Terminator Genisys (2015)

The rules have been reset.

Reviews (13)

MovieMazzter

Avatar

film zonder vooroordelen bekeken en kan me niet erg vinden in de vernietigende kritieken op deze film en met name de RT waardering (25%). Of de film qua tijdlijn en plotgaten allemaal nog verantwoord is en kan kloppen laat ik aan de die-hards over die zin en tijd hebben om dat allemaal uit te zoeken en in kaart te brengen. Als je de fim door die ogen kijkt wordt het inderdaad steeds ingewikkelder. Als actiefilm vond ik het een zeer acceptabele film waarmee ik mij niet verveeld heb. Over de rol van Arnold Schwarzenegger kan ik duidelijk zijn: een Terminator film zonder Arnold Schwarzenegger is voor mij volstrekt ondenkbaar. Old but not obsolete is zeker van toepassing en de humor op zijn tijd niet storend . Over de vraag of er een vervolg moet komen zullen de meningen wederom verdeeld zijn. Als het niveau van het 5e deel gehaald wordt dan mag het van mij zeker. 7/10

Tarkus

Avatar

Prima 5de film van de reeks vind ik, en alleszins stukken beter dan de 4de prent waarin Arnold niet te zien was.
Wat meteen het pluspunt is van deze film, de aanwezigheid van Arnold Schwarzenegger.
Ook het scenario is prima, evenals de speciale effecten.
Maar ook de andere leden van de cast laten zich niet onbetuigd, ze zijn gewoonweg goed.
Deze film heeft alles wat je van een Terminator-film mag verwachten... nog een vervolg ... ?
Van mij mag het gerust zolang Arnie meedoet Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

Terminator Genisys is afgebrand geweest door critici én (vooral Amerikaans) publiek. Waar Cameron vooraf nog de loftrompet bovenhaalde voor de film dachten de meesten er toch anders over. Voor mij persoonlijk was na deel 2 de Terminator-wereld al volledig uitgemolken. Naar mijn gevoel had daar niets meer bij gehoeven. De opvolgers waren dan wel vermakelijk maar kan je anderzijds toch moeilijk binnen die wereld plaatsen. Daardoor én door de zwakke ontvangst ben ik met lage verwachtingen begonnen aan deze reboot (want dat is het toch) en dan valt hij eigenlijk nog mee.

De film begint eigenlijk zoals je de gehele film kan bekijken. de val van Skynet is schitterend in beeld gebracht maar voelt net iets te kort aan om een waanzinnige opening op je netvliezen te verkrijgen. We gaan al snel naar het begin van deze franchise en ik moet zeggen. De eerste helft van de film vind ik bijzonder sterk. Je herkent de zaken van de eerste film maar de inventiviteit om er een draai aan te geven is hier mooi aanwezig om de reboot anno 2015 nog fris te houden. Ook Schwarzenegger toont dat hij nog steeds een geweldige Terminator is en het is vooral mooi dat de schrijvers een mooi eerbetoon aan dat personage hebben gehouden door de rol van Schwarzenegger mooi uit te schrijven. Maar dan gebeurt er iets raar. Je zou denken dat de schrijvers in de vernieuwde toekomst toch een geweldige inspiratie moeten hebben om deze reeks terug nieuw leven in te blazen naar de sequels toe. Maar eens in de toekomst is de film eigenlijk nergens wauw. Het is allemaal zeker vermakelijk, en de actie is best aardig maar er is niet goed genoeg over nagedacht. Zo vond ik het al raar dat er een enorme twist in de trailer zat. Je zou dan toch verwachten dat die twist nog iets extra om het lijf heeft. De reden van Connor's personage te veranderen, of beter gezegd, waarom hij veranderd is vind ik echt wel zwak en te cliché. Je had daar zo een gelaagdheid aan kunnen geven dat eigenlijk de twist op zich maar een voetnoot was in een groter geheel maar uiteindelijk draait het er toch voornamelijk om. Door de belangrijkste personages qua karakter toch om te gooien krijg je wel wat ademruimte en mogelijkheden voor nieuwe ideeën. Daarom vind ik op zich het concept van deze film de best mogelijke manier om enigszins de reeks toch in leven te houden (hoewel het nog steeds uitmelken is). Door die frisse wind kan je iets volledig nieuw opbouwen zonder de oude films te vergeten. Alleen worden er te veel foutjes gemaakt voor de basis ervan wat ervoor zorgt dat ze met een wel zeer straffe opvolger zullen moeten komen (indien die er zal komen).

