Featured

FEATURED: Iconische filmpersonages die oorspronkelijk dood zouden gaan

Maar dat uiteindelijk toch niet deden...

door Jim Pedd op 23.09.2014 om 18:28 in Featured
Het is algemeen bekend dat van filmscenario's veel versies geschreven worden. Er verandert heel wat gedurende het productieproces. Zo komt het wel eens voor dat een bepaald personage in de eerste versies van het scenario dood zou gaan, maar dat in de uiteindelijke versie niet deed. Wat volgt is een lijstje met tien van die teruggedraaide beslissingen. Mocht je er zelf nog meer kennen, horen we er graag over in de reacties!

Agent Coulson


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Mark Fergus, Hawk Ostby, e.a.
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Hij werd geïntroduceerd in de eerste Iron Man-film, maar leek dood te gaan in The Avengers van regisseur Joss Whedon. Die laatste heeft er een beetje zijn ding van gemaakt om hoofdpersonen van zijn films en series dood te laten gaan. Dat voegt wat spanning toe, maar Marvel zou Marvel niet zijn, als de dood van Phil Coulson niet teruggedraaid zou worden. Omdat het personage erg populair was bij het publiek en hij diende als een van de verbindende factoren van het Marvel Cinematic Universe, besloot de studio dat Coulson de gebeurtenissen in New York overleefd had. Sterker nog, hij kreeg zijn eigen serie: Agents of S.H.I.E.L.D.. De verklaring van zijn terugkeer? Coulson was dood, maar Nick Fury (Samuel L. Jackson) had een geheim programma lopen om een dode Avenger weer tot leven te brengen. Volgens Fury was Coulson ook een Avenger en dus werd hij weer tot leven gebracht. Met succes, al is Coulson wel iets minder vriendelijk in de serie.


Han Solo


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Als het aan Harrison Ford gelegen had, hadden we in de loop van Return of the Jedi afscheid genomen van zijn personage, Han Solo. Naar verluidt wilde Ford dat Han dood zou gaan tijdens de vernietiging van de tweede Death Star. In de uiteindelijke film wordt het gevaarte opgeblazen en vliegt Lando met de Milennium Falcon weg. Als het aan Ford had gelegen, was het Han geweest, die in de Falcon had gezeten en was Han niet ontkomen. "Ik vond dat hij dood moest gaan in de laatste film, om het personage wat diepgang te geven," vertelde Solo recent in een interview. "Maar George [Lucas] zag geen toekomst in speelgoed van een dode Han." Nu is hij er nog altijd en krijgt hij zelfs een rol in Star Wars: Episode VII, de nieuwste film in de franchise, die door J.J. Abrams geregisseerd wordt. Sommige berichten melden dat de rol van Han Solo in de film "gigantisch" wordt en dat Han mogelijk overlijdt in de film. Of dat zo is, zullen we in december 2015 in de bioscoop kunnen zien.


Dr. Ian Malcolm


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Michael Crichton
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Eén van de helden van Jurassic Park is uiteraard Jeff Goldblums Ian Malcolm. Aan het einde van het boek Jurassic Park van Michael Crichton, waar de film op gebaseerd is, blijft Malcolm achter als de luchtmacht van Costa Rica napalmbommen op het eiland gooit. Het wordt geïmpliceerd dat hij dood gaat, al krijgen we nooit een volledige bevestiging. In de eerste versies van het scenario werd eenzelfde verhaal gevolgd. De filmmakers zagen echter het potentieel van Malcolm en besloot om die reden hem in leven te houden. Er werd dus afgeweken van het boek. Uiteindelijk was dat met goedkeuring van schrijver Michael Crichton, die na de productie het boek The Lost World schreef. Daarin blijkt Ian Malcolm ook nog te leven. Hij merkt dan op dat hij bijna dood was gegaan tijdens de gebeurtenissen in Jurassic Park. Maar, zijn doodverklaring was te voorbarig, want hij staat er immers nog.


