De zeven beste films uit het Marvel-filmuniversum!

De zeven beste films uit het Marvel-filmuniversum!

Van The Winter Soldier tot Black Panther.

Nadat we middels de weg naar Avengers: Infinity War-artikelenreeks de MCU-films voor Avengers: Infinity War bekeken, plaatsten we verleden week een POLL met daarin de vraag welke van de achttien reeds verschenen jij het beste vindt. Na zo'n 1.000 stemmen kunnen we hieronder de Top 7 presenteren!

1. Captain America: The Winter Soldier (2014) 23%
Deze eerste Marvel-film van het Infinity War-regieduo Anthony Russo en Joe Russo is misschien wel de meest realistische film van allemaal. Ondanks de enorme hellcariers zijn er maar weinig overdreven superkrachten te zien in deze spionage-actiethriller. De tweede solofilm van Captain America (Chris Evans) introduceerde naast de slechterik The Winter Soldier (Sebastian Stan) ook Falcon (Anthony Mackie). Ook voor Black Widow (Scarlett Johansson) en Nicky Fury (Samuel L. Jackson) waren er aanzienlijke rollen. Meer weten over The Winter Soldier? Check onze special!


2. Captain America: Civil War (2016) 18%
Deze Avengers 2.5 was de tweede films van de Russo Brothers en ondanks dat het superheldengeweld een stuk hoger lag, was deze vooral gericht op onderlinge confrontaties - uiteraard los van de enorme vliegveldscène. Het bleek ook de introductie van Black Panther (Chadwick Boseman) en Spider-Man (Tom Holland). De slechterik Helmut Zemo (Daniel Brühl) is er waarschijnlijk één om snel te vergeten. Meer weten over The Winter Soldier? Check het uitgebreide artikel!


3. Guardians of the Galaxy (2014) 15%
Deze grote gok van Marvel Studios pakte wonderbaarlijk sterk uit en het toont aan dat het jaar 2014 een belangrijke was voor het Marvel-filmuniversum. De Russo's bepaalde de aardse toon en Guardians-regisseur James Gunn gaf de juiste toon aan het intergalactische deel. Met kleine en grote namen als de 'A-Holes' en enkele mooie namen in de bijrollen vechten de Guardians nu zij aan zij met de Avengers in Infinity War. De slechterik Ronan (Lee Pace) keert terug in Captain Marvel (2019). Lees meer over deze hit in de feature.


4. The Avengers (2012) 11%
Deze moeder der superheldenfilms van regisseur Joss Whedon bewees het bestaansrecht van het complete Marvel filmuniversum. Nadat zijn vervolg Age of Ultron niet helemaal aan de verwachtingen kon voldoen, zei Whedon het MCU vaarwel. Dit neemt niet weg dat The Avengers een superheldenfilm is om van te smullen. Het verenigingen van de kibbelende superhelden lukte hem uitstekend en de actiescènes blijven indrukwekkend. Het was ook de enige film waarin de slechterik Loki (Tom Hiddleston) een echte bedreiging was en we kregen een eerste blik op Thanos. Lees meer over The Avengers in de special!


5. Iron Man (2008) 8%
Aan het einde van deze film dook Nick Fury (Samuel L. Jackson) op en het zaadje dat daar werd gepland werpt nog steeds zijn vruchten af. Maar weinigen konden voorspellen wat de impact zou zijn van Robert Downey Jr.'s Iron Man. Opvallend is enigszins dat de Captain America-films beter scoren dan de Iron Man-films, terwijl Iron Man wel het favoriete personage bleek. Uiteraard zitten er in Jon Favreau's Iron Man een aantal zeer sterke scènes, ook met alter ego Tony Stark. Check de details.


6. Thor: Ragnarok (2017) 7%
Overduidelijk de beste Thor-film. Dit is niet alleen vanwege de flinke dosis humor van regisseur Taika Waititi, maar ook de introductie van uiteenlopende kleurrijke personages en uiteraard de terugkeer van de Hulk (Mark Ruffalo), die sinds Age of Ultron van het witte doek was verdwenen. Gezien de verdere intergalactische avonturen zou het niet vreemd zijn als Thor (Chris Hemsworth) de eerste Avenger is met een vierde film. Meer weten voor Ragnarok? Lees het uitgebreide artikel!


7. Black Panther (2018) 4%
Uiteraard mag dit opvallende deel niet ontbreken. Ryan Coogler wist van Black Panther een monsterhit te maken en op Rotten Tomatoes is de film nog steeds het best ontvangen deel in de reeks. Met veel nieuwe (vrouwelijke) personages, de prima slechterik Killmonger (Michael B. Jordan) en een mooi neergezet Wakanda bleek Black Panther ook een compleet andere film dan vele voorgangers, met een mooie omgeving voor een enorm slagveld in Infinity War. Lees meer over Black Panther in de special.



NieuwsFilm

meest populair