Basic

Basic (2003)

In a Secret War Truth is the Enemy.

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Empolino

Avatar

Ik vond dit maar niks. Vanaf begin af aan loopt alles door elkaar heen, het is onduidelijk waar de film nou precies heen wil. Tot aan het einde willen ze je nog 'verrassen' met een of andere wending. Het werkt gewoon niet.

Edwinem

Avatar

Hele vage film, maar wel een goeie mind fuck!
Ik begrijp nog steeds niet wat er nou echt gebeurd is in die jungle, maar vond het wel een hele vette film. Vooral die plotwendingen, waarvan je er sommige niet ziet aankomen, en andere weer wel "I Didn't shot West"
8.

tukkerstein

Avatar

Matige, saaie film die nog enigszins gered wordt door het vrij onverwachte einde. John McTiernan laat weer zien dat hij behalve actiefilms Die Hard en Predator verder weinig bijzonders kan regisseren.

3/10

Stok

Avatar

AngelEyes "Leuker dan Predator in ieder geval.
"


Tja.....

Cee van Lleef

Avatar

Toen een van de ondervraagden bij de zoveelste plottwist voor de zoveelste keer vroeg: "What, you didn't know that?" kon ik mijn lach niet meer inhouden. Had deze film geen tweede kans moeten geven.

Colonel_Kurz

Avatar

ash_ "Of als ik de woorden van Roger Ebert mag gebruiken: By the end, I wanted to do cruel and vicious things to the screenplay.."
Een herkenbaar gevoel, bij deze film...

dexxa007

Avatar

Ik vond het allemaal maar wat vergezocht hoor. Ik vond het einde maar niets, maar jah.

Voor de rest vind ik wel dat de film erg goed wordt gespeeld, (oa door Samuel L. Jackson). Ook zit er lekker wat actie in en de nodige plotwendingen.
Ik vind deze film over het algemeen aardig. Ik ga 'm echter niet meer kijken vanavond.

Mijn rating: [rating 3]

Dash

Avatar

Ik geef 'em een 8. ;)

Cee van Lleef

Avatar

ash_ "Nou, ik zie (op Rollerball na) alles liever dan deze film. Ook Last Action Hero ja. Die heeft tenminste geen eind waarin in de acties van de personages totaal onlogisch zijn ten opzichte van het voorgaande. Of als ik de woorden van Roger Ebert mag gebruiken: By the end, I wanted to do cruel and vicious things to the screenplay.."


Meen eens. Op z'n zachtst gezegd een matige film.

ash_

Avatar

CAGE "Op IMDB staan veel meer teleurstellende films, die onder de naam staan van Mc Tiernan. Daar is deze wel in vergelijking best te doen."
Nou, ik zie (op Rollerball na) alles liever dan deze film. Ook Last Action Hero ja. Die heeft tenminste geen eind waarin in de acties van de personages totaal onlogisch zijn ten opzichte van het voorgaande. Of als ik de woorden van Roger Ebert mag gebruiken: By the end, I wanted to do cruel and vicious things to the screenplay..

CAGE

Avatar

Op IMDB staan veel meer teleurstellende films, die onder de naam staan van Mc Tiernan. Daar is deze wel in vergelijking best te doen. Ik vond hem goed. Onverwacht einde. Af en toe spannend.

Stok

Avatar

Vreselijke klote film. Eigenlijk blijkt op het einde dat je de film voor niks heb zitten kijken.

En dit van de man die ons Predator en Die Hard heeft geschonken, onvoorstelbaar....

[rating 0]

mistelhensz

Avatar

Ik heb deze film één keer gezien en was toen eerlijk gezegd stomverbaast over het einde, een verrassing die ik zelden in een film heb meegemaakt dus wat dta betreft zéker de moeite waard om eens te bekijken. [rating 4]

Helios

Avatar

Verhaal klinkt een beetje als Jacob's Ladder (wat overigens echt een prima film was). Is dit de remake o.i.d.?

ellie

Avatar

De enige film die de meest plotwendingen achter elkaar heeft.

Kikke film.

Queenfan

Avatar

Ik blijf het een stoere film vinden :Y

Stok

Avatar

Of Predator als McTiernan een jungle film moet maken

Roy1978

Avatar

Erg... erg... erg...

Nee... dan toch maar Pulp Fiction... als die 2 samen moeten acteren...

KW

Avatar

chuz "sommige van de dialogen zijn bere "gekontragd" tenenkrommend.

Voor de rest best wel een lekker puzzeltje.

ik zal hem toch echt nog wel een keer moeten zien want in een keer is te moeilijk voor mij."