De cast is best aardig. Zoals gezegd vind ik Schwarzenegger nog steeds bad ass als Terminator en overtuigd hij zeer zeker. Jason Clarke vind ik wat dubbel. In het begin nog een overtuigende monoloog maar daarna, mede door de zwakke redenering van zijn transformatie een nogal voorspelbaar en leeg karakter wat ook zijn prestatie niet verbeterd. Emilia Clarke vond ik best overtuigend, zeker met het oog op een mogelijke toekomst kan zij écht wel een sterke drager worden van de reeks. Op Courtney word nogal vaak (al dan niet terechte) kritiek gegeven. Het is zeker geen oscarwaardig acteur maar anderzijds kan hij voor dit soort films zeker zijn plaats eisen. Ik vond hem zeker niet irritant. Wat JK Simmons in zijn aangeboden rol zag is mij wel nog steeds een raadsel.

Ook de effects zijn van de bovenste plank. En het camerawerk mag er ook zeker wezen al vond ik in sommige locaties het soms iets te b-actiefilmlocaties-achtig maar wie weet hoorde het zo. Ik heb er me niet aan gestoord. Qua muziek was het niet speciaal, althans dat vond ik. Er zat zeker geen memorabele soundtrack in maar echt gemist heb ik dat nu ook niet.


Daarom vind ik Terminator Genisys een rare film. Enerzijds is het zeker geen evenknie van deel 1 en 2 en hebben ze net wat te veel foutjes gemaakt om de nieuwe basis goed gefundeerd te leggen. Anderzijds vond ik de keuze van wat ze wouden doen met deze film wel de best mogelijke manier om Terminator nieuw leven in te blazen zonder steeds rond hetzelfde te blijven sudderen.

Maar losstaand is dit wel een aardige actiefilm met een zeer sterk eerste deel en een nogal cliché tweede deel. Maar dankzij de effecten, de cast die het (meer dan) degelijk doet en al bij al een nooit vervelend verhaal vlogen de credits op het scherm voor ik het wist

een dikke 7/10

Screambird

Avatar

Deze film viel mij ontzettend tegen! Oké, Arnie is back, maar hij heeft geen moment de uitstraling als koele terminator, die hij in de eerste twee terminator-films had. Ook Sarah Connor is wat mij betreft volledig 'gemiscast'. Zij mist de koelbloedigheid zoals Linda Hamilton die had. Bovendien ziet zij veel te leuk uit en toont ze teveel gevoel voor vrouw die door een gevoelloze terminator opgevoed is.
Verder wordt de film vooral in de eerste helft overvoed met dialogen om het veel te ingewikkelde plot aan de kijker uit te leggen. Tja, als de Skynet-oorlog na vier delen nog steeds doorgaat, zul je als scenarioschrijver de trukendoos moeten opentrekken.. Dit heeft echter een averechts effect op de spanning van de film en maakt hem veel minder onderhoudend dan de prima delen 1 en 2 van de reeks. Dus, wat de geplande vervolgen betreft, niet doen!

Roeltje

Avatar

Dit vond ik toch een verrassend coole film! Ik ben groot fan van de eerste twee Terminator films en deze haalt het niveau van een van de films natuurlijk nooit. De actiescenes zijn absoluut geweldig, heerlijk hard, wat toch een prestatie is. Het is immers PG-13. Ik vond alle acteurs goed werk leveren, zelf Jai Courtney. Er wordt heel veel uitgelegd in de film, misschien wat teveel. Ook de muziek was ook vrij slecht. Geen moment dat de score echt iets nieuws toevoegde aan de film, het was vooral bezig met meekleuren aan de sfeer. Een zeer vermakelijke actieprent is het zeker!

7/10

jaime91

Avatar

Ik ben een groot fan van deze franchise. De eerste twee films vind ik meesterwerken. De eerste was een fantastische thriller/horrorfilm en de tweede film vind ik een van de beste of misschien wel de beste actiefilm ooit gemaakt. Wat die films zo goed maakt buiten de indrukwekkende actiescenes waar vooral deel 2 vol mee zit is het fantastische script. Het was nergens lastig te begrijpen, er zat de nodige emotie in en de films wisten mij telkens op het puntje van mijn stoel te krijgen. Het was zo mooi om te zien in de tweede film dat Arnold die een emotieloos personage speelt toch een mooie band op weet te bouwen met John Connor. Het eind van die film weet me ook nog steeds te ontroeren.

