook Nicholas Hoult en Hugh Keays-Byrne heerlijk krankzinnig in deze film!
Iets wat ik mij achteraf besefte was hoe prachtig deze film er visueel uitziet in vergelijking met de met CGI overladen actiefilms van tegenwoordig. Dit bewijst maar weer dat er niks boven het gebruik van praktische effecten gaat! Elk shot van deze film straalt dertig jaar aan opgekropte passie uit en ik heb enorm veel respect voor hoe perfect George Miller deze film in beeld heeft weten te brengen. Ondanks dat er zoveel gebeurt is alles overzichtelijk en goed te volgen. Toen vooraf bleek dat de film in 3D was, was ik daar niet al te enthousiast over. Ik heb de laatste jaren maar een handjevol films gezien waar het 3D echt wat toevoegde en Mad Max: Fury Road is één van de films. Miller heeft er duidelijk goed over nagedacht om deze film in 3D te filmen en het voegt absoluut wat toe aan alle waanzin.
Als laatste wil ik nog even wat kwijt over de muziek van de film. Ik hoop echt dat Junkie XL voor nog veel meer films als deze muziek mag gaan maken, want hij heeft briljant werk afgeleverd. De muziek alleen al zorgt voor een adrenaline rush. De muziek is energiek en heftig, maar ondertussen klinkt alles ook zo waanzinnig episch. Als ik nog geen vertrouwen had in de muziek van Batman V Superman: Dawn Of Justice, dan heb ik dat nu wel gekregen!
Mijn gevoelens over Mad Max: Fury Road is moeilijk onder woorden te brengen. Eigenlijk is er maar één manier om te ontdekken hoe waanzinnig episch dit meesterwerkje is en dat is gewoon door hem zelf in de bioscoop te aanschouwen! George Miller geeft met 120 minuten aan pure waanzin een nieuwe betekenis aan het woord "krankzinnig" en zet op 70-jarige (!) leeftijd een nieuwe standaard voor de hedendaagse actiefilm. In het midden van een generatie die voornamelijk bestaat uit CGI-gedreven actievehikels brengt George Miller ons met Mad Max: Fury Road een meesterwerkje in het actiegenre en hoezeer ik ook uitkijk naar films als SPECTRE en Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, ik zou oprecht verbaast zijn mochten die films beter blijken dan dit gekkenhuis!

10/10

Banned

Avatar

Na alle hype en overdreven goeie reacties en recensies toch wel zeer benieuwd naar deze nieuwe Mad Max. De eerste 3 films waren goed in hun genre maar ook niet meer dan dat. Fury Road geeft de serie een nieuwe anno 2015 update met een hoop nitro erbij.

Heb genoten, maar nergens had ik echt een gevoel van waauw tijdens het kijken van de film. Gewoon degelijk geconstrueerde actiescènes in een heerlijk fout B-films sfeertje gegoten waardoor we gelukkig gespaard zijn gebleven van een op save spelende dure blockbuster. Maar voor mij begon na een groot uur het allemaal wat op elkaar te lijken en begon ik wat moe te worden van de pompende soundtrack (waarin overigens weinig variatie zat en teveel leek op het slagwerk van Man of Steel.)

De film kan gelukkig rekenen op een degelijk aangevoerde cast die de ontbrekende karakterontwikkeling weten te vergullen. Want zeg nu eerlijk wat weten we nu meer over deze personages? Mad Max zelf loopt enkel in de film rond omdat de titel zijn naam draagt terwijl Furiosa eigenlijk het hoofdpersonage is. Alle personages hebben hun persoonlijk doel in de film maar daar blijft het dan bij.

Beetje negatief, maar heb nog steeds genoten van de film met z'n ruwe actie, degelijke effecten en acteerwerk. Vooral het feit dat de film een soort duur fout B-film sfeertje uitstraalt maakt hem daarom geslaagd maar ook niet meer dan de klassieker die velen ervan willen maken. 7/10

Frietgezicht

Avatar

Na lange tijd weer een 10 voor een film.
Wat een topper is dit van het begin tot het einde,Hardy is top als Max maar eigenlijk had Theron meer de hoofdrol en ook zij was fantastisch.
De 3D vond ik sinds tijden ook weer top,de actie spectaculair en ook de rustige momenten zijn sterke scenes.
Leuk ook al die rare types door de film heen,de sfeer was goed en prachtige omgevingen.
Geen seconde verveeld,wat vloog deze film voorbij,echt de moeite waard om voor naar de bios te gaan.

Angelater

Avatar

Mad Max: Fury Road
Partijtje doordraaien.

In een post-apocalyptische wereld is Immortan Joe een krijgsheer met veel aanzien. Zijn onderdanen achten hem een god en sterven met plezier voor hem om naar Walhalla te gaan. Imperator Furiosa (Charlize Theron) is het echter op een dag zat, steelt een waardevolle wagen en geeft tevens een lift aan vijf jongedames die door Joe als fokvrouwen behandeld worden. Buiten zichzelf stuurt Immortan Joe zijn legioen aan mafkezen op hen af. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, moet ook op de vlucht slaan en besluit Furiosa's rebellie te steunen. Een solide achtervolging doet zich vervolgens voor.

En de actiescènes en stunts die volgen zijn indrukwekkend. Er komen meerdere achtervolgingen voor en allen maken gebruik van opmerkelijke voertuigen, bestuurd door speciale, maffe en doorgedraaide vijanden. Wat zij en hun wagens belichamen is metaal voor de schroothoop. De helden besturen daarentegen een groot gepantserd voertuig, die de naam War Rig draagt, dus het is wel logisch dat zij niet gemakkelijk het hoofd buigen. 'Fury Road' is tevens zodanig gepromoot dat er meer praktische- dan computereffecten toegepast zijn. Dat is ook zo. Maar zelfs in deze huidige tijd kan regisseur George Miller er niet aan ontkomen om CGI toe te passen. Dit is geen verlies of iets dergelijks, enkel iets dat wel opvalt. Het is al imposant genoeg dat er zoveel ongelukken plaatsvinden en niemand zwaar gewond is geraakt.

