Featured

12 Films die je niet mag missen in juli

Met Ant-Man, Mission: Impossible - Rogue Nation, Inside Out, Minions, Magic Mike XXL en Terminator: Genisys.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 30.06.2015 om 12:08 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zeven in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Minions (1 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Brian Lynch
Genre(s):
...
Animatie | Familie | Komedie


Na twee Despicable Me-films is het nu tijd voor antwoorden rond de oorsprong van de kleine gele monstertjes die Gru bijstaan, de Minions. Zij zijn door de jaren heen hulpjes geweest van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Maar goed daarin waren ze niet en dus raakten de Minions werkeloos. Eén van hen heeft een goed idee: Samen met Stuart en Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te helpen. Van het ijskoude Antarctica reist het trio naar Londen, waar ze hun nieuwe meester vinden in de vorm van 's werelds eerste vrouwelijke superschurk, Scarlet Overkill (Bullock). Al snel blijkt zij snode plannen te hebben en moet het trio hun grootste uitdaging tot nu toe aangaan: het redden van alle Minions. Veel recensies zijn er nog niet, maar de ontvangst van de film lijkt positief. Op RottenTomatoes staat deze na tien recensies op een score van 89%.

Bekijk de trailer


Magic Mike XXL (2 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Reid Carolin
Genre(s):
...
Drama | Komedie | Muziek


Al in 2012 liet hoofdrolspeler Channing Tatum weten dat er gewerkt werd aan een vervolg. "Ja ja en nog eens ja! We werken aan een concept en willen de boel omgooien en groter maken," liet hij toen weten. Nu, drie jaar later, komt die vervolgfilm in de bioscoop. Geheel toevallig speelt deze zich drie jaar na het origineel af. De overgebleven leden van de Kings of Tampa besluiten nu ook de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier. Ze willen nog één keer knallen op Myrtle Beach, en wel samen met Magic Mike. Onderweg naar hun laatste show maken ze tussenstops in Jacksonville en Savannah en op die reis ontmoeten ze oude kennissen en maken ze nieuwe vrienden. Tegelijk leren de mannen nieuwe moves en schudden ze hun verleden op verrassende wijze van zich af.

Bekijk de trailer


La Meglio Gioventù (9 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Sandro Petraglia | Stefano Rulli
Genre(s):
...
Drama | Romantiek


La Meglio Gioventù , of The Best of Youth, zoals de internationale titel luidt, ging al in 2003 in première, maar draait nu opnieuw in de bioscoop. De volledig gerestaureerde film komt in twee delen uit in de bioscoop en is een familiekroniek, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de recente Italiaanse geschiedenis. Nicola (Lo Sacio) en Matteo Carati (Boni) zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Maar als ze Giorgia (Jasmine Trinca) ontmoeten, en jong meisje met psychologische problemen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola wordt psychiater en Matteo gaat bij de politie. De zes uur durende film is uiterst positief ontvangen, blijkens de score van 95% op RottenTomatoes. Vooral het prachtige verhaal en de overtuigende personages worden geprezen door critici.

Bekijk de trailer


Terminator: Genisys (9 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Laeta Kalogridis | Patrick Lussier e.a.
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Sci-Fi


De eerste film in de franchise sinds in 2009 het niet heel positief ontvangen Terminator Salvation verscheen. In Terminator: Genisys stuurt John Connor (Clarke), de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese (Courtney) terug naar 1984 om Sarah Connor (Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen. Maar door een onverwachte gebeurtenis komt hij terecht in een nieuwe versie van het verleden. Daar vindt hij onverwachte nieuwe bondgenoten, waaronder The Guardian (Schwarzengger). Als hij oog in oog komt te staan met levensgevaarlijke vijanden, krijgt hij een onverwachte missie: het resetten van de toekomst. Deze soft reboot van de franchise is als het aan de filmstudio ligt niet bepaalde de laatste. Er staan al twee vervolgen gepland, voor 2017 en 2018, maar of die er komen hangt natuurlijk af van de prestaties van Genisys. Verder is er nog een televisieserie in de maak.