Magneto


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Stan Lee & Jack Kirby
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Brett Ratners X-Men: The Last Stand neemt op controversiële wijze afscheid van enkele hoofdpersonen van de X-Men-franchise. Jean Grey (Famke Janssen), die op dat moment van de film verworden is tot de machtige Dark Phoenix scheurt Professor X (Patrick Stewart) en Cyclops (James Marsden) in stukjes (om uiteindelijk ook zelf te overlijden). Maar filmmaker Brett Ratner had haar graag nog meer personages om het leven gebracht. In de eerste versies van het scenario zou Dark Phoenix ook Ian McKellens Magneto om het leven brengen. Daarvan zijn zelfs storyboards gemaakt, die je kunt bekijken op ComicBookMovie. Uiteindelijk kwam het niet zover en zoals we nu weten, waren de studiobonzen bij Fox niet blij met het eindproduct van Ratner. Daarom werd besloten de gebeurtenissen grotendeels terug te draaien en de franchise een soft reboot te geven met X-Men: First Class. The Last Stand werd zelfs compleet genegeerd met het recent uitgekomen Days of Future Past.


Matt Hooper


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Peter Benchley
Eerste film:
...
Jaws is gebaseerd op een boek van schrijver Peter Benchley. Uiteraard verschillen film en bronmateriaal op een aantal belangrijke plekken van elkaar, maar één van die verschillen is wel heel groot. Net als in het boek duikt het personage Matt Hooper in de film op een gegeven moment een haaienkooi in. Eenmaal daar wil hij gebruik maken van een Bang stick om de moordlustige haai te doden. Overweldigd door de aanblik van het gigantische beest, besluit hij eerst wat foto's van hem te maken. De haai merkt dat er gevaar op de loer ligt en valt de haaienkooi aan. Vanaf dat moment kiezen film en boek een andere uitkomst. In de film ontkomt Hooper, maar in het boek wordt hij door de haai gedood. Overigens is dit niet de enige wijziging die door regisseur Steven Spielberg en de scenaristen gemaakt is. In het boek bestaat er grote rivaliteit tussen Brody (Roy Scheider) en Hooper, want die laatste is een rijkaard en heeft een affaire met de vrouw van Brody. De twee worden vijanden en Brody probeert Hooper op een gegeven moment zelfs te wurgen. Ook die gebeurtenis verdween in de filmversie.


Spock


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Gene Roddenberry
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Hij dankte zijn carrière grotendeels aan Star Trek, maar toch stond Leonard Nimoy erom bekend geen fan te zijn van de iconische rol van Spock. Hij schreef daar zelfs een boek over, I Am Not Spock en daarom vormde hij voor de filmmakers van Star Trek II: The Wrath of Khan een probleem. Zij wilden de film graag maken, maar Nimoy zag dat in eerste instantie niet zo zitten. Uiteindelijk haalden ze hem over met een voorstel dat de franchise grotendeels vorm heeft gegeven. Het personage zou één van de grootste sterfscènes in de filmgeschiedenis krijgen. Dat was genoeg reden voor Nimoy om mee te doen. In eerste instantie zou het personage in de eerste akte van de film al overlijden, maar die plannen lekten uit en fans waren daar niet blij mee. De sterfscène werd naar het einde van de film verplaatst. Nimoy begon rond die tijd van gedachten te veranderen over de rol. Hij vond de ervaring van de opnames geweldig en vroeg daarom of er een manier kon zijn, waarop Spock eventueel terug zou kunnen keren. Met dat verzoek in het achterhoofd werd een scène gefilmd tussen Spock en McCoy (DeForest Kelly). En zo geschiedde, want de film Star Trek III: The Search for Spock draait geheel om de terugkeer van Nimoys personage.


