Featured

De films (en series) die 'Avengers: Endgame' inluidt voor Marvels Phase IV: van 'Black Widow' tot 'Avengers 5'!

Grootse gebeurtenissen leiden tot een gave films in het MCU.

door Bram de Groot om 12:58 in Featured
Marvel Studios heeft tot en met eind 2022 acht onbekende films gepland staan. Dit zijn naar verwachting allemaal films in de vierde fase van het uiterst succesvolle Marvel Cinematic Universe. Avengers: Endgame en mogelijk het nog te verschijnen Spider-Man: Far From Home zetten de deur wagenwijd open voor heel wat nieuwe avonturen voor bekende en ook zeker nieuwe Marvel-personages.

Een aantal aanstaande films zijn al bekend, aangezien deze snel in productie moeten gaan. Andere zijn voor de hand liggend en naar weer andere titels wordt gehint in Endgame. Hieronder een overzicht van de films en series en mogelijk nieuwe personages die we in Phase IV kunnen verwelkomen.


Let op: SPOILERS!


Films die nagenoeg zeker verschijnen

Via verschillende bronnen, waaronder Marvel zelf, zijn er al verschillende films aangekondigd. Zo komt er een prequelfilm (logischerwijs) rond Black Widow, de meer historische ruimtefilm The Eternals (met Angelina Jolie) en een introductiefilm voor de Aziatische held Shang-Chi. Ook lijken er op zeker vervolgfilms te komen voor de helden Doctor Strange, Black Panther, Ant-Man en Guardians of the Galaxy. Ook een derde Spider-Man film zou moeten volgen.


Valkyrie en New Asgard

Recent werd er gesproken over Thor 4, geregisseerd door Taika Waititi. Aangezien Thor aan het einde van Endgame met de Guardians vertrekt in de Benetar, lijkt de kans groot dat Thor zich laat zien in Guardians of the Galaxy Vol. 3 en niet per se in Thor 4. Er bestaat een mogelijkheid dat er wel een nieuwe film komt van Ragnarok-regisseur Waititi, namelijk rond het personage Valkyrie. Zij is nu de koningin van New Asgard.


Toekomst Hulk onduidelijk

De rol van Hulk in de toekomst van het Marvel-filmuniversum is misschien wel het onduidelijkst. In Infinity War was zijn aandeel klein, maar in Endgame bleek vrij snel dat Bruce Banner en Hulk vriendjes waren geworden, waardoor de ideale combinatie is ontstaan: Professor Hulk. De uitkomst van de Hulk-verhaaltrilogie in Ragnarok/Infinity War/Endgame. In de eindscène van Endgame is Professor Hulk uiteraard te zien, maar de vraag is wat hij nu gaat doen. Mark Ruffalo heeft nog een contract voor één film. Een solofilm lijkt vanwege rechtenissues nog steeds niet mogelijk te zijn.


Young Avengers

Tijdens de begrafenis van Tony Stark viel één personage op: Ty Simpkins' Harley Keener uit Iron Man 3. Het lijkt erop dat hij het harnas op den duur overneemt van Stark. Daarnaast waren er twee jonge dames te zien met potentieel grote rollen in de filmreeks; de dochters van Hawkeye en Ant-Man. Cassie Lang zou kunnen uitgroeien tot de heldin Stature en Lila Barton / Kate Bishop was vermoedelijk ook al te zien. Letitia Wrights Shuri uit Black Panther zou zomaar een belangrijke rol kunnen spelen in een Young Avengers-verhaallijn.


Nieuwe personages in het MCU

Naast de jonge helden die we mogelijk in een soort van Young Avengers krijgen te zien, staat de deur ook open voor andere nieuwe personages. In Guardians of the Galaxy Vol. 2 werd er al gehint naar Adam Warlock en Endgame hintte naar verluidt naar de personages Namor the Sub-Mariner en Captain Britain. Ook werd er al gesproken over films rond of aandelen voor de personages Ms. Marvel, Black Knight en Nova. Dit is los van de mogelijk inbreng van de X-Men en Fantastic Four-personages.


Captain Marvel leidt tot Avengers 5

Uiteraard zijn er nog andere bestaande helden over. De belangrijkste is uiteraard Captain Marvel. Volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige wordt zij de leider in Phase IV. Hoe dit gaat gebeuren is niet duidelijk, maar de kans is groot dat dit uiteindelijk leidt tot een vijfde Avengers-film. Een Avengers-team bestaande uit Captain Marvel, Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther, Ant-Man, Valkyrie en enkele jongere Avengers lijkt onvermijdelijk. Daarvoor zal waarschijnlijk eerst een tweede Captain Marvel verschijnen.


