jaime91 Avatar

jaime91

reacties

  • [quote=Goov25]Alles, vrijwel alles wat je geschreven hebt kan ik nazeggen. Inclusief deeltje 5 als favoriet, en inclusief de brok in de keel. +1 dus :) Van mij mogen ze vanaf nu wel een realistischere kant op gaan, de actiescenes kunnen toch niet overtroffen worden. En neem dan deel 5 als voorbeeld inderdaad: realistische actie, een fatsoenlijk verhaal, een mooie heist, en pas aan het eind gaan alle registers open. Alleen qua vrouwelijk schoon geef ik de voorkeur aan deze :D Ook van mij 8/10.[/quote] Daar sluit ik me dan weer helemaal bij aan. Met deel 8 mag het inderdaad allemaal wat minder. De over de top actie is cool, maar je haalt de spanning eruit als je van te voren al weet dat de personages supermensen zijn. Het is nu een superhelden film geworden. Wat ik ook nog heel tof vind is Jason Statham in deze film. Hij is by far de beste badguy uit deze franchise. Hij is een one man army. [spoiler]Dat bewijst die openingsscene in dat ziekenhuis als je ziet wat voor een chaos hij aangericht heeft al. En daarom ben ik ook zo blij dat ze hem laten leven en dat hij hoogstwaarschijnlijk terug gaat komen. Hopelijk met Luke Evans samen.[/spoiler] Hij weet echt een gevaarlijke gast neer te zetten. En de gevechten zijn dan wel een stuk realistischer. [spoiler]Als je Statham tegen The Rock laat vechten dan zou The Rock moeten winnen en dat gebeurt dan ook. En als je Statham tegen Diesel laat knokken zou Statham de overhand moeten hebben en ook dat gebeurt. Het is niet zo als bij Fast Five waarin je Diesel tegen The Rock laat knokken en Diesel wint. Ik bedoel laten we eerlijk zijn, Diesel zou dat in het echt never nooit kunnen winnen. En zijn personage ook niet aangezien Dom geen getrainde vechter zou moeten zijn en Hobs is dat wel. Dus dat Dom dat gevecht in deel 5 wist te winnen ging nergens over.[/spoiler] Maar goed de vechtscenes in deel 7 zijn ook een pluspunt.

    als reactie op de film Furious 7

  • [quote=Mark]Maareh... Aan het einde ging [spoiler]Cruise toch weer terug naar het moment dat ie in de helikopter sliep. Dus hij moet daarna die generaal wel verteld hebben waar die alien zat, dan weet hij en die generaal etc toch wat ie heeft gedaan.[/spoiler][/quote] [spoiler] Hij heeft zijn rang teruggekregen en ze maakte ook bekend dat ze die Omega gevonden hadden maar hij was uiteindelijk niet de grote held. Waarschijnlijk heeft Bringham (Brendal Gleeson) dat hele verhaal voor zich gehouden omdat niemand Cage (Tom Cruise) toch zou geloven. Dus hij en die generaal weten het dan wel maar verder niemand. Vrataski (Emily Blunt) wist namelijk niet wie Cage was.[/spoiler] Dus eigenlijk [spoiler] heeft hij wel een soort van erkenning gekregen omdat hij zijn rang terug kreeg maar verder is het voor de media niet bekend dat juist Cage diegene was die de boel gered heeft. En daardoor werd hij dus nog steeds niet gezien als de oorlogsheld die hij wel was en was er dus niets veranderd.[/spoiler]

    als reactie op de film Edge of Tomorrow

  • Veel positieve reacties hierover gelezen en gehoord en daar sluit ik me helemaal bij aan. Prachtig geacteerd vooral door de 2 nieuwkomers Tye Sheridan en Jacob Lofland, een geweldig script, prachtig camerawerk, echt een prachtige film! Een van de beste die ik dit jaar gezien heb.

    als reactie op de film Mud

  • Billy Bob Thornton maakt deze film echt geniaal. Hij brengt de grappen echt ontzettend goed! Lauren Graham is er vooral vanwege het mooie plaatje maar zij is ook echt een grappige (en mooie) vrouw. Verder een cliché filmpje maar nogmaals dankzij Billy Bob ontzettend grappig. Waarschijnlijk een van de leukste kerstfilms tot nu toe.

    als reactie op de film Bad Santa

  • Hele matige saaie actie/thriller met veel te weinig actie. Ik was ook na een paar uurtjes alweer vergeten dat ik deze film gezien had. En het einde is ook veel te abrupt. Absoluut niet de moeite van het kijken waard.