Vanaf deel 3 ging het naar mijn mening bergafwaarts met deze franchise. En toen ik de trailer voor deze film voorbij zag komen had ik weinig goede hoop. Maar omdat ik zo’n Terminator fan ben hoopte ik toch op zijn minst vermaakt te worden. Dat is helaas maar voor een klein deel gebeurt.

De film begint sterk, in de toekomst waar de mens onder leiding van John Connor aan de winnende hand is in de oorlog tegen Skynet. Het toekomstbeeld wat ze laten zien doet ook erg denken aan het beeld dat regisseur James Cameron in de eerste twee films liet zien. Daarnaast spelen ze ook een aantal scenes uit de allereerste film na, en ook dat is indrukwekkend om te zien. Ik had dan ook in het begin van de film het gevoel van thuiskomen. Ook is het tof om Arnie weer als Terminator te zien. Ik had daar vooraf ook nog wat twijfels over, aangezien de beste man natuurlijk op leeftijd is maar aangezien het omhulsel van een terminator net als een mens kan verouderen vond ik dat wel geloofwaardig. Emilia Clarke neemt in deze film de rol van Sarah Connor op zich, en doet dat ook erg goed. Ze deed erg denken aan Linda Hamilton die de rol eerder speelde en was zeer overtuigend als de badass Sarah. Jai Courtney speelt Kyle Reese en belangrijk voor zijn rol is dat er chemie is tussen hem en Emilia Clarke. Alleen is dat eigenlijk niet aanwezig en vind ik zijn acteren erg vlak. Jason Clarke die John Connor speelt vind ik verder wel prima, en ook de actiescenes zijn tof om te zien.

Maar het script is vanaf het moment dat de film een nieuwe weg inslaat totaal niet meer te volgen. Tijdreizen is in deze franchise altijd een belangrijk deel geweest maar het is ook een heel ingewikkelde materie. Je kan daar heel makkelijk mee uit de bocht vliegen, en dat gebeurt in deze film dan ook. Daarnaast is ook heel veel tijd vrij gemaakt voor uitleg. Waardoor ik me nooit aan de personages kon binden omdat ik alleen maar bezig was om te begrijpen wat er nou precies gebeurde. En juist doordat al die informatie op je afgevuurd word, word het alleen maar lastiger om te begrijpen wat er nou aan de hand is.

Daarnaast begrijp ik ook het gebruik van humor in deze film niet. Dit is de eerste Terminator waarin gedurende de hele film komedie zit, alleen is dat totaal niet nodig. Een Terminator film hoort een serieuze actie/science fiction film te zijn. Waarom ze dan ineens besloten om er ook een dosis komedie in te gooien is mij een raadsel.

En dan is er nog iets waar ik me onwijs aan stoorde en dat is de marketing van deze film. Nu kan ik dat de makers niet aanrekenen en dat zal ik dan ook niet doen maar storend is het wel. De trailer laat namelijk letterlijk de hele film zien. Waardoor het beetje spanning dat deze film wellicht had kunnen hebben totaal verdwenen is, omdat ik wist wat nog moest komen. En mocht je de trailer niet gezien hebben dan verklapt een bepaalde poster nog wel een belangrijk plotpunt voor deze film. Ik snap er werkelijk helemaal niets van, waarom de marketingafdeling het een goed idee vond om de hele film te gaan verklappen. Bizar.

Terminator Genisys vind ik de aller-slechtste Terminator film tot nu toe. Het script is rommelig, er wordt te veel uitgelegd en nog steeds is de film maar lastig te volgen. De cast levert voor een groot deel wel goed werk af, en het is fijn om Arnie weer als de good old Terminator terug te zien. En ook het begin van de film is sterk en de actiescenes zijn tof. Toch kan ik met pijn in mijn hart helaas geen hoger cijfer geven dan een 4.

johnwayne

Avatar

Aan actie en spektakel geen gebrek in dit 5e deel. De grootste troef is echter Schwarzenegger die de film, voor mij althans, naar een kleine voldoende weet te tillen. Het verhaal is beduidend minder en gaat in tegen alle regels die in voorgaande delen werden opgebouwd, maar gaat ook in tegen de eigen logica. Zo reizen Sarah en Kyle naar 2017, omdat alles veranderd is, maar dan zou weer een nieuwe tijdlijn moeten ontstaan waarin John niet geboren kan zijn… Ook blijven vragen onbeantwoord, met als grootste vraag: Wie stuurde 'Pops' naar 1973? Een 6e deel wordt toch echt teveel en mag van mij achterwege blijven.

