Bilbo Avatar

Bilbo

"All right! We did not die today, I call that an unqualified success."

reacties

  • In de wereld van reboots, remakes, sequels en franchises zien we vaak dat deze dingen geen goed idee zijn. J.K. Rowling brengt ons echter met deze film een uitstekende voortzetting van haar magische universum. Een verhaal dat een beetje lang erover doet om alles op te zetten (hoewel dat wel logisch is, nu we aan een heel nieuw gedeelte van de magische wereld worden geïntroduceerd), maar heerlijk is zodra het avontuur echt begonnen is. Met leuke personages vertolkt door een cast met goede chemie, zeer leuke magische dieren en een heerlijke soundtrack is dit een uiterst vermakelijke film. De CGI had hier en daar wat beter opgepoetst kunnen worden: soms komt alles niet even goed uit de verf op visueel vlak. Verder dan dat is dit het begin van een veelbelovende franchise. Ik kijk uit naar waar het verhaal ons zal brengen. 7/10

    als reactie op de film Fantastic Beasts and Where to Find Them

  • [quote=bitellove1996]hoop echt dat deze film net zo goed wordt als de vorige films. vindt het wel jammer -zielig- dat er 5 dwergen dood gaan -in het boek tenminste-. namelijk, Bombur, Balin, Kili en Fili en bovendien ook Thorin. maar ja, als er helemaal niemand dood gaat -van de goede kant- is het ook weer niks aan om naar te kijken/lezen.[/quote] 3/5 correct ;) [spoiler]Thorin, Kíli en Fíli leggen inderdaad het loodje. Balin sterft echter pas veel later tijdens een expeditie in Moria. Ook twee andere dwergen van het gezelschap leggen dan het loodje; Óin wordt door de Wachter in het Water (dat tentakelmonster in FOTR) gegrepen en Ori sterft ook in Moria. Bombur bleef echter na de Slag van Vijf Legers in Erebor wonen, waar hij zo dik werd dat er zes dwergen nodig waren om hem te dragen. Ik geloof dat dat hij in de Rankin/Bass-versie wel het loodje legt, maar dat weet ik niet zo zeker.[/spoiler]

    als reactie op de film The Hobbit: The Battle of the Five Armies

  • [i]La dolce vita[/i] in een modern jasje, en dat is zeker niet negatief. Deze aangrijpende film bevat prachtige scènes die de echte schoonheid van niet alleen Rome, maar soms ook het leven weet neer te zetten. Mijn favoriete film van 2013!

    als reactie op de film La Grande Bellezza

  • Mijn oren en ogen waren enorm gelukkig met deze film!

    als reactie op de film Pan's Labyrinth

  • Gave film. Zeer mooi gedaan, met een aantal gave scènes. Zeker meedere kijkbeurten waard!

    als reactie op de film The Conjuring

  • Een film van Uwe Boll waarbij je eens voor de verandering geen zin krijgt om zoutzuur in je ogen te gooien. Deze film weet aangrijpend te zijn met een heerlijke finale zoals je die bij wraakfilms verwacht. Zeker een kijkje waard!

    als reactie op de film Bailout: The Age of Greed

  • Heerlijk, sfeervol en visueel prachtig!

    als reactie op de film The Wizard of Oz

  • Visueel is deze film mooi en de dwergen zien er mooi uit, maar het script slaat echt nergens op, samen met het acteerwerk dat qua niveau vies tegenvalt. Hoe meer ik nadenk over de film hoe meer ik mezelf in het gezicht wil slaan.. 4,0/10 enkel voor het visuele..

    als reactie op de film Snow White and the Huntsman

  • Ik denk dat dat één van de weinige positieve reacties over de film is die ik tot nu toe gezien heb, Banned, al ben ik nog niet zeker of ik deze film in de bios wil zien, hoewel ik een fan van het westerngenre ben en graag wil zien dat het genre blijft bestaan..

