Batman Begins

Batman Begins (2005)

The legend begins.

Reviews (14)

Nature

Avatar

Nolans beste Batmanfilm, visueel top, de sfeer is sterk met fantastische kleuren.
Acteerprestaties zijn sterk, ook nolans regie is weer prima.

Geweldige scenes, vooral met de tumbler. Moeilijk om deze batfilm te evenaren lijkt me. Topfilm.

Olrik

Avatar

Batman Begins sleurde vele in de door Christopher Nolan's versie van Gotham City en liet ons Batman zien vanuit een heel ander perspectief zien.
Integendeel is deze Batman als je hem vergelijkt met zijn voorgangers een held met een uiterst intressant verhaal en diepgewortelde haatgevoelens die duidelijk zichtbaar zijn in de film en het gelijk daardoor naar een veel hoger niveau tilt.
Batman Begins is niet alleen een film met een uiterst goed uitgewerkt verhaal, maar ook een film waarin de acteurs hun rollen erg serieus nemen en niet wat te staan rond lummellen puur omdat het een superheldenfilm is.
De film oogt erg mooi en Christopher Nolan was zeker het geschikte persoon om er de trilogie te maken zoals die nu is.
Volgens vele is The Dark Knight beslist het grimmigste en duisterste deel uit de Batman Trilogie, maar ik heb Batman Begins juist altijd als het duisterste deel gezien met meer grimmige locaties zoals verlaten metrostations en oude kraakpanden.
Ik vind The Dark Knight en The Dark Knight Rises persoonlijk iets beter dan Batman Begins, maar het verhaal in Batman Begins is zeker het meest intressant!

8,5 / 10

Roeltje

Avatar

De trilogie wordt afgetrapt met 'Batman Begins'! Nou moet ik zeggen, het is totaal anders dan de oudere Batman (wat het dus ook erg verfrissend maakt). Het mooie aan deze film is de tijd die genomen wordt om het personage Bruce Wayne tot stand te laten laten komen. De charmes van Batman en de Gotham sfeer komen perfect aan bod. Liam Neeson is een interessante toevoeging. Er is geen main- badguy, wat voor deze film erg goed werkt. Het geeft je een gevoel dat er veel meer in dat duistere Gotham gebeurt dan 1 iemand die de boel loopt de verzieken. Erg mooi! Ik zou iedereen die van superhelden films houd deze aanraden, maar ook voor de mensen die dat niet hebben.

9/10

Glennekeeeee

Avatar

De eerste maar waarschijnlijk de meest onderschatte film uit de Nolan-trilogie. Nu de trilogie compleet is merk je dat hier de steunpilaren gezet worden voor de rest van de trilogie. De schitterende muziek, de uitstekende vertolkingen, de gadgets, de personages die nu al dan niet al een belangrijke rol spelen,... etc De origins word deze maal mooi verteld en behoud de originele verhaallijn maar brengt het niet in 1 ruk in beeld maar vertelt het geleidelijk aan waardoor er meer tijd gegeven is aan de jonge Bruce Wayne om zo de effecten beter te verbeelden naar de volwassen Bruce. Het beeld van hoe Wayne 'Batman' ziet word hier al mooi in beeld gebracht en hoe hij het vooral als symbool bekijkt wat in de vorige films nogal weggelaten werd. Een minpuntje misschien tegenover de sequels. Vond de sfeer iets minder donker dan in de andere 2 delen, zeker het begin is vooral grijs en grauw en ook het camerawerk vond ik visueel iets minder sterk dan de rest maar zoals ik al zei maken de schitterende locaties, het sterke scenario, de sterke acteerprestaties en de muziek véél goed.