Bekijk de trailer


Dior and I (9 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Frédéric Tcheng
Genre(s):
...
Documentaire


Het modehuis Christian Dior is natuurlijk erg bekend en met deze film krijgen we een unieke blik achter de schermen aldaar. In het voorjaar van 2012 volgde regisseur Frédéric Tcheng de Belgische ontwerper Raf Simons, die als nieuwe artistiek directeur van Dior zijn eerste haute couture collectie maakt. De verwachtingen zijn uiteraard hoogespannen en we zien hoe hij in alle onverstoorbaarheid energiek en liefdevol te werk gaat in het creëeren van een nieuwe collectie. Daardoor zien we in deze film hoe het er dagelijks aan toe gaat in een modehuis als dat van Simons. De documentaire is goed ontvangen. Op RottenTomatoes staat deze op een score van 81 procent, op basis van 58 recensies. "Dior and I spreekt vanzelfsprekend de modefans aan, maar deze prachtig gemaakte documentaire zou zelfs de minder geïnteresseerden mee kunnen slepen."

Bekijk de trailer


Inside Out (15 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Pete Docter | Ronalde Del Carmen e.a.
Genre(s):
...
Animatie | Drama | Komedie


Eén van de twee Pixar-films die dit jaar uitkomen, is Inside Out. Centraal staat het jonge meisje Riley, dat haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich moet laten als haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco. Riley laat zich net als iedereen leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Die werken vanuit het Hoofdkwartier, het commandocentrum in Riley's hoofd, vanuit waar ze haar dagelijks advies geven. Maar de nieuwe situatie maakt de boel erg ingewikkeld en dat zorgt voor de nodige chaos. Wederom heeft Pixar met de film goud in handen. Op RottenTomatoes scoort Inside Out maar liefst 98 procent, op 191 getelde recensies. "Vindingrijk, prachtig geanimeerd en meeslepend. Inside Out is een uitstekende aanvulling op Pixars bibliotheek van moderne geanimeerde klassiekers."

Bekijk de trailer


Self/Less (16 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
David Pastor | Àlex Pastor
Genre(s):
...
Sci-Fi | Thriller


Had ik maar meer tijd, denken velen in het leven. In deze film van regisseur Tarsem Singh maakt nieuwe technologie iets spectaculairs mogelijk. De geest van miljonair Damian (Kingsley) wordt overgeplaatst naar een jong en gezond lichaam (Reynolds). Na een spectaculaire ingreep voelt hij zich beter dan ooit en lijkt alles goed te gaan, tot hij geconfronteerd wordt met visioenen van een ander leven. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en de waarheid te achterhalen. Een onderzoek wat hem duur komt te staan; hij raakt verstrikt in twee totaal verschillende werelden. Hoe meer hij te weten komt, hoe meer mensen hem proberen te stoppen. Lukt het Damian om tijdens deze bloedstollende vlucht de waarheid te achterhalen en zijn eigen leven te redden? Singh maakte met Self/Less een remake van de film Seconds uit 1966.

Bekijk de trailer


Mr. Holmes (16 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Jeffrey Hatcher
Genre(s):
...
Drama | Misdaad | Mysterie


De familie van Sir Arthur Conan Doyle probeerde de release van de film nog tegen te houden, maar slaagde daar niet in. En dus komt deze nieuwe Sherlock Holmes-film van regisseur Bill Condon gewoon uit in de bioscopen. Deze speelt zich af in 1947, waar een 93-jarige Sherlock Holmes (McKellen) met zijn huishoudster (Linney) en haar zoontje in een afgelegen Sussex boerderijtje woont. Dar houdt hij honingbijen, schrijft hij in een dagboek en worstelt hij met zijn verminderde geheugen. Maar in de nadagen van zijn leven blijft de oude speurneus nog steeds gefascineerd door een onopgeloste zaak rondom een prachtige jonge vrouw en stelt zichzelf vragen over het leven, de liefde en de grenzen van de geest om iets wel of niet zeker te weten. De film is positief ontvangen, blijkens de score van 94% op RottenTomatoes.

