De beste Marvel-films

Van Logan tot Civil War.

Verleden week plaatsten we een POLL over de Marvel-films die sinds 1998 op het witte doek zijn verschenen. En daar zaten veel goede films tussen. Hieronder de Top 5 op basis van de uitslag van de POLL voor wat betreft de vijf beste Marvel-films!

1. Logan (2017) 12%
De laatste film met Hugh Jackman als Wolverine was gelijk ook de eerste R-rated film met de bikkelharde superheld. Het derde losstaande avontuur van Wolverine was op alle fronten een succes. De synopsis: In de nabije toekomst verstopt Logan zich met de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Wanneer een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, moet Wolverine opnieuw de strijd aangaan. De recensie op FilmTotaal kwam top 4 sterren.


2. Guardians of the Galaxy (2014) 11%
Voor Marvel Studios betekende dit de eerste stap de ruimte in. Met voor het grote publiek onbekende personage wist James Gunn vriend en vijand te verrassen. De synopsis: Peter Quill is een avonturier die een geheimzinnige bol steelt om te verkopen. De boosaardige Ronan heeft echter andere plannen met de bol. Om in leven te blijven zit er voor Quill niets anders op dan een verbond aan gaan met een viertal unieke persoonlijkheden. De FT-recensie kwam tot 4,5 ster.


3. Captain America: The Winter Soldier (2014) 11%
Na het eerste deel twee jaar eerder, was deze Captain America-film een stuk moderner. Het was gelijk ook de eerste Marvel-film van het duo Anthony en Joe Russo. De synopsis: Captain America leidt een rustig leven in Washington DC en probeert te wennen aan de hedendaagse maatschappij. De regelmaat is van korte duur als S.H.I.E.L.D. wordt aangevallen door een groep terroristen. Samen met Black Widow raakt hij verwikkeld in een web van intriges die de hele wereld bedreigen. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


4. The Avengers (2012) 9%
Na de introductie van de Iron Man, Hulk, Thor en Captain America kreeg Joss Whedon de opdracht om ze verenigen. En dit lukte hem uitstekend. Nog steeds is het de hoogst scorende superheldenfilm. De synopsis: Wanneer een onverwachte vijand de aarde bedreigt, brengt Nick Fury, leider van geheime spionnen-organisatie SHIELD, een uitzonderlijk maar ijzersterk team samen om de wereld te redden van de ondergang samen: Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


5. Captain America: Civil War (2016) 8%
Deze werd ook wel gezien als Avengers 2.5 en dat is niet geheel raar. Bijna alle helden zaten in de film. Opnieuw van Anthony en Joe Russo en opnieuw een monsterhit voor Marvel Studios. De synopsis: Na het zoveelste incident met grote schade grijpt de overheid in. De Avengers moeten voortaan onder toezicht te werk gaan. Deze beslissing verdeeld het team en zet Captain America recht tegenover Iron Man. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


Overige toppers
Maar er waren meer films die de nodige stemmen kregen: Deadpool (2016), Thor: Ragnarok (2017) en Black Panther (2018) kregen alle drie 6 procent van de stemmen. Iron Man (2008) kwam tot 4 procent van de stemmen.

NieuwsFilm

meest populair