Man of Steel (2013)

Reviews (18)

Olrik

Avatar

Man of Steel oogt erg mooi en wat ik goed vind aan de film is dat we meer te zien krijgen van Krypton, maar Superman is nooit echt mijn favoriete superheld geweest en ook met deze film ( ook al is hij beter dan Superman Returns ) wisten de personages me niet echt te boeien en wisten me niet te raken zoals dat wel het geval was met andere superhelden films zoals The Dark Knight, Watchmen, Kick-Ass of X-Men The First Class.
De tegenstander van Superman is wel weer een pluspunt omdat Superman er ook echt moeite voor moet doen om hem te verslaan en ook Russel Crowe die de vader speelt van Superman leverde een prima performance!

7,0 / 10

Secret1994goesFilm

Avatar

Goh man... de film waar iedereen zo naar uitkeek maar toch een tegenvaller was...
Ik geef hun voor een groot deel gelijk...
Het eerste uur is gewoon saai... gewoon de dinges des leven à la Superman... Hoe moet Clark omgaan met z'n krachten tegen de irritante homo Sapien?
Halverwege de film krijgt ie dan plots een kostuum en kan ie vliegen... en dan komt eindelijk de slechterik binnen.
Het aanvalswapen was wel origineel, dat moet ik meegeven. En ook de actiescenes waren uitstekend goed, maar deden soms denken aan een game, wat gelukkig niet storend werkte.
Het verhaal was ook wel redelijk uitgedacht, al vond ik dat Louis Lane en Clark te snel naar elkaar toegroeiden...
Weet wel dat ik meer wil zien van deze superman... maar niet zo saai als dit deel aub...

Tarkus

Avatar

Puike film vind ik deze nieuwe benadering van Superman.
Nieuwe benadering, daarmee bedoel ik, geen sullige reporter Clark Kent, geen Lois Lane die alsmaar op zoek gaat naar de identiteit van Superman.
Een goede actieprent is dit, met fenomenale special effects.
Ook de vertolkingen zijn prima, in de eerste plaats van Henry Cavill als Superman, maar vooral ook Michael Shannon (bekend uit Boardwalk Empire) die nu toch een grote naam blijkt te worden in de cinema.
Ik heb zeer genoten van deze nieuwe Superman, en hoop op een even sterk vervolg.

Glennekeeeee

Avatar

De eerste superman-film die ik echt top vond!
De eerste 15 minuten sta je met verstomming te kijken naar het visuele aspect waar het allemaal zo mooi in beeld gebracht is. Dat samengebracht in een schitterende dramatische sfeer met dank aan de ijzersterke vertolkingen gemixt met schitterende actie. Eenmaal op aarde vormt het verhaal zich mooi, niet snel afgerond maar gaandeweg krijgt Clark zijn persoonlijkheid, achtergrond,karakter, gevoelens met zich mee en laat die zien. De cast speelt sterk. Cavill is een schitterende moderne Superman en Zod zorgt bij vlagen echt voor een verschrikking. Louis Lane wordt in deze film ook mooi neergezet. Vind haar in deze film niet het vrouwelijke love-personage van de held maar ze heeft ook een eigen wil die ze duidelijk laat zien en daardoor veel meer belang heeft in het verhaal dan in vorige films. De actiescenes zijn buitenaards. Je weet dat er ontzettend veel computerwerk aan te pas is gekomen maar Schnyder heeft het gedurfd om de actiescenes in schitterende invalshoeken tot beeld te brengen en dat maken die scènes echt uniek. De finale wordt mooi opgebouwd, in stapjes en steeds groter met heel af en toe een kort rustmomentje om even te bezinnen. Man Of Steel is gewoon een zeer sterke blockbuster en vergelijken met The Dark Knight zou ik zeker niet doen maar wat ik wel vaststel is dat deze film zeker op gelijk niveau start met Nolan's Batman Begins en laat ons hopen dat in het vervolg (met Batman etc.) dat stijgende niveau zich aanhoud en dan kan je een mooi DC Universe opbouwen

8,7/10

ThinkTwoTimes

Avatar

Wat een teleurstelling!!!!!

