The Avengers (2012)

Avengers Assemble!

Reviews (17)

Olrik

Avatar

The Avengers is zoals iedereen weet een groot spektakel vol prachtige special effects en een reusachtige sterrencast, maar persoonlijk ben ik niet zo'n grote fan van deze film.
Hiermee wil ik er niet op doelen dat het geen goede film is, maar op sommige momenten vond ik de film niet zo sterkt als hij had kunnen zijn en raakte ik m'n aandacht voor de film een beetje kwijt.
Ik vind The Avengers niet zo sterk als andere superhelden films zoals The Dark Knight, Watchmen en Kick- Ass, maar ik vergelijk The Avengers ook niet met deze films, maar de film pakte me niet zoals deze films dat deden.

7,5 / 10

Roeltje

Avatar

Wat een ontzettend coole film! Zoals sommigen hier al zeggen, zijn sommige scenes wat vaag. Ik ben het er niet mee eens dat er een saai middenstuk in zit. Wat is Loki trouwens bad-ass! De beste Marvel villian die ik ken! Ik zou deze wel iedereen aanraden, je ziet immers alle helden samen in 1 film!

Ik had wel 1 nadeel: Dat pak van Captain America is foeilelijk! Ik kon er gewoon niet naar kijken! Blij om te weten dat hij een nieuwe krijgt in Cap America: TWS.

8/10

Tidus

Avatar

Echt een hele goede film! Film duurt vrij lang, maar verveelt geen moment. Verrassende vond ik vooral de vaak flauwe humor in de film. Heel niet storend want de film blijft serieus, maar soms lach je je rot. Die humor hebben ze ook bij transformers erin proberen te brengen, maar daar is het echt hopeloos mislukt. In deze film dus niet!
Ging helemaal stuk op het moment dat Stark tegen Banner iets zegt van "come on let's continue our game", als ze weer onderzoek gaan doen. Dan zie je een mannetje in beeld en je denkt eerst van wat doet die geheimzinnig, is dat een spion van Loki? Maar nee die gaat dan op zijn schermpje space invaders of zo spelen. Geniaal T+). En ook super droog als Hulk "vriendelijk" wordt, maar toch Thor nog een mep verkoopt haha!

Er zijn echter ook wel een paar puntjes die storend zijn. Zo wordt, zoals al eerder gezegd, Loki uiteindelijk kinderlijk eenvoudig verslagen. Ook het feit dat Hulk ineens onderscheid weet te maken tussen de goeien en slechten is wat maf, aangezien ie eerst alles en iedereen in pan hakt.

Toch krijgt deze film een ruime voldoende. Het verhaal boeit, de special effects zijn ook super en de cast doet het ook leuk. Iron Man is toch mijn favoriet Smiley face

Aanrader!

Orangey

Avatar

Binnen het superheldengenre erg goed gedaan, ondanks dat overstijgt de film dat niveau ook geen moment. De actie is erg vermakelijk, de dynamische relatie tussen de helden is ook erg aardig gedaan, maar soms een beetje geforceerd. De poging tot drama mislukt fataal en je hebt geen enkel moment het gevoel dat er twijfel bestaat over hoe het af gaat lopen. Om maar niet te spreken over de manier waarop het leger wordt uitgeschakeld, een poging tot spanning mislukt ook weer. Verder vond ik de personages Nick Fury, Mariah Hill en Coulsen wat interresseert mij het nou dat hij dood gaat? erg plat en bij moment karikaturaal. De one-liners zijn regelmatig leuk, maar komen erg onatuurlijk over, dank aan de scène tussen loki en tony stark.
De humor vind ik erg kinderlijk, maar ook wel charmant. Wat ik wel erg zwak vond was hoe met loki werd afgerekend en de verhaallijnen denk aan dat gezeik rond Fury ergens in het midden zijn niet te volgen en interesseert ook geen moment
Niet perfect, maar wel erg vermakelijk:

6.5/10 (en dat rond ik af naar een 7)

Tarkus

Avatar

Precies wat ik ervan had verwacht, boordevol actie en prachtige special effects.
Prima cast ook al komen niet alle personages goed over, Loki vond ik allesbehalve schrikwekkend als schurk; en hoewel een mooie verschijning is het personage van Johansson ook niet echt overtuigend te noemen.
Maar dat zijn zowat de enige minpunten, vandaar ook niet de hoogste score voor deze film.
Ik weet niet of de 3D versie meerwaarde zal bieden, bij vorige filmen zag je duidelijk in 2D ook de effecten die bedoeld waren voor 3D en dat zeer dikwijls ten koste van een goed verhaal (het budget moet ergens verdeeld worden), hier heb je dus wel een goed verhaal en wellicht daarom iets minder duidelijke 3D effecten, maar dat laat ik aan de 3D kijkers over om dat te beoordelen, ik ben sowieso geen liefhebber van 3D.
Om kort te zijn, goede film met prima actie en special effects én een goed verhaal !!

jaime91

Avatar

Heb hem eindelijk vanavond gezien! WAUW! Deze film is precies wat een superheldenfilm moet zijn en bevat ook alle ingredienten. De actie is ontzettend spectaculair in 3D,de humor is altijd spot on al komt dat vooral van Downey Jr maar toch hij is echt hilarisch en komt net als alle personages eigenlijk hier het best tot zijn recht. Geweldige film met fantastische 3D die eindelijk eens goed gebruikt wordt.

