Poll

De beste Marvel-films

Van Logan tot Civil War.

door Bram de Groot om 09:00 in Poll
Verleden week plaatsten we een POLL over de Marvel-films die sinds 1998 op het witte doek zijn verschenen. En daar zaten veel goede films tussen. Hieronder de Top 5 op basis van de uitslag van de POLL voor wat betreft de vijf beste Marvel-films!

1. Logan (2017) 12%
De laatste film met Hugh Jackman als Wolverine was gelijk ook de eerste R-rated film met de bikkelharde superheld. Het derde losstaande avontuur van Wolverine was op alle fronten een succes. De synopsis: In de nabije toekomst verstopt Logan zich met de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Wanneer een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, moet Wolverine opnieuw de strijd aangaan. De recensie op FilmTotaal kwam top 4 sterren.


2. Guardians of the Galaxy (2014) 11%
Voor Marvel Studios betekende dit de eerste stap de ruimte in. Met voor het grote publiek onbekende personage wist James Gunn vriend en vijand te verrassen. De synopsis: Peter Quill is een avonturier die een geheimzinnige bol steelt om te verkopen. De boosaardige Ronan heeft echter andere plannen met de bol. Om in leven te blijven zit er voor Quill niets anders op dan een verbond aan gaan met een viertal unieke persoonlijkheden. De FT-recensie kwam tot 4,5 ster.


3. Captain America: The Winter Soldier (2014) 11%
Na het eerste deel twee jaar eerder, was deze Captain America-film een stuk moderner. Het was gelijk ook de eerste Marvel-film van het duo Anthony en Joe Russo. De synopsis: Captain America leidt een rustig leven in Washington DC en probeert te wennen aan de hedendaagse maatschappij. De regelmaat is van korte duur als S.H.I.E.L.D. wordt aangevallen door een groep terroristen. Samen met Black Widow raakt hij verwikkeld in een web van intriges die de hele wereld bedreigen. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


4. The Avengers (2012) 9%
Na de introductie van de Iron Man, Hulk, Thor en Captain America kreeg Joss Whedon de opdracht om ze verenigen. En dit lukte hem uitstekend. Nog steeds is het de hoogst scorende superheldenfilm. De synopsis: Wanneer een onverwachte vijand de aarde bedreigt, brengt Nick Fury, leider van geheime spionnen-organisatie SHIELD, een uitzonderlijk maar ijzersterk team samen om de wereld te redden van de ondergang samen: Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


5. Captain America: Civil War (2016) 8%
Deze werd ook wel gezien als Avengers 2.5 en dat is niet geheel raar. Bijna alle helden zaten in de film. Opnieuw van Anthony en Joe Russo en opnieuw een monsterhit voor Marvel Studios. De synopsis: Na het zoveelste incident met grote schade grijpt de overheid in. De Avengers moeten voortaan onder toezicht te werk gaan. Deze beslissing verdeeld het team en zet Captain America recht tegenover Iron Man. De FT-recensie kwam tot 4 sterren.


Overige toppers
Maar er waren meer films die de nodige stemmen kregen: Deadpool (2016), Thor: Ragnarok (2017) en Black Panther (2018) kregen alle drie 6 procent van de stemmen. Iron Man (2008) kwam tot 4 procent van de stemmen.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Solid

Avatar

Grappig eigenlijk dat de meest grauwe, duistere marvel film op 1 staat in de poll...

Colruiter

Avatar

Goed dat Hugh Jackman met zo'n film heeft kunnen afscheid nemen van zijn iconische rol. En om hem te danken voor zijn jaren als Wolverine zou X-Men Origins en elke verwijzing naar die film moeten vernietigd worden, zodat je de film zelfs niet meer kan googlen.

shellghost

Avatar

Schandalig dat Civil War in de top 5 staat.

Artificialis

Avatar

Op zich geen verkeerde top 5. Het zijn allemaal geweldige superheldenfilms, ook al had ik ze zelf in een andere volgorde gezet. En ik had toch graag een plekje voor X-Men: Days of Future Past gezien.

Jeroen137

Avatar

Goeie nummer 1 al had ik dr.strange ook wel hoger verwacht. Wat vinden mensen btw zo goed aan Black Panther? Geen origineel verhaal, weinig actie en geen humor.

Pietjebam

Avatar

Jeroen de enige reden waarom die zoveel geld verdient is omdat het allemaal afrikanen zijn in de hoofdrol

benjamin

Avatar

Pietjebam "Jeroen de enige reden waarom die zoveel geld verdient is omdat het allemaal afrikanen zijn in de hoofdrol"
Het idee dat het feit dat het publiek deze film écht goed vond er iets mee te maken zou kunnen hebben is weer te simpel?

Goku32

Avatar

Ik vind nog steeds de wintersoldier de beste Marvel film

Frietgezicht

Avatar

De meest recente films ontvangen standaard meer stemmen(daarom wint Fantastic Four ook ruim bij de slechtste poll)
Ligt nog vers in het geheugen he,zo simpel is het.

BlackPowerWolf

Avatar

Dit is sowieso een goede top 4. Civil War hoort hier gewoon niet thuis. Ik denk dat ik dan eerder Iron Man 1 of Deadpool daar neer zou zetten.

Sunspot

Avatar

Zeer terecht dat Logan op nr. 1 staat. Rauw eindelijk ,die brute gevechten alleen al, bam slash! Rage!

Zo serieus is het ook weer niet overigens, wat ik vaak lees over de film. Zitten onwijs veel droge toch wel grappige momenten in, maar moet je ook van houden, is nie tdat typische Marvel aan grapjes.

Emotioneel ook op momenten.

Gewoon een parel!

ThomasOMalley

Avatar

Gek dat iedereen altijd staat te springen om films die de standaard Marvel-formule volgen en dat Logan dan op 1 staat.

Limoen

Avatar

Persoonlijk denk ik dat Logan heeft gewonnen (naast dat het natuurlijk een vette film is) omdat het gros van de Marvel films nogal op elkaar lijken en we daarom de voorkeur geven aan een film met een andere/nieuwere blik. Hieruit blijkt waardering voor het niet altijd blijven herhalen van wat werkt, maar ook nieuwe dingen uitproberen. Stel dat alle films Logan-achtig zouden zijn, zou er dan niet een lichtere film op nummer 1 staan?

Sunspot

Avatar

Denk dat velen snel zeggen AVenge3rs bijvoorbeeld, maar diep van binnen wel weten dat Logan toch hun nr. 1 is.

Als de keuze gemaakt moet worden dan toch Logan.

benjamin

Avatar

Sunspot "Denk dat velen snel zeggen AVenge3rs bijvoorbeeld, maar diep van binnen wel weten dat Logan toch hun nr. 1 is. "
Het alternatief dat mensen een andere mening dan jou kunnen hebben is natuurlijk weer volstrekt onbespreekbaar?

horizon

Avatar

Denk wel dat Limoen een punt heeft. De toon van logan is zo anders dat het gewoon opvalt in het superhelden genre. Tel daarbij een film waarin Jackman & Stewart alles in hun rol leggen en het wordt goed ontvangen.

En ja, ik stemde op Logan, maar dat wil niet zeggen dat de andere films slecht zijn. Zelf vind ik Marvel over algemeen fijne films die mooi gemiddelde van 7,5 aanhouden zeg maar. Soms een film die iets beter is en soms eentje die iets minder is maar nooit complete bagger maar dus ook geen klassieker. Helemaal niet erg. Door de 7's en 8'ten vallen de 9's en hoger nog wat beter op.

Jammer dat First Class niet zo hoog scoort. Mooie film met goede tijdsintegratie (en excellererende MacAvoy & Fassbender).
The Amazing Spiderman 2 vind ik ook nog steeds topper. Vooral de opening is perfecte maar dan ook echt perfecte Spiderman comic verfilming.

Sunspot

Avatar

^

Zeker eens met je.

First Class behoort voor mij tot de top 5 wat superheldenfilms betreft, makkelijk.

NieuwsFilm

meest populair