HBO Max voegde maar liefst 16 films nieuw toe deze week!

Dit is het nieuwe aanbod op HBO Max.

Jim Pedd 2 juli 2022 21:56 in Featured
Deze week was het mooi op HBO Max. De streamingdienst voegde wel erg veel mooie films toe. We duiken er meteen in!

Daddy Day Care (2003)
Regie: Steve Carr | Cast: Eddie Murphy, Jeff Garlin, Steve Zahn, Regina King
Wanneer Charlie en Phil hun baan verliezen bij een grote reorganisatie, zit er voor beide mannen niets anders op dan hun zoontjes weg te halen van de Chapman Academy. Zonder hoop op een nieuwe baan besluiten de twee de opvoeding van hun peuters voor hun eigen rekening te nemen.

Open Season (2006)
Regie: Roger Allers, Jill Culton | Cast: Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise, Debra Messing
In het kleine stadje Timerline woont de grote beer Boog in de garage van boswachter Beth. Z'n lekkere leventje staat op z'n kop als hij Elliot, een hert, tegenkomt en ze samen in het bos belanden net op het moment dat het jachtseizoen gaat beginnen! Samen met alle andere dieren in het bos zorgen ze ervoor dat er dit keer op de jagers gejaagd wordt in plaats van andersom.... (Engels gesproken)

Open Season 2 (2008)
Regie: Matthew O'Callaghan, Todd Wilderman | Cast: Joel McHale, Mike Epps, Jane Krakowski, Billy Connolly
Na hals over kop verliefd te worden op Gisele, neemt Elliot's weg naar het altaar een onverwachte wending wanneer Mr. Weenie gekidnapt wordt door een bende verwende huisdieren, vastberaden om hem terug naar zijn eigenaars te brengen. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy en de rest van de Woodland-inwoners zetten een grote reddingsactie op poten voor hun worstvormige vriend en bevinden zich al snel in het kamp van de vijand: de wereld van de huisdieren. Aangevoerd door een minipoedel genaamd Fifi is het leger huisdieren niet van plan Mr. Weenie zonder slag of stoot te laten gaan. Verslaat een minipoedel echt een Grizzly? Zal Elliot ooit met Giselle trouwen?

Shaun the Sheep Movie (2015)
Regie: Mark Burton, Richard Goleszowski | Cast: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber
Als Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Shazam! (2019)
Regie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Mark Strong
We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson (Angel), kan dat door één woord te roepen: Shazam! Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam. Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

Renesse (2016)
Regie: Willem Gerritsen | Cast: Niek Roozen, Martijn van Eijzeren, Simon Kindermans, Sam Doets
In Renesse ontmoeten we de puber Bas. Van zijn stervende opa krijgt hij een duidelijke boodschap: "Je moet gewoon zoveel mogelijk neuken..!" Een jongerenvakantie in Renesse is het gevolg. Samen met zijn rare neef en twee vrienden zet Bas koers richting Zeeland om daar eindelijk eens een meisje te scoren. Bas gaat voor de dochter van de campingbaas.

Song of Parkland (2019)
Regie: Amy Schatz | Cast: Melody Herzfeld
Song of Parkland is gefilmd in de maanden na de schietpartij op Marjory Stoneman Douglas High School, terwijl de schoolgemeenschap in Florida worstelt met de tragedie. De film documenteert de toewijding van dramalerares Melody Herzfeld en haar theaterstudenten, terwijl ze terugkeren naar school en besluiten om door te gaan met hun productie.

The Expendables 2 (2012)
Regie: Simon West | Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

The Notorious Bettie Page (2005)
Regie: Mary Harron | Cast: Gretchen Mol, Chris Bauer, Jared Harris, Sarah Paulson
Het levensverhaal van Bettie Page, het bekendste pin-up model uit de jaren '50. Bettie haalde zich de toorn van conservatief Amerika op de hals, in het bijzonder als gevolg van een serie sm-foto's waarin ze als dominante dame poseerde. De aversie tegen Page leidde zelfs tot een onderzoek van de Senaat en diverse politici die de zaak voor hun eigen politieke agenda gebruikten.

120 battements par minute (2017)
Regie: Robin Campillo | Cast: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adele Haenel, Jean-François Auguste
120 slagen per minuut. De gemiddelde snelheid waarmee het hart klopt. De protagonisten van 120BPM zitten vol passie over het strijden van de onverschilligheid die bestaat jegens AIDS.

De Marathon (2012)
Regie: Diederick Koopal | Cast: Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema, Frank Lammers
De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...

Endangered (2022)
Regie: Heidi Ewing, Rachel Grady | Cast: Sáshenka Gutiérrez, Carl Juste, Oliver Laughland, Patrícia Campos Mello
In 'Endangered' wordt er kennis gemaakt met vier journalisten wier veiligheid en beroep herhaaldelijk worden bedreigd. De mannen en vrouwen wonen en werken in democratische landen waar persvrijheid van oudsher als een privilege wordt beschouwd. Nu er steeds meer onjuiste informatie online te vinden is en wereldleiders de pers schaamteloos kleineren, neemt het wantrouwen tegenover de traditionele media toe. Zodoende worden journalisten steeds vaker geconfronteerd met situaties die je eerder in oorlogsgebieden of autocratische staten aantreft.

A Dangerous Method (2011)
Regie: David Cronenberg | Cast: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel
Wenen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt Dr. Carl Jung de onstabiele maar aantrekkelijke Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud, gaat Jung aan de slag. Maar al snel vallen beide mannen voor Sabina en raken ze verstrikt in een web van intriges. Een film van David Cronenberg (A History of Violence, Eastern Promises) met Keira Knightley (Pride & Prejudice), Viggo Mortensen (The Lord of the Rings), Vincent Cassel (Black Swan) en Michael Fassbender (Shame).

Ma vie de Courgette (2016)
Regie: Claude Barras | Cast: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz
Courgette is een intrigerende bijnaam voor een 9-jarig jongetje. Na de dood van zijn moeder, raakt hij bevriend met politieagent Raymond. Die brengt hem naar een weeshuis met kinderen van Courgette's leeftijd. Eerst worstelt hij met de nieuwe plek, maar met hulp van Raymond en enkele nieuw gevonden vrienden leert Courgette hen te accepteren.

My Extraordinary Summer with Tess (2019)
Regie: Steven Wouterlood | Cast: Josephine Arendsen, Tjebbo Gerritsma, Jennifer Hoffman, Julian Ras
Bang om als jongste van de familie alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Maar door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess' leven voorgoed zal veranderen.

The Bank Job (2008)
Regie: Roger Donaldson | Cast: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays
Autohandelaar Terry is in het verleden niet altijd even netjes geweest, maar probeert zoveel mogelijk op het rechte pad te blijven. Totdat het mooie fotomodel Martine hem vraagt de leiding te nemen bij een bankoverval in de Londense Baker Street. Terry ziet het als de kans van zijn leven. Aan de hand van een waterdicht plan zullen ze de privékluisjes plunderen. Naast miljoenen ponden aan cashgeld en sieraden bevatten de kluisjes echter ook geheimen die het daglicht niet verdragen kunnen. De overvallers raken verstrikt in een web van moord, corruptie en een seksschandaal, waarbij niet alleen de Londense criminele onderwereld betrokken is, maar ook de Britse regering en de Koninklijke familie...

NieuwsFilm