Featured

Netflix zet deze 32 films in de tweede helft van mei online

De streamingdienst laat zijn aanbod de komende weken hard groeien!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Zet je in de tweede helft van mei maar schrap voor een behoorlijk drukke periode op Netflix. Vandaag zetten we de 32 (!) nieuwe films die de komende twee weken op de streamingdienst worden toegevoegd op een rij.

The Woman in the Window (2020)
Regie: Joe Wright | Cast: Jennifer Jason Leigh, Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore | Releasedatum: 14 mei
Anna Fox is naast arts bovenal een kluizenaar. Ze woont alleen in New York en verlaat praktisch nooit haar woning. Dagelijks drinkt ze veel wijn, bekijkt ze oude films en denkt bovenal terug aan gelukkigere tijden. Ook is ze niet vies van het bespioneren van haar buren. Tegenover Anna's huis trekt een nieuw gezin in: de Russells. Ze lijken een perfecte familie. Maar wanneer Anna op een avond uit haar raam kijkt en iets ziet wat ze eigenlijk niet zou mogen, begint haar wereld in elkaar te storten. Niet alleen worden haar schokkende geheimen blootgelegd, ook weet ze niet meer wat echt is, wat verzonnen is en wie er nou eigenlijk in gevaar verkeerd.

I Am All Girls (2021)
Regie: Donovan Marsh | Cast: Deon Lotz, Erica Wessels, Masasa Mbangeni, Hlubi Mboya | Releasedatum: 14 mei
Een misdaadonderzoeker krijgt een opmerkelijke band met een seriemoordenaar. Samen proberen ze een wereldwijd netwerk van kindsmokkelaars neer te halen.

Ferry (2021)
Regie: Cecilia Verheyden | Cast: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Raymond Thiry | Releasedatum: 14 mei
Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry's mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Das schaurige Haus (2020)
Regie: Daniel Prochaska | Cast: Julia Koschitz, Michael Pink, Michael Pink, Inge Maux | Releasedatum: 14 mei
Hendrik is zestien jaar oud en een jongen uit de grote stad. Hij is dan ook bijzonder geschrokken als blijkt dat zijn moeder hem en zijn broertje Eddi naar een dorpje in het zuiden van Oostenrijk wil verhuizen. Nog erger is dat het huis spoken heeft.

Jungle Beat: The Movie (2020)
Regie: Brent Dawes | Cast: David Menkin, David Rintoul, Gavin Peter | Releasedatum: 14 mei
Een buitenaards wezen met heimwee crasht met zijn ruimteschip vlakbij de kleurrijke Afrikaanse jungle. Zijn nieuwe dierenvrienden moeten hem helpen terug te komen bij zijn schip, en leren hem over vriendschap en plezier. Dat allemaal voordat zijn vader de planeet kan veroveren.

It Chapter Two (2019)
Regie: Andres Muschietti | Cast: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa | Releasedatum: 15 mei
27 jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen, keert de clown terug naar het stadje Derry om daar iedereen weer de schrik aan te jagen. De Losers zijn inmiddels volwassen en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Maar als er weer kinderen verdwijnen vraagt Mike, de enige die in Derry is gebleven, aan de rest om naar huis te komen. Getekend door de gebeurtenissen uit het verleden zullen ze hun grootste angsten moeten overwinnen om Pennywise voor eens en altijd te vernietigen... Maar de clown is dodelijker dan ooit tevoren.

Wonder Park (2019)
Cast: Sofia Mali, Jennifer Garner, Ken Hudson Campbell, Kenan Thompson | Releasedatum: 15 mei
De fantasievolle June ontdekt een pretpark genaamd Wonderland, dat verborgen zit in het bos. Het park beschikt over leuke glijbanen en pratende dieren. June ontdekt al snel dat het park uit haar eigen fantasie is ontsproten en dat ze de enige hoop is, samen met de dieren, om deze magische plek te redden.

Pitch Perfect (2012)
Regie: Jason Moore | Cast: Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Brittany Snow | Releasedatum: 16 mei
Twee concurrerende a capella zanggroepen, Divisi (allemaal meisjes) en Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het "International Championship of Collegiate A Capella" (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. Divisi krijgt echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, vele van hen zijn afgestudeerd en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.

Fifty Shades of Grey (2015)
Regie: Sam Taylor-Johnson | Cast: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Eloise Mumford | Releasedatum: 16 mei
Het leven van de studente Anastasia Steele komt compleet op z'n kop te staan als ze in contact komt met de 27-jarige miljardair Christian Grey. De twee leren elkaar kennen als Anastasia hem mag interviewen en al snel ontdekt zij dat ze hem wil. Tegelijk geeft hij toe dat hij zich ook aangetrokken voelt tot haar, maar enkel een relatie wil op zijn voorwaarden. Dat gebeurt al snel...

Shark Tale (2004)
Regie: Bibo Bergeron, Vicky Jenson | Cast: Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger, Jack Black | Releasedatum: 16 mei
De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis | Cast: Bill Nighy, Gregor Fisher, Rory MacGregor, Colin Firth | Releasedatum: 16 mei
De film volgt het liefdesleven van acht Londenaars in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Regie: Michel Gondry | Cast: Jim Carrey, Kate Winslet, Gerry Robert Byrne, Elijah Wood | Releasedatum: 16 mei
Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak, om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd krijgt....

Penguins of Madagascar (2014)
Regie: Eric Darnell, Simon J. Smith | Cast: Tom McGrath, Chris Miller, Christopher Knights, Conrad Vernon | Releasedatum: 16 mei
De vier pinguïns sluiten zich aan bij de super geheime dierenorganisatie North Wind, geleid door de wolf Classified. Ze bestrijden de octopus Dave, die alle pinguïns dood wil hebben.

The Doors (1991)
Regie: Oliver Stone | Cast: Kathleen Quinlan, Michael Wincott, Michael Madsen, Josh Evans | Releasedatum: 16 mei
Het levensverhaal van popzanger Jim Morrison, leider en zanger van de band The Doors, razend populair in de jaren '60 en '70.

Assault On Precinct 13 (2005)
Regie: Jean-François Richet | Cast: Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne, Maria Bello | Releasedatum: 16 mei
Terwijl het einde van het jaar nadert, staat Precinct 13, één van de oudste politieposten van Detroit, op het punt gesloten te worden. Jake Roenick (Ethan Hawke) is één van de weinige agenten die nog dienst heeft. Hij krijgt het onverwacht druk, wanneer er vanwege een sneeuwstorm bezoek komt van een gevangenentransport. De criminelen, onder wie de beruchte Marion Bishop (Laurence Fishburne), worden tijdelijk opgesloten in Precinct 13 totdat de wegen weer begaanbaar zijn. Wanneer de avond valt, wordt het politiestation overvallen door twee gemaskerde mannen die erop uitzijn om Bishop te bevrijden. De aanval kan worden afgeslagen, maar men beseft dat Precinct 13 een lange, bloederige nacht te wachten staat.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)
Regie: Tom Shadyac | Cast: Jim Carrey, Courteney Cox, Sean Young, Tone Loc | Releasedatum: 16 mei
Wanneer de dolfijn Snowflake, de mascotte van de American football-ploeg Miami Dolphins, en de spelverdeler Dan Marino worden ontvoerd, wordt een beroep gedaan op Ace Ventura. Ondanks dat de politie hem geen echte detective vindt, doet Ace op zijn uiterste best om het dier terug te vinden voordat de Super Bowl begint.

United 93 (2006)
Regie: Paul Greengrass | Cast: J.J. Johnson, Gary Commock, Polly Adams, Opal Alladin | Releasedatum: 16 mei
De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C.... De film laat zien hoe de passagiers besloten hun leven op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten voor het zijn bestemming kon bereiken.

The Man with the Iron Fists 2 (2015)
Regie: Roel Reiné | Cast: RZA, Schnitrnunt Busarakamwong, Grace Huang, Hoi Lin | Releasedatum: 16 mei
Roel Reiné's vervolg op de actiefilm uit 2012. In de sequel is RZA wederom te zien als de smid Thaddeus. Deze mysterieuze vreemdeling komt samen met een groep rebellen in opstand om een Chinees dorp uit de klauwen van een nare heerser te redden.

Nighthawks (1981)
Regie: Bruce Malmuth | Cast: Sylvester Stallone, Billy Dee Williams, Lindsay Wagner, Persis Khambatta | Releasedatum: 16 mei
Deke DaSilva en Matthew Fox, twee New Yorkse politieagenten, werken elke nacht samen in de Bronx. In Londen wordt door een onbekende een bom in een winkel geplaatst die meerdere slachtoffers maakt. Peter Hartman, een agent van Interpol, is er zeker van dat de aanslag een terroristische actie is van Wulfgar, een man die hij al jaren tracht op te sporen.

The Beguiled (2017)
Regie: Sofia Coppola | Cast: Kirsten Dunst, Nicole Kidman, Elle Fanning, Colin Farrell | Releasedatum: 17 mei
Een soldaat van de Union wordt gevangen gehouden in een meisjesschool van de Conferates. Hij begint langzaam hun harten te veroveren.

American Made (2017)
Regie: Doug Liman | Cast: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Jesse Plemons | Releasedatum: 17 mei
Mena volgt Barry Seal, een zwaarlijvige piloot die zijn geld verdient met het verschepen van wapens en drugs voor zowel de CIA als het Medeillin-drugskartel.

The Little Hours (2017)
Regie: Jeff Baena | Cast: Alison Brie, Dave Franco, Kate Micucci, Aubrey Plaza | Releasedatum: 17 mei
Een jonge dienaar vlucht weg van zijn meester en zoekt zijn heil bij een groepje onstabioele nonnen.

The Racer (2020)
Regie: Kieron J. Walsh | Cast: Louis Talpe, Matteo Simoni, Matteo Simoni, Iain Glen | Releasedatum: 18 mei
Zomer 1998 - De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. Doping wordt veelvuldig, maar in het geheim, toegediend gedurende deze 'Tour du Dopage'. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste 'Domestiques' (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol - tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de finish komt - en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - al is het maar één keer voor het einde van zijn carrière.

The Last Days (1998)
Regie: James Moll | Cast: Bill Basch, Martin Basch, Randolph Braham, Alice Lok Cahana | Releasedatum: 19 mei
Vijf joodse Hongaren vertellen over maart 1944, toen de Duitsers joodse Hongaren naar concentratiekampen transporteerden. Alle vijf keren ze terug naar de buurt uit hun jeugd waar zij al ruim 50 jaar niet meer zijn geweest en vertellen gedetailleerde verhalen over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tenebre (1982)
Regie: Dario Argento | Cast: Anthony Franciosa, Christian Borromeo, Mirella D'Angelo, Veronica Lario | Releasedatum: 19 mei
Een bekende Amerikaans schrijver gaat naar Rome om zijn laatste boek te promoten. Daar blijkt dat de gruwelijke moorden uit zijn boek één voor één worden uitgevoerd. De schrijver helpt de politie bij het onderzoek, maar raakt dieper in de zaak betrokken dan hem lief is.

Hating Peter Tatchell (2021)
Regie: Christopher Amos | Cast: Ian McKellen, Stephen Fry, Peter Tatchell, George Carey | Releasedatum: 20 mei
Het levensverhaal van de controversiële mensenrechtenactivist wiens provocatieve daden van burgerlijke ongehoorzaamheid die het establishment op z'n kop zette, de houding ten aanzien van homoseksualiteit veranderde en tirannen wist bloot te leggen in de strijd voor gelijkheid.

Army of the Dead (2021)
Regie: Zack Snyder | Cast: Hiroyuki Sanada, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Dave Batista | Releasedatum: 21 mei
'Army of the Dead' speelt zich af in de niet al te verre toekomst. Een groep met huurmoordenaars vertrekt naar een in quarantaine geplaatst gebied in Las Vegas om daar een overval te verrichten. Een probleem: het gebied barst van de zombies. Een vader wil zijn dochter redden van een naderende dood.

Girls Trip (2017)
Regie: Malcolm D. Lee | Cast: Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Tiffany Haddish | Releasedatum: 24 mei
Vier vriendinnen besluiten samen een tripje te maken. Ze reizen af naar New Orleans voor het jaarlijkse Essence Festival en tijdens deze reis worden vriendschappen opnieuw opgerakeld en komen de dames erachter dat ze heus nog wel een wilde kant hebben.

Baggio: The Divine Ponytail (2021)
Regie: Letizia Lamartire | Cast: Andrea Arcangeli, Valentina Bellè, Thomas Trabacchi, Andrea Pennacchi | Releasedatum: 26 mei
Een biografische film over de Italiaanse voetballer Roberto Baggio, een man die hele generaties heeft geïnspireerd om voetbal te spelen. Hij was een unieke voetballer.

Nail Bomber: Manhunt (2021)
Releasedatum: 26 mei
Deze documentaire vertelt het verhaal van de bomaanslagen in Londen in 1999, die gericht waren op minderheden, en de race om de extreem-rechtse extremist die erachter zat te vinden.

Blue Miracle (2021)
Regie: Julio Quintana | Cast: Dennis Quaid, Bruce McGill, Raymond Cruz, Dana Wheeler-Nicholson | Releasedatum: 27 mei
Het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van Casa Hogar, het weeshuis voor Mexicaanse jongens dat zich besloot te richten op het grootste vistoernooi van de wereld, om zo het weeshuis te redden van de ondergang.

The Kitchen (2019)
Regie: Andrea Berloff | Cast: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson | Releasedatum: 29 mei
New York City, 1978. De twintig blokken met pandjeswinkels, sexshops en louche barretjes tussen 8th Avenue en de Hudson rivier zijn eigendom van de Ierse maffia en staan beter bekend als Hell's Kitchen. Niet de makkelijkste buurt om in te wonen, ook niet de veiligste. Voor Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss), de echtgenotes van drie maffialeden in Hell's Kitchen, staan er grote veranderingen op stapel. Als hun mannen door toedoen van de FBI in de gevangenis belanden, besluiten de dames het heft in eigen hand te nemen door de zaken zelf te gaan runnen en de concurrentie uit de weg te ruimen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dave74

Avatar

Ik zeg vet!!!!!! The doors nog eens een van mijn favo bandjes

Goku32

Avatar

Hele leuke lijst dit keer nedflix staan best wel goeie films tussen

Spider-fan

Avatar

Tenebre is één van Argento's beste. Een moderne (voor die tijd) terugkeer naar het giallo-genre nadat hij twee bovennatuurlijke horrorfilms had gemaakt (Suspiria en Inferno).

Boer

Avatar

Tenebre ben ik benieuwd naar

kokosnoot

Avatar

@Spider-fan bedankt voor de info! Ga hem dan zeker kijken Smiley face

Spider-fan

Avatar

Graag gedaan!

Al vrees ik dat ik niet zo objectief ben qua Argento, want dat is verreweg mijn meest favoriete regisseur. Maar over het algemeen wordt Tenebre wel als een hele goede gezien. Het is vooral het moderne dat opvalt ten opzichte van zijn eerdere films - hij zag het zelf zelfs als een film die een beetje in de toekomst speelde, al is dat aspect er niet echt uit te halen.

NieuwsFilm

meest populair