De 8,5 films van Walt Disney in 2017

De 8,5 films van Walt Disney in 2017

Het huis van de muis wil een nog groter succes dan in 2016.

Met The Finest Hours, Zootopia, The Jungle Book, Captain America: Civil War, Alice Through the Looking Glass, Finding Dory, The BFG, Pete's Dragon, Doctor Strange, Queen of Katwe, Moana en Rogue One: A Star Wars Story had Walt Disney een enorme waslijst aan releases in 2016. Met de opbrengst van zeven van deze films wist het huis van de muis flink wat box office records te verslinden. Hieronder de 8,5 film waarmee Walt Disney in 2017 op jacht gaat naar nieuw succes.


1. Beauty and the Beast
Bekijk de afbeeldingRegie: Bill Condon | Release NL: 29.03.2017 | Bekijk de trailer
De eerste grote titel van Walt Disney in 2017. En dit zou zomaar eens een enorme klapper kunnen worden. Met onder meer Emma Watson, miljoenen hits op de trailers en de geliefde animatiefilm uit 1991 als bron zal de enige Disney sprookjesfilm van het jaar ongetwijfeld honderden miljoenen gaan binnenslepen. Voor de komende jaren zijn er overigens flink wat Walt Disney sprookjesfilms gepland.


2. Born in China
Bekijk de afbeeldingRegie: Chuan Lu | Release NL: Onbekend | Bekijk de trailer
Eerder verschenen onder het Disney-label Disneynature titels als Earth, Oceans, Chimpanzee en Bears. Het is een natuurfilm van de Chinese filmmaker Lu Chuan en is gezamenlijk gemaakt met Shanghai Media Group. De natuurfilm is overigens al in China verschenen en bracht daar een redelijke $10 miljoen op. In 2017 zal de film in flink wat andere landen verschijnen. De stem van de verteller in de Engelstalige versie is acteur John Krasinski. Uiteraard is dit niet de grootste Disney-titel in 2017.


3. Guardians of the Galaxy Vol. 2
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Release: 27.04.2017 | Bekijk de trailer
De eerste van de drie titels in het Marvel Cinematic Universe. Het betreft het vervolg op James Gunns eerste deel uit 2014. Deze sci-fi actiekomedie wist enorme indruk te maken en de eerste beelden van Baby Groot wisten al voor een enorme hype op het internet te zorgen, uiteraard vooral onder de fanboys en -girls. Ondanks dat de film vooral als een los avontuur gezien moet worden, bouwt het tweede deel op naar de grote ruimteconfrontatie die in 2018 gaat volgen met Thanos in Avengers: Infinity War. En we krijgen natuurlijk Ego the Living Planet te zien.


4. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Bekijk de afbeeldingRegie: Joachim Roenning | Espen Sandberg | Release NL: 24.05.2017 | Bekijk de trailer
Walt Disney neemt een gok met dit fors vertraagde vijfde deel, ondanks dat de eerdere vier delen flink indruk maakten aan de wereldwijde bioscoopkassa. Acteur Johhny Depp lijkt het namelijk te hebben verbruikt bij het grote publiek. Heel slim van Disney was om Depp niet te laten zien in de teaser trailer van een paar maanden geleden en dat de focus wordt verlegd naar de slechterik, gespeeld door Javier Bardem, en de terugkeer van Orlando Bloom en mogelijk zelfs Keira Knightley. In Nederland in de bioscoop onder de titel Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge.


5. Cars 3
Bekijk de afbeeldingRegie: Brian Fee | Release: 26.07.2017 | Bekijk de trailer
Ondanks dat dit derde deel in de Cars-franchise vast en zeker flink wat honderden miljoenen gaat binnenslepen, is deze film vooral bedoeld om de nieuwe generatie peuters en kleuters aan Cars rugtasjes en dergelijke te helpen. Daarmee verdiende Disney de afgelopen jaren miljarden. Niet voor niets werden recent al twee belangrijke nieuwe personages onthuld: de razendsnelle Jackson Storm en de goede side-kick Cruz Ramirez. Uiteraard keert ook gouwe ouwe Bliksem terug in misschien wel zijn allerlaatste avontuur, of zien we in deel 4 Max McQueen?


6. Thor: Ragnarok
Bekijk de afbeeldingRegie: Taika Waititi | Release: 02.11.2017 | Bekijk de eerste setfoto
De twee eerste Thor-films waren niet de sterkste delen uit het Marvel Cinematic Universe. Dit derde deel zal echter flink wat verrassingen voor de liefhebber in petto hebben. Ragnarok neemt ons namelijk mee de ruimte in en zal de Hulk terugbrengen, na zijn afwezigheid sinds de tweede Avengers-film. Ook zal het een enorm grote stap zetten richting Infinity War, aangezien na Ragnarok alleen nog Black Panther verschijnt en deze film zou vooral een soort herkomstverhaal vormen.


7. Coco
Bekijk de afbeeldingRegie: Lee Unkrich | Adrian Molina | Release: 29.11.2017 | Bekijk een eerste afbeelding
Gelukkig dit jaar ook een originele animatiefilm van Pixar. De animatiefilm draait om de twaalfjarige Miguel Rivera, een muzikaal aangelegde jongen die weliswaar in een levendig en luidruchtig Mexiaans dorp woont, maar uitgerekend behoort tot een familie die een afkeer heeft van muziek. Coco zal voorlopig wel de laatste originele animatiefilm van Pixar zijn, aangezien voor 2018 en 2019 de vervolgen The Incredibles 2 en Toy Story 4 gepland staan. Wie weet een monsterhit a la Inside Out uit 2015, de laatste originele Pixar-films.


8. Star Wars VIII
Bekijk de afbeeldingRegie: Rian Johnson | Release: 14.12.2017 | Bekijk de aankondigingsvideo
Uiteraard het vervolg op de kaskraker The Force Awakens uit 2015. Het middenstuk van de sequel-reeks in de Star Wars saga is er uiteraard een om naar uit te kijken en de film wordt ongetwijfeld dé kaskraker van 2017. Er zijn nieuwe namen, met onder meer Benicio Del Toro, Laura Dern en Kelly Marie Tran. Daarnaast zal het de laatste film zijn waarin Carrie Fisher te zien is als Leia. En ja, we krijgen heel wat meer te zien van Luke Skywalker!


8,5. Spider-Man: Homecoming
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Release: 06.07.2017 | Bekijk de trailer
Een van de drie films die dit jaar in het Marvel Cinematic Universe verschijnen. Deze wordt echter door Sony Pictures uitgegeven. Marvel Studios liet de nieuwe Spider-Man verleden jaar al debuteren in Captain America: Civil War en heeft een flinke vinger in de pap bij Homecoming. De inhoud van de deal met Sony is niet bekend en er is ook weinig onthuld over de toekomstplannen met het personage. Duidelijk is wel dat Iron Man in de film te zien is en Walt Disney zou dit uiteraard nooit doen zonder een duidelijke financiële afspraken.

NieuwsFilm

meest populair