Tidus

Avatar

Deze film afgelopen vrijdag in de bioscoop gezien. Keek er echt al maanden naar uit, omdat ik een groot Terminator en Arnie fan ben.
Wist niet goed wat ik er van moest verwachten gezien de negatieve recensies.

Hoewel de film niet kan tippen aan de eerste 2 delen, stapte ik toch met een voldaan gevoel de bioscoop uit. Arnie heeft het nog steeds en is een kick-ass terminator! Hij speelt zijn rol nog steeds voortreffelijk. Leuk ook dat er in de film grappen worden gemaakt over zijn leeftijd. Werkt goed!

De acteurs zijn niet echt goed gecast vind ik. Het is niet dat ze slecht zijn, maar Kyle en John stralen wat weinig uit. De rol van Sarah wordt wel beter uitgevoerd, maar kan toch ook niet tippen aan de Sarah uit de eerste delen.

Dan het verhaal. Zit wat mij betreft goed in elkaar en heeft een leuke twist. Zo is John nu eens de badguy in de film, nadat Skynet hem te pakken heeft gekregen met een nieuwe technologie. Hoe hij uiteindelijk wordt vind ik wel een beetje gejat of zo. Beetje borg/matrix achtig. Zijn sterkte blijkt ook niet echt.

Het verhaal is goed te volgen, zelfs als je nog nooit een terminator film gezien hebt. Je kunt je wel beter inleven in het verhaal maar het is geen vereiste.

De actie is volop aanwezig en de spanning, die in de laatste delen volledig ontbrak, is weer aanwezig! Mooie dreigende scenes en eindeloze achtervolgingen. 8-)

Door deze film kijk ik weer uit naar volgende delen!

Conclusie: Niet top, maar wel zeer vermakelijk.

Bweapon96

Avatar

MIJN RECENSIE BEVAT SPOILERS

Het verhaal gaat verder na het tweede deel van The Terminator. Je moet goed weten wat er in de voorgaande delen is gebeurt, wil je deze film snappen. Het verhaal die verteld word heeft maar één doel, vernietig Skynet. Tijdens dit avontuur komen zij de andere Terminators tegen die ook gestuurd zijn om de toekomst te veranderen. Dit zorgt voor verwarring maar ook voor vermakelijke momenten. Het verhaal zelf is matig, puur omdat iedereen elkaar moet vermoorden (voor een toekomst). De personages zijn niet zo goed uitgelecht, je weet oppervlakkig wie zij zijn en wat zij doen. Omdat het geen persoonlijk verhaal is maar meer wijst naar een einddoel. Zoals ik al aangaf heeft deze film hier en daar wat humor en valt het nog steeds onder entertainment. Puur omdat er veel actie in zit en minder verhaal.

Angelater

Avatar

Terminator: Genisys
Alternatief vervolg.

Het vijfde deel in de 'Terminator'-franchise en een aflevering die 'Terminator 3: Rise of the Machines' en 'Terminator: Salvation' lijkt te negeren. We beginnen in de toekomst, het jaar 2029. Het computernetwerk Skynet roeit nog steeds met veel liefde het menselijke ras uit. De laatste overlevenden, het Verzet, worden door vrijheidstrijder John Connor geleid. Op een avond lukt het ze om Skynet voor eens en voor altijd te vernietigen. De machines hebben doch een speciaal wapen achter de hand, een werktuig om mee door de tijd te reizen. In een laatste poging stuurt Skynet een Terminator naar 1984 om de moeder van John Connor, Sarah, te verdelgen.

John stuurt zijn beste soldaat, Kyle Reese, erachteraan om er een stokje voor te steken. Tijdens de overtocht gaat er iets vreselijk mis. Kyle belandt wel in 1984, maar alles is anders. Sarah is al op de hoogte van het dreigende gevaar en ze wordt opgevoed door een oude Terminator, die ze Pops noemt. Kyle snapt er niets van. Bevindt hij zich in een alternatieve tijdlijn? Voordat hij die vraag kan beantwoorden, slaat het drietal alweer op de vlucht. Een nieuw soort Terminator achtervolgt hen. En zijn doelwitten liquideren wilt hij graag zien gebeuren.