Private Joker


Acteur:
...
Bedenkers:
...
Gustav Hasford
Film:
...
Ook regisseur Stanley Kubrick nam wel eens de beslissing om het verhaal van zijn films om te gooien. Toen hij Full Metal Jacket maakte, zou het personage Private Pyle, gespeeld door Vincent D'Onofrio, eigenlijk de hoofdpersoon worden. In het boek waar de film op gebaseerd is, was hij niet de hoofdpersoon, maar Kubrick wilde de nadruk op hem leggen omdat hij één van de mislukkelingen was in zijn eenheid. Dat was een mooie manier om te laten zien hoe het leger zijn rekruten ontmenselijkt. In het boek was Private Joker de hoofdpersoon, net als dat uiteindelijk in de film het geval was. Maar Kubrick wilde Joker dood laten gaan, een beslissing die Matthew Modine (die de rol van Private Joker speelde) spijtig vond. Hij deed dan ook zijn uiterste best om regisseur Kubrick ervan te overtuigen Private Joker toch te laten leven. Hoe Modine daarin geslaagd is weten we niet, maar we kennen de gevolgen daar wel van. In de uiteindelijke versie van de film is het Private Pyle die dood gaat en is Joker de hoofdpersoon.


Rambo


Acteur:
...
Bedenkers:
...
David Morrell
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Als Sylvester Stallone besloten zou hebben het boek waar de Rambo-franchise op gebaseerd is, te volgen, hadden we lang niet zoveel films in de franchise gekregen als er nu zijn. In het boek van David Morrell is Rambo een stuk minder sympathiek en gaat hij aan het einde dood. Stallone besloot tot de wijzigingen omdat hij een sympathiekere hoofdpersoon wilde hebben in de film. Maar, in eerste instantie was het plan wel om Rambo dood te laten gaan. Dat blijkt uit beelden van de film die later vrijgegeven werden, waarin Rambo zelfmoord pleegt. Hij laat zich neerschieten. Het was het einde dat Stallone wilde gebruiken, maar het testpubliek vond dat maar niets. Dat was juist door de sympathiekere Rambo positief tegenover het personage komen te staan en zijn zelfmoord viel daardoor niet goed. Om die reden werd uiteindelijk besloten een alternatief einde op te nemen en Rambo slechts gearresteerd te laten worden. Dat nieuwe einde heeft grote gevolgen gehad voor de carrière van Stallone, want stel je maar eens voor dat er niet zoveel vervolgen op First Blood waren gemaakt. Wie weet was hij dan wel nooit zo populair geworden en dan hadden we nooit de Expendables-franchise gehad!


Ellen Ripley


Actrice:
...
Bedenkers:
...
Dan O'Bannon & Ronald Shusett
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Sigourney Weavers Ellen Ripley is nog zo'n iconisch filmpersonage waarvoor de makers een gruwelijke dood gepland hadden. Zij voert in de Alien-franchise een strijd tegen de Xenomorphs, de angstaanjagende aliens van regisseur Ridley Scott. Oorspronkelijk werd bedacht dat Ripley een man was - gelukkig werd ze dat uiteindelijk niet, want ze is een van de sterkste vrouwelijke personages die er zijn. Maar belangrijker nog, is dat Ripley tegen het einde van Alien gedood zou worden door de Xenomorph, die er dan in geslaagd was om één voor één de bemanningsleden van de Nostromo om te brengen. Het zou in dat geplande einde dan ook de Xenomorph zijn geweest die op het einde een bericht inspreekt, met de stem van Ripley. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar in Alien 3 komt Ripley alsnog om het leven in de strijd tegen de Xenomorph. Vijf jaar later werd die beslissing wéér teruggedraaid met Alien Resurrection.


Ron Weasley


Acteur:
...
Bedenkers:
...
J.K. Rowling
Eerste film:
...
Laatste film:
...

Het laatste personage op onze lijst is Ron Weasley, die we kennen uit de Harry Potter-franchise. In eerste instantie waren de boeken van schrijfster J.K. Rowling redelijk luchthartig om te lezen. Dat veranderde echter al snel met Harry Potter and the Order of the Phoenix. In dat boek gaat Sirius Black, de oom van Harry, dood en wordt de duistere wending die in The Goblet of Fire genomen werd, doorgezet. Ondanks de vele doden die daarna vallen, overleven Harry, Hermione en Ron de boekenreeks toch. Het had echter niet veel gescheeld, of die laatste had het einde niet gehaald. In een interview vertelde schrijfster J.K. Rowling dat ze zich halverwege het schrijven van de boekenreeks niet "in een vrolijke plek" bevond. Daarom overwoog ze serieus om Ron dood te laten gaan, maar dat zou uit "pure weerwil" zijn gebeurd. Uiteindelijk besloot ze hem toch te laten leven, want hij was Hermione's ware liefde en hem vermoorden zou te ver gaan. (Later kwam ze terug op dat idee van een goede relatie tussen Hermione en Ron.)

