Een topweek op Amazon Prime Video: Deze films werden toegevoegd!

Een topweek op Amazon Prime Video: Deze films werden toegevoegd!

Amazon Prime Video zette heel wat moois nieuw online.

Er verschenen heel wat nieuwe films op Amazon Prime Video. De eerste dag van de maand is ook op die streamingdienst een goede! En dus hebben we een behoorlijk lang overzicht deze week.

The Death of Stalin (2017)
Gebaseerd op ware gebeurtenissen. The Death of Stalin speelt zich af in de dagen na Stalins dood, terwijl zijn kernteam van ministers proberen de macht over de Sovjet-Unie te verkrijgen. Sommigen strijden voor positieve verandering, anderen hebben hele andere plannen. Hun enige overeenkomst? Ze willen allemaal in leven blijven.


Elle (2016)
Elle vertelt het verhaal van de meedogenloze zakenvrouw Michèle (Huppert). Zij is de eigenaar van een succesvol spellenbedrijf. Michèle komt op een dag thuis en daar wacht een onaangename verrassing. Een onbekende man verkracht haar, waarop ze besluit wraak te nemen. Dat verandert al snel in een spel dat op elk moment onbeheersbaar kan worden.


Toni Erdmann (2017)
Winfried is 65 jaar oud en muziekleraar. Hij woont samen met zijn hond. Dochter Ines is het tegenovergestelde: zij reist als ambitieuze zakenvrouw de hele wereld rond en neemt het ene na het andere project op zich, alles om maar hoger op de carrièreladder te klimmen. Vader en dochter zien elkaar niet vaak, maar als de hond van Winfried sterft, gaat hij onaangekondigd op bezoek bij zijn dochter.


Den Skyldige (2018)
Een politieagent beantwoordt een telefoontje van een vrouw, die ontvoerd blijkt te zijn. Het is het begin van een race tegen de klok om haar te redden.


Lucia de B. (2014)
Lucia de Berk werd veroordeeld wegens de moord op zeven baby's en oudere mensen. Later bleek deze veroordeling absoluut niet te kloppen, en werd ze vrijgelaten. De zaak staat bekend als een van de grootste rechterlijke dwalingen in Nederland. De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de jonge parketsecretaris Judith. Zij twijfelt aan de betrouwbaarheid van de bewijzen die gebruikt werden om de schuld van De Berk te bewijzen, maar werkt toch mee aan de zaak.


Jagten (2012)
Wanneer kleuterleider Lucas door de vijfjarige Klara wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.


Hangman (2017)
Een onderscheiden rechercheur en profiler moeten hun krachten bundelen om een seriemoordenaar te vangen die de stad terroriseert door middel van een macabere versie van het kinderspel galgje.


De Familie Slim (2017)
Max Slim is een uitvinder, maar zeker niet de beste. Met alles wat hij uitvindt, is wel iets mis. Maar als de rest van zijn briljante familieleden naar een jaarlijks uitvindersevenement gaat, is Max de enige die kan helpen.


De 100-jarige man die uit het raam kom en verdween (2013)
De 100-jarige Allan Karlsson vindt het niet te laat om opnieuw te beginnen met zijn leven. Hij ontsnapt uit zijn tehuis, neemt op het busstation een koffer mee die miljoenen kronen blijkt te bevatten, sluit onderweg een goede vriendschap met enkele zonderlinge figuren, en vermoordt en passant zijn criminele achtervolgers. De politie probeert een zaak tegen hem te maken, maar dan blijkt dat niets bewezen kan worden


Code M (2015)
In Code M ontdekt het meisje Isabel in haar opa's auto een eeuwenoude brief. Deze lijkt te leiden naar het zwaard van D’Artagnan, de beroemde musketier van een vorig Koning uit Frankrijk. Om de schulden van opa Ber af te betalen wil de moeder van Isabel zijn huis en spullen verkopen aan de hebberige kunsthandelaar Sjef. Isabel besluit actie te ondernemen en gaat samen met haar neefje Rik en nieuwe vriend Jules opzoek naar het musketierszwaard.


Asterix & Obelix bij de Britten (2012)
Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar hoogste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix & Obelix hele andere zorgen. Zij moeten een echte man maken van Hippix, het lastige neefje van de Baas Heroix. Als Flegmatix de problemen in Groot-Brittannië voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. In Londonium wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Flegmatix en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Volledig afgeleid van hun missie, raken onze helden de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix gevangen genomen. Kunnen Asterix & Obelix het Britse Koninkrijk nog redden zonder hun kostbare toverdrank?