    als reactie op de film Breakout

  • Ik vind het nog steeds een heerlijke serie, en de midseason finale (aflevering 8) van seizoen 4 onwijs sterk. Alleen moet ik wel toegeven dat mij na de aflevering een paar keer gezien te hebben toch een paar foutjes beginnen op te vallen. [spoiler]Ten eerste is het natuurlijk te bizar dat Lily haar dochtertje zo ver af laat spelen in de modder. In een zombie apocalypse wereld. Maar goed haar dood zorgde wel weer voor een emo momentje en de uiteindelijk dood van The Governor dus daar wil ik niet te lang over door zeuren[/spoiler] Ten tweede [spoiler] is deze midden seizoensfinale natuurlijk een goedmaker voor de seizoensfinale van seizoen 3 die nogal tegenviel. En ook dat vind ik wel ietwat jammer omdat ze dit gewoon eerder hadden moeten doen. Dan waren we in dit vierde seizoen alweer verder geweest.[/spoiler] Want [spoiler] hoewel ik eerst nogal kritisch was op die hele nieuwe ziekte/epidemie die de gevangenis groep treft[/spoiler] vind ik het bij nader inzien een prima verhaallijn [spoiler] waarin o.a. Hershel nog 1x mag shinen.[/spoiler] Alleen is het hoe je het ook went of keert opbouw naar een middenseizoensfinale die ik al eerder had willen zien. Maar ik wil zeker niet te negatief klinken want die achtste aflevering was hoe dan ook geweldig, en ik ben zeer benieuwd hoe ze nu verder gaan. En [spoiler] wat nu naast de zombies het grote gevaar wordt[/spoiler] En er zijn ook wel weer wat mooie dingen gebeurd in aflevering 1 t/m 7 [spoiler] Die hele Governor arc vond ik heel tof om te zien. Interessant om de serie eens vanuit een ander oogpunt en dan met name het oogpunt van een badguy te zien. Dan was er nog het vertrek van Carol, de aflevering dat Hershel mocht shinen, en de personages Bob en Tyreese hebben ook wat meer van zichzelf laten zien. En ik begin Chandler Riggs (Carl) ook een steeds betere acteur te vinden[/spoiler] Ik hoop alleen niet dat de komende 8 afleveringen die in Februari 2014 gaan beginnen saai worden. Maar ik ben heel benieuwd.

    als reactie op

  • Ik heb inmiddels ook de eerste paar afleveringen van seizoen 4 bekeken en die zijn weer prima maar ergens vrees ik toch dat deze serie geen lange levensduur meer heeft. En dat zou ik toch wel jammer vinden, omdat Hawaii Five O gewoon een prima snelle actieserie is met leuke humor. Het is een serie in dezelfde trand als de Fast & Furious films bijvoorbeeld en daar hou ik op z'n tijd ook wel weer van. Zolang ze in ieder geval niet meer zo'n dramatisch slechte aflevering maken als aflevering 21 uit seizoen 3! Want wat heeft die aflevering veel verneukt zeg!

    als reactie op de film Hawaii Five-0

  • [quote=Frietgezicht]Is dit een film waarmee je een meid kan meenemen naar de bios?[/quote] Het is een zeer spannende film dus doe daarmee wat je wilt. En kijk hem in 3D. En als je de mogelijkheid hebt IMAX 3D.

    als reactie op de film Gravity

  • [quote=de anomalie]Zeker een van de beste Tarzan-verfilmingen. Prachtige sfeerbeelden, fraaie muziek en goed acteerwerk (vooral van Richardson en Holm), alleen is de film wat langdradig, vooral in het eerste uur. Hier zou vreemd genoeg een ietwat verkorte versie als 'special edition' kunnen dienen...[/quote] Sluit ik me helemaal bij aan. Mooie realistische kijk op het Tarzan verhaal waarin John Clayton ook nooit als Tarzan benoemt wordt. Christopher Lambert vind ik ook een hele goede keus voor de rol en hij speelt de rol ook heel goed! Prachtige locaties en een sterke cast inderdaad. Naast de Disney versie van Tarzan vind ik dit ook de beste. Ik vind alleen het tweede gedeelte wat te traag op sommige momenten. Maar ik vind het wel een prachtige film verder.

    als reactie op de film Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes

  • [quote=horizon]Topper. Fenomenale bioscoop ervaring. Visueel een meesterwerk met 3D welke eindelijk toegevoegde waarde heeft. Audio/soundtrack is ook zeer sterk. Tel daarbij een spannend 90 minuten durend verhaal met goede dosering van actie en rustpunten en je hebt een film die je gezien moet hebben. Bij voorkeur in de bioscoop![/quote] Ben ik het voor de volle 100% mee eens! Ik ga verder ook niets van het verhaal vertellen of verklappen omdat ik zelf ook met vrij weinig info deze film heb gezien. Ik weet ook dat Bullock vaker drama gedaan heeft maar toch kende ik vooral haar komische kant voordat ik deze film bekeken had, maar wat een fantastische actrice is die vrouw toch! Dat heeft ze voor mij in ieder geval definitief bewezen nu! Dus geef die vrouw een Oscar!! Ik heb Gravity overigens vandaag in imax 3d gezien en dat is inderdaad een fantastische ervaring. Helaas is die ervaring waarschijnlijk wat minder in 2d op een kleiner scherm als ie uiteindelijk op tv komt of op dvd of blu ray maar ook het verhaal vond ik zeer goed gevonden en er is ook goed gelet op de details. Althans ik ben natuurlijk ook weer niet heel erg thuis in de ruimtevaart, maar vooral het geluid, de muziek, en de stiltes en het gebruik daarvan vond ik zeer tof! Ook de special effects zijn voornamelijk in 3d adembenemend. Het openingsshot alleen al is prachtig! Top film en een dikke aanrader, kan het niet vaak genoeg zeggen! Zeer spannend van de eerste tot de laatste seconde!