Ik ben het zeker eens met James Bond zijn kritiek. Ik niet veel verwacht van deze film. Zeker geen meesterwerk. Gewoon vermaak en leuke actie. De film viel me toch dik tegen ook al had ik geen al te hoge verwachtingen. Hoe zou je van een held als Superman iets geloofwaardig kunnen maken? Benjamin scheef: "Maar het langverwachte meesterwerk is uitgebleven." Nee hoor, een meesterwerk verwachtte ik zeker niet. Maar velen wel, vandaar ook een grotere teleurstelling. Maar dat hij zo slecht ging zijn??? :|

Groot minpunt: er is absoluut geen spanning in deze film. De actie scènes zijn nergens wow en wat minder actie en vernieling zou de film zeker niet slechter maken. De personages zijn saai en stom te noemen, en dan zeker het titelpersonage. Er is geen chemie tussen Louis en Clark. Die twee passen niet bij elkaar. Amy Adams was nochtans goed gecast. Maar vooral de verhaallijn zit vol met gaten en onvolkomenheden. Soms lukt iets totaal niet en drie seconden daarna wel :} (of omgekeerd).

Jep, met Superman Returns heb ik mezelf meer vermaakt dan met deze film! }:

3/10

JamesBond

Avatar

Heb de film vorige week gezien, en hij is me toch een beetje tegengevallen. Het is geen slechte film, maar ik had toch echt wel beter verwacht!

- Film is humor loos
- Te veel vernietiging
- 3D (weer eens) compleet overbodig
- Superman is een saai karakter
- Nergens wordt het echt spannend

+ Goede cast! Met name Russel Crowe en Kevin Costner waren erg overtuigend!
+ De actie was in orde.
+ Het zag er allemaal erg mooi uit!

Al met al was het best een aardige film, maar er is zeker plaats voor verbetering...

7/10

Steve Harwin

Avatar

Nou nou, wat een lovende verhalen lees ik hier. Heb hem afgelopen week gezien en was toch wat teleurgesteld. De beelden zijn mooi, het acteerwerk was best prima, maar script/verhaalverloop vond ik echt veel te zwak. Bijvoorbeeld die tornadoscene, pfff... kon dat niet wat sterker qua verhaallijn? De naar het einde van de film toenemende actie voelde ook erg geknutseld aan. Nee, deze film is geen aanradertje. De nieuwe star trek is stukken beter!

jaime91

Avatar

Oh en dan ben ik nog 1 ding vergeten. De muziek dit keer mogelijk gemaakt door de fantastische Hans Zimmer. Ik ben echt een fan van de beste man, en hij heeft ook met Man Of Steel een prachtige soundtrack afgeleverd maar toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar die andere legendarische componist John Williams en zijn epische herkenbare Superman tune! Hoewel ik die tune niet eens gemist heb, maar toch net iets toffer vind. Maar Zimmer stelt wederom niet teleur.

jaime91

Avatar

De verwachtingen bij deze film lagen bij mijn in eerste instantie ook hoog. De film heeft een prachtige cast, Nolan was betrokken en de eerste beelden zagen er ook spectaculair uit! Van Snyder was ik nog niet zo'n fan dus dat hij de regisseur voor deze nieuwe franchise was maakte op mij niet zo heel veel indruk. Ik moet het nu ook eens zijn met de mensen bij wie die hoge verwachtingen niet helemaal zijn uitgekomen.

Nolan zijn aanwezigheid is inderdaad nauwelijks te merken. Dit is echt een Zack Snyder film dus laat je daardoor niet van de wijs brengen. Ik verwachte ook dat ze met Superman net zo diep zouden gaan, als wat Nolan met Batman gedaan heeft en ook dat is niet helemaal het geval. Ja de film bekijkt het op zich nog wel van een realistisch oogpunt, waar dat mogelijk is. Maar Kal-El is geen Bruce Wayne, en ik denk ook niet dat ze met dat personage hetzelfde zouden kunnen doen als wat Nolan met Batman gedaan heeft. Ook wist mij het eerste gedeelte het dramagedeelte, hoe Kal-El een plek probeert te vinden tussen ons mensen niet zo te raken als dat ik gedacht had. Het is wel een interessant gegeven, omdat hij een Alien is en als hij echt op deze wereld zou rondlopen hij ook niet geaccepteerd zou worden, maar het duurde naar mijn idee wat te lang. Ik had het ook niet erg gevonden als de film daar wat was ingekort. Maar de tweede helft wat voornamelijk draaide om de spectaculaire actie, en waar de film goed los ging wist dat voor een groot gedeelte goed te maken. Tijdens de actiescenes zat ik constant op het puntje van mijn stoel! Dat was ook wat ik van te voren gehoopt had dus wat dat betreft zijn mijn wensen uitgekomen. Je kan je wel gaan afvragen of er tijdens die actiescenes geen mensen gewond raken omdat Zod,Superman en Zod zijn mensen er gebouw in en uit vliegen maar dat liet ik op een gegeven moment maar los omdat ik gewoon wilde genieten.