41 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DanielC

Avatar

The Last Stand werd niet genegeerd in Days of Future Past.

SunChaser

Avatar

The last stand bestaat niet meer, deel 1 en 2 ook niet meer

Darthmar

Avatar

Verhaaltje over Han Solo klopt niet.

meanrat

Avatar

Wtf is X-Men?

MovieWanker

Avatar

Mijn god, wát een blunder over Han Solo FimTotaal! Ga je diep schamen!

Thiver

Avatar

Jim "Dat nieuwe einde heeft grote gevolgen gehad voor de carrière van Stallone, want stel je maar eens voor dat er niet zoveel vervolgen op First Blood waren gemaakt. Wie weet was hij dan wel nooit zo populair geworden en dan hadden we nooit de Expendables-franchise gehad!"

Je kunt het ook omdraaien; doordat John Rambo bleef leven, werd Sylvester Stallone een carrière als drama-acteur ontzegd. Het vervolg lanceerde hem namelijk definitief als actieheld, terwijl hij in eerdere films meer het traject van generatiegenoot Robert De Niro volgde. First Blood is dan ook nauwelijks een actiefilm, maar eerder een drama met thrillerelementen.

Jim

Avatar

Darthmar "Verhaaltje over Han Solo klopt niet."

Hoezo? Ford heeft in een interview gezegd dat hij wilde dat Han dood zou gaan in Return of the Jedi.

Jim

Avatar

Thiver "Je kunt het ook omdraaien; doordat John Rambo bleef leven, werd Sylvester Stallone een carrière als drama-acteur ontzegd. Het vervolg lanceerde hem namelijk definitief als actieheld, terwijl hij in eerdere films meer het traject van generatiegenoot Robert De Niro volgde. First Blood is dan ook nauwelijks een actiefilm, maar eerder een drama met thrillerelementen."

Goed punt Smiley face Wat had je liever gezien?

basdewit

Avatar

Jim "Hoezo? Ford heeft in een interview gezegd dat hij wilde dat Han dood zou gaan in Return of the Jedi."


Klopt helemaal. Ford heeft het verhaal zelfs meerdere malen verteld.
Sterker nog, Ford had al weerzin om überhaupt terug te keren voor Return of the Jedi. Als het aan hem had gelegen had Han Solo voor eeuwig in carbonite ingevroren mogen blijven.

Prometheus69

Avatar

Ze hadden ook Leathel Weapon eraan toe kunnen voegen. In Leathel Weapon 2 stond ook in het oorspronkelijke script dat het personage van Mel Gibson dood zou gaan.

Shifty777

Avatar

basdewit "Klopt helemaal. Ford heeft het verhaal zelfs meerdere malen verteld.
Sterker nog, Ford had al weerzin om überhaupt terug te keren voor Return of the Jedi. Als het aan hem had gelegen had Han Solo voor eeuwig in carbonite ingevroren mogen blijven."


Precies. Naar mijn weten werd Han in TESB ook ingevroren in carbonite omdat het niet zeker was of Ford terug zou keren in ROTJ.

Blockbuster

Avatar

De hoofdpersonages in Spoorloos-remake The Vanishing: FOX wilde een happy end, dus het gevolg was een waardeloos einde. Tot groot verdriet van Jeff Bridges, die het originele einde geniaal vond. En George Sluizer was natuurlijk helemaal niet blij, maar het was dat of hij kon het vliegtuig terug naar Nederland nemen.

Maar het kan ook andersom: wilde de filmmaatschappij niet dat Terminator zou blijven leven in deel 2. Nu gingen de meeste mannen jankend de bioscoop uit. :P

Net zoiets als Titanic, wat weer huilende vrouwelijke bezoekers opleverde: Jack kon met gemak nog naast Rose op dat vlot. :D

johnwayne

Avatar

Thiver "Je kunt het ook omdraaien; doordat John Rambo bleef leven, werd Sylvester Stallone een carrière als drama-acteur ontzegd. Het vervolg lanceerde hem namelijk definitief als actieheld, terwijl hij in eerdere films meer het traject van generatiegenoot Robert De Niro volgde. First Blood is dan ook nauwelijks een actiefilm, maar eerder een drama met thrillerelementen."