Er wordt ook veel gezegd over The Hulk,hij wordt namelijk door veel mensen genoemd als wreedste character en ik moet zeggen dat is ook helemaal waar,hij ziet er onwijs goed en mooi uit en je ziet inderdaad voor de 1ste keer ook de acteur achter de hulk in de hulk terug. Over die vertolker gesproken,Mark Ruffalo doet het inderdaad prima als Bruce Banner alleen vind ik niet dat hij het echt veeel beter doet dan Edward Norton. Ik vind Norton gewoon een betere acteur dan Ruffalo en had echt veel liever hem in deze film gezien,hij had het namelijk net zo goed gedaan als Ruffalo. Wat ik ook jammer vond was dat je The Hulk naar mijn mening te weinig zag maar als dat woeste beest eindelijk in actie kwam dan werd je ook echt weggeblazen want het is nogmaals wel het wreedste personage.

Alles bij elkaar opgeteld kom ik tot mijn conclusie dat dit naast de batman films van Nolan de beste superhelden film aller tijden is!De 3D is fantastisch en vooral bij de eindbattle een onzettend slimme toevoeging die ervoor zorgt dat de actie nog beter,grootser en mooier in beeld wordt gebracht. Ik werd echt bijna letterlijk van mijn stoel geblazen. Jammer dat The Avengers 2 voorlopig nog wel even op zich laat wachten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Top film
Verdient van mij echt een 10
De personages ontwikkelen goed. Eerst slaan ze elkaar tot moes maar uiteindelijk helpen ze elkaar.
Een minder ding in de film vond ik wel In het begin leek Loki de gevaarlijkste aardsvijand ooit te zijn... En dan word hij even in elkaar geslagen door de Hulk en is Loki geen bedreiging meer
Toch uitstekend vermaakt,maar Black WIdow is zo... ;P spytig da ze haar soms wa te stoer gedraagt en da ze geen Russisch accent heeft.

B0ris

Avatar

Zoals hierboven ookal word aangegeven is het verhaal erg simpel maar daar stoorde ik me totaal niet aan. Het verhaal werkte gewoon langzaam naar de climax toe die dan ook episch was.
De grappige one-liners kwamen bij mij niet echt aan( bij de rest van de zaal wel dus het zal wel aan mij liggen).
Verder zag het er echt prachtig uit qua special effects en omgeving. Ook vond ik het geluid echt prachtig afgemixt: afentoe schrok je je de pleuris als er een ontploffing was. Ook het 3D was zeker van toegevoegde waarde. Al met al top popcorn vermaak, geen 9 maar zeker een 8!

AdamFayed

Avatar

Deze film gister gezien, ik vond hem heel erg tegenvallen. Ik had veel meer verwacht, zeker na dat ik had gezien dat hij een 8.9 had op IMDB. Ik lees dat sommige mensen het verhaal simpel vonden, persoonlijk vond ik het verhaal moeilijk te volgen. Daarnaast was het heel rommelig en niet altijd even duidelijk.

Het was zeker geen slechte film, er zit wel heel veel actie in en de special effects zagen er heel mooi uit maar of het nou een 8,9 waard is mag jij bepalen. Ik zou deze film eerder een 7 geven.

Cijfer: 7

btw Dat stuk waarbij Hulk, Loki in elkaar sloeg vond ik echt heel erg grappig. Ook het stuk toen Hulk de piloot van de straaljager greep was heel erg grappig

RyanD

Avatar

The Avengers is in 1 woord te omschrijven: FANTASTISCH
Op The Dark Knight na is dit de beste superheldenfilm die ooit gemaakt is. De kracht van deze film zit in de goed gedoceerde aandacht voor alle superhelden en de humor die hiermee gepaard gaat. De gevechten zijn indrukwekkend en de special effects hoogstaand.
Waar de film wel enig terrein had kunnen winnen was bij de 'bad guy' Loki. Als Nemesis van de Avengers ontbeerde het hem toch aan brute kracht, gezien elke losse Avenger Loki in feite kon verslaan.
Het zou nog indrukwekkender zijn geweest wanneer Loki onmenselijk krachtig gemaakt was en het een sterk staaltje teamwork van de Avengers zou kosten om Loki knallend te verslaan. Verder is het open einde na de aftiteling hopelijk het startsignaal voor een sequel.

benjamin

Avatar

Eén woord: wauw!