    als reactie op de film Gravity

  • Inmiddels ook de eerste twee seizoenen van Homeland gezien, en ik blijf erbij dat ik ook die serie helemaal fantastisch vind! Ieder seizoen wordt beter en spannender en ik raak ook steeds meer onder de indruk van Damian Lewis en Claire Danes. Wat een top acteurs! En vergeet de goed geschreven verhaallijnen en plottwisten niet. Ik weet nooit welke richting ze met de personages op gaan, en welk personage de waarheid spreekt en wie glashard staat te liegen. Kan niet wachten op seizoen 3!

    als reactie op

  • [quote=Frietgezicht]Matige filmpje met een geinige twist hoewel de motivatie belachelijk was. Ook belachelijk waren de laatste 5 minuten en de gore/special effects vielen tegen,duidelijk lager budget dan de andere delen. Het hoofdpersonage had amper uitstraling en de sfeer was ver te zoeken. Afrader.[/quote] Sluit ik me helemaal bij aan. Ik moet daar alleen nog bij toevoegen dat ik ook de setting slecht gekozen vind. De vorige twee films speelde zich ergens op een afgelegen fabriek terrein af. Wat er nogal smerig, donker en grauw uitzag en wat ook wel mee hielp aan de creepy sfeer. In Hostel 3 hebben ze duidelijk gekozen voor wat meer high tech en wat meer verlichte ruimtes en dat vind ik ook zeer jammer. Het is aan alles duidelijk te zien dat Eli Roth niet meer betrokken is bij dit derde deel. Dit is echt een veel te simpele en zeer matige Hostel ripoff. Zeer teleurstellende b-film.

    als reactie op de film Hostel: Part III

  • Seizoen 3 heeft me teleurgesteld daarom sta ik nu op een 7. Hoop dat seizoen 4 minder gaat teleurstellen.

    als reactie op de film Hawaii Five-0

  • [quote=Frietgezicht]Haha. Nieuw voor jou dan ja. Behalve in de film die jij noemt speelt die ook de badguy in Cellular, Turn it up, War en 13. Zeker niet zelden tot nooit dus ;)[/quote] Je hebt volkomen gelijk. Van de films die noemt zegt alleen Turn it up mij niets maar toen was hij ook nog niet zo bekend als ie nu is. War,13 en Cellular heb ik alle 3 wel gezien.

    als reactie op de film Furious 6

  • [quote=Frietgezicht]Nieuw voor hem? Hij heeft vaker badguys gespeeld hoor.[/quote] Zelden dan. Ik bedenk me nu ineens dat hij in [spoiler]Chaos met Wesley Snipes[/spoiler] ook een badguy was maar dat doet hij zelden tot nooit en in die film kwam je er op het eind pas achter en zag je hem gedurende de hele film toch als goodguy. Een hele film lang Statham als hoofd villian heb ik nog niet gezien. En vooral niet in zo'n grote actiefilm als dit. Dus het is soort van nieuw dan. ;)

    als reactie op de film Furious 6

  • [quote=pmw84][spoiler]Oh mijn god, wat een harde brute film zeg !! Zo net in pathe arena bekeken, voorstelling uitverkocht !!!!! De zaal ging uit zijn dak toen Dom in dr lucht sprong on Letty te redden, of toen The Rock tegen die blanke Hulk moest vechten !!!! WOOOOOW iedereeeeewn ging opstaan en schreeuwen van die scene. Beste scene van de film is de SUPERMAN move die Rock nog een x uithaalt in de film net als in deel 5!!!! Die scene heeft het afgemaakt !!! Deel 6 heeft deel 5 met grond gelijk gemaakt en zwaar overgetroffen. Deel 7 heeft ongeloofelijk veel te doen om deze te overtreffen !!!! Als je bonus scene van deel 6 hebt gezien dan weet je al dat deel 7 zonder enige twijfel goed gaat worden !!!!!!!!!!!!!!!!! Deel 6 ga ik nog een x kijken, was te brut !!!! Loved it[/spoiler][/quote] Gast je tekst zit vol met SPOILERS!!!!!!!

    als reactie op de film Furious 6

  • [quote=B@chelor]Visueel top. Soundtrack erg cool. Acteerwerk Cruise in orde; hij is altijd toegewijd. Voor de rest was 't erg oppervlakkig allemaal en het verhaal was zwak. Ik irriteerde me aan die Olga. Alleen maar 1 gezichtsuitdrukking. Een 6je.[/quote] Ben ik bijna helemaal met je eens, alleen heb ik niets op Olga aan te merken maar wel op Morgan Freeman. In deze film krijgt hij veel te weinig te doen, een of andere onbekende acteur had die rol ook kunnen spelen. Het was heel erg onder zijn niveau. Wel leuk om hem in deze film te zien, maja meer dan dat is het niet. Er zitten genoeg plottwisten in, een aantal verraste me een aantal zag ik van mijlenver aankomen maar ook als je naar de personages kijkt had hier meer uitgehaald kunnen worden. Absoluut geen slechte film, visueel is ie adembenemend mooi en de muziek is ook niet zo heel bijzonder maar prima en voor de rest ben ik wel vermaakt. Maar er had veel meer ingezeten.