    als reactie op de film The Lone Ranger

  • Origineler dan je gewend bent van sequels op succesvolle animatiefilms. Hilarisch, vermakelijk en visueel oogstrelend.

    als reactie op de film Despicable Me 2

  • Prachtig T+) Een serie verhalen over een journalist in Rome met een compleet overhoop gegooit leven. Mooi acteerwerk, mooie cinematografie, mooie verhalen die uiteindelijk een geheel vormen. Een kunstwerk T+)

    als reactie op de film La dolce vita

  • Vermakelijk slecht :)

    als reactie op de film Postal

  • Geniaal T+)

    als reactie op de film The Truman Show

  • :W :W :W Wat een prachtfilm, met een prachtige performance van Robert Downey Jr. .

    als reactie op de film Chaplin

  • Schoolvoorbeeld van hoe Hollywood een prima film kan verprutsen..

    als reactie op de film The Vanishing

  • Geniale film! Vooral de rol van Christoph Waltz :W

    als reactie op de film Inglourious Basterds

  • [quote=Thiver]Misschien omdat dat ook precies het geval is? ;)[/quote] Ja, daar kwam ik ook al achter toen ik de soundtrack bekeek. Ennio Morricone, Luis Bacalov.. Wist het echter nog niet toen ik de recensie schreef :P

    als reactie op de film Django Unchained

  • Deze film verdient de 6,0 op IMDB niet. Het is geen meesterwerk, maar ook geen slechte film. Verhaal is oké, net als het acteerwerk en de film is ook mooi in beeld gebracht. De muziek is heerlijk, vooral de liedjes van Kristofferson. Zeker wel een 7 waard.

    als reactie op de film Bloodworth

  • Vreselijk slecht, maar af en toe wel hilarisch (als flauwe humor je ding is). Voor het niveau van de film krijgt hij een 2 Voor het vermaak een 8 Voor de flauwheid een 10 Vermakelijke film als je ook echt een flauwe film wil zien, en niet als je een kwaliteitfilm wil zien.

    als reactie op de film 30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo

  • Voor de pracht van deze film weet ik geen woorden te vinden. Al vanaf de opening word je vastgepakt en meegesleurd in het waanzinnige verhaal. Het prachtige acteerwerk (en dan als echt hoogtepunt Anne Hathaway), de mooie muziek, de grandioze beelden en noem maar op. TOP T+) :W 9,5/10

    als reactie op de film Les Misérables

  • Naar mijn mening mag deze film nu officiëel ingedeeld worden onder het genre 'komedie' ;)

    als reactie op de film 2012

  • [quote=JamesBond]Dus je hebt een screening van internet gehaald? Slim! Mijn vader heeft 'Skyfall' al op z'n laptop staan, geen bioscoopgefilmde versie :) Maar de kwaliteit zal dus niet van beste kwaliteit zijn geweest..[/quote] Deze film heeft, net als The Hobbit en Lincoln, al een DVD kwaliteit screener.

    als reactie op de film Django Unchained

  • [quote=Orangey]Er is een screener uitgelekt op het wereldwijde web. Ik raad je aan om hem eerst in de bioscoop te zien (dat is voor ons over 14 dagen), maar als je zoekt zul je hem wel vinden.[/quote] Ach, de zaal zal ik sowieso niet binnenkomen, aangezien de 16+ rating, en was er toch wel benieuwd naar.

    als reactie op de film Django Unchained

  • [quote=Arteron]Sorry, maar of Bilbo en Gandalf het overleven? Is dat niet al duidelijk als ze wél nog leven in de Lord of The Rings Trilogie, die zich erna afspeelt xD?[/quote] Dat zijn enkel dubbelgangers, ingezet door Sauron om de ring en Frodo in de gaten te houden ;) [quote=MArnoldi]Is Azog ook niet de vertolking van het opkomende kwaad? (Dol Guldor, angst van Gandalf, trollen, orks, Sauron zijn kracht).[/quote] Als je het zo zegt is het inderdaad wel iets in die richting.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • Een film die je het ene moment voorziet van een dosis humor, en het andere moment weer romantiek en drama. Er is maar één woord om deze film te omschrijven: PRACHTIG! T+)

    als reactie op de film City Lights

  • [quote=JamesBond]Weet je, al je theoriën klinken erg logisch :D[/quote] Dank je!