Ik ben het zeer oneens met je. Na het succes van Rocky kreeg Stallone meerdere rollen om zich als drama-acteur te bewijzen (F.I.S.T., Paradise Alley, Night Hawks en Escape to Victory naast de 2 Rocky-vervolgen). Alleen in Night Hawks en Rocky II en III wist hij te overtuigen, in die andere films schoot hij als acteur te kort en schijnt ook zijn ego op de set meer dan eens te hebben opgespeeld waardoor het eindresultaat te wensen over liet. De films buiten de Rocky-reeks waren allen financiële tegenvallers. Om hem te vergelijken met De Niro die op dat moment zijn kunnen al in films als 'The Godfather II', 'Taxi Driver', 'Deer Hunter', 'Raging Bull' en 'King of Comedy' had laten zien vind ik dan ook fout. Stallone bleek beter op z'n plek en succesvoller als 'actie-acteur'. Dat neemt niet weg dat hij nu en dan ook opviel met een goede rol in een drama, denk aan 'Copland'.
First Blood is mijn ogen voornamelijk een een hele goede actiefilm, met drama- en thriller-elementen.

Frietgezicht

Avatar

MovieWanker "Mijn god, wát een blunder over Han Solo FimTotaal! Ga je diep schamen!"


Wat is er dan?Zeg dan ook wat er niet klopt en hoe het wel zit..

Frietgezicht

Avatar

Leuk lijstje hoewel ik het van de meeste al wist.
Magneto wist ik bijv niet.

Als Malcolm was doodgegaan in JP was er tenminste 1 karakter die er toe doet dooodgegaan want dat gebeurd nu niet in de gehele trilogy.

En Coulson een iconisch karakter? HAHAHAHAHAH yeah right.

monkeybeer

Avatar

@Coulson: "...Omdat het personage erg populair was bij het publiek..."

Serieus? LOL!

MovieWanker

Avatar

Frietgezicht "Wat is er dan?Zeg dan ook wat er niet klopt en hoe het wel zit.."


"In de uiteindelijke film wordt het gevaarte opgeblazen en vliegt Han met de Milennium Falcon weg. Hij overleeft het, maar als het aan Ford had gelegen, was Han niet ontkomen."

Han vliegt niet weg in de Falcon nadat de Death Star opgeblazen is! Daar zit Lando in, Han zelf begeeft zich op Endor.

Shifty777

Avatar

MovieWanker ""In de uiteindelijke film wordt het gevaarte opgeblazen en vliegt Han met de Milennium Falcon weg. Hij overleeft het, maar als het aan Ford had gelegen, was Han niet ontkomen."

Han vliegt niet weg in de Falcon nadat de Death Star opgeblazen is! Daar zit Lando in, Han zelf begeeft zich op Endor."


Nou en, kan toch nog steeds het originele idee zijn geweest? Voor hetzelfde geld was het de bedoeling dat Han niet meer op Endor was en zelf in de Falcon vloog i.p.v. Lando.

bigmichiel

Avatar

Evan (Ashton Kutcher) uit de Butterfly Effect kan hier ook wel tussen. In de theater versie gaat hij niet dood, maar in het origineel (en dat later gelukkig ook als Director's Cut is uitgegeven) gaat hij terug naar toen hij nog in de baarmoeder zat en hangt zichzelf op aan de navelstreng. In de film hoor je z'n moeder nog roepen: Niet weer! om aan te geven dat de cycles al meerdere keren is gebeurt en iedere keer tot dezelfde conclusie is gekomen: hoe goed je het ook probeert, het leven is niet perfect.

Frietgezicht

Avatar

Ik had die ginger wel graag dood zou gaan.

De films waar Sean Bean's karakters overleven zouden ze eigenlijk ook doodgaan maar werd te voorspelbaar dus willen ze de kijkers schokken dat hij het overleeft.