Om 21:44 was de film nog niet ten einde, misschien verklaart dat waarom je het als te moeilijk ervaarde?

De film is gewoon goed. En je zult zien dat mensen die niet van dit genre houden de film gewoon niet kunnen waarderen. Veel tussenweg zul je niet vinden.

Wat ik persoonlijk wel zo vond is dat de film wel een serieus overkill aan mindf*cking had! Leuk zo'n cryptische thriller, maar niet als het echt onvolgbaar gaat worden.

chuz

Avatar

Sommige van de dialogen zijn bere "gekontragd" tenenkrommend.

Voor de rest best wel een lekker puzzeltje.

ik zal hem toch echt nog wel een keer moeten zien want in een keer is te moeilijk voor mij.

Ronald vd Hoven

Avatar

Film krijgt een 6+ ,plusje omdat John Mctierman deze heeft geregisseerd,heeft betere films gemaakt.Hij moet geen serieuze film proberen te maken, gewoon pulp....waar hij goed in is.:y

gunman

Avatar

:-S This is a fuc.... great movie!!! :Y

John Travolta acteert goed
Samuel L. Jackson acteert goed
Had ook meer actie verwacht, maar vond hem goed.
Het verhaal is redelijk goed.

Rules of Engagement is echt wel BETER!!
Want Tommy Lee Jones is een betere acteur.
Mijn mening. :B

Fat_Tony_A

Avatar

balosa "Wel mee eens, had er ook meer van verwacht, zat weinig actie in, maar dan hoeft het niet perse een slechte film te worden uiteraard, maar op een gegeven moment vond ik het zo ongeloofwaardig worden dan ik me interesse begon te verliezen, en dat einde....tja, wat zal ik er over zeggen, daar zakte me broek zowat van af Travolta die al vanalles op de hoogte bleek te zijn op het einde, en de hele film dus 1 groot toneelstuk opvoerde, en als je dan de film nog eens terug kijkt dan kloppen sommige scene's voor het gevoel gewoon niet, naja vond het wel een afknapper, maar dat is mijn mening "


Welke dingen klopten er niet volgens jou.
Ik heb de film meerdere malen gezien en alles klopt tot in de details tot op wat ze aanhadden. En het wordt nog eens goed uitgelegd. Gewoon heel goed doordacht.
Ik vond deze film echt vele malen beter dan rules of engangement.

John Travolta en Samuel L. Jackson :W in deze film.

Crispy

Avatar

Fantastisch goeie film dit. Heb hem ook thuis liggen. Erg goed doordacht, diepgaand verhaal, veel onverwachte wendingen. Wou dat er veel meer van dit soort films waren! :W

balosa

Avatar

Lol, dat ze hier zeggen dat ze hem goed viden. O+

Ik vond het meer een flop film en ik vind het ook HEEL ERG RAAR dat deze in de bios binnekort wordt uigezonden.

Ik had hem gister gedownload en ging met spanning er naar kijken, het enige wat ik kan zeggen is dat er bijna totaal geen actie inzit, die vrouwelijke majoor of wat is het die speelt zo slecht echt!! :| En dit is zo'n film dat je 10x moet zien voordat je hem begrijpt, beetje travolta-flop filmpje, ook zeer jammer dat Samuel L Jackons meespeelt in deze film, hij kan wel betere rollen krijgen.

Nee nou niet echt een bioscoop filmpje, NIET de moeite waard.. geloof mij maar. :-S

Dit is meer zo'n film van 'Rules of Engagement' of die film van Densel Washington met die vrouwelijke soldaat of ze nou eervol of oneervol heeft gevochten, alleen deze hoort dan bij de geflopte reeks van deze opgenoemde films.


Wel mee eens, had er ook meer van verwacht, zat weinig actie in, maar dan hoeft het niet perse een slechte film te worden uiteraard, maar op een gegeven moment vond ik het zo ongeloofwaardig worden dan ik me interesse begon te verliezen, en dat einde....tja, wat zal ik er over zeggen, daar zakte me broek zowat van af Travolta die al vanalles op de hoogte bleek te zijn op het einde, en de hele film dus 1 groot toneelstuk opvoerde, en als je dan de film nog eens terug kijkt dan kloppen sommige scene's voor het gevoel gewoon niet, naja vond het wel een afknapper, maar dat is mijn mening

Dennisdegekste85

Avatar

Een hele goede film, Travolta was op zijn best en een heel verassend einde, een aanrader voor iedereen

Heegie

Avatar

Yep, het einde vond ik echt verrassend

Odysseus

Avatar

Ik heb net de film gezien en ik vond hem erg goed. Een lekkere mindfcker. Smiley face