De castleden doen het verder allemaal prima maar ook daar ben ik door niemand weggeblazen. Van Michael Shannon had ik hoge verwachtingen, en hij deed het zeker niet slecht maar hij is geen nieuwe Joker en als ik hem zou moeten vergelijken met bijvoorbeeld Benedict Cumberbact in Star Trek 2 dan maakte Cumberbatch meer indruk. Ik denk niet dat dat zozeer aan Shannon ligt maar meer aan het script. Ook Amy Adams was prima als Lois Lane, en Henry Cavill is een prima Superman. Brandon Routh was voornamelijk gecast omdat hij zo ontzettend leek op Christopher Reeve die toch lange tijd mijn favoriete Superman was maar Cavill kan Reeve zeker evenaren. Sterker nog ik vind Cavill een veel betere acteur. Het is alleen zo jammer dat hij dat ook niet heel veel kon laten zien. Zijn enorme torso was wel ontzettend indrukwekkend en ook best logisch. Als je het over Superman hebt, dan is het niet meer dan logisch dat Superman ook zo gespierd is. Gek genoeg heeft niemand daar tot nu toe aan gedacht. Wat ik ook tof vond was dat kogels wel impact hebben op Superman en niet allemaal afketsen. Hij gaat er niet van bloeden ofzo, maar je ziet wel dat ie geraakt wordt.

Maar goed van wie ik echt verrast ben is Antje Trau die Faora-Ul Zod's vrouwelijke metgezel speelt. Zij was naast Shannon zeer overtuigend als slechterik, en ik ben benieuwd wat voor projecten ze verder nog zal doen. En of we haar nog vaker gaan zien in dit soort grote projecten. Badass chick met prachtige ogen in ieder geval!

Over het 3D kan ik wederom kort zijn, vooral tijdens de actiescenes en tweede helt vond ik dat een toevoeging. De shots dat de camera zich direct achter Superman begeeft zijn prachtig, en ook tijdens de actiescenes zorgt het 3D voor net dat beetje extra.

Al met al vind ik Man Of Steel dus een prima film en best een aanrader zolang je er niet met torenhoge verwachtingen naartoe gaat. Prima cast, prima script al kon dat wat beter en zeer spectaculaire actiescenes! Ik zie een Justice League film dan ook wel hoopvol tegemoet. Ik heb ook nagedacht of de Batman van Nolan in deze wereld zou kunnen bestaan, en daarop zeg ik niet direct nee. Maar toch zit je met het feit dat Nolan zijn verhaal afgerond is, en dat boek gesloten is dus een nieuwe Batman zou ik ook niet heel erg vinden. Ik ben hoe dan ook zeer benieuwd wat ze met deze wereld nog verder zullen doen.

Ik heb tot slot wel nog een klein probleem met het einde. Kal El wordt op het eind pas de Clark Kent met bril van de Daily Planet zoals we hem allemaal kennen. Alleen lieten ze daar toch doorschemeren dat ze de geheime identiteit doorzetten en dat vind ik jammer omdat dat bij Superman ongeloofwaardig en lachwekkend is. Batman kan zich verbergen achter een masker Superman niet. Hoop dat ze daar uiteindelijk toch vanaf zien.

chewy

Avatar

Ik heb vanavond de man of steel gezien in de bioscoop en ik vond het een goede actie film, tijdens de hele film zat ik met de gedachte, (vooral op het einde van de film) dat ze met de special effect's in deze film is gebruikt, een goede dragon ball Z film daarmee zouden kunnen maken. Wel met de zelfde maker die aan deze film hebben gewerkt moeten dan ook aan die film mee werken T+) :W