8,5/10

Moviespecialist

Avatar

Ik was persoonlijk nooit fan van de oude 4-delige Batman reeks en zeker niet van de laatste twee delen van die serie, maar ik heb over Batman Begins een totaal andere mening.
Toen ik deze film voor het eerst zag zat ik helemaal in het boeiende verhaal over Bruce Wayne die langzamerhand de geliefde en gehate held Batman wordt.
Het verhaal is in een woord gewoon geweldig, de acteurs spelen erg overtuigend, de special effects spatten van het scherm en de spanning is om te snijden!
De film is totaal anders dan andere superhelden films en bovendien veel realistischer dan andere films in dit genre!
Als je Batman Begins en zijn 2 opvolgers nog niet hebt gezien raad ik je absoluut aan de films te kijken!

8.5/10

Tarkus

Avatar

Heb deze prent naar aanleiding van het verschijnen van de derde film, en ook omdat ik hem nu op blu-ray heb opnieuw bekeken.
Het is en blijft een prachtfilm, en zodoende heb ik aan mijn eerste commentaar niets toe te voegen.

Commentaar 2005:
Ik was al maanden aan het uitkijken naar de DVD, en nu hij er eindelijk is... ik heb er van genoten.. deze film is werkelijk grandioos en verslaat de 4 vorige allen tezamen. Er wordt hier een pracht van een Batman neergezet door Christian Bale. Ook de andere rollen zijn werkelijk goed gekozen, Caine als Alfred, subliem. Liam Neeson als de leraar/schurk, en Gary Oldman (bijna onherkenbaar) als de (latere) commissaris Gordon. Om van de altijd prachtig acterende Freeman maar te zwijgen.. kortom.. subliem deze film !!!!

Banned

Avatar

We gaan deel 1 en 2 nog eens bekijken :P Batman Begins is wel beter qua sfeer en setting voor het batman genre dan The Dark Knight. De films zijn nogal verschillend qua sfeer maar The Dark Knight is iets beter dan deze maar nog steeds is dit één van de beste superhelden films die je kunt vinden! Met indrukwekkende stunts en een realistische benadering van het verhaal(binnen de mate van het mogelijke) is Batman Begins een zeer goeie start van de een waarschijnlijk prachtige trilogie. Net geen 10 omdat ik me dood ergerde aan Katie Holmes... Wat liep zijn eigenlijk te doen in deze film ? Zij had soms echt belachelijk scènes. Zoals wanneer ze net op tijd een straat inrijd en aan Bruce toont dat Gotham wegrot... beetje vreemd allemaal. En waarom stapt iemand zoals zei af in het meest griezelige metro-station van Gotham?

hetisjantje

Avatar

Niet te verteren Batman film die zichzelf veel te (bloed)serieus neemt. Alle camp en humor is eruit gegooit, wat overblijft is een 50 jaar na dato slaapverwekkend ninja-verhaal over de oorsprong dat echt te triest is voor woorden, en een serieus actiedrama over een meneer in een vleermuispak dat ook nooit kan boeien. De rest van de film is beter dan het eerste deel, maar meer van hetzelfde en minder dan de eerste moderne Batman movie. Inspiratieloze middelmaat, ze wisten blijkbaar echt niks meer te verzinnen. Alles is wel in grote kwaliteit uitgevoerd, licht, effects, kostuums, etc. Alleen voor de fan. 3/10

Quistnix

Avatar

afbeelding
"Holy Macaroni Batman! It's even better then the Burtons!"

Ik heb deze film gisterenavond eindelijk mogen aanschouwen, en hoewel mijn verwchtingen erg hoog waren werd ik nog aangenaam verrast.

Het acteerwerk van elk lid van de cast was goed tot zeer goed, zelfs Katie Holmes wist zichzelf te overstijgen en zette een prima personage neer. Murphy was oprecht eng, Wilkinson zette een overtuigende maffiabaas neer en Bale was Batman hoe hij bedoeld was: grimmig, duister, eng en berdreigend.

Een speciale vermelding voor de gevechtscenes: Bij degenen waar het puur om de vechttechnieken ging, zoals bijvoorbeeld het schitterende zwaardgevecht op het bevroren meer, waren de scenes schitterend in beeld gebracht. Maar als Batman vecht is er iets anders aan de hand. Batman manipuleert zijn tegenstanders, verwart ze, gebruikt hun angst. Batmans gevechten zijn niet overzichtelijk, dat is juist zijn kracht..