Meestal lukt het me om het plot in één alinea te plaatsen, mijn excuses bij dezen, maar het verhaal - welke niet essentieel geniaal is of iets dergelijks - verkent dan ook vele gebieden. Wie puur een blockbuster wilt zien, zit met 'T5: Genisys' op zich goed. De gemiddelde kijker die het verhaal wilt volgen zal wel een opoffering moeten maken en denkwerk verrichten. Een hoop wordt gedeeltelijk uitgelegd, ook al is en blijft tijdreizen een afmattende topic. Als je het verhaal niet zo goed volgt en liever naar de mooie plaatjes kijkt: top. Het is verre van een zonde, want zelfs de hoofdrolspelers uiten gedurende de prent hun ergernissen omtrent de tijdlijnen die alsmaar veranderen.

Wat betreft de film zelf: hij steekt netjes in elkaar. Het acteerwerk is in het begin lichtelijk neerslachtig, maar pakt daarna stukken beter op. Arnold zet wederom een solide Terminator neer, zij het anders dan gewend. De Oostenrijker is ouder geworden sinds zijn laatste optreden en dat valt allicht op. De makers hebben dit niettemin leuk in de film verwerkt. De scènes tussen de karakters zijn passelijk uitgebeeld. Emilia Clarke en Jai Courtney zetten redelijke rollen neer als Sarah en Kyle, ofschoon imperfect. J.K. Simmons is de leukste toevoeging, die in twee tijdlijnen opduikt. Veel screentijd bezit hij jammer genoeg niet als een rechercheur die door iedereen krankzinnig wordt geacht.

De actie mag er wezen, maar bijster inventief wordt het niet. We hebben het allemaal eerder gezien - we staren nu simpelweg naar een nieuwer jasje. Daarnaast levert het camerawerk niet steevast de gewenste resultaten op. De film kent sporadisch zijn chaotische momenten, waarbij we niets én alles zien. Het beeld trilt en beweegt dan zo overheersend, dat stekende ogen voor 't publiek niet abnormaal zullen zijn.

De effecten zijn verder goed gemaakt, alhoewel er in het begin ruimte is voor verbetering tijdens de futuristische oorlog in 2029. De trailers hebben het volgende tevens al weggegeven, tot regisseur Alan Taylor's ongenoegen: John Connor (de grootse voorvechter van het Verzet) is nu een bad guy, zij het verklaarbaar en gerechtvaardigd. Echt een bijzondere indruk maakt hij niet. Connor bezit geen markante snufjes tot zijn beschikking, enkel vliegensvlugge helende krachten dankzij magnetische lichaamscellen. Hij is de 'nieuw soort Terminator' die ik boven vermeldde.

Zaken die ik niet zo goed vond waren o.a. sommige actiescènes en de muziek. Wat ik betreffende de actie moet toegeven is dat ik nooit het idee kreeg naar een armzalige 12+ film zat te kijken. De soundtrack mocht overigens wel beter. Er zaten mooie thema's in die vaker herhaald mochten worden, wat mij altijd zorgen baart. Componisten hebben vaak zoveel in hun mars zitten, daar optimaal gebruik van maken doen ze helaas niet te allen tijde. Grappen en ander soort humor krijgen we ook toegediend. Het is niet altijd effectief, maar wel op nette wijze met mate toegepast.

Aan het einde resteren er nog enkele vragen. Paramount Pictures heeft aangegeven met deze vijfde titel een nieuwe trilogie van de grond te willen brengen. Hoewel 't einde redelijk finaal aanvoelt, zijn er welbewust zaken open gelaten en niet afgerond. Blijf dus eventueel nog zitten wanneer 't beeld voor de eerste keer op zwart springt, zodat je na drie minuten dat weer kan zien gebeuren. Een kleine scène wordt namelijk nog geïntroduceerd na een korte aftiteling van twee minuutjes. De scène duidt aan wat komen zal in de toekomst, mits 'Terminator: Genisys' genoeg in het laatje opbrengt.