Love Is All You Need (2012)
Met Italië als decor draait deze film om een groep mensen op zoek naar liefde, passie en geluk. Centraal staat de moed om je leven een andere wending te geven, ook wanneer je denkt dat dit te laat is.


Revenge (2017)
Jen is in een villa in de woestijn, met haar rijke vriendje Richard. Ze kijkt uit naar een weekendje vol romantische activiteiten. Het loopt echter compleet uit de hand als Richards vrienden opduiken. Ze vertonen zeer ongepast gedrag en dit leidt tot de brute verkrachting van Jen. De mannen proberen van hun probleem af te komen, maar onderschatten de veerkracht van de meedogenloze Jen.


Rendez-Vous (2015)
Simone is het moe en gooit het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric en hun twee kinderen daar naartoe, om er een chambre d’hôtes van te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een enerverende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel. Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter, maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.


Thappad (2020)
Thappad is het verhaal van Amrita, wiens ogenschijnlijk perfecte leventje op z'n kop komt te staan als haar man haar op een feestje slaat. Is dat genoeg om haar hele relatie en alles waar die voor staat te stoppen?


The Dressmaker (2015)
Tilly Dunnage keert in de jaren 40' weer terug naar haar geboortedorp om haar fouten recht te zetten. Ze is knap, intelligent en bezit een talent voor het maken van prachtige jurken. Wanneer ze arriveert probeert ze de banden met haar excentrieke moeder te repareren, wordt ze verliefd op de goedhartige Teddy en besluit ze met haar naaimachine de vrouwelijke inwoners van elegantie te voorzien. Zie de trailer hieronder.


The Duchess (2008)
Engeland, eind 18e Eeuw. Georgiana is sinds haar 17 gehuwd met de rijke en machtige hertog van Devonshire. Met haar oogverblindende schoonheid, pienterheid en levenslust is ze al snel zeer geliefd bij de high society. Maar achter dit flamboyante imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. De Hertog, de enige man die ongevoelig is voor haar charme, heeft het meer voor Elizabeth Foster, haar beste vriendin en dwingt haar in een driehoeksverhouding. Om haar frustratie te compenseren, leidt de ongelukkige Giorgiana een druk mondain leven. Ze wordt berucht voor haar elegantie, extravagantie en haar passie voor het spel, zeker wanneer ze aan politiek gaat doen bij de liberale partij. Dankzij haar charisma en energie is ze het boegbeeld van de Whigs en wordt ze vereerd door de prinsen en ministers. Ze steunt Charles Grey, een jonge afgevaardige waarop ze smoorverliefd wordt.


Tulipani (2017)
Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daad-werkelijk gebeurde.


Vice (2015)
In Vice kunnen mensen hun wildste, meest perverse fantasieën uiten op robots. Een daarvan wordt zelfbewust en weet te ontsnappen en heeft de intentie om dat alles stop te zetten.


Blinded by the Light (2019)
Blinded by the Light vertelt het waargebeurde verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse afkomst die in 1987 opgroeit in de stad Luton. Hij schrijft poëzie om te ontsnappen van de intolerante en inflexibele mensen in zijn leven, waaronder zijn traditionele vader. Wanneer Javed door een klasgenoot in aanraking wordt gebracht met Bruce Springsteen, gaat hij hier helemaal in op en krijgt hij het zelfvertrouwen om ook zijn eigen stem te laten horen.


Gerry (2002)
Twee jongens, die elkaar Gerry noemen, maken een wandeltocht door de wildernis. Als ze van het hoofdpad afdwalen en vervolgens niet goed meer weten waar ze zijn, lijkt dat in eerst instantie geen probleem. Hun vertrouwen in 'dat het wel goed komt' en droge humor houdt beide jongens op de been. Daarbij lopen ze door prachtige gebieden met nóg mooiere uitzichten, hetgeen spectaculair in beeld is gebracht.Wanneer uren dagen worden, nemen hun krachten en het vertrouwen de weg terug te vinden af. De twijfel te overleven wordt steeds groter, waardoor hun vriendschap uiteindelijk tot het uiterste wordt gedreven....


Bibi & Tina op Falkenstein (2017)
De vriendinnen Bibi en Tina zijn onafscheidelijk. Maar de paardenrennen in Kasteel Falkenstein komen eraan en zijn voor de twee niet alleen een sportieve uitdaging. Hun vriendschap wordt ook zwaar op de proef gesteld.


Bibi & Tina (2014)
De vriendinnen Bibi en Tina zijn onafscheidelijk. Maar de paardenrennen in Kasteel Falkenstein komen eraan en zijn voor de twee niet alleen een sportieve uitdaging. Hun vriendschap wordt ook zwaar op de proef gesteld.


NieuwsFilm

meest populair