    als reactie op de film Oblivion

  • [quote=Frietgezicht]Niet lezen als je de film niet gezien hebt,spoiler-alert: [spoiler]Wat een heerlijke film was dit vooral omdat die zo origineel is. De titel en het begin doen denken aan een standaard horror-film maar het loopt allemaal heel anders dan ik had verwacht. Na 60 minuten leek ook de enige overlevende d'r aan te moeten geloven en vroeg ik me af hoe de film verder ging maar toen bleek er nog iemand te leven die het meisje kwam redden. Daarna draait de film compleet door maar op een leuke originele manier en heb echt genoten met zelfs de goden die een rol blijken te hebben en een film die afloopt met de vernietiging van de gehele mensheid(wie kon zich dat bedenken toen die aan de film begon) Humor,schrik-effecten,lekkere gore,Weaver die opeens verschijnt,heerlijk filmpje. Hoewel de film al raar genoeg is en wat ik nu ga zeggen daarom vaag klinkt vond ik het wel beetje raar dat al die monsters elkaar niet grepen maar echt puur op de mensen afgingen,hoezo pakt bijvoorbeeld die slang die weerwolf niet,ze lijken allemaal samen te werken.[/spoiler] 8/10[/quote] Hoewel ik vrijwel de hele film een groot WTF moment vond, en mij dat ook best irriteerde vond ik het absoluut geen slechte film. Hij heeft veel verassingen te bieden, en ik heb me goed vermaakt. Maar pas nu ik het nog eens heb nagelezen op wikipedia snap ik exact hoe het zit. Maar ik ben het volkomen met je eens frietgezicht. Alleen wist ik ook niet of ik nou naar een horrorkomedie of horrorfilm aan het kijken was, want hij was ook best komisch op sommige momenten. Ik zit nog een beetje te twijfel over het cijfer dat ik zal geven, maar ik heb me goed vermaakt hiermee dat staat vast.

    als reactie op de film The Cabin in the Woods

  • [quote=JamesBond]Goed dat je hem hebt toegevoegd Jaime ;) We denken er hetzelfde over, ik beoordeel deze bijzonder sterke serie ook met een 9![/quote] Mooi zo! T+)

    als reactie op de film Hawaii Five-0

  • Ray Charles, Aretha Franklin en James Brown in 1 musical, need i say more? Een echte klassieker en een van de beste musicals! Wat een fantastische muziek en Dan ''Elwood Blues'' Aykroyd en John ''Joliet Jake Blues'' Belushi zijn zo ontzettend cool! Top film! :W

    als reactie op de film The Blues Brothers

  • [quote=ScatyFan]Het is wel iets meer dan dat, anders hadden ze er net zo goed een horror film ervan kunnen maken. :P Het hoofd verhaal is dat de virus is ontsnapt ect. en hier wou ze wraak nemen op de umbrella team omdat ze op haar telkens jagen. In deze reeks werd ook duidelijk gemaakt waardoor de virus is ontsnapt en waarom het is gemaakt. Maar ik geef je grote gelijk het is een actie film met coole gevechten en waar je jezelf prima vermaakt.[/quote] Met alle respect maar de Resident Evil films ga je niet kijken om het verhaal. Daar valt namelijk genoeg op aan te merken. Ik ben wel blij als Anderson eindelijk klaar is met deze reeks, omdat hij de games absoluut geen recht toe doet en ik zo graag een regisseur wil die dat wel doet. Het is allemaal nogal veel van hetzelfde, en kan zoveel beter! Ik heb wel het idee dat ik de reeks wat hoog beoordeel, omdat het script echt ondermaats is maar ik weet niet waarom maar vermaak me hier toch mee. Dus vandaar dat ik wat hoog zit met mijn cijfer.

    als reactie op de film Resident Evil: Afterlife

  • [quote=B0ris]Het is lachwekkender dat jij zegt dat hier een vervolg op moet komen :|[/quote] Dat zei ik ook! [youtube=2bgDi2BYtIY] Om je kreupel te lachen niet?

    als reactie op de film Dredd

  • [quote=geertvdheide]Gisteren deze flim gezien, ik vond 'em erg goed. Met name het acteerwerk van Edward Norton en Paul Giamatti vond ik sterk. Ook de sets zijn erg sfeervol, en het verhaal is interessant en mysterieus. Geen constante spanning en actie, maar dat heeft de film ook niet nodig. Een aanrader.[/quote] Ben ik helemaal met je eens. Norton laat weer eens zien wat voor fantastische acteur hij is, en Jessica Biel vond ik ook zeer goed. Een ontzettend boeiende en prachtige film, met hele mooie sets inderdaad. Alleen jammer dat ik het einde wel een beetje zag aankomen. Maar heb me toch bijna 2 uur prima vermaakt.

    als reactie op de film The Illusionist

  • Ik vind dit echt een van Steven Seagals beste films, naast Under Siege dan. Heerlijke humor, geweldige oneliners, fijne actie, een prima verhaal en een geweldige sidekick (Keenan Ivory Wayans). Seagal en Wayans hebben een goede klik en zijn goed op elkaar ingespeeld. En alleen dan kan zo'n film als dit werken. Topper!