KeesjeNL

Avatar

De Ripley die opduikt in deel 4 van de Alien-serie is toch een van de vele klonen? Dat betekend dat het originele exemplaar daadwerkelijk komt te overlijden in deel 3. De Ripley uit deel 4 heeft ook een hele andere persoonlijkheid dan die van de vorige delen.

Frietgezicht

Avatar

Haha idd Keesje. Fouten stapelen zich nu wel op in dit artikel :E

Angelater

Avatar

^ Het gaat niet over het feit dat er sequels zijn en het karakter nog in leven is, maar dat ze dood hoorden te blijven. Alien 4 stond nooit op de agenda, zeker niet na Ripley's dood in deel 3. Toen gingen ze weer melken en tada: Alien: Resurrection.

En wat betreft Coulson, ook al had ie een klein rolletje in een aantal Marvel films, hij werd wel enigszins door mensen gezien als een vermakelijk karakter. Mensen verwachtten het eigenlijk al dat ie de pijp uit zou gaan in 'The Avengers.'

En toen ging Marvel weer melken...

sjef

Avatar

Han solo vliegt niet weg uit de ontploffende 2e death star maar lando calrissian!!

YOLO

Avatar

Shifty777 "Precies. Naar mijn weten werd Han in TESB ook ingevroren in carbonite omdat het niet zeker was of Ford terug zou keren in ROTJ."
Correct. Dat staat ook in het boek van J.W. Rinzler's The Making of Star Wars: The Empire Strikes Back.
Wat betreft het ROTJ verhaal van Han's dood, kan ik mij niet herinneren dat er ooit iets in vermeld in het boek van J.W. Rinzler's TThe Making of Star Wars: Return of the Jedi.

Frietgezicht

Avatar

Angelater "^ Het gaat niet over het feit dat er sequels zijn en het karakter nog in leven is, maar dat ze dood hoorden te blijven. Alien 4 stond nooit op de agenda, zeker niet na Ripley's dood in deel 3. Toen gingen ze weer melken en tada: Alien: Resurrection.

En wat betreft Coulson, ook al had ie een klein rolletje in een aantal Marvel films, hij werd wel enigszins door mensen gezien als een vermakelijk karakter. Mensen verwachtten het eigenlijk al dat ie de pijp uit zou gaan in 'The Avengers.'

En toen ging Marvel weer melken..."


Ja maar ze draaien de beslissing niet terug dat ze stierf want met deel 4 erbij stierf ze alsnog in deel 3. Feit.
Coulson is geen iconisch personage en dan zie ik mensen klagen over het stukje over Solo. Dus genoeg verkeerde info.

Maar ja,het gaat om wie dood zouden gaan dus boeit voor de rest niet,de details beetje snel afgewerkt alleen.

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Ja maar ze draaien de beslissing niet terug dat ze stierf want met deel 4 erbij stierf ze alsnog in deel 3. Feit."
Daar komt ook nog eens bij dat Ripley personages totaal anders was dan die van deel 1/2/3. Ik zal ook wel een van de enige zijn die Alien Resurrection een geweldige film vond.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Daar komt ook nog eens bij dat Ripley personages totaal anders was dan die van deel 1/2/3. Ik zal ook wel een van de enige zijn die Alien Resurrection een geweldige film vond."


Heb die nog in de bios gezien. Ik vind het geen geweldige film maar wel gewoon goed en is ook een popcorn-film wat de anderen niet waren. Dat eindmonster was beetje triest alleen.
Blijft zuur dat we nooit er een echte afsluiter kwam met deel 5.

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Heb die nog in de bios gezien. Ik vind het geen geweldige film maar wel gewoon goed en is ook een popcorn-film wat de anderen niet waren. Dat eindmonster was beetje triest alleen.
Blijft zuur dat we nooit er een echte afsluiter kwam met deel 5."
Het design van dat monster vindt ik, in tegenstelling tot velen, ook zeer geslaagd. Het beest klopt gewoon, is aandoenlijk en tegelijkertijd angstaanjagend én moordlustig. Ook in een comic die ik vond (weet niet of die van vóór of na de film is) zag je dat de looks van het schepsel vergelijkbaar waren met de film.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Het design van dat monster vindt ik, in tegenstelling tot velen, ook zeer geslaagd. Het beest klopt gewoon, is aandoenlijk en tegelijkertijd angstaanjagend én moordlustig. Ook in een comic die ik vond (weet niet of die van vóór of na de film is) zag je dat de looks van het schepsel vergelijkbaar waren met de film."