    als reactie op de film The Dark Knight Rises

  • Niemand durft het echt aan om deze film te zien, duidelijk O+ Ik hoor daar zelf ook bij.

    als reactie op de film Het Bombardement

  • Geen slechte film. Verhaal is wel interessant opgezet en het acteerwerk is ook wel te pruimen. Beelden zijn ook niet slecht en de muziek is af en toe lekker mysterieus. Een acht is het niet, maar een 7 is deze film wel waard.

    als reactie op de film Grot, De

  • [quote=Thiver]Dat kan trouwens nog steeds gebeuren (zij het een flink aantal jaar later dan in Tolkiens werk), aangezien Dáin eveneens in deze trilogie zijn opwachting zal maken. Overigens komt Azogs zoon Bolg ook nog langs. Benieuwd hoe ze die erin gaan verwerken.[/quote] Zou inderdaad best nog kunnen bij De Slag Met De Vijf Legers en hoop ook dat dat gebeurt (want Thorin die hem zou afslachten zou wel iets té cliché zijn). Ook zou het gewoon een mooi eerbetoon zijn aan Tolkiens werk als ze dat laten gebeuren.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Thiver]Wel, eerlijk is eerlijk: in Tolkiens werk stierf Azog gewoon in de Slag om Azanulbizar. Van een vete met Thorin was nooit sprake. Maar ik ben het met je eens dat dit een aardige toevoeging is die Thorin wat meer diepgang geeft. Vooralsnog komt het niet helemaal lekker uit de verf, maar dat zou met de volgende twee delen best eens kunnen veranderen.[/quote] In Tolkiens werk werd Azog inderdaad onthoofd door Dáin Ironfoot, waarna zijn hoofd op een staak is gestoken.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=wijma45]Azug de vervuiler die jacht maakt op het gezelschap is later toegevoegd? Niet in mijn versie van The Hobbit die ik thuis heb liggen.[/quote] Dat is een toevoeging die is gedaan met inspiratie uit o.a. Nagelaten Vertellingen. Ik stoor me er niet zo aan als groot fan van Tolkiens werk en het boek The Hobbit, is wel een leuke toevoeging. Brengt wat meer aan het verhaal en meer aan het karakter Thorin Oakenshield. The Hobbit was levenswerk voor proffesor Tolkien. Je kunt overal wel wat dingetjes vinden die het verhaal van The Hobbit wat uitdiepen.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=wijma45]Ik behoor tot 1 van de grootste LOTR fans in Nederland waarschijnlijk, en ik was dolblij dat eindelijk de Hobbit is gekomen! Afgelopen zaterdag heen geweest, en in tegenstelling tot veel mensen hier viel hij mij vies en vies tegen. Ik snap niet dat mensen deze film beter kunnen vinden dan het meesterwerk wat LOTR toch echt is. Deze film kan op geen enkele manier tippen aan LOTR, behalve dan mss de graphics, die wel adembenemend zijn. Ik zal mijn ergernissen met jullie delen... Eigenlijk het enige wat Peter Jackson heeft overgenomen uit het boek is de naam van de film, voor de rest heeft hij er een compleet verhaal omheen verzonnen. De echt leuke delen uit de film, waren gelijk ook originele stukken uit het boek, zoals Riddels in the dark, met Gollum. Vanaf het moment dat het gezelschap de Shire verlaat is het een ren-je-rot-naar-de-berg-van-Smaug. Letterlijk. Op de huid gezeten door allerlei zelf-bedachte wezens holt het gezelschap zich door de film heen, en ondertussen doodden ze 32423464565625, orcs 84578476846464096 en goblins 85468646464 wargs, vallen ze door grotten en ravijnen zonder zelf een krasje op te lopen. De graphics en het geluid 10/10 Verhaal 6/10 Alles met elkaar bleef ik met een behoorlijke kater achter, waar LOTR voor 90% trouw aan het boek was, is de Hobbit dat voor 25%.[/quote] Jackson heeft er niks omheen 'verzonnen'. Wat je in de film tegenkomt is later toegevoegt door professor Tolkien zelf. Ik was samen met m'n pa, die een groot Tolkien fanaat is, bij Unquendor heeft gezeten en geloof ik bijna de complete achtergronden uit het hoofd kent, en heb niks gehoord over het feit dat er iets bij 'verzonnen' was. Maar The Hobbit is geen Lord Of The Rings en is ook wat lichter bedoeld. In het boek word nooit iets genoemd over een echt serieuze verwonding bij een dwerg of Bilbo, en Jackson is trouw genoeg om dat niet toe te voegen. Waar The Lord Of The Rings meer een serieus dramatisch (en inderdaad prachtig) verhaal is, is The Hobbit meer een avonturenverhaal, en moet je het ook zo nemen, wil je er echt van kunnen genieten. Maar goed, meningen zijn er om gedeeld te worden, toch ;) ?

