Poll

POLL: Beste film uit het Marvel Cinematic Universe!

Succesvolste filmreeks tot op heden; welke kies jij?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:15 in Poll
Afgelopen weken hebben we de achttien reeds verschenen films in het Marvel Cinematic Universe (MCU) bekeken in De weg naar Avengers: Infinity War-artikelenreeks, van Iron Man (2008) tot Black Panther (2018). Als Avengers: Infinity War vanaf aankomende woensdag in de Nederlandse bioscoopzalen te zien is, dan is het MCU bijna op de kop af 10 jaar oud. Met deze POLL de simpele vraag: welke film is jouw favoriet?

PHASE I
Het mag bekend zijn dat de reeks startte met Iron Man, de aftrap van de veruit financieel succesvolste filmreeks tot op heden. Na films over Chris Evans' Captain America en Chris Hemsworths Thor werd het eerste fase van het MCU in 2012 afgerond met The Avengers. Deze film is nog steeds de financieel hoogst scorende superheldenfilm aller tijden.

PHASE II
Na Joss Whedons The Avengers brak Phase II aan, waarin met name de films Guardians of the Galaxy en The Winter Soldier, allebei uit 2014, echt opvallen. De komst van personages als Paul Rudds Ant-Man en Paul Bettany's Vision werd het heldendom verder uitgebreid. De tweede Avengers-film Age of Ultron wist de eerste film op geen enkel front te evenaren.

PHASE III
Na twee keer zes films in Phase I en II bestaat de derde fase uit maar liefst tien films. De aftrap is gelijk groots met de kraker Civil War die ook wel Avengers 2.5 wordt genoemd. Belangrijke nieuwe personages zijn Benedict Cumberbatchs Doctor Strange, Chadwick Bosemans Black Panther en uiteraard Marvel grootse superheld ooit, Tom Hollands Spider-Man. Met maar liefst twee Avengers-films en films rond Ant-Man en Evangeline Lilly's Wasp en Brie Larsons Captain Marvel heeft Phase III nog een hoop te bieden tot en met 1 mei 2019!

Succes met stemmen!


DE WEG NAAR AVENGERS: INFINITY WAR: Iron Man (2008) | The Incredible Hulk (2008) | Iron Man 2 (2010) | Thor (2011) | Captain America: The First Avenger (2011) | The Avengers (2012) | Iron Man 3 (2013) | Thor: The Dark World (2013) | Captain America: The Winter Soldier (2014) | Guardians of the Galaxy (2014) | Avengers: Age of Ultron (2015) | Ant-Man (2015) | Captain America: Civil War (2016) | Doctor Strange (2016) | Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) | Spider-Man: Homecoming (2017) | Thor: Ragnarok (2017) | Black Panther (2018)28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

@MOF gaat natuurlijk kiezen voor thor the dark world want daar komt Malekith in voor!!!! Zelf kies ik voor captain America civil war die film was echt fk goed

benjamin

Avatar

Gestemd op de tweede Guardians Of The Galaxy.

Lord Bono

Avatar

Captain America: The Winter Soldier de beste film, Guardians of the Galaxy de leukste.

Artificialis

Avatar

Persoonlijke top 5:

1. Captain America: Civil War
2. Captain America: The Winter Soldier
3. Guardians of the Galaxy
4. Thor: Ragnarok
5. The Avengers

Goku32

Avatar

Dat is en blijft 100% the winter soldier. Gewledige film

Ereptile

Avatar

Ik zat enorm te twijfelen tussen Iron Man en Captain America: The Winter Soldier. Uiteindelijk toch voor Iron Man gegaan; ik vind beide films een paar van de meest realistische films uit het MCU. Het hele verhaal van Tony Stark dat door terroristen wordt ontvoerd vind ik een hele goede opening van de film. Daarnaast het hele proces van het maken van het Iron Man pak blijf ik ook geweldig vinden. De eerste keer dat hij dat pak aantrekt om achter terroristen in Gulmira aan te gaan, die zijn wapens gebruiken is ook super! Mocht de mensheid ooit zover komen om oneindige energie te maken in de vorm van een "Arc Reactor", dan zou dat de huidige technologie NOG verder brengen.

Iron Man is ook de eerste film zonder een bijzonder mystiek en/of buitenaardse aspect. Pas toen Tony Stark voorkwam in The Incredible Hulk ging het MCU de kant op die het nu op gaat. Iron Man's eerste film stond op zichzelf met slechts kleine easter eggs naar een groter universum (zoals Cap's schild).