7/10 - 3.5/5*

Secret1994goesFilm

Avatar

Zeer sterke sequel… of was het een reboot?
Iedereen had zowat dezelfde reactie toen ze hoorden dat ‘the Terminator reeks’ een reboot kreeg: WTF? Velen vonden de eerste 2 delen nog steeds perfect en hoopten juist dat het 5e deel samen met deel 3 en 4 nooit gemaakt zou worden. Zelf had ik enkel deel 3 en 4 gezien, die zeker niet slecht waren, dus keek ik er zeker niet tegenop. Toch had ik, een week voor deel 5 op groot scherm kwam, de 1e twee delen gecheckt… en damn. Ik verstond de verontwaardiging van de fans op deel 3 en 4. Maar toch dacht ik dat deel 5 leuk kon zijn omdat het deel1 en 2 mooi zou hercreëren.

Het Verhaal
De film start waar iedereen altijd al het gissen naar had: de toekomst. Een grootse veldslag tussen machine en mens volgt en we zien hoe de machines de ‘stoute’ Arnold Schwarzenegger terug in de tijd sturen… naar film 1.
Dit is al onmiddellijk het mooie aan deze film… Op een manier eert deel 5 de 1e twee films, of je kan het ook opvatten dat deel 5 de voorgangers wilt wissen. Maar ik vond het vooral fantastisch hoe trouw ze bleven aan deel1. Je ziet Kyle Reese in nét datzelfde steegje op de grond vallen. Je ziet de ‘stoute’ Arny terechtkomen opdezelfde plaats en de kleren vragen aan dezelfde 3 punk jongeren.
En op dat moment komt deel 5, samen met de ‘oude’ Arny, aangestopt. ‘I’ve been waiting for you!’

Velen klagen over verschillende dingen in deze film. ‘Oh, ze willen alle delen wissen en plots van Sarah Connor al vanaf 1984 een fight chick maken!’ ‘WTF? Waarom heeft Arny grijs haar?’ ‘Wtf! Zoveel spoilers in deze trailer!’
Op de eerste 2 wordt er een goed, vast antwoord gegeven. En dan besef je eigenlijk dat dit deeltje zowel een sequel, als een rebooth is. We zitten namelijk op een andere tijdlijn waar een mysterieuze gast de Terminator (de goede ‘ouwe’ Arny’) heeft teruggestuurd naar het jaar waar Sarah 9jaar is. Dit maakt het allemaal anders! Sarah is al vanaf haar 9 jaar in contact met de machines en wapent zich hierna… Heeft ze Kyle nu nog nodig om haar te beschermen? Moet John Connor nog geboren worden? Zij kan evengoed de leider worden?

Deze vele vragen geven een nieuwe tijdlijn met superveel mogelijkheden. We beginnen opnieuw, maar is dit beter? Kunnen ze nu de machines vroeger uitschakelen? Heeft het nut dat de ‘ouwe’ Arny vroeger is teruggestuurd? Sommigen zullen het een rotte appel in de reeks vinden, anderen zullen het interessant vinden om te zien hoe het dit keer loopt.

We gaan alvast niet alle delen opnieuw zien. In het eerste halfuur wordt al slim afgerekend met de 2 villains van de eerste 2 delen, en dan kan écht deel 5 beginnen.
We krijgen al onmiddellijk een nieuwe, duistere, maar emotionele villain te zien, namelijk SPOILERS! Maar waarschijnlijk had je dit al gezien in de trailer… Maakte dit de ervaring minder dat ik deze plottwist wist? Toch wel ietsje… voor die paar minuten.
Maar deze villain is niet alleen, hij heeft namelijk (weer?) een superwapen dat Judgement Day zal creëren. Aan onze 3 helden om dit te voorkomen.
Waar het in de vorige delen meer ging om het voorkomen van Judgement Day en het vernietigen van de villain, staat in dit deel ook Time Travel meer centraal. Voor sommigen kan dit dus wel een ingewikkelde film worden.

Cast
Velen hekelen zich op die ‘ouwe’ Arny die nog steeds denkt dat ie een actieheld is… Toch vind ik dit een mooi eindstuk voor hem. Je ziet echt een oude machine, die nog steeds een machine is met één opdracht.

De kleine Emilia Clarke doet zeker niet onder voor haar 2 collega’s en zet toch wel goed (misschien een ander versie van) Sarah Connor neer.

De meestal irritante Jai Courtney speelt ook een goeie rol, al deed ie me zeker niet meer denken aan de Kyle Reese uit deel 1. Toch hebben ze geprobeerd dit personage meer diepgang te geven.