Voor het verhaal hoef je de film niet te bezoeken. Het is behoorlijk eenzijdig en de karakters worden ook niet groots uitgediept. Dat deert ook niet echt. Je bekijkt deze prent immers vanwege de stunts, chaos, destructie en maffe praktijken. De opgebouwde hype rondom deze film is bij mij helaas niet volledig afgelost. Dat neemt niet weg dat 'Fury Road' een dijk van een prent is. Hij is verfrissend en bezit mensen van vlees en bloed en geen onsterfelijke superhelden. Het leukste is dat Max echt 'mad' is. Visioenen en herinneringen zorgen ervoor dat hij ze soms niet op een rijtje meer heeft. Furiosa, daarentegen, is ontzettend toegewijd aan de zaak. Ze is een vechtersbazin die er alles voor doet om haar schone vracht te beschermen.

De soundtrack van Junkie XL is lekker bombastisch, maar ook - zo ontdekken we tijdens de film - redelijk saai met een gebrek aan herhalende melodieën die er tussenuit zouden moeten springen. De 3D-ervaring is wisselvallig. De dieptes zijn mooi, maar de explosies zorgen ervoor dat je bijwijlen het één en ander mist. De IMAX variant riep zich echter tot mij, waardoor ik de 3D moest tolereren. Uiteraard bracht het alsnog strak beeld en helder geluid op. De doorgetimmerde regie voegde daar ook veel aan toe. We hoeven er niet omheen te dansen: 'Fury Road' verdient deze hoge rating en houdt daarnaast ruimte vrij om hoger te groeien. Perfectie komt ten slotte tot stand door te herkijken.

8/10 - 4/5*

Olrik

Avatar

Wat een film! Mad Max: Fury Road is geregisseerd door George Miller, niemand minder dan de regisseur van de drie voorgaande Mad Max films. Niet enkel heeft Miller wederom een fantastische film neergezet, maar ook wellicht de beste uit de serie tot nu toe. Mel Gibson was altijd geweldig als Mad Max en dat zal hij ook voor altijd blijven, maar Tom Hardy heeft prima werk geleverd met zijn versie als dit iconische personage. Hardy was behoorlijk goed en hij had het niet beter kunnen hebben gedaan, maar degene die mij het meest fascineerde in deze film was toch wel het personage van Charlize Theron. Wat een geweldig personage is dat! Als je naar Fury Road kijkt zoals ie is kijk je naar een twee uur durende achtervolging door een apocalyptische wildernis. Is dat saai of eentonig? Absoluut niet! Deze film is zowel spectaculair als bloedspannend en heeft geweldige special effects die eens voor de verandering niet bestaan uit goedkope CGI. De film oogt prachtig, de actie is top, de personages zijn zeer interessant en al bij al is dit beslist een van de beste actiefilms van de laatste jaren. Mad Max: Fury Road is een film die beslist gezien moet worden en die ik aan iedereen aanraad te zien die dol is op geweldige actiescènes in een apocalyptische wereld vol met doorgedraaide personages. Een aanrader!

9.0 / 10

Shifty777

Avatar

Ik vond de eerste twee Mad Max films tof, maar ben geen fanboy. De verwachtingen werden wel hoger door de hype die de film inmiddels krijgt, en ik moet zeggen: deze is volledig terecht! Ben helemaal overdonderd en mind blown de bioscoop uit gekomen.

Hoe moet ik de film beschrijven? Een symbolisch circus, een spectaculaire freakshow, een existentiële actiefilm... maar vooral een kunswerk en meesterwerk. Deze film is absoluut uniek en als je het mij vraagt verreweg de beste Mad Max film. Ja, ik weet dat dit schelden in de kerk is daar Road Warrior als een filmklassieker wordt beschouwd, wellicht is het dat ik pas in '89 geboren ben.

Alles aan deze film klopt en werkt gewoon. Persoonlijk had ik een kwartiertje nodig om in het wereldje terecht te komen met alle aparte personages, hun leefwijzes en methoden en sommige benamingen. Het is allemaal nogal out there. Maar het werkt: de geweldige haast non-stop actie, de fantastische beelden, het geweldige acteerwerk. Ieder klein detail klopt, en deze film is zoveel meer dan een spectaculaire actiefilm. Je vraagt je af hoe dit kan werken, maar het werk. Ben blij dat ik deze film op de openingsavond heb gezien, want dit is iets waar ik nog jaren over na kan praten.

9,4/10

BaronBrood

Avatar

Spectaculair, oorverdovend, prachtig en vooral knettergek.
Deze film is gewoon van begin tot het einde entertainment, werkelijk alles klopt.
Hardy, Theron en Hault zetten geweldige acteerprestaties neer, het camerawerk zorgt ervoor dat alles ondanks de snelheid goed in beeld komt en de easter eggs zijn nog een bonus voor wie de vorige films heeft gezien.
Hardy zet het karakter ontzettend goed neer, de stem, manier van bewegen, eigenlijk gewoon alles is subliem.
Aan het einde zat wel één klein foutje geloof ik Imortan Joe viel uit de wagen vóór de crash, hoe hebben ze zijn lichaam gekregen?.

Miller maakt goed gebruik van de omgeving, ook bewijst hij nogmaals een fictieve wereld te kunnen bedenken en overbrengen.
Al met al waarschijnlijk de beste actiefilm van de laatste 10-15 jaar.

Ik geef m voor nu een 9.