De films (en series) die 'Avengers: Endgame' inluidt voor Marvels Phase IV: van 'Black Widow' tot 'Avengers 5'!

Grootse gebeurtenissen leiden tot een gave films in het MCU.

Marvel Studios heeft tot en met eind 2022 acht onbekende films gepland staan. Dit zijn naar verwachting allemaal films in de vierde fase van het uiterst succesvolle Marvel Cinematic Universe. Avengers: Endgame en mogelijk het nog te verschijnen Spider-Man: Far From Home zetten de deur wagenwijd open voor heel wat nieuwe avonturen voor bekende en ook zeker nieuwe Marvel-personages.

Een aantal aanstaande films zijn al bekend, aangezien deze snel in productie moeten gaan. Andere zijn voor de hand liggend en naar weer andere titels wordt gehint in Endgame. Hieronder een overzicht van de films en series en mogelijk nieuwe personages die we in Phase IV kunnen verwelkomen.


Let op: SPOILERS!


Films die nagenoeg zeker verschijnen

Via verschillende bronnen, waaronder Marvel zelf, zijn er al verschillende films aangekondigd. Zo komt er een prequelfilm (logischerwijs) rond Black Widow, de meer historische ruimtefilm The Eternals (met Angelina Jolie) en een introductiefilm voor de Aziatische held Shang-Chi. Ook lijken er op zeker vervolgfilms te komen voor de helden Doctor Strange, Black Panther, Ant-Man en Guardians of the Galaxy. Ook een derde Spider-Man film zou moeten volgen.

Bekijk de afbeelding
Valkyrie en New Asgard

Recent werd er gesproken over Thor 4, geregisseerd door Taika Waititi. Aangezien Thor aan het einde van Endgame met de Guardians vertrekt in de Benetar, lijkt de kans groot dat Thor zich laat zien in Guardians of the Galaxy Vol. 3 en niet per se in Thor 4. Er bestaat een mogelijkheid dat er wel een nieuwe film komt van Ragnarok-regisseur Waititi, namelijk rond het personage Valkyrie. Zij is nu de koningin van New Asgard.

Bekijk de afbeelding
Toekomst Hulk onduidelijk

De rol van Hulk in de toekomst van het Marvel-filmuniversum is misschien wel het onduidelijkst. In Infinity War was zijn aandeel klein, maar in Endgame bleek vrij snel dat Bruce Banner en Hulk vriendjes waren geworden, waardoor de ideale combinatie is ontstaan: Professor Hulk. De uitkomst van de Hulk-verhaaltrilogie in Ragnarok/Infinity War/Endgame. In de eindscène van Endgame is Professor Hulk uiteraard te zien, maar de vraag is wat hij nu gaat doen. Mark Ruffalo heeft nog een contract voor één film. Een solofilm lijkt vanwege rechtenissues nog steeds niet mogelijk te zijn.

Bekijk de afbeelding
Young Avengers

Tijdens de begrafenis van Tony Stark viel één personage op: Ty Simpkins' Harley Keener uit Iron Man 3. Het lijkt erop dat hij het harnas op den duur overneemt van Stark. Daarnaast waren er twee jonge dames te zien met potentieel grote rollen in de filmreeks; de dochters van Hawkeye en Ant-Man. Cassie Lang zou kunnen uitgroeien tot de heldin Stature en Lila Barton / Kate Bishop was vermoedelijk ook al te zien. Letitia Wrights Shuri uit Black Panther zou zomaar een belangrijke rol kunnen spelen in een Young Avengers-verhaallijn.

Bekijk de afbeelding
Nieuwe personages in het MCU

Naast de jonge helden die we mogelijk in een soort van Young Avengers krijgen te zien, staat de deur ook open voor andere nieuwe personages. In Guardians of the Galaxy Vol. 2 werd er al gehint naar Adam Warlock en Endgame hintte naar verluidt naar de personages Namor the Sub-Mariner en Captain Britain. Ook werd er al gesproken over films rond of aandelen voor de personages Ms. Marvel, Black Knight en Nova. Dit is los van de mogelijk inbreng van de X-Men en Fantastic Four-personages.

Bekijk de afbeelding
Captain Marvel leidt tot Avengers 5

Uiteraard zijn er nog andere bestaande helden over. De belangrijkste is uiteraard Captain Marvel. Volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige wordt zij de leider in Phase IV. Hoe dit gaat gebeuren is niet duidelijk, maar de kans is groot dat dit uiteindelijk leidt tot een vijfde Avengers-film. Een Avengers-team bestaande uit Captain Marvel, Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther, Ant-Man, Valkyrie en enkele jongere Avengers lijkt onvermijdelijk. Daarvoor zal waarschijnlijk eerst een tweede Captain Marvel verschijnen.

Bekijk de afbeelding
Veel series Disney+

Er zijn al verschillende miniseries aangekondigd rond bekende personages uit het filmuniversum. Als eerste zien we afleveringen rond de nu in een alternatieve tijdslijn levende Loki en daarna moet WandaVision volgen. Ook staat The Falcon and the Winter Soldier gepland en deze laat mogelijk Falcon zien als de nieuwe Captain America, aangezien hij nu het schild van Steve Rogers heeft. Een vierde serie zou zich richten op Hawkeye. De kans bestaat dat al deze personages niet of beperkt terugkeren op het witte doek, maar alles is mogelijk sinds Endgame.

Lees meer over de Disney+ series op SerieTotaal.nl.

NieuwsFilm

meest populair