    als reactie op de film The Glimmer Man

  • [quote=Frietgezicht]Dan vind ik Batman & Robin echt veel leuker juist. Is slecht maar leuk slecht imho.[/quote] Nee vind beide van hetzelfde bagger niveau. Kan ook niets leuks aan Batman & Robin ontdekken.

    als reactie op de film Ghost Rider: Spirit of Vengeance

  • [quote=Frietgezicht]Wat een klote film en de 3 sterren totaal niet waard die die in de recensie hier op FT krijgt. Ik vond deel 1 beter en die zou ik al hoogstens 2,5 ster geven. In de recensie staat dat het positief is dat in tegenstelling tot deel 1 deze film zichzelf niet serieus neemt maar dat deed die juist wel. Ja,er zaten wat geintjes tussendoor(pissen, praten over duivel die mensen overneemt en dan een pic van Jerry Springer zien) maar buiten dat nam de film zichzelf grotendeels wel serieus. Ik irriteerde me aan het camerawerk,leek wel of Cage zelf de camera vasthield want hij zijn Blaze leek wel een junk op zoek naar crack. Ben fan van Elba en die deed niks verkeerd maar die had nooit mee moeten doen. Ik kreeg plaatsvervangende schaamte toen vanuit het niks een pijnlijk falende zogenaamde emotionele scene kwam waarin Cage huilend de reden van de pact verteld(uit egoisme,niet voor ze pa) De moeder van het kind is ook een lachertje,nergens komt er voelbare overtuigende emotie vandaan als het kind in gevaar is. De actie is boring,vaak zijn het wat figuranten die geen partij kunnen bieden tot paar minuten voor tijd. De 2 badguys zijn ook matig(niet door de acteurs) Eentje is de hele film niet in de buurt,de ander zou zo een badguy in bassie en adriaan kunnen zijn,gaat totaal geen dreiging vanuit(zelfs niet nadat die extra powers krijgt van de 1ste badguy i mentioned. Wat blijft erover? Verhaal begin ik maar niet over,ook bagger. Met moeite uitgekeken en helaas dus weer een Cage-film die kut is.[/quote] Ben het helemaal met je eens. Wat een BAGGER! :r Jij hebt eigenlijk alles al prima verwoord. Deel 1 was al niet al te best, maar hier heb ik gewoon geen woorden voor. En ik wil hier ook niet teveel woorden aan verspillen. Ik heb zelden dat ik een film niet kan uitkijken, maar hierbij had ik dat. Ondragelijk. En what the fuck deed Idris Elba hierin??? Cage heeft veel troep gemaakt maar dit is toch wel zijn dieptepunt. Als ik hem tot slot in 1 zin zou moeten omschrijven. Precies hetzelfde niveau als Batman & Robin.

    als reactie op de film Ghost Rider: Spirit of Vengeance

  • Idd een geweldige actiefilm. Bruce Willis is geweldig als John McClane, en Alan Rickman is fenomenaal als badguy Hans Gruber. De goede humor en prima actiescenes maken van deze film meer dan 2 uur top vermaak! Dit is absoluut de beste Die Hard, en ik denk ook niet dat hij ooit overtroffen zal worden.

    als reactie op de film Die Hard

  • [quote=LW716]je weet niet wat je overkomt in seizoen 3. seizoen 3 is zoveel beter dan seizoen 2![/quote] Gelukkig! Ik kan niet wachten totdat eindelijk de dvdbox verschijnt maar volgens mij duurt dat nog wel even.

    als reactie op

  • [quote=Banned]The Hunger Games is een zeer goeie film! Realistisch, volwassen, top acteerwerk van Jennifer Lawrence, goeie soundtrack, een plot dat staat als een huis + een nagelbijtende spanning, knappe regie! Klein minpuntje. Het schokkende camerawerk. Het geeft de film stijl maar tijdens de actie toch iets teveel van het goeie. Maar zeker geen makke verfilming, zeker niet de zoveelste fantasy tiener pulp en vooral Géén twilight!! The Hunger Games is verre van te vergelijken met twilight, Hopelijk mag The Hunger Games het fantasy genre nieuw leven inblazen![/quote] Eens! De acteurs doen het allemaal geweldig, Jennifer Lawrence is perfect voor de hoofdrol maar mijn favoriet was toch wel Woody Harrelson als Haymitch. Hij legt er precies de juiste dosis humor in, en ik vind Haymitch als personage ook fantastisch. Gewoon een gast die lekker overal schijt aan heeft. Top! Ook met je minpunt ben ik het eens. Die shakycam is af en toe echt ondraaglijk, om misselijk van te worden en van de actie (vooral in het begin van de games) zie je vrij weinig. Ik snap dat het niet harde r-rated actie kan zijn (al zou dat wel heel tof zijn ;) ) maar ik wil er als kijker wel iets van meekrijgen en niet zeeziek van worden. Ook ben ik het eens met de kritieke punten dat een aantal dingen niet echt duidelijk worden [spoiler]Waarom Peeta Katniss verraad[/spoiler] en [spoiler]Waarom Katniss Peeta zo snel vergeeft[/spoiler] Maar dat vergeef ik de film, omdat het verhaal zo goed is, je leeft makkelijk met de personages mee en de wereld zelf ziet er prachtig uit! The Hunger Games is inderdaad GEEN twilight, het mikt misschien wel op hetzelfde tienerpubliek maar ook voor volwassenen is dit genieten. The Hunger Games bevat alles wat Twilight miste, het is voor de leken die het boek net als ik niet gelezen hebben ook prima te volgen en verre van zoetsappig en absoluut niet zo'n slappe hap als Twilight. Er is absoluut nog ruimte voor verbetering in Catching Fire die dit jaar verschijnt. Maar ik kijk er wel ontzettend naar uit!

