FEATURED: De tien grootste zomerfilms

Het is de zomer van de superheld en van de franchise.

De zomer van 2015 belooft één van de grootste blockbusterzomers van de afgelopen jaren te worden. Het is de zomer van de superheld en de zomer van de franchise. Er komen drie superheldenfilms uit tussen april en augustus, vijf vervolgfilms, één oorspronkelijke film en één gloednieuwe serieverfilming. Hieronder de lijst met tien blockbusters van deze zomer. Wat is jouw favoriet?

Avengers: Age of Ultron (22 april)


Joss Whedons tweede toevoeging aan het Marvel filmuniversum wordt misschien wel de best verdienende film van het jaar. Ditmaal bevinden de grootste helden van de Aarde zich in een nog lastiger parket dan vorig jaar en moeten ze het opnemen tegen de gemene robot Ultron (James Spader), die van plan is de hele mensheid uit te roeien. Daarnaast lijkt het erop dat de groep ditmaal ook onderling ruzies uit te vechten heeft.




Mad Max: Fury Road (14 mei)


Dertig jaar na de eerste film, komt er eindelijk weer een nieuwe toevoeging in de Mad Max-franchise. Ditmaal geen Mel Gibson als Max Rockatansky, maar Tom Hardy. Hij reist door de post-apocalyptische woestijn die Australië nu is en ontmoet daar een vrouw met de naam Furiosa (Charlize Theron), die van plan is over te steken naar de kust. Critici noemen Fury Road briljant en vinden dat de film volledig recht doet aan het origineel.




Tomorrowland (21 mei)


Al sinds juni 2011 wordt er gewerkt aan het mysterieuze Tomorrowland, dat oorspronkelijk de titel 1952 droeg. De film volgt het gedesillusioneerde kindgenie Frank (George Clooney), die samen wordt gebracht met de optimistische tiener Casey (Brittany Robertson). De twee ontdekken een mysterieuze plek tussen tijd en ruimte, waar veranderingen grote impact op de wereld en henzelf hebben.




Jurassic World (11 juni)


Na een decennium in ontwikkelingshel, is er eindelijk een nieuwe film in de Jurassic Park franchise. Ditmaal is er een volledig functionerend park. Teruglopende bezoekerscijfers maken dat de eigenaren daarvan steeds vreemdere stappen nemen en een gevaarlijke hybride dinosaurus maken. Dat gaat mis en dan is het aan dinosaurustrainer Owen (Chris Pratt) en wetenschapper Claira (Bryce Dallas Howard) om de boel te redden.




Terminator: Genisys (9 juli)


Een complete re-imagining van de franchise, waarin de oude verhaallijn nog eens flink door elkaar geschud wordt. Ditmaal is Sarah Connor zich namelijk helemaal bewust van wat de toekomst haar brengen gaat en wordt ze beschermd door de oude T-800, die we kennen uit eerdere films in de franchise. Hij probeert haar, tegen haar zin in, klaar te stomen voor de strijd tegen Skynet.




Ant-Man (23 juli)


Vorig jaar dachten we van Guardians of the Galaxy nog dat Marvel een flinke gok nam. Nu geloven we dat allang niet meer en gaan we uit van hoge box office prestaties voor Ant-Man. Met Paul Rudd en Michael Douglas in de hoofdrollen, zien we in deze door problemen geteisterde film, hoe Hank Pym en Scott Lang proberen het geheim van de Pym-particles, die iemand laat krimpen en mieren beheersen, te beschermen.




Mission: Impossible 5 (30 juli)


Mission: Impossible 5 is een beetje een vreemde film op deze lijst. Oorspronkelijk zou deze in december uitkomen, maar om de concurrentie van Star Wars: The Force Awakens te vermijden, werd deze flink naar voren gehaald. Met als gevolg nog geen titel, trailer, plot en poster. Wel liet regisseur Christopher McQuarrie recent nog weten dat de film meer een hommage wordt aan de oorspronkelijke televisieserie dan eerdere delen.

» Helaas is er nog geen trailer



Fantastic Four (6 augustus)


Na twee niet heel erg geslaagde films, is het deze zomer tijd voor een reboot van de Fantastic Four-franchise. Ditmaal een duisterdere verfilming, onder leiding van Josh Trank. De hoofdrollen zijn voor Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan en Jamie Bell. Zij spelen vier jonge wetenschappers die naar een alternatieve dimensie reizen en daar superkrachten verkrijgen. Een vervolg staat ook al gepland voor juli 2017.




The Man From U.N.C.L.E. (12 augustus)


Begin jaren zestig moet CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) samen met KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) vechten tegen een mysterieuze criminele organisatie, die nucleaire wapens verspreidt. De film is net als Mission: Impossible gebaseerd op een oude televisieserie. En een geinig feitje is dat Tom Cruise, gezicht van de vernieuwde MI-franchise, oorspronkelijk de rol van Napoleon Solo zou spelen.




Ted 2 (13 augustus)


Een vervolg op het succesvolle Ted kon niet uitblijven. Ditmaal trouwt Ted (Seth MacFarlane) met Tami-Lynn (Jessica Barth). De twee willen een kind krijgen en proberen het in eerste instantie zelf. Als dat niet blijkt te lukken, vraagt Ted aan zijn beste vriend John (Mark Wahlberg) om voor sperma te zorgen. Maar om daarna voogdij over de baby te krijgen, moet Ted voor de rechter zien te bewijzen dat hij een persoon is.



NieuwsFilm

meest populair