Bekijk de trailer


Ant-Man (23 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Edgar Wright | Joe Cornish e.a.
Genre(s):
...
Actie | Sci-Fi


De volgende evolutie van het Marvel Cinematic Universe brengt één van de oprichters van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm in Marvel Studios' Ant-Man. Het geheime wapen van meesterdief Scott Lang (Rudd) is zijn uitzonderlijke vermogen om kleiner en tegelijkertijd sterker te worden. Hij moet zijn innerlijke held aanvaarden en zijn mentor Dr. Hank Pym (Douglas) helpen om het geheim van zijn spectaculaire Ant-Man uniform te beschermen tegen een nieuwe generatie van opkomende bedreigingen. Terwijl Pym en Lang schijnbaar onoverkomelijke obstakels trotseren, moeten ze een overval beramen en deze tot een goed einde brengen om de wereld te kunnen redden. Recensies zijn er nog niet vrijgegeven van de film, maar recensenten mochten wel al op Twitter hun mening uiten over het product. En die zijn bovenal positief.

Bekijk de trailer


The Farewell Party (23 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Tal Granit | Sharon Maymon
Genre(s):
...
Drama | Komedie


Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan. De film werd tijdens het 71ste Venice International Film Festivla vertoond en werd daar positief ontvangen. Verder was deze tijdens het IFFR afgelopen jaar de nummer twee voor de publieksprijs, vlak na The Dark Horse. Ook critici zijn erg te spreken over de film, want op RottenTomatoes staat deze, ondanks het nog ontbreken van een consensus, al op een score van 93% op basis van 27 recensies.

Bekijk de trailer


Mission: Impossible - Rogue Nation (30 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Christopher McQuarrie
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Thriller


Oorspronkelijk zou de film pas in december in première gaan, maar de concurrentie in die maand is enorm en dus besloot de filmstudio de productie flink naar voren te halen en er een zomerblockbuster van te maken. Ditmaal moeten Tom Cruise's Ethan Hunt en zijn maten van het IMF het opnemen tegen een mythische organisatie, het syndicaat, dat het op hen voorzien heeft. Daarnaast is er nog een strijd die in de regering wordt uitgevochten om het voortbestaan van het IMF te verzekeren. Maar dat maakt allemaal niet zoveel uit, want films in de franchise draaien vooral om de spectaculaire actie. Ditmaal zullen we Tom Cruise uit een vliegtuig zien hangen en zes minuten zijn adem in zijn houden.

Bekijk de trailer


While We're Young (30 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Noah Baumbach
Genre(s):
...
Drama | Komedie


Josh (Stiller) en zijn vrouw Cornelia (Watts) leiden een droomleven in New York. Josh werkt vol passie aan zijn nieuwe documentaire, terwijl Cornelia een succesvolle carrière heeft als producente. Zonder kinderen of zware verantwoordelijkheden kan elke dag een avontuur zijn. Wanneer al hun vrienden aan gezinsuitbreiding beginnen, merken Josh en Cornelia echter dat ze misschien toch niet meer zo jong zijn als ze zelf denken. Net op dat moment komt een stel hippe twintigers hun leven binnengewandeld. De vrijgevochten Jamie en zijn vriendin Darby zijn spontaan, ontwapenend en cool. Bovendien lijken ze onophoudelijk van elke dag een feest te kunnen maken. Hun enthousiasme en zelfvertrouwen slaat over op de twee veertigers. Maar hoe lang kan deze ongewone vriendschap blijven duren? Op RottenTomatoes heeft de film certified fresh gekregen. 84 procent van de critici (de site bekeek 156 recensies) was positief. "Doordringend en oprecht. Schrijver/regisseur Noah Baumbach levert zijn grappigste regels via zijn meest herkenbare personages tot nu toe."