    als reactie op de film The Hunger Games

  • [quote=JamesBond]Daar heb je compleet gelijk in! Ik wist trouwens niet dat Gloin de vader van Gimli is..[/quote] Dat wist ik ook niet, omdat dat helaas ook niet verteld wordt in The Hobbit alleen in de Fellowship wordt Gimli door Elrond ( Hugo Weaving) aangesproken als Gimli son of Gloin helemaal in het begin als de fellowship gevormd wordt. Dit fragment dus: [youtube=yrVGiuch1ag] Edit: Ik bedenk me net dat het wel kort gemeld wordt in The Hobbit als je goed oplet. Ik heb hem namelijk in Belgie en in Nederland gezien, en toen ik hem in Belgie zag las ik die verwijzing in de ondertiteling en in Nederland niet. Als de Dwergen in het begin zich vol aan het vreten zijn bij Bilbo thuis, hoor je Gloin op een gegeven moment zeggen (als de vlaamse ondertiteling klopte) ''dit neem ik mee voor Gimli dat zal die leuk vinden'' wat hij precies bedoelt weet ik niet, maar als The Hobbit op dvd verschijnt ga ik nog eens goed op letten.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=JamesBond]Ik heb de 'Lord of the Rings-trilogie' nu ook op Blu-Ray, dus daar ga ik zeker binnenkort aan beginnen! Ik moet de film ook nog een tweede keer zien, want sommige films vind ik gewoon zo gaaf dat ik ze vaker in de bioscoop moet zien ;) Had hetzelfde met 'Skyfall' en TDKR! Bilbo is idd een ontzettend gaaf karakter, en door de invulling van Martin Freeman, die nu ook één van mijn favoriete acteurs is, is Bilbo ook mijn favoriete karakter geworden uit de reeks. De dwergen vindt je idd heel snel leuk, ze nemen lekker de tijd om iedereen te introduceren, wat er wel toe leidt dat de eerste helft van de film een tikkeltje te traag gaat.. Wat mij betreft de op twee na beste film van dit jaar, en ik ga hier zeker nog een keer naartoe![/quote] Naja met die dwergen had ik nog wel een probleem, omdat het er zoveel zijn had ik toen ik hem de eerste keer zag moeite om ze soms uit elkaar te houden, althans vooral qua naam. Ik zou het ook heel moeilijk vinden als ik ze allemaal stuk voor stuk zou moeten omschrijven, omdat er over de meeste nog vrij weinig bekend is. Thorin en Balin zijn wat mij betreft uitzonderingen omdat het beide leiders zijn en Balin werd ook genoemd in The Fellowship, en Gloin is ook wel enigszins belangrijk omdat hij de pa is van Gimli maar de rest van de dwergen zijn nog vrij onbekend, dus ik hoop dat daar in het 2de deel verandering in komt. En dat je de personages nog beter leert kennen. En dat ze meer inhoud krijgen,want dat miste ik wel.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Banned]Ik lag echt in een deuk wanneer een overvaller tegen Lautner en z'n chick zegt. "There is a bom in the oven!" :E Waarna Lautner z'n vriendin bij de hand neemt: "Kom laten we snel gaan kijken". Ze rennen naar die oven, (terwijl een normaal mens dan eerder ervan zou weglopen.... Doen ze die oven open : Zit daar toch wel geen bom in zeker hahaha. Waarna dat hele huis in een goedkope CG explosie aan stukken vliegt :E:E Vond Abduction als komedie zeer zeker geslaagd, in geen tijdens was een film zo slecht dat het niet anders kon dan dat het hele zaakje als grappig bedoeld is.[/quote] Idd wat een belachelijke film die vol zit met dat soort fouten. Om nog een voorbeeld te noemen, Lautner wordt gezocht door praktisch iedere politieagent en het komt niet in hem of zijn vriendinnetje op dat je dan vooral GEEN gebruik moet maken van een mobiele telefoon of uberhaupt een telefoon omdat die nagetrokken kunnen worden... O+ Ik heb echt mijn best gedaan om zonder al te veel vooroordelen deze film te bekijken maar na 5 hele minuten begon ik me al te irriteren dat Lautner per se zijn shirt weer moest uittrekken en na 10 minuten begon ik me onwijs te storen aan zijn acteerkwaliteiten die hij niet heeft. Ik snap gewoon niet hoe John Singleton acteurs als Maria Bello, Alfred Molina, Jason Isaacs en Sigourney Weaver hiervoor heeft kunnen regelen. Al zit Weaver de laatste tijd wel vaker in baggerfilms, maar toch zij en de rest van die acteurs verdienen veel beter dan dit. Het script en de dialogen zijn lachwekkend, Lily Collins is dan wel een mooi meisje en Bello,Molina,Isaacs en Weaver doen hun best maar zij kunnen hier ook niet veel mee. En zoals Frietgezicht ook al zegt, er gebeurt gewoon veel te weinig in deze film, de paar actiescenes die er in zitten zijn wel aardig maar daarvoor hoef je deze film echt niet te zien. Abduction is de tienerversie van Enemy Of The State en/of de Bourne films. En ik raad mensen dan ook aan vooral die films nog eens te bekijken voordat ze beginnen aan deze troep. En Taylor Lautner raad ik aan om zijn acteercarrière vaarwel te zeggen, en misschien als stuntman aan de slag te gaan. Want knokken kan hij in principe wel, maar daar houdt het dan ook bij op. Ik vind het knap dat Frietgezicht op een 5 uitgekomen is, want ik kom echt niet zo hoog. Ik vind deze film puur en alleen geschikt voor de tienermeisjes en hun moeders die op Lautner liepen te geilen tijdens de twilight reeks. Hoor je niet bij die groep, dan kijk deze film a.u.b niet. Er zijn nogmaals genoeg betere films.