Ik vond het design niet eens zo heel erg(neus was opvallend raar) maar meer dat die beetje vaag overkwam qua bewegingen enz.

De scene waarin je Aliens voor het eerst ziet zwemmen was wel weer erg mooi.

Shifty777

Avatar

Frietgezicht "Ja maar ze draaien de beslissing niet terug dat ze stierf want met deel 4 erbij stierf ze alsnog in deel 3. Feit."


Hoe dan ook hebben ze een redmiddel ingezet om haar maar terug te brengen in een vierde deel. Is toch ook wel een cliché om een dood personage terug te brengen middels een kloon, een tweeling een wondermiddel of een schijndood, om maar wat te noemen.

Desalniettemin ben ik er in sommige gevallen ook blij mee.

Darthmar

Avatar

Dat Ford Han Solo wild laten omkomen klopt maar Han Solo vloog niet in de Falcon bij de 2e Death Star in Return of the Jedi.

SciFiFanaat

Avatar

Darthmar "Dat Ford Han Solo wild laten omkomen klopt maar Han Solo vloog niet in de Falcon bij de 2e Death Star in Return of the Jedi."


Volgens mij was het in een vroeg scenario ook de bedoeling dat de Millennium Falcon het niet zou redden bij de ontsnapping door de schachten van de Death Star maar inderdaad, Han Solo zat bij de de knuffelberen op Endor.

Darthmar

Avatar

SciFiFanaat "Volgens mij was het in een vroeg scenario ook de bedoeling dat de Millennium Falcon het niet zou redden bij de ontsnapping door de schachten van de Death Star maar inderdaad, Han Solo zat bij de de knuffelberen op Endor."


Klopt de Falcon zou in eerste instantie het net niet redden. Daarom dat Han Solo zegt dat dat hij gevoel dat hij haar niet meer zou zien vlak voordat hij met de Imperial Shuttle vertrekt.
Maar de makers besloten dat de Falcon haar reputatie als de snelste ruimteschip ooit moest waar maken.

Ik lees trouwens net boeken over het productieproces van de OT. Zeer leerzaam en voooral opvallend hoeveel er niet is verfilmd door tijd en geld. Veel van die dingen zijn later door Lucas alsnog toegevoegd aan de films met zijn toevoegingen. Hij zelf vond de films namelijk niet af maar hij had geen tijd en geld meer om ze destijds te maken zoals hij ze wilde.

Zelfs midi-chlorians zouden in Star Wars A New Hope al hun opwachting maken.
Ook de "there's another" tussen Obi-Wan en Yoda uit TESB was gewoon maar gedaan voor het mysterie want tijdens het maken wist niemand waar over of over wie het ging. Mark Hamill dacht zelfs dat ze hem zo uit een derde deel konden schrijven.

MovieWanker

Avatar

Shifty777 "Nou en, kan toch nog steeds het originele idee zijn geweest? Voor hetzelfde geld was het de bedoeling dat Han niet meer op Endor was en zelf in de Falcon vloog i.p.v. Lando."


Wel even duidelijk en begrijpend lezen aub. Dat staar er namelijk niet!