Een rare, en wat onnodige, toevoeging vond ik JK Simmons. Zeer goeie acteur, maar hier krijgt hij maar kort bijrolletje die niet echt van groot belang is. Zonde, maar het was ook niet nodig om hem een nóg grotere rol te geven.

Een leuke toevoeging was de ‘Dokter’, zal zijn naam geheim houden. Maar zoals bij SImmons had ook hij slecht een korte verschijning. Al was zijn rolletje heel wat belangrijk en had ik méér van hem willen zien. Hij zou de perfecte villain kunnen zijn , maar toch hebben ze hem… in deze film… niet gebruikt.

Finale
De finale speelt zich, trouw zoals elk deel, af in een soort van fabriek-achtige omgeving. Veel dingen om kapot te laten maken door de goeie machine en de slechte machine. De finale was weer zeer spannend en awesome. Toch was ik niet 100% tevreden met het einde.
Arny mocht (net als vorige delen) sterven in een heldendaad
Ik wou nog een confrontatie met de 'Dokter' op het einde!

Samengevat:
Is dit deel slecht? Misschien is het gewoon ons probleem dat we steeds een deel vergelijken met de 2 klassiekers? Niets zal deze 2 klassiekers verbeteren, maar toch is het een leuke uitbreiding op het universum van Terminator. Het is goed op zijn eigen manier, zoals elke deel hoort te zijn.

Dit deel maakt net als X-men Days of Future Past een einde aan de eerste filmreeks, maar start een nieuwe op! Dit vijfde deel laat nog even de mooie dingen zien van de eerste delen, om dan te beginnen met de nieuwe reeks.
Voor mij voelde het een beetje als een eerbetoon.

Daarom vind ik dat deel écht wel onderschat werd. Mijn boodschap is dus: zeker kijken!

pmw84

Avatar

Zo net deze deel gezien en ik moet zeggen ik ben volledig verrast door Genisys!

Uitstekende en waardevolle Terminator movie. Veel en veel beter dan deel 3 & 4!

Hier en daar zitten van die "humor grappige" momenten, maar naar mijn mening het irriteert je niet zoals in deel 3! Enige minpunt voor mij was Kyle Reese (de acteur). Ik irriteer me mateloos aan deze gast. Ohja T1000 speelt zyn rol erg overtuigend zoals in Terminator 2. Strakke gezicht met veel ballen om tegen Arnold te vechten.

En blijf na de film zitten, want er is een 'after credit scene'


Nogmaals, ik ben volkomen verrast door deze deel en daarom geef ik een 8/10

Shifty777

Avatar

Zag hem gisteren in de bios. Had niet al teveel verwachtingen na de eerste trailer, de tweede trailer was al toffer maar zat natuurlijk bomvol spoilers.

De ideale benaming is "een vermakelijke kutfilm". Niet dat het perse een kutfilm is, maar zo goed als de eerste twee delen is hij bij lange na natuurlijk niet. Het klink misschien hypocriet gezien het feit dat ik Jurassic World bekritiseerde, maar van een nieuwe Terminator verwacht ik inmiddels ook niet meer dan dat hij gewoon simpel vermaak is. Wellicht komt dit doordat het een ander genre is.

Naar mijn mening is deze sequel in elk geval wel beter dan de laatste twee, welke ik beide ook 'wel vermakelijk' maar verre van goed vond. Ik kan niet anders dan waarderen dat de makers iets anders en origineels wilden proberen. Ja, zeker in het begin komen er wat 'greatest hits' van de franchise voorbij, maar dit was lang niet zo uitgemolken dan ik dacht. Ze proberen wel een nieuwe draai te geven binnen het hele verhaal en ook met nieuwe vondsten te komen. Is dit altijd geslaagd? Absoluut niet. Maar ze hebben tenminste de ballen ervoor gehad om naast het oude vertrouwde ook iets nieuws te brengen.

Emilia Clarke is goed gecast als Sarah Connor, soms is het moeilijk haar serieus te nemen omdat ze zo klein en schattig is, maar dit geeft wel een zachtere rand aan haar stoere kant. Jai Courtney is zoals altijd niet bijzonder, maar ik vond hem hier wel meevallen. En Arnold... tja, die is gewoon Arnold.

Al met al zeker geen bijzondere film, maar wel eentje die vermakelijk is en lachen is om met een biertje in de bioscoop te zien. Een sequel mag er van mij wel komen, maar dan alleen als James Cameron hem doet, want met het halve werk is het nu wel leuk genoeg geweest.

6.9/10