Robert Downey Jr. heeft Tony Stark/Iron Man met de eerste film op de kaart gezet en daarmee meteen de hele toon van het MCU. En de soundtrack van de eerste Iron Man film is ook gewoon goed. Ramin Djawadi vind ik ook een geweldige composer :)

John Wayne

Avatar

Ik heb zelf het gevoel dat we deze poll al eens gehad hebben, maar misschien vergis ik me en zijn er gewoonweg teveel mcu-polls...een gevalletje overkill.
Ik vind de hele rij best wel aangenaam kijkvoer, maar Winter Soldier steekt er, voor mij, toch bovenuit.

Fing3r

Avatar

Iron Man met op de voet gevolgd Winter Soldier, beide lekker rauw en helemaal kloppend.

En zonder Iron Man hadden we waarschijnlijk geen MCU of Marvel meer gehad.

Wat ik wel jammer vind is dat Iron Man in de eerste film nagenoeg onverslaanbaar was en in de latere films waarin hij een rol speelt is dat een beetje aangepast om hem beter binnen het MCU te kunnen plaatsen.

horizon

Avatar

GotG deel twee.

Ik was er eigenlijk helemaal niet zo van op de hoogte dat civil war zo populair was.

Jan231

Avatar

Iron man, gevolgd door Captain America: The winter soldier en Civil War.
Maar ik ben ook groot fan van de Guardians of the Galaxy.

Ed Crane

Avatar

@Horizon:
Dat is de meest overgewaardeerde

Brein8998

Avatar

@artificials
Ik deel jouw top 5 alleen wissel ik nr 1 en 2 om.

Mav Damian

Avatar

Captain America The Winter Soldier

esteban

Avatar

IRON MAN blijft er voor mij met kop en schouders bovenuit steken.

Daanminator

Avatar

Gestemd op dokter vreemd.

Dirk Diggler

Avatar

Zijn allemaal hetzelfde, heb voor GoG gekozen. Space adventure was erg leuk.

ThomasOMalley

Avatar

Ik zou alleen beide GotG films misschien nog ooit eens opzetten, maar van deze lijst is er niet één die ik hoger dan een zeven zou geven.

Goov25

Avatar

John Wayne " Ik heb zelf het gevoel dat we deze poll al eens gehad hebben, maar misschien vergis ik me en zijn er gewoonweg teveel mcu-polls...een gevalletje overkill. "

We hebben een bredere poll gehad met al de Marvel films sinds 1998. Nog niet zo lang geleden: alstu

Goov25

Avatar

Mijn top 5:
1 Captain America: The Winter Soldier
2 The Avengers
3 Guardians of the Galaxy
4 Captain America: Civil War
5 Thor: Ragnarok


Bijzonder genoeg zelfde top 5 als Artificalis en Brein, alleen andere volgorde :D

chefry1983

Avatar

Kiezen tussen winter soldier en civil war. Erg moeilijk. De vorige keer koos ik voor winter soldier. Nu kies ik voor civil war. Goede combinatie tussen alle personages, goede choreografie en geweldige actiescenes

Decepticon

Avatar

Ik dacht ook al dat we deze poll laatst hadden gehad, blijkbaar een iets bredere poll.

Toen koos ik voor The Avengers, maar ik ga nu toch voor The Winter Soldier.

McKelly

Avatar

Aan de ene kant begrijp ik wel dat the winter soldier goed was,maar ik vind het einde gewoon slecht. Met die 3 helicariers en alles vind ik voor marvel zelfs over de top en oppervlakkig. Voor de rest wel prima,maar daardoor kies ik toch voor Iron Man 1, die kan ik keer op keer blijven kijken!

Sunspot

Avatar

Dan maar Ragnarok, zegt veel wat mij betreft.

Namelijk dat het MCU niet echt voor mij veel betekent. Thor is cool, maar nooit echt anderen vet gevonden.

Wat mij betreft kom je dan meer bij X-Men, Deadpool, Logan.

Hoop dan ook vurig dat de overname door Disney niet zal doorgaan, je weet wel, die van Fox.

Master Of Films

Avatar

JIGSAW8 "@MOF gaat natuurlijk kiezen voor thor the dark world want daar komt Malekith in voor!!!!"
LOL :D

SuPa

Avatar

Winter Soldier is voor mij by far de beste film tot nu toe.

SuPa

Avatar

Als iedereen toch een top 5 maakt:

1. CA: The Winter Soldier
2. Iron Man
3. CA: The First Avenger
4. The Avengers
5. CA: Civil War

nieuwslaatste nieuws

meest populair