PREVIEW: San Diego Comic-Con 2013

Welke films hebben allemaal een eigen panel dit jaar?

Volgende week gaat de San Diego Comic-Con van start. ’s Werelds grootste evenement waar stripboekenfans en superheldenfanaten zich verzamelen. Ieder jaar komt er weer een hele lading nieuws van het evenement over aankomende films. We blikken alvast vooruit op wat we volgende week kunnen verwachten.

DONDERDAG
De belangrijkste filmgerelateerde nieuwtjes zullen vrijdag en zaterdag gepresenteerd worden. Maar, ook op donderdag komen er een paar films aan bod. Op de planning staat allereerst Ender’s Game, waarbij onder andere enkele beelden van de film vertoond worden en de hoofdrolspelers over hun personages mogen spreken. Daarnaast komt Divergent aan bod op donderdag, een verfilming van een futuristische thriller van de hand van Veronica Roth.

Divergent speelt zich af in een dystopische versie van Chicago, en wordt genoemd als een opvolger van The Hunger Games. Studio Summit Entertainment heeft de rechten op de boeken (het moet een trilogie worden), en hoopt natuurlijk flink geld eraan te verdienen. De verwachting is dat we veel over de plannen met de franchise te horen krijgen.

VRIJDAG
Op vrijdag komen pas echt grote films aan bod. Allereerst komen Edgar Wright, Simon Pegg en Nick Frost langs om te spreken over The World’s End, de afsluiter in hun Three-Flavoured Cornetto trilogie. Diezelfde dag komen Kristen Bell en Rob Thomas vertellen over Veronica Mars. Deze film werd gelanceerd via een grote Kickstarter campagne en sleepte enkele miljoenen dollars daarmee binnen. De fans van de franchise hebben in ieder geval grote verwachtingen en de hoop is nu iets meer te hopen over hoe Bell en Thomas die waar willen maken.

Verder presenteert Universal Pictures op vrijdag nog Kick-Ass 2 en Riddick 3. Waarschijnlijk wordt er niet veel nieuws onthuld over de films, hoewel er wel enkele nieuwe beelden getoond zullen worden. Beide films gaan binnenkort in première.

Grote verwachtingen zijn er van het panel van Paramount. Dit zal specifiek gaan over de toekomst van de Star Trek franchise. De laatste nieuwe film in de franchise draait nog in de bioscopen, en in 2016 moet er weer een nieuwe film komen. Of natuurlijk een nieuwe serie. Fans hopen al jaren dat er eindelijk een nieuwe serie zal komen, en de kans lijkt relatief groot dat deze aangekondigd zal worden. Dat ook omdat regisseur J.J. Abrams toen hij begon te werken aan zijn eerste film in de franchise, al van plan was tegelijkertijd een serie te lanceren.

ZATERDAG
Zaterdag mag Legendary Pictures het startschot geven. De studio presenteert die dag Godzilla, de nieuwste film waarin het Japanse monster grote steden mag vernietigen. Wat we kunnen verwachten is niet zeker, hoewel er hoogstwaarschijnlijk enkele beelden van de film gepresenteerd zullen worden.

Daarna presenteert Legendary de fantasyfilm The Seventh Son, waarin Jeff Bridges de hoofdrol speelt. Onlangs kwam al een trailer uit van deze film, waarin het aan Ben Barnes is om een slechte heks (Julianne Moore) te verslaan. De verwachting of hoop van de studio is natuurlijk hier een grote franchise te kunnen maken. De film wordt namelijk gebaseerd op het eerste boek uit de Wardstone Chronicles, een boekenserie die al uit 14 delen bestaat.

Vervolgens komt ook de succesvolle franchise The Hunger Games aan bod. Hoogstwaarschijnlijk worden er weer wat nieuwe beelden getoond en verder zijn er weinig grote verwachtingen van het panel. Vervolgens presenteert Legendary nog I, Frankenstein, waarin Aaron Eckhart en Yvonne Strahovski de hoofdrollen spelen. Op die film kregen we onlangs al een eerste blik in de vorm van een foto van hoofdrolspeler Eckhart.

De laatste film die Legendary presenteert op zaterdag is 300: Rise of an Empire. Het is nog een van die succesvolle franchises in handen van de studio, ditmaal gebaseerd op een graphic novel van Frank Miller. Hierin staan de gevechten van de Grieken tegen de Perzen op zee centraal.

Vervolgens wordt er gesproken over de bijzondere film Gravity. Hierin spelen Sandra Bullock en George Clooney de hoofdrollen. Zij raken tijdens een ruimtewandeling los van hun ruimteschip en belanden in de ruimte. Elke minuut telt en hun enige redding ligt dieper in de ruimte, dus verder van de Aarde vandaan. We hebben al een trailer van de film gezien, en hoogstwaarschijnlijk worden er enige nieuwe beelden getoond.

Verder komt ook The LEGO Movie van Phil Lord en Christopher Miller aan bod. Op een trailer na hebben we ook nog weinig van deze bizarre film gehoord. Hierin wordt Emmet, een gewoon legofiguurtje, omgetoverd in een superheld.

Aan Marvel vervolgens de eer om zaterdag af te sluiten, met Thor: The Dark World en Captain America: The Winter Soldier. Kevin Feige komt spreken en een aantal gasten wier naam pas op het moment zelf onthuld wordt. Hoogstwaarschijnlijk wordt er dan ook een blik geworpen op de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.



NieuwsFilm

meest populair