Bekijk de trailer

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Inside Out is Pixar op z'n best en dus zeker een aanrader en ook La Meglio Gioventu blijft een uitstekend tweeluik.

Persoonlijk benieuwd naar Ant-Man, maar vooral naar Mr. Holmes.

EDIT: O ja, Mission Impossible 5 interesseert mij ook wel.

Roeltje

Avatar

Juli is de drukste maand van dit jaar voor mij. Minions, Terminator: Genisys, Inside Out, Ant-Man en Mission Impossible: Rogue Nation zijn gewoon films die ik niet mag missen in de bioscoop!

Olrik

Avatar

Erg benieuwd naar Mr. Holmes, Ant-Man, Inside Out en Mission Impossible: Rogue Nation!

FilmMaster

Avatar

Mission Impossible 5, yes!.

geertvdheide

Avatar

Dit kan een behoorlijk interessante maand worden. Minions, Mr. Holmes en Inside Out ontvangen allemaal positieve tot zeer positieve recensies. MI6 en Ant-Man wil ik ook sowieso zien, want ik verwacht dat beide op z'n minst vermakelijk zullen worden.

Ik ben ook benieuwd naar Self/Less. De regisseur, Tarsem Singh, heeft niet de beste CV maar probeert vaak wel grote thema's te behandelen en originele verhalen te vertellen. Benieuwd of dat goed uit de verf komt in deze film.

Terminator: Genisys zal ik thuis misschien nog wel eens kijken. Ik hoop die film te kunnen zien als een popcorn-actiefilm met wat links naar de eerdere Terminator-films, en niets meer dan dat. Mijn verwachtingen zijn niet hoog, dus het zou mee kunnen vallen.

DeMuizenkoning

Avatar

benjamin "Inside Out is Pixar op z'n best en dus zeker een aanrader en ook La Meglio Gioventu blijft een uitstekend tweeluik."


Eigenlijk de twee films waar ik het meest naar uitkijk! :) Verder lijkt me MI altijd wel stoer, en ben ik ook wel benieuwd naar Ant-Man en Mr. Holmes. Ook lijkt me de Minions wel grappig, al twijfel ik nog een beetje. Maar al met al een mooie maand!

batmaster

Avatar

Leuke films deze maand. La Meglio Gioventù mag je echt niet missen. Fantastische film.

Daanminator

Avatar

Terminator en Mission Impossible zijn voor mij de grootte films van deze maand.

Sacrificial

Avatar

Paar mooie titels deze maand, wordt genieten :+

rainking

Avatar

Roeltje "Minions, Terminator: Genisys, Inside Out, Ant-Man en Mission Impossible: Rogue Nation zijn gewoon films die ik niet mag missen in de bioscoop!"


Zelfde lijst + Self/Less.

JamesBond

Avatar

Roeltje "(…) Terminator: Genisys (…)"


Heb anders het idee dat je hier niet veel aan mist :}

OT:
Voor mij deze maand sowieso 'Mission: Impossible - Rogue Nation', 'Inside Out' en 'Mr. Holmes'. Wellicht dat ik 'Minions' en 'Ant-Man' (hangt af van de recensies) ook in de bioscoop ga zien :)

Arteron

Avatar

Zin in veel films! Minioms al gezien, viel niet tegen! Mission Impossible, Inside Out, kom maar op! Hopen dat het weer wat minder is dan xD Inside Out draait al in België overigens, denk dat ik het niet kan laten ;)

Overigens vind ik het stukje bij Terminator

In Terminator: Genisys stuurt John Connor (Clarke), de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese (Courtney) terug naar 1984 om Sarah Connor (Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen.
ietwat onduidelijk door de dubbele achternaam :p

kidcassidy

Avatar

MInions en Terminator al gezien. Beide vermakelijk, maar niet top. Ik kijk het meest uit naar MI5 en Ant-man.

M0vieFreak

Avatar

Mission: Impossible - Rogue Nation ga ik zeker zien in de bios! :Y

nieuwslaatste nieuws

meest populair