DashX

Avatar

Mensen hadden hoge verwachtingen van deze film. Toen ik de eerste trailer zag, was ik niet echt onder de indruk. Naarmate de extended trailers uitkwamen, had ik er echt zin. Ook al kende ik de origin al van Superman, was de film echt super! Cast was goed, iedereen die erin speelde. Actie was vet, vooral het einde waar de halve stad vernietigd word. De film zal je zeker niet teleurstellen als je van superhelden films en actie houd. Kan niet wachten op de sequel. Laat maar komen. :+

Peebo

Avatar

+ De cast : Henry Cavill vond ik overtuigend als superman , Amy Adams vond ik super als Lois Lane, net als de rest van de cast ( Zeker Costner steelt de show)
+ Je ziet eindelijk wat deftige supermanactie
+ De special effects
+ Hoe de film eindigt

- De irritante manier van filmen
- Op het einde was het gewoon teveel actie , elk gebouw moest eraan geloven
- Te veel " super " te weinig " man" -> de special effects en de actie overschaduwen de emoties zelf

Toch was het een film om van te genieten en die zeker gezien moet worden op het grote scherm : 7.5/10

samsun55

Avatar

Zo te zien zijn er diverse reacties over Man of Steel. Ik had 'm afgelopen donderdagavond gezien. Vond 'm na de film fantastisch, nu ook, maar heb er nu meer gemengde gevoelens over. Zo vond ik dat het personage Clark Kent te weinig werd uitgediept. Ook kon de relatie tussen Clark en Lois beter uitgewerkt worden. De actiescènes waren top, niets aan te klagen. Maar na enige relativering, heb ik, zoals ik al zei, er gemengde gevoelens over. Ik dacht dat Man of Steel een meesterwerk zou worden en mijn verwachtingen waren erg hoog. Die verwachtingen zijn niet voor 100 procent waargemaakt, eerder voor 75 0f 80 procent, ook niet verkeerd. Voor Man of Steel 2 hoop ik toch op een beter script met meer diepgang. Desondanks was Man of Steel geen slechte film, integendeel, vond 'm erg goed, alleen mijn verwachtingen waren niet helemaal waargemaakt en waren er zeker enige minpunten.
Geef het een cijfer tussen de 7.5 en 8. Maar ik moet Man of Steel sowieso nog een keer zien!
Trouwens, jullie kunnen hier mijn recensie lezen: http://yilmazbiter.wordpress.com/2013/06/21/man-of-steel/ .
Laat weten wat jullie er van vinden.

Spawn999

Avatar

Van het weekend gezien in de bioscoop. Na een aardig begin, een mooie introductie van de ondergang van Krypton, verzuipt de film in het rommelige plot en het nogal bombastische en langdradige actie scenes waar ook geen eind aan kwam.
De nieuwe superman heeft ook de charme van een tuinhark en Lois Lane is blijft ook in deze film irritant.
De enige die er nog wat van maakt is Michael Shannon maar het blijft allemaal erg vlak.
Michael Bay fans kunnen hier zeker wat mee, ik vind het niks. De minste van Snyder.

5.0

pmw84

Avatar

Stelletjes kleine kinderen die zich druk maken op een STEM. Get a life plz. Schrijf je mening niet zeuren over stemmen.


Ik heb deze mega movie gisteren gezien in IMAX 3D. Wat een film !!! Hij heeft al mijn verwachtingen waar gemaakt. Ik ben ook 100% oneens met de recenssie die FT heeft geschreven over deze film. Ieder zijn eigen mening of course maar deze film kan je niet vergelijken met Batman reeks of andere superhelden. Een top cast, ongelofelijk dikke vette mooie special effects. De soundtrack begin van de film was echt mega epic. Zimmer heeft weer iets tops opgeleverd. Cavill als superman is naar mijn mening top gecast, ook al toch miste ik klein beetje die kapsel van hem waar Superman om bekend staat. Chemie tussen hem en loise lane is goed en je voelt je bij betrokken.

De manier hoe Snyder Kryptone heeft in elkaar gezet is echt mega cool. Dit is zeker een van de grootste plus punten van de film. Enige waar ik me aan irriteerde was de continu in en uit zoomen van de camera. Had geen toegevoegde waarde en deze film hadden ze enkel in IMAX moeten uitbrengen. 3D was NVT. Zij hebben naar mijn mening erg hun best gedaan om een nieuwe superman neer te zetten die van 2013 is. Ik ben 100% oneens met de mensen die deze film met jaren 70 vergelijken. Zijn 2 verschillende superman movies en 2 verschillende verhalen. Deze Superman overtreft alles waar Superman Return in tekort schoot !!!