    als reactie op de film Abduction

  • [quote=Yor=]Goede film, die als Nederlandse film niet onderdoet voor die uit Hollywood. Volgens mij las ik pas ergens dat deze ook verfilmd gaat worden door Hollywood. Snap niet dat het nodig is, maar Amerikanen zijn nu niet echt happig op ondertitels. Lijkt me dat ze hem vrijwel 1-op-1 zullen kopieren. Tegen het einde verliest de film wat aan geloofwaardigheid, maar al met al heb ik me prima vermaakt en toch wel op het puntje van mijn stoel gezeten. [spoiler]Al weet je natuurlijk wel dat hij goed af gaat lopen[/spoiler][/quote] Ben ik helemaal met je eens. Zowel Barry Atsma als Susan Visser hebben me in deze film ontzettend verbaasd. Ze moeten echt diep gaan in hun rollen en dat doen ze ook allebei heel goed. Echt een zeer spannende maar ook heftige film. Wat mij ook opviel was het goede camerawerk. De film begint namelijk als een found footage film maar uiteindelijk laten ze dat vrij snel gaan en wordt het ''gewone'' film. Althans helemaal gewoon wordt het ook weer niet want de camera blijft de hele tijd bij een van de 2 hoofdpersonages en dat werkte heel goed en zorgt ook weer voor genoeg spanning, als Johan en Saar (Barry en Susan) opgesplitst worden en je maar 1 iemand kan volgen en je niet weet waar de ander is of wat er met de ander gebeurt. Dit principe zorgde er ook voor dat ik [spoiler]de verkrachtingsscene nog heftiger vond[/spoiler] Je weet namelijk wat er gebeurt of gaat gebeuren maar je ziet het niet, en daardoor kwam het nog harder bij mij binnen. Zoals jij ook al zegt, absoluut een film die zich mag meten met Hollywood. Zeer sterk geacteerd,geregisseerd en geschreven en ontzettend spannend! Ik ben echt ontzettend onder de indruk! Echt diep respect voor Barry Atsma en Susan Visser!