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Frietgezicht]Mwah,zijn zat dwergen die weinig indruk gemaakt hebben.Zoals die 1ste die binnen kwam bij Bilbo.Begon als eerst,nadat ze vertrokken geen tekst meer gehad.Maar ok,mag wel hopen dat er iets gebeurd. Ben ook benieuwd of Bilbo en Gandalf het overleven.[/quote] Nee joh, Bilbo en Gandalf zijn de eerste die het loodje zullen leggen, denk ik ;)

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Frietgezicht]Mijn grootste punt van kritiek is wel dat er totaal geen slachtoffers/doden vallen in de groep waardoor dat wel ten koste gaat van de spanning.[/quote] [spoiler]Wacht maar tot De Slag Met De Vijf Legers, als ze het boek volgen gaat dit namelijk ten koste van drie dwergjes (zal maar even niet zeggen wie het zijn)[/spoiler]

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • Even wat plotgaten proberen te vullen: - [spoiler]Hoe wist Bane waar Applied Sciences precies zat? Talia Al Ghul werkte als Miranda Tate samen met Wayne Enterprises, waar Fox voornamelijk de leiding had. Heeft Talia kunnen uitvinden waar Applied Sciences zat door gewoon rond te snuffelen in het kantoor van Fox?[/spoiler] - [spoiler]Hoe kwam Bruce terug naar Gotham? Op dezelfde manier als in Batman Begins toen hij uit Gotham vertrok misschien; door op een boot te sluipen. Een andere mogelijkheid zou zijn dat hij, wat hij als benodigdheden voor zijn reis meenam, verkocht in de stad die je in de verte ziet liggen.[/spoiler] - [spoiler]Waarom had Gordon niet kunnen uitvogelen dat Bruce Wayne Batman was? Gordon zelf zegt aan het einde tegen Wayne: 'I never cared who you were.' Gordon zelf laat in de trilogie nooit merken te willen weten wie Batman is, dus hij houd zich er ook niet mee bezig.[/spoiler] - [spoiler]Hoe komt het dat Bruce zo snel geneest van zijn gebroken rug? Ten eerste was zijn rug niet gebroken, zijn ruggengraat was verschoven, wat die man ook zegt in de gevangenis.[/spoiler] - [spoiler]Waarom heeft de FBI niet eerst gecheckt wie de gegijzelden waren? WAAROM ZOUDEN ZE?![/spoiler] Zo ver kom ik.

    als reactie op de film The Dark Knight Rises