Veel series Disney+

Er zijn al verschillende miniseries aangekondigd rond bekende personages uit het filmuniversum. Als eerste zien we afleveringen rond de nu in een alternatieve tijdslijn levende Loki en daarna moet WandaVision volgen. Ook staat The Falcon and the Winter Soldier gepland en deze laat mogelijk Falcon zien als de nieuwe Captain America, aangezien hij nu het schild van Steve Rogers heeft. Een vierde serie zou zich richten op Hawkeye. De kans bestaat dat al deze personages niet of beperkt terugkeren op het witte doek, maar alles is mogelijk sinds Endgame.

Lees meer over de Disney+ series op SerieTotaal.nl.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boer

Avatar

Een zogenaamde Young Avengers lijkt me niks aan

Frietgezicht

Avatar

Waarom staan Thor en Hulk niet bij de namen voor de nieuwe Avengers?
Ben wel benieuwd welke badguy/dreiging ze naartoe gaan werken. Zoiets als Loki of Ultron is na Thanos wel erg magertjes.

Rafael11

Avatar

Ik hoop dat ze als grote badguy Galactus of Kang the Conqueror doen.

voldemort8690

Avatar

laat alles maar afkomen, ik weet gewoon 1 ding, iedere film,/serie heeft zijn charme en zijn een voor een goede film/series.

Steve-O

Avatar

Maak nou lekker een nieuwe Hulk film en introduceer dan She-Hulk.

Sparrow_LW

Avatar

Maarrrr.... één ding vraag ik me steeds af.... Falcon neemt Cap's schild over, maar Falcon heeft toch helemaal geen superkrachten zoals Cap? hij heeft alleen een flightsuit... hoe wordt hij dan de nieuwe Cap. America? Combinatie schild en Flight Suit of zo?

JIGSAW8

Avatar

uitmelkerij heeft een dieptepunt bereikt met de aankondiging van al die vele starwars en marvel spinoffs .

rainking

Avatar

Laat die annihilation wave maar komen.

jordicraft

Avatar

die captain marvel moet me echt is een bokkend eind optyfen, brie larson is zon kut actrice en haar karakter is zo kut. Captain Marvel was ook echt een bagger film.

Frietgezicht

Avatar

@ Rafael, die kang zegt mij niks maar Galactus is toch geen badguy met motivaties, mooie dialogen en die 1 vs 1 tegen de helden kan knokken ook? Gewoon een planeten vreter? Lijkt mij wel erg lastig als badguy.

BlackPowerWolf

Avatar

jordicraft " die captain marvel moet me echt is een bokkend eind optyfen, brie larson is zon kut actrice en haar karakter is zo kut. Captain Marvel was ook echt een bagger film. "

Language! Nee ik ben het met je eens alleen zou ik voor een subtielere woordkeuze zijn gegaan. Filmkijkend gezien: Ze is ook nog eens heel erg OP en daar is gewoon niet zo veel aan om naar te kijken. Ik bedoel... Schepen opblazen door er met je vuist doorheen te vliegen?

conspiracy

Avatar

Ik zou het allemaal wellicht leuker vinden als het weer iets "aardser" wordt. De laatste 2 Avenger films waren gaaf, maar al het tijd en ruimte reizen begin ik nu wel wat teveel te vinden. Ook de immense krachten worden nu nog te groot. Waarom nog een Falcon, Black Panther, Hawkeye en dat soort lui hebben als een cap Marvel met gemak 1000 keer sterker is.

Jeroen Pasman

Avatar

Dit spreekt mij minder aan of de een of andere manier. Het wordt een beetje en overkill aan nieuwe karakters. Laat de bestaande karakters meer meemaken

Master Of Films

Avatar

rainking "Laat die annihilation wave maar komen."
Natalie Portman ...check.
Tessa Thompson...check.
Benedict Wong....check.
Brie Larson.....???? Oh wacht die schijnt net zoals JLAW gewoon te cha$hen en vooral als Oscarwinnaressen geen enkele moeite doen. RDJ deed echt zijn best in Endgame, en die man is dus elke dollar waard.

BlackPowerWolf "Ze is ook nog eens heel erg OP en daar is gewoon niet zo veel aan om naar te kijken. Ik bedoel... Schepen opblazen door er met je vuist doorheen te vliegen?"
Yep, dat is de nieuwe Marvel defenitie van een sterke vrouw. Ook erg handig voor luie scriptschrijvers dat je een Mary Sue met 0,0 karakterontwikkeling kan schrijven voor een Marvel film. Maarja Brie heeft een leuk smoeltje hé.

rainking's voorbeeld van Annihilation, laat weer eens zien hoe je goeie vrouwenteam kan samenstellen. Met de juiste actrices, goeie script en een talentvolle regisseur. Een kans die Marvel heeft verkwanseld met Captain Mary Sue. A-Force-Annihilation...take note Marvel!

NieuwsFilm

meest populair