Iets meer woorden:
The Avengers is topentertainment zoals het zou moeten zijn. Het verhaal mag dan wel nergens echt diep gaan, maar dat doet er niet toe. Wat wel belangrijk is, is dat Joss Whedon erin is geslaagd het perfecte script af te leveren voor dit soort films, met naast een ferme injectie actie vooral een stevige dosis humor waar veel 'komedies' jaloers op kunnen zijn - waar vooral de immer briljante Tony Stark maar ook The Hulk zeker als hij Loki aanpakt voor zorgen.

Nog belangrijker vind ik toch wel dat Whedon erin geslaagd is tussen alle explosies en visueel spektakel z'n helden niet uit het oog te verliezen. Iron Man, The Hulk, Nick Fury, Black Widow,...: ze hadden allemaal zowel rustigere scènes waarin het personage centraal staat én ze hebben ook allemaal een relevante rol tijdens de actiescènes. De cast staat trouwens ook bijzonder stevig te acteren.

Kortom: wie van actiefilms houdt (zeker wie de vorige Marvel-films al tof vond), mag The Avengers gewoon niet missen.

Paranoid

Avatar

Zeer grote teleurstelling. (bevat spoilers) De film was gewoon te kort om het verhaal goed te vertellen. 3D voegde ook echt he-le-maal niks toe. De vijand, in de vorm van Loki was gewoon niet sterk genoeg, zoals we zagen toen hij even aangepakt werd door de Hulk. De andere vijand, de Chitauri, waren ook echt belachelijk slap zeg. Als zelfs Romanoff een paar dozijn kan neerleggen zonder problemen, dan weet je dat de vijand gewoon te slap is. Natuurlijk overleeft Iron Man het ook, blijkbaar kent men de kracht van een nuke niet. De intro was lang genoeg, maar het verhaal tot het eindgevecht toe was gewoon te kort om een goede sfeer te creëren. Het eindgevecht voelde ook goedkoop en te kort aan. De manier waarop men de Tesseract uitschakelt, is ook gewoon achterlijk. Deze film maakt het totaal niet waar, het leeft absoluut niet op tegen zijn hype. Over het algemeen kan ik deze film niet hoger als een 4 geven.

Swoopp

Avatar

Wat een film zeg !!!! echt super cool.
Ik ben naar de imax zaal geweest in Rotterdam en jee wat een beeld en geluid zeg, dat maakt deze prachtige film nog beter.

De actie was top, de humor erg droog en het verhaal: ja ach gewoon leuk Smiley face.

Een erg leuk moment was Dat de hulk de piloot van de straaljager aanvalt, die ogen van die piloot !! te gaaf en dan als hij zijn schietstoel gebruikt en de hulk hem opvangt .... MASTER !!!!!.

Dus iedereen die van Marvel houd of van een goede actie film die moet deze film gaan kijken !! Smiley face
Ik kan niet wachten op de blu-ray Smiley face

Liptonpome

Avatar

Ten eerste, ik houd van dit genre, ik heb ze ook bijna allemaal gezien. Máár, wat was dit een dramatische film, zeg, de term 'corny' is ontzettend van toepassing zoals hoe bijv. de 'a' uit 'stark' op het gebouw nog blijft staan, en de slechte one-liners . Dankzij de ontzettend goedkope en voorspelbare humor (jezus mensen in de bioscoop, hoe kunnen jullie zo simpel te zijn door bij elke grap zó hard te lachen), was het het nog het kijken waard, maar zonder dit was het een regelrechte ramp geworden. Het verhaal is ontzettend simpel, dit proberen ze dmv de slechte humor, en wat quasi-diepzinnige dialogen zoals de 'what is power dialoog tussen Fury en Loki' te compenseren, maar voor degene met een beetje filmervaring/kennis/intelligentie, is hier zo doorheen te prikken.

Daarnaast is de 'manier hoe Loki elke Avenger aanvalt' totaal onduidelijk op gevalletje Black Widow na , de scene in die kamer waar uiteindelijk the hulk de scepter van Loki pakt is ontzettend vaag, en te snel gegaan. Ook het mysterieuze 'spionage'gehalte van Fury is uiteindelijk heel simpel en oppervlakkig

Het is logisch dat je van deze film geen Batman-achtig verhaal hoeft te verwachten, maar dat je het uiteindelijk maar verkoop dmv huumor is wel heel goedkoop. De enige reden waarom deze film zo hoog staat op imdb is omdat alle comic-con geeks, die de film sowieso toch wel überfantasisch vinden, hem meteen een 10 geven...

Deze film gaat nog keihard dalen op imdb, gegarandeerd..