Ik moet wel eerlijk toegeven, de soundtrack dat Zimmer voor batman reeks heeft gemaakt is de beste die hij tot nu tow heeft geleverd. Bij Superman vond ik het moeilijk te oordelen, ook al vond ik de muziek goed passen in de fragmenten. Maar ja ik ga deze film nog een x kijken en daarom heb ik deze film een dikke 10 gegeven omdat die naar mijn mening goes was (voor mij dan !!!)

B@chelor

Avatar

Wat een vette film. De opening op Krypton met Jor-El vond ik heel erg gaaf gedaan. De actiescenes waren echt dik in orde; sommige visual FX was heel goed gedaan, bijvoorbeeld het moment in het eindgevecht met Zod dat Superman vanaf zijn buik omhoog gaat en in de lucht hangt.. Shannon als Zod was heerlijk over-de-top en Faora was ook leuk. Costner en Crowe waren super. Lios vond ik maar meh...ook haar doel in de film.

Bij een 2e viewing (ja, gisteren 2x gezien) vond ik het middenstuk best saai. vanaf het moment dat hij Superman wordt en vliegt tot het moment dat hij en Lois aan boord gaan van black zero., daarna was het smullen geblazen.

En dat camerawerk was bedroevend. Elke minuut is er zo'n rare zoom op iets en van die rare close-ups. En die shaky cam was behoorlijk irritant. Niet dat ik misselijk werd, maar gewoon vervelend. 3D wa nutteloos.

Muziek van Zimmer vond ik geweldig. Ik ga gauw de soundtrack halen!

Ik kan de film geen 10 geven (wat ik al gedaan had voordat ik de film had gezien....haha), maar ik geef 'm een 8,5. En Henry Cavill is gewoon Superman. Op naar een vervolg!

benjamin

Avatar

Ook al kreeg Man Of Steel nooit de echt matige kritieken die Batman V Superman en Suicide Squad niet onterecht voorgeschoteld kregen, echt geweldig was de eerste film van Snyder ook weer niet en dat was te merken aan de reacties. Vooral het einde kreeg er sterk van langs door fans die vonden dat Superman iets te graag deelnam aan vernietiging en moord. Persoonlijk vind ik dat iets minder relevant dan het feit dat de regisseur geen betere climax kon voorschotelen dan een superheldenversie van Transformers.

Maar ook verder werkt dit verhaal niet helemaal zoals ik graag gezien had. Snyder geeft weliswaar enkele sterke scènes maar nooit lijken ze echt een groter geheel te vormen in mijn ogen. Veel flashbacks kunnen handig zijn maar werken beter als ze niet gewoon random gebeurtenissen lijken te vertellen en we iets kunnen leren over het personage. Henry Cavill is als gevolg een vrij oninteressante Superman. Loïs Lane moet dan weer een sterk personage worden maar de pogingen daartoe voelen vaker geforceerd aan.

JL_11

Avatar

Ben gisteren naar avant-premiere geweest in Brussel! Deze film heeft mijn verwachtingen ruimschoots ingelost! Van de indrukkwekkende openingsscene tot het oogverblindende verwoestende einde, heeft de film men volledige aandacht behouden en is erin geslaagd waar ik op hoopte namelijk (min of meer) realistische origine verhaal van de man van staal! De impact van de Dark Knight heeft ie niet gehad voor mij maar de effecten en actie waren fenomenaal en er is voldoende aandacht besteed aan het wie ben ik? Waarom ik? Het zoeken naar zichzelf en dat mocht voor mij persoonlijk zelfs nog verder uitgewerkt worden maar het blijft natuurlijk superman en mij lijkt het een moeilijker uit te werken karakter dan een Batman die toch een gewone man is wat het meer toegankelijker maakt om iemand te doorgronden en z'n waarom te achterhalen! Maar echt ga deze zien en sit back and enjoy the ride! Voor mij de film van het jaar en heeft gebracht wat ik er van gehoopt had!