[rating 5]

Minority_freak

Avatar

Ik denk dat er veel mensen de bedoeling van deze Batman Begins nog niet helemaal snappen...

- Vaststelling 1: Batman Begins HERSTART de franchise van voor af aan. Deze nieuwe Bats heeft 100% NIETS te maken met wat regisseur Burton en Schumacher uit hun mouw hebben geschud.

- Vaststelling 2: De historie van de vorige Batman films (ook niet de moord op Bruce Wayne' ouders) heeft dus absoluut niets te maken met deze nieuwe Batman Begins.

- Vaststelling 3: Batman Begins is GEEN Batman 5, is GEEN vervolg op de vorige sequels, en is GEEN prequel op de 'Batman' (1989) van Tim Burton

Hopelijk helpt deze informatie om Christopher Nolan's visie meer en beter te apprecieren. T+)

ASHWIN102

Avatar

Ik vond het een matige film. Bale is niet een bepaald geweldige batman. Ik snap niet waarom batman een andere standje in de auto (tank) moet aannemen als hij gaat schieten. Waarom krijgt hij niet gewoon een vizier voor zijn ogen? Wel positief heb ik bevonden dat de vleermuizen als diertjes er meer in worden betrokken dan bij de voorgaande films.
Wat ik niet begreep is dat een zwerver de ouders van batman heeft vermoord, en deze werd later vermoord. Maar in batman de eerste deel, werden zijn ouders toch door the joker vermoord?

Al met al een zeer overgewaardeerde film.

P@tch

Avatar

Bale is een geweldige Bruce Wayne en de overige acteurs waren ook in vorm. Toch was de film niet wat ik er van had gehoopt...
Waarom is elke actie tegenwoordig gefilmd a la shaky-cam? op die manier slaan de gevechten in films nergens meer op. Het was niet zo erg als Bourne Supremacy maar ook Batman Begins lijdt aan het paul Greengrass syndroom. = Irritant.

Nee, dan is Unleashed veel en veeeeeeel beter!

akketa

Avatar

Geweldige batman film!!!

Christian Bale is de beste Batman/Bruce Wayne! Dit deel evenaard/soms overstijgt toch het meesterlijke Batman Returns. Michael Keaton was een goede batman, maar een slappe bruce wayne. Eindelijk wordt een volbloed karakter en geen voetveeg voor screentime verslindende bad-guys. Ook het realisme van de film is zeer hoog, ook al verloochend het niet zijn stripafkomst een wapen dat water verdampt zonder dat de mens uitdroogd. En een einde dat naar meer smaakt alleen wordt het moeilijk de Joker van Nicholson te evenaren

[rating 4.5]

Mcjansen84

Avatar

Dit is gewoon de beste film van 2005..... Echt fantastisch! Hulde aan iedereen die deze film tot stand heeft gebracht! Ik kom net terug van de bioscoop en ik zeg je serieus, Starwars 3 is hier niets bij, George lucas kan nog wat leren van Christopher Nolan!

Echt ik overdrijf niet dit is een top film! Het verhaal is zo goed en mooi in elkaar gezet, van de jonge bruce wayne als kleine jongen die steeds verder groeit, ik wil niets verklappen dus ik kan er niet te veel overzeggen, maar het verhaal is gewoon echt goed, Acteer werk van Christian bale, katie holmes, morgen freeman, liam neeson, Cillian murphy en de rest die ik niet genoemd heb, niets op aan te merken ! Ik kan niet wachten om deze film opnieuw te zien, Mensen ga deze film zien! Een film die je absoluut niet mag missen, EN het einde... je verlangt echt naar meer.. en hopelijk komt er een soort vervolg op deze film, voor mij part mag Christopher nolan de hele batman film reeks overdoen op deze manier! Een dikke 10 krijgt hij van me, met niets op aan te merken, 140 minuten puur genieten!