Ed Crane

Avatar

@Kees & Frietgezicht:

Mee eens, puur als sequel in de reeks is de film misschien wat te vreemd en anders, maar als film op zich toch erg leuk. Heel bizar sfeertje en welke blockbuster ziet er zo uit en is zo lekker goor en mooi tegelijk? Met de Newborn heb ik ook zeker geen moeite. Het gedrocht ziet er wat mij betreft fantastisch uit (een monsterlijke embryo) en mensen die klagen dat ie voor de standaarden nu niet optimaal beweegt... die moeten de Queen in Aliens nog maar eens bekijken :+

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "@Kees & Frietgezicht:

Mee eens, puur als sequel in de reeks is de film misschien wat te vreemd en anders, maar als film op zich toch erg leuk. Heel bizar sfeertje en welke blockbuster ziet er zo uit en is zo lekker goor en mooi tegelijk? Met de Newborn heb ik ook zeker geen moeite. Het gedrocht ziet er wat mij betreft fantastisch uit (een monsterlijke embryo) en mensen die klagen dat ie voor de standaarden nu niet optimaal beweegt... die moeten de Queen in Aliens nog maar eens bekijken :+"


Haha maar die film was wat ouder,beetje lullige vergelijking. Voor de rest mee eens!

Alleen jammer dat de kapitein van de groep(met die schore stem,ff naam acteur kwijt) zo snel de pijp uitgaat!

KeesjeNL

Avatar

Ed Crane "@Kees & Frietgezicht:

Mee eens, puur als sequel in de reeks is de film misschien wat te vreemd en anders, maar als film op zich toch erg leuk. Heel bizar sfeertje en welke blockbuster ziet er zo uit en is zo lekker goor en mooi tegelijk? Met de Newborn heb ik ook zeker geen moeite. Het gedrocht ziet er wat mij betreft fantastisch uit (een monsterlijke embryo) en mensen die klagen dat ie voor de standaarden nu niet optimaal beweegt... die moeten de Queen in Aliens nog maar eens bekijken :+"
Precies, zo worden ze niet meer gemaakt. Op de een of andere manier vond ik deel 4 misschien wel luguberer dan bijvoorbeeld deel 2.

Zeer binnenkort komt een Alien-game uit die nu al lovende kritieke krijgt. Je hebt in dat spel bijvoorbeeld géén wapens, speelt als dochter van Ellen Riply (het verhaalt speelt zich af tussen deel 1 en 2 van de Alien-serie wanneer Riply decennia als vermist door de ruimte zweeft in cryo-sleep, en haar dochter denkt dat ze dood is) en de tegenstanders bewandelen géén vaste paden. Dit wilt zeggen dat het monster overal vandaan kan komen, en niet steeds uit precies hetzelfde ventilatierooster op je afkomt. Ook de effecten en omgeving zijn zeer jaren '70, wat alleen maar bijdraagt aan die intens (fijne en) griezelige en unieke alien-sfeer.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Precies, zo worden ze niet meer gemaakt. Op de een of andere manier vond ik deel 4 misschien wel luguberer dan bijvoorbeeld deel 2.

Zeer binnenkort komt een Alien-game uit die nu al lovende kritieke krijgt. Je hebt in dat spel bijvoorbeeld géén wapens, speelt als dochter van Ellen Riply (het verhaalt speelt zich af tussen deel 1 en 2 van de Alien-serie wanneer Riply decennia als vermist door de ruimte zweeft in cryo-sleep, en haar dochter denkt dat ze dood is) en de tegenstanders bewandelen géén vaste paden. Dit wilt zeggen dat het monster overal vandaan kan komen, en niet steeds uit precies hetzelfde ventilatierooster op je afkomt. Ook de effecten en omgeving zijn zeer jaren '70, wat alleen maar bijdraagt aan die intens (fijne en) griezelige en unieke alien-sfeer."


Met een gesprek over Alien ging het al off-topic maar nu zelfs over een game.
Maakt mij niet uit maar je praat erover alsof je het gespeeld hebt.
Ben geen gamer maar sta wel er open voor,hou mij op de hoogte ;)

Shifty777

Avatar

MovieWanker "Wel even duidelijk en begrijpend lezen aub. Dat staar er namelijk niet!"


Naar mijn idee staat dat er toch letterlijk:

"In de uiteindelijke film wordt het gevaarte opgeblazen en vliegt Lando met de Milennium Falcon weg. Als het aan Ford had gelegen, was het Han geweest, die in de Falcon had gezeten en was Han niet ontkomen."

Ik denk dus niet dat er iets scheelt aan mijn kundigheid in begrijpend lezen Smiley face

NieuwsFilm

meest populair