Inglourious Basterds (2009)

Diane Kruger Is A Basterd

discussie

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Erg goede film waar ik ondanks het grootschalige bloedvergiet en uitermate ruwe scenes geen commentaar op heb!
Quentin Tarantino heeft uitstekend werk afgeleverd met deze film met erg goede rol van Brad Pitt en natuurlijk een Oscar winnende niet te vergeten rol van Christoper Waltz!:W
Goede film die het kijken zeker waard is!

8,0 / 10

Bilbo

Avatar

Geniale film! Vooral de rol van Christoph Waltz :W

Frietgezicht

Avatar

Yari "Oke, tarantino; Nou en. Blank ben ik er dus naar gaan kijken. Aardige film, verrassend plot (dat wel). Maar waarom moeten mensen kijken naar walgelijke scenes als - dat een hoofd van een mens met een honkbalknuppel tot moes wordt geslagen. Logisch, dat geweld in onze samenleving zo prominent aanwezig is en door sommigen werkelijk als een middel wordt gezien om iemand uit te schakelen. Deze film kent aardige en sterke ont- en verwikkelingen; kwaliteit en sterk acteerspel. Maar ja, economie betekent geld; dus is een 'bepaalde manier van in beeld brengen' kennelijk een minimale vereiste. Een minachting voor de kijker tegelijk, aangezien er weinig fantasie nodig is, te weten wat op enig moment zal gebeuren. Ik hoef daarvoor NIET de bloedspetters op de binnenkant van mijn scherm te zien :N"


Zit je nou te zeiken om niks. Dan moet jij vooral geen film als Irriversible kijken. Als er geweld in een film zit mag dat best getoond worden,anders ga je maar lekker Pretty Woman kijken.

B0ris

Avatar

de anomalie "Tarantino-films kom ik maar niet doorheen, dus deze begin ik al niet eens aan. :N"

Als je er niet eens aan bent begonnen waarom geef je hem dan toch een 1..? O+

hansbeer

Avatar

Mmm vreemd; veel matige, milde reacties en toch gemiddeld een 8...
Ik had er inderdaad ook meer van verwacht; grappiger en harder, en ben het er mee eens dat de media het opgeblazen heeft.

Wel absoluut de moeite waard om de film een keer te zien, goed acteerwerk en een paar heel spannende scènes, vooral met de sluwe Duitsers;

6,5 wordt 7 sterren !

Liptonpome

Avatar

Pfoe, al dat gezeur over die 'langdradigheid in de dialogen', dat vind ik juist de charme van deze film. De spanning(sopbouw) in de eerste scene, en de scene in de bar, is zó ongelofelijk hoog, prachtig.

Zomerbiertje

Avatar

de anomalie "Dat er mensen bestaan die Tarantino-films begrijpen en dus waarderen kan ik - met heel veel moeite - respecteren, maar dat zijn films zo'n hoge 'gemiddelde' waardering krijgen, zal voor mij wel altijd een raadsel blijven. Ik heb meerdere malen gebprobeerd Tarantino's films op me in te laten werken, maar kom maar niet door de nietszeggende dialogen van Pulp Fiction en totaal zinloos bloederige en niet boeiende actie van Kill Bill heen, ongeacht welke verklaring de fans ervoor proberen te geven. Ik sla deze dus ook maar weer over. Ik kijk nog liever The English Patient."


Dat het totaal niet jou smaak is dat kan, maar bijvoorbeeld een film als reservoir dogs, ( eveneens veel dialoog. ) is alleen al om het spel van Harvey Keitel en Tim Roth de moeite van het kijken waard, wat vindt je daar dan van?

En trouwens the englisch patient is ook niet eens zo'n slechte film. ;)

Galu

Avatar

Lang niet zo goed als men je wil laten geloven...

Toelietoesh

Avatar

Empolino "Ik verwachte een Tarantino en kreeg een Tarantino, en wat hou ik er toch van Smiley face Lekker bloederig, geweldig camerawerk, geniale dialogen en niet te vergeten de muziek.
Ik had persoonlijk helemaal géén last van langdradigheid. Ik denk dat als je zijn stijl niet goed kent, de film heel onbegrijpelijk en vreemd overkomt.
Hij staat bij mij in ieder geval al weer in de kast. :Y"


Ik weet nooit goed wat ik van Trantino's films moet vinden, maar over het camerawerk kan ik je absoluut geen ongelijk geven Smiley face.

Empolino

Avatar

Ik verwachte een Tarantino en kreeg een Tarantino, en wat hou ik er toch van Smiley face Lekker bloederig, geweldig camerawerk, geniale dialogen en niet te vergeten de muziek.
Ik had persoonlijk helemaal géén last van langdradigheid. Ik denk dat als je zijn stijl niet goed kent, de film heel onbegrijpelijk en vreemd overkomt.
Hij staat bij mij in ieder geval al weer in de kast. :Y

annesinfernalmajesty

Avatar

Ik had eigenlijk best wel hoge verwachtingen van de film, maar ik vond er dus niet veel aan. Er zaten leuke stukjes in maar de rest was maar langdradig

Jerona

Avatar

Het enige positieve aan deze film vond ik Christoph Waltz. Als hij een oscar wint is het zeer verdient.
Nou okee, de kostuums en de omgeving mochten er ook wel zijn.
Maar het verhaal slaat nergens op.. voorspelbaar, langdradig, gewelddadig, en niet grappig.

roobin_22

Avatar

Ghostdog "Al met al misschien een leuke film voor de naïeve kijker maar voor een liefhebber van films, en oorlogfilms in het bijzonder, een flop die helaas onder de naam Tarantino verheven is tot geweldige film."

Dat vind ik dus zo'n dikke onzin, alsof alles wat Tarantino maakt met open armen wordt ontvangen. Zijn eerste film: 'My best Friends Birthday' hoor je niemand over, heeft een matige 5,8 op IMDb. Hij heeft de film 'Curdled' geschreven die ook maar een slechte 5,4 heeft op IMDb. Ook heeft hij veel commentaar gekregen op zijn segment uit 'Grindhouse: Death Proof', dat hij na deze flop weer eens een echte film zou moeten maken. En dat doet hij rijkelijk met deze film. Weliswaar niet de film die ik van Tarantino verwacht, ik hou meer van de klassieke stijlen in zijn films, met de Amerikaanse landschappen, auto's en tijd waarin het afspeelt. Ik kan er beter niet aan denken dat hij van Tarantino is, dan vind ik hem nog beter.

Sha

Avatar

Ghostdog "Al met al misschien een leuke film voor de naïeve kijker maar voor een liefhebber van films, en oorlogfilms in het bijzonder, een flop die helaas onder de naam Tarantino verheven is tot geweldige film."
Het is gewoon een leuke film die zichzelf niet serieus neemt... en ook totaal niet serieus genomen moet worden als oorlogsfilm, prima voor een avondje vermaak, niet alleen voor de 'naïeve kijker' Smiley face

rednitro

Avatar

Redelijke film. vond hem langdradig op sommige stukken.
had wel iets meer actie ingemogen van mij.
vond hem niet slecht, maar ook geen topper.

SunChaser

Avatar

Net de DVD gezien. Goede film. Alleen wel erg weinig Bastardsmomenten. Was meer een bijrol. Had wel dingen willen zien zoals een training scalperen, of een hoofdstuk hoe de bastards berucht werden en over de boerenfamilie in t begin.

koekiekao

Avatar

Ik vind het een meesterlijke film, geweldig. De 'lange' dialogen zijn juist boeiend en bouwt een spanning op.

invisibleman

Avatar

@Filmd0p

filmd0p "Deze sla ik maar over. De premisse is zo dom dat het zelfs als een absurde komedie ala hotshots niet kan werken. En twee gigantische spelfouten in de titel waarvan die gast niet eens kan uitleggen waarom die er staan. Ik irriteer me er nu al aan."


Je ergert je ergens aan òf iets irriteert je. Je ergens aan irriteren kan niet. Spelfouten in filmtitels wordt volgens mij de nieuwste trend.

Sha

Avatar

robinvanmunster "Denk aan het perfecte Duits en Frans, waarbij ook de dialecten."
En natuurlijk het perfecte Italiaans Smiley face

Edwinem

Avatar

Ik vond het te langdradig, moest een geeuw onderdrukken.
beginstukje was tof, en het einde ook wel (al zag je het natuurlijk al aankomen).
5/10, zonde van mijn geld, dat wel.

filmd0p

Avatar

Deze sla ik maar over. De premisse is zo dom dat het zelfs als een absurde komedie ala hotshots niet kan werken. En twee gigantische spelfouten in de titel waarvan die gast niet eens kan uitleggen waarom die er staan. Ik irriteer me er nu al aan.

Cupido

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Omdat ik hem gewoon "goed" vind"


Hmmm gelukkig hadden mijn leraren op school vroeger een ander begrip van gewoon goed.

spacey

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Omdat ik hem gewoon "goed" vind, maar verder niet bijzonder goed of zo.

De film word heel erg opgeblazen door de media en de kijkers die weer meelopen met de rest...."


Grappig, ik vond hem ook gewoon goed maar was ook lichtelijk teleurgesteld. Het cijfer 7 vond ik daar het beste bij passen, dus ik geef deze film een 7.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Omdat ik hem gewoon "goed" vind, maar verder niet bijzonder goed of zo.

De film word heel erg opgeblazen door de media en de kijkers die weer meelopen met de rest....

spacey

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Goede film, maar zeker geen topper die Pulp Fiction gaat overtreffen of de beste film aller tijden genoemd mag worden, tegenwoordig word alles zo overgehyped."


Waarom geef je deze film het cijfer 4 dan als ik vragen mag?

TheTremor

Avatar

Goede Film en toch geef je hem een 4??

De dialogen waren inderdaad iets te lang en had toch liever iets meer van de Bastards gezien maar helaas...
Denk dat ze op deze manier een iets breder publiek trekken...
Knap acteerwerk en de Duitsers spreken Duits en de Fransen, Frans zoals het hoort!

Een dikke 7