Banned

Avatar

Ik stond inderdaad nogal sceptisch tegenover een mix van alle superhelden en films die we de afgelopen jaren hebben gekregen. Voor mij leek het een moeilijke opdracht om al deze verschillende stijlen en personages in één film samen te brengen. Op de één of andere manier is Josh Weddon daar in geslaagd. Bijna elk personage krijgt evenveel screentime. Thor vond ik nogal op de achtergrond blijven. Terwijl z'n broer hier de b*tch van dienst is. Ook Tony Stark kon ik voor één keer uitstaan of komt het omdat z'n tegenpersonages gewoon leuke commentaar kunnen terugvuren? Iets wat Tony Stark niet had in z'n eigen Iron Man - film.
Ik vreesde een beetje voor de humor maar dit viel al bij al nog mee. Op een paar geforceerde moppen na. En juist met die humor valt of staat deze film. Doordat het geheel enorm luchtig verpakt wordt en zichzelf niet al te serieus neemt is deze film gewoon fun. Zeker na het belachelijk Batteship! Die luchtigheid is het als kijker makkelijker om al die vreemde props en kostuums voor waar de nemen.
Opnieuw worden we doodgegooid met strakke special effects, waarbij vooral Iron Man er weer gelikt uitziet.

Toch faalde een moment van originaliteit bij mij. De scène met de klassiek klinkende muziek deed denken aan Casino Royle en scènes waar klassieke muziek de bovenhand neemt tijdens een spannende opzet.
Ook wanneer die Shield agent sterft doet iedereen zo emotioneel. Terwijl wij als kijker (en de personages inclusief) nergens een band hadden met dat personage. De scènes erna zijn nogal geforceerd emotioneel. En wat voor een belachelijk hoed had Loki op ? Gelukkig maakte The Hulk daar een eind aan... Want als er één iets is wat de show steelt in deze blockbuster dan is het wel The Hulk. Alleen valt de Hulk eerst alles aan wat hij ziet en dan kan hij plots wat later samenwerken?? Nogal vreemde verandering plots.

The Avengers was leuk en fun maar ik hoef het niet meteen nog eens te zien. En zeker niet meer in de bios tussen een horde Marvel-freaks. Eentje vond er niet beter om vlak voor de start van de film te roepen : "AVENGERS ASSEMBLE!! " :} Je zou die goser toch wel 5 cent en een ooglapje van de Blokker geven.

Nog een vraagje ? Zag ik daar nu een roze/paars achtige Hulk in die after credits scène ? Want dat wezen had precies dezelfde mond als The Hulk.

Frietgezicht

Avatar

Net thuis en wat een topfilm is dit,echt popcorn-vermaak van de bovenste plank!
De interactie tussen de helden zorgt voor veel humor(waar de film vol mee zit) en ook wat mooie knokpartijen.
Scarlett heeft een heerlijk kontje in 3D(vond sowieso de 3D best wel geslaagd bij deze film) en The Hulk was te gaaf en ook af en toe erg dreigend.

Zoals hierboven beschreven was de leukste scene wel waar Loki ff aangepakt wordt door Hulk(bij mij ook idd iedereen klappen) en dan die opmerking van Hulk erna haha maar de scene waar Hulk ff Thor een tik geeft terwijl ze al aan dezelfde kant staan is ook erg komisch nadat ze zo'n beest hebben neergehaald
Of als Thor tegen Loki zegt 'listen' en en Iron Man hem pakt en Loki droog: Ok,i listen
Die gozer die doodging en Tony zorgden ook voor veel leuke momenten

Ik verwacht voor het vervolg wel sterkere vijanden(tijdens de credits zie je die maar ken hun krachten niet) dan alleen Loki met wat figuranten die vooral dienen om de helden te laten buiken.
die enorme beesten vielen ook maar tegen,eigenlijk stelden ze weinig voor en voor een invasie namen ze eigenlijk maar 1 wijk flink te grazen,de vijanden kunnen dus zeker sterker in deel 2 aub.

Die 140 min gingen echt te snel voorbij,een film die je gewoon in de bios moet zien als het genre je ligt.

Ik hoop wel dat Spidey zich bij The Avengers gaat voegen,lijkt me leuke toevoeging qua humor ook.

ntt

Avatar

Indeed Ereptile ik heb ontzettend genoten.!! ook van mij krijgt hij 100%

Het klopt van voor tot achter Wat een Assemble :E
Ik hoop dat iedereen net zo genoten heeft als ik. Vrijdag ga ik nog eens.
En dan de Bluray nog,Dan is mijn Avenger collectie compleet.

Wat was jullie persoonlijke Awsome moment??? De mijne was toen Loki op het einde de Hulk begon uit te foeteren dat hij een god was. BAM BAM BAM Puny GOD!!! dat was de nummer 1 van mijn Awsome moments :+