    als reactie op de film Taped

  • [quote=JamesBond]Fantastische film! Ruim tien jaar geleden werd het eerste deel uit de 'Lord of the Rings' reeks verfilmd, een legendarische trilogie was geboren. En nu, ruim tien jaar later is het de beurt aan 'The Hobbit', het boek voorafgaand aan 'Lord of the Rings' om verfilmd te worden. De film begint met Bilbo die aan Frodo zijn verhaal vertelt, dit stukje hebben ze vlot laten overlopen in het begin van 'The Fellowship of the Ring'. Een paar momenten later zijn we zestig jaar terug in de tijd, de jonge Hobbit Bilbo Baggins wordt bezocht door de tovenaar Gandalf die hem een avontuur aanbied. Bilbo weigert. Diezelfde avond wordt hij bezocht door dertien dwergen, en het avontuur van Bilbo begint. De dertien dwergen worden op een erg grappige manier geïntroduceerd en ze zien er erg goed uit. Bilbo's reactie als hij de dwergen tegenkomt is onbetaalbaar, het overdonderd hem en dat is erg grappig om te zien. Waar 'Lord of the Rings' al spectaculair was op het gebied van veldslagen en actiescènes is 'The Hobbit' nog mooier en spectaculairder. Je vraagt je soms echt af waar ze de ideeën vandaan halen, en dat maakt die scènes ook zo goed! Martin Freeman zet hier een voortreffelijke rol neer als Bilbo Baggins. Door zijn vertolking is Bilbo mijn favoriete personage uit de reeks geworden. Je ziet hem langzaam veranderen van een rustige Hobbit naar een anti-held. Hij is aan het begin van de film niet echt dapper, maar naarmate de film vordert en vooral tegen het einde laat Bilbo zien dat hij toch dapper kan zijn. Natuurlijk zet Ian McKellen hier weer een voortreffelijke Gandalf neer. De verstrooide tovenaar die nooit ouder lijkt te worden. Hij heeft een aantal mooie scènes en hij laat de indruk achter dat hij onsterfelijk is. Andy Serkis is als Gollum gewoon meesterlijk! Gollum ziet er nog echter uit dan in 'Lord of the Rings' en toch krijg je medelijden met het personage. De dwergen ga ik niet stuk voor stuk behandelen, maar laten we het erop houden dat ze ongelooflijk cool zijn! Ze zien er erg goed uit en ze zijn ook erg komisch! Nieuw-Zeeland heeft echt een prachtige omgeving, de panorama-shots deden me weer verstelt staan. Voor films als dit is het een prachtige locatie om te filmen. Ook de special-effects zijn prachtig! Alles is prachtig geanimeerd en ziet er realistisch uit. Peter Jackson is denk ik de enige persoon die dit soort boeken tot zijn recht kan laten komen. Je ziet dat hij de boeken begrijpt en geeft er ook weer zijn eigen draai aan. De film begon wat traag, maar de tweede helft maakte alles goed. 'The Hobbit' is een spektakel van jewelste geworden, en één van de beste films van dit jaar! 10/10[/quote] Ik sluit me volledig bij je aan. The Hobbit wordt begrijpelijk nogal veel vergeleken met Lord Of The Rings alleen het enige wat ze gemeen hebben is dat het beiden een Quest is dat je volgt samen met de personages, en er zitten een aantal personages van Lord Of The Rings ook in The Hobbit. Voor de rest is de insteek inderdaad helemaal anders, maar het is net als Lord Of The Rings 1 groot avontuur! Ik heb vanavond de film voor de 2de keer bekeken. De eerste keer was afgelopen donderdag (eergisteren dus) toen zag ik hem in 3D. En ook bij de 2de keer kijken heb ik mij geen enkel moment verveeld. De wereld is prachtig, en met de personages leef je ook heel makkelijk mee en ik ben ze ook al snel heel leuk gaan vinden. Vooral Bilbo die me erg deed denken aan Samwise Gamgee. Het is een personage wat op het eerste oog totaal niet heldhaftig of stoer lijkt, en totaal ongeschikt om deel te nemen aan zo'n gevaarlijke quest maar het tegendeel blijkt waar, want ook Bilbo heeft een held in zich zitten. Overigens heb ik voordat ik vanavond voor de 2de keer ging eerst na donderdag de Lord Of The Rings trilogie nog eens bekeken, en iedereen die naar The Hobbit gaat kan ik dat ook aanraden omdat er in Lord Of The Rings een aantal leuke referenties zitten (vooral in The Fellowship Of The Ring), die ik eerst niet snapte maar nu ineens wel. Echt heel tof hoe ze beiden films met elkaar verweven hebben. Al klopt niet alles helemaal perfect zo zijn Gandalf en de oude Bilbo in het begin veel ouder als dat ze in The Fellowship Of The Ring waren om maar een voorbeeld te noemen, maar ach dat soort dingen vergeef ik The Hobbit met liefde omdat ie zo prachtig en meeslepend is. Het 3D is trouwens ook heel tof om te zien. Voornamelijk tijdens de actiescenes zorgt dat voor een leuke toevoeging. Beide versies die ik gezien heb waren trouwens in 24 frames, ik kan dus niet oordelen over die 48 frames. Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat ik ontzettend genoten heb van dit eerste deel en ontzettend uitkijk naar de rest. De CGI en actiescenes waren ontzettend tof om te zien, de humor was prima en The Hobbit heeft me net zo weten mee te slepen als Lord Of The Rings dat eerder deed. Ik kan echt niet wachten totdat ik eind van dit jaar (of misschien begin volgend jaar) weer opnieuw in die wereld kan duiken en de reis weer verder gaat!!

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Tidus]Echt een hele vette serie. Seizoen 1 in 1 dag gekeken, ik moest gewoon weten wat er ging gebeuren. Razend spannend ook. Ben nu inmiddels met seizoen 2 bezig. Ook super, al vind ik soms het drama gehalte teveel de overhand krijgen. Krijg nu ook irritaties tegenover bepaalde karakters in de serie. Maar het gekke of wellicht knappe is dat na 2 afleveringen weer compleet andersom is. Dan voel je juist weer sympathie voor ze. Toch hoop ik weer op wat meer actie en avontuur want soms is het wel erg langdradig. [spoiler]Als voorbeeld neem ik de zoektocht naar Sophia. Duurt dagen lang en komt met allerlei drama in de groep. Ik snap de boodschap wel, maar het duurt mij echt te lang allemaal[/spoiler] Grappig om te zien ook dat een deel van de acteurs ook te zien was in The Mist. Maar echt een top serie. Goed acteerwerk, mooie settings en decors en puik camerawerk, maar dat kan ook niet missen als je ziet wie er aan de serie werken (producers, directors etc.). Ook voor de niet zombie/horror fans is deze serie zeer aan te bevelen. Het verhaal is meeslepend en raakt je echt![/quote] Ben ik helemaal met je eens. Het is absoluut een top serie, maar af en toe neemt het tempo net wat teveel af, met die zoektocht als voorbeeld. Dat had wel wat korter gemogen allemaal. Ik zit nu overigens ook in seizoen 2 en ben nu bij aflevering 9. Pas nu seizoen 2 weet tot zijn einde komt merk ik dat het tempo weer wat wordt opgeschroefd en wordt het weer wat spannender, maar dat is toch net iets te laat. Hoop dat in seizoen 3 het tempo wat hoger ligt.

    als reactie op