Gal Gadot's lage 'Wonder Woman'-salaris creëert felle discussies

Gal Gadot's lage 'Wonder Woman'-salaris creëert felle discussies

Een groot loonverschil met haar mannelijke tegenspelers, een klein verschil met de Marvel-helden.

Het grootschalige succes van superheldenfilm Wonder Woman is verantwoordelijk geworden voor het scheppen van discussies over loonverschillen tussen mannen en vrouwen. Het vrouwelijke geslacht strijd al een lange tijd om gelijkheid in Hollywood. Nu The Daily Dot het salaris van Gal Gadot opnieuw heeft bekendgemaakt, reageren mensen erg fel.

De 32-jarige schone tekende in 2014 een contract voor drie DCEU-films: Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman en het aankomende Justice League. Voor elk project zou ze een loonstrookje hebben gekregen van $ 300.000, wat sommigen achteraf gezien nogal belachelijk vinden aangezien de goed ontvangen film van Patty Jenkins de $ 600 miljoen nadert aan de box office. The Daily Dot kaart echter voorzichtig aan dat er een kans is dat de Israëlische actrice misschien nog een bonus krijgt als een bepaald bedrag behaald wordt.

Zo kreeg Christian Bale na monstersucces The Dark Knight een extra $ 20 miljoen bovenop de $ 10 miljoen die hij vooraf verwierf. Overigens ontving hij voor Batman Begins $ 9 miljoen en voor afsluiter The Dark Knight Rises $ 15 miljoen. Het zijn grootse bedragen die Gadot's mannelijke DCEU-tegenspelers ook verdienen. Hoewel het niet bekend is wat beide heren voor Batman vs. Superman binnenhaalden, zag Henry Cavill volgens bronnen een royaal bedrag van $ 14 miljoen op zijn rekening verschijnen. Vermoedelijk was dit inclusief bonussen en niet alleen voor Man of Steel. Fans en fanatiekelingen achten het verschil nogal belachelijk, omdat Cavill destijds ook niet veel bekende projecten op zijn naam had staan, evenals Gadot die in een aantal Fast & Furious-titels optrad.

Voor Marvel-maatstaven is Gadot's salaris niet helemaal ongekend. Zowel Chris Evans als Chris Hemsworth ontvingen respectievelijk $ 300.000 en $ 200.000 voor hun werk aan Captain America: The First Avenger en Thor, zonder bonussen. Robert Downey Jr. spant de kroon als best betaalde superheldacteur, die voor Iron Man 3 en de eerste twee Avengers in totaal $ 140 miljoen kreeg.

Mensen die Gal Gadot en Patty Jenkins meer succes wensen kunnen hun geluk vermoedelijk niet op. De welvaart van Wonder Woman heeft nieuwe kansen gecreëerd voor de actrice en regisseuse. Nu ze niet meer onder contract staan bij Warner Bros. kunnen we ervan uitgaan dat ze fel tegen de loonkloof zullen strijden voor een vervolg rond de Amazone krijgster.